TAJLAND – 04.02.2025.

THE BEST OF THAILAND
14 DANA / 10 NOĆI
BANGKOK – KO SAMUI – KOH PHANGAN
04.02 – 17.02.2025.


Sawasdee! Neprocenjivi azijski momenti najčešće počinju u Bangkoku, prestonici Tajlanda, gradu koji broji preko 10 miliona stanovnika. MangaTrip će vam omogućiti da osetite nesvakidašnji šarm zemlje osmeha. Našim znanjem i iskustvom pomoći ćemo vam da prevazidjete kulturne razlike i poštujete domaćine, a zauzvrat možete dobiti potpuni doživljaj i upoznavanje sa lokalnom sredinom. Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine ovu destinaciju po svemu posebnom. Dopustite nam da vam pokažemo najlepšu verziju ove zemlje, pune boja, ukusa, mirisa i osećaja koje ćete zauvek pamtiti.

Razgledaćemo najznačajnije budističke hramove koji ostavljaju bez daha svojom impozantnošću, šetati širokim bulevarima ovog užurbanog grada, prepunog turista iz svih krajeva sveta i uživati u energiji nasmejanih posetilaca i veselih domaćina, tropskoj klimi, ukusnoj hrani, mnoštvu šarenila, uličnih tezgi, buci, vožnji tuktukom, u vožnji brodom i drugačijim uvidom u ovaj nezaboravni grad, a noću se prepustiti jedinstvenoj atmosferi klubova u Bangkoku.

Bogatiji za novo iskustvo i adaptirani na tropsku klimu, spuštamo se na jug Tajlanda na ostrvo Ko Samui. Ko Samui je jedna od najpopularnijih destinacija Tajlanda. Ovo ostrvo nalazi se u Tajlandskom zalivu, ima prelepe plaže, nudi razne aktivnosti i idealna je destinacija za pravi odmor. Aktivnosti kojima se ovde možete baviti su brojne: sportovi na plaži, snorkling, joga, ronjenje, treking džunglom, jahanje slonova, masaže… Možete pronaći i mirne plaže – pogodne za opuštanje. Samui je živahna, uzbudljiva destinacija koje nudi brojne sadržaje i prirodne lepote. Razvio se u pravi ostrvski raj.

Tajland avanturu ćemo upotpuniti boravkom na magičnom ostrvu Koh Phangan. Hipnotišuća priroda, toplo tirkizno more, bele peščane plaže, šume kokosovih palmi, preukusna hrana… Osetite najsitniji pesak pod stopalima, vozite se kroz bajkovite prizore i crvene zalaske sunca, kupajte se pod vodopadima, uživajte u egzotičnim koktelima na plaži.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (04.02.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u  11:55h, broj leta QR232. Sletanje u 18:50h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 20 minuta. Nastavak leta za Bangkok u 20:10h, broj leta QR830.


2.dan (05.02.): Doha – Bangkok

Sletanje u Bangkok u 06:40h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U dogovoru sa vodičem, šetnja po Khao San Roudu gde možete probati pržene škorpione ili razne druge insekte (inače skakavci uopšte nisu tako loši). Predlažemo Vam odlazak do Asiatique-a na samoj obali reke Chao Praya, koji je prošaran internacionalnim restoranima, lokalnim restoranima i suvenirnicama. Obavezno kao preporuka za posetiti je i Calypso show, čuveni kabare – tajlandski Brodvej. Pre spavanja isprobajte neku od mnogobrojnih tajlandskih masaža u blizini smeštaja, kako biste se odmorili od putovanja. Noćenje.3.dan (06.02.): Bangkok

Budjenje i dan rezervisan za individualno upoznavanje glavnog grada kraljevine Tajland – Bangkok. Bez obzira na njegovu prenaseljenost (12 miliona stanovnika) i zagadjenost, Bangkok je jedan od najuzbudljivijih gradova u Aziji koji obećava svakom putniku otkrivanje tajni divljih i neobičnih misterija istoka. Istraživanje Bangkoka započnite detaljnim upoznavanjem Kao San Road-a. Tu se nalazi mnoštvo barova, klubova, štandova sa hranom, malih prodavnica i srebrnarnica. Na Kao San-u možete probati pržene škorpione ili razne druge insekte (inače skakavci uopšte nisu tako loši). Predlažemo Vam odlazak i do kineske četvrti koja je atrakcija sama za sebe ili posetu Lumpini parku, zelenoj oazi Bangkok-a. Nezaobilazna je i večernja poseta Pat Pong-u – jedan od najinteresantnijih kvartova grada. Slobodno vreme ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet: Kraljevski Bangkok. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KRALJEVSKI BANGKOK

 U jutarnjim satima polazak na fakultativni izlet i bliže upoznavanje grada. Poludnevni izlet počinjemo krstarenjem kanalima Bangkok– a. Vozimo se čamcima kraljevskom rekom Chao Praya i otkrivamo novo lice ovog čarobnog grada. Upoznajemo se sa načinom života koji se odvija na reci, tradicionalne – još uvek funkcionalne sojenice oduzeće vam dah. Videćete na koji način se stanovništvo štiti od poplava, koje su česta pojava u monsunskom periodu. Ukoliko imamo sreće, videćemo velike varan guštere. Nakon završenog krstarenja, šareni čamci ostavljaju nas ispred impozatnog hrama Wat Arun, gde ćemo imati priliku da se prvi put susretnemo sa budizmom – religijom ljubavi, filozofijom i načinom života ovog naroda. Pravimo nesvakidašnje fotografije i uživamo u lepoti i mističnosti hrama. Wat Arun je najstariji hram u Bangkok– u, obložen keramičkim i porcelanskim pločicama, koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu reke katamaranom i put nas dalje vodi u hram Wat Po. Wat Po je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statui ležećeg Bude, koja je duga 46 metara. Obilazimo hram i njegov prelepi vrt, nakon čega pešice nastavljamo dalje. Naša sledeća stanica je Kraljevska palata – Grand Palace. Krećemo u obilazak ove veličanstvene palate. Ceo kompleks je izgradjen u 18.veku i sastoji se iz više zgrada, koje imaju različitu namenu. Svakako najznačajnija gradjevina je Wat Phra Kaew (Hram smaragdnog Bude), zatim palata u kojoj  je nekada živela kraljevska porodica, objekti namenjeni krunisanju, venčanjima i kremaciji. Kraljevska palata i svi objekti unutar kompleksa su gradjeni u tajlandskom arhitektonskom stilu, prošarani istorijskim elementima, ukrašeni bićima i scenama iz tajlandske mitologije. Nakon završenog razgledanja, laganom šetnjom vraćamo se do smeštaja. 

Izlet obuhvata: vožnju brodićem, ulaznice za hramove, ulaznicu za palatu, kartu za katamaran, uslugu vodiča, osiguranje.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok


4.dan (07.02.): Bangkok – Suratthani – Koh Samui

Pakujemo stvari i ostavljamo ih u smeštaju u prostoriji za prtljag. Slobodno vreme za samostalno istraživanje autentičnog Bangkoka. Uvek je dobra ideja vožnja tuk-tuk-ovima kroz živopisne ulice ove metropole. Otkrićete jedan novi svet i doživeti nezaboravnu i nesvakidašnju avanturu. Na svakom koraku sretaćete se sa specifičnim, oporim i jakim mirisima raznovrsne ulične hrane. Prepune tezge sa obiljem najraznovrsnijeg voća i povrća uz ljubazne osmehe Tajlandjana ostaće Vam zauvek u sećanju. Ukoliko ste ljubitelj istorije i kulture, posetite Nacionalni muzej u Bangkoku – najveći muzej u jugoistočnoj Aziji. U njemu su predstavljeni svi periodi i stilovi tajlandske istorije. Možete videti veliku kolekciju kraljevske regalije, mužičkih instrumenata, kolekciju oružja, odeće i raznih drugih umetnina. Ukoliko želite da dan provedete sa nama predlažemo Vam fakultativni izlet – Ploveća pijaca i voz market. U dogovoreno vreme, u večernjim satima nalazimo se kod recepcije, uzimamo prtljag i krećemo autobusom put tajlandskog ostrva Koh Samui. Noćna vožnja. (Mogućnost doplate za avio prevoz do ostrva Koh Samui uz gratis noćenje u Bangkoku/oko 170€).

FAKULTATIVNI IZLET: PLOVEĆA PIJACA I VOZ MARKET

U jutarnjim satima krećemo na fakultativni poludnevni izlet – Ploveća pijaca i voz market. U okviru ovog poludnevnog izleta, prva stanica je voz pijaca, udaljena 1h i 30 minuta vožnje od Bangkok– a, jedinstveni lokalni market koji se nalazi na voznim šinama. Voz prolazi 8 puta dnevno i na svaki signal da voz dolazi, prodavci haotično pomeraju tezge, sklapaju tende i suncobrane kako bi oslobodili prolaz za prolazak voza. Malo nakon prolaska voza, prodaja se vraća na šine. Jedinstveno iskustvo! Nakon završenog obilaska izlet nastavljamo ka plovećoj pijaci. Očaraće vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Prodaja se odvija tu pred vama dok čamci prepuni najrazličitijom vrstom hrane plove, što svakom turisti ostavlja snažan i nesvakidasnji utisak. I dok se probijate kroz gužvu svojstvenu pijaci, za trenutak postajete deo atmosfere i autentičnog kolorita svojstvenog Tajlandjanima. Cenjkamo se, kupujemo i ono što nam treba i ono što nam ne treba, uživajući u ukusima raznovrsnog voća koje prodavci nude na svakom koraku. Okruženi smo “longtail” brodićima i simpatičnim prodavačicama, koje na njima trguju. U dogovoreno vreme okupljamo se i u poslepodnevnim satima vraćamo se nazad u Bangkok.  

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, vožnju čamcem kroz kanale na plovećoj pijaci, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok5.dan (08.02.): Ko Samui

U jutarnjim časovima dolazak u mesto Suratthani, odakle polazi brod za Koh Samui. Brod prolazi pored velikog broja ostrva i samo nagoveštava šta nas očekuje. Dolazak na ostrvo oko 14 h. Transfer do smeštaja i uživanje može da počne…


5 – 8.dan (08.02 – 11.02.): Ko Samui

Koh Samui je jedna od najpopularnijih destinacija Tajlanda. Ovo ostrvo se nalazi u Tajlandskom zalivu, ima prelepe plaže, nudi razne aktivnosti i idealna je destinacija za pravi odmor. Samui je dom maloj tajlandskoj zajednici koja se prvenstveno bavila ribolovom i uzgajanjem kokosa. Zanimljivo je da do 70-ih godina prošlog veka, ostrvo nije imalo puteve, medjutim turizam ga je preoblikovao i uticao na njegov razvoj. Danas su plaže Čaveng i Lamai prerasle u plažne gradiće sa brojnim restoranima i noćnim klubovima svetske klase. Aktivnosti kojima se ovde možete baviti su brojne: sportovi na plaži, snorkling, joga, ronjenje, treking džunglom, druženje sa slonovima (hranjenje i maženje), tradicionalne masaže… Samui je živahno, uzbudljivo mesto koje nudi brojne sadržaje i prirodnu lepotu kao i pregršt mirnih plaža pogodnih za opuštanje. 3 noćenja.

Dani rezervisani za odmor i istraživanje ostrva (fakultativno) – obilaženje najlepših plaža i vodopada, jahanje slonova, a možete se odlučiti i za treking. Plaže Čaveng, Lamai Beach, Mae Nam Beach, Bophut Beach, Big Buddha Beach… samo su neke od velikog broja plaža na kojima ćemo provoditi nezaboravne trenutke. Celi ugođaj upotpunićemo posetom vodopada Ko Samuija, budističkih hramova, a ko bude želeo (fakultativno) može gledati borbe morskih bivola ili posetiti Zoo vrt i Akvarijum.

FAKULTATIVNI IZLET: VODOPAD NAMUANG / MAE NAM / FISHERMAN'S VILLAGE

U jutarnjim časovima iz smeštaja krećemo u istraživanje ostrva Samui. Odlazimo do centralnog dela ostrva i prelepe džungle gde se nalazi najviši vodopad na ostrvu – vodopad Namuang (visina 80 metara). Imaćemo priliku da se kupamo u kristalno čistoj vod i uživamo u čarobnoj prirodi. Napravićemo nezaboravne fotografije i uživati u ukusima tropskog voća, koje ćemo kupiti od lokalnih meštana. U dogovoreno vreme odlazimo do plaže Mae Nam na kojoj se nalazi bar Tree House. Tree House je jedan od najboljih lokala na ostrvu, odakle se pruža pogled na ostrvo Phangan. Ovde ćemo napraviti pauzu za ručak i isprobati lokalne specijalitete. Nakon pauze nastavljamo dalje ka Bo Phut plaži i čuvenom Fisherman’s village. Fisherman’s village poznat je po restoranima, živopisnim barovima, tradicionalnim suvenirnicama i uličnim tezgama. U dogovoreno vreme u poslepodnevnim satima povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ko Samui


FAKULTATIVNI IZLET: ISTOK OSTRVA

U jutarnjim satima krećemo na izlet. Naša prva stanica je Silver beach, jedna od najlepših plaža na ostrvu koja je poznata po svom belom, puderastom pesku, neobičnim formacijama granitnih stena i tirkiznoj boji mora. Uz svež kokos i ceđene sokove opuštamo se na plaži i upijamo energiju ostrva. Pauzu za ručak napravićemo u restoranu na plaži Coral Cove. U dogovoreno vreme odlazimo do plaže Chaweng. Chaweng je dugačka, peščana plaža sa puderastim, belim peskom i tirkiznom bojom mora. Tropsko rastinje, restorani i barovi prostiru se čitavom dužinom plaže. Ovo je najrazvijeniji deo ostrva a samim tim i najurbaniji sa pregršt hotela, restorana, barova, suvenirnica i šoping molom. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ko SamuiFAKULTATIVNI IZLET: ELEPHANT KINGDOM 

U jutarnjim satima odlazimo do prihvatilišta za slonove, gde ćemo imati prilike da se upoznamo sa azijskim slonovima i naučimo razlike između azijskih i afričkih slonova. Spremaćemo im hranu i fotografisati se sa druželjubivim slonovima. Prihvatilište se prostire na površini od pet hektara i samim tim stvoreni su uslovi za slobodno kretanje. U samom prihvatilištu nalazi se šesnaest slonova, nekoliko njih je spašeno i oduzeto neodgovornim lokalcima koji su ih koristili kao radnu snagu pri seči šuma. Nakon obilaska i druženja sa slonovima odlazimo na ručak. Po završenom ručku transfer do smeštaja.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu, kafu, čaj, vodu, poslasticu pri dolasku u prihvatilište, ručak i jedno piće, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ko Samui


8.dan (11.02.): Ko Samui – Koh Phangan

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Krećemo na ostrvo Koh Phangan (vožnja brodom traje oko sat vremena). Dolazak na Koh Phangan. Transfer do smeštaja i uživanje se nastavlja…


8 – 12.dan (11.02 – 15.02.): Koh Phangan

Poznato po jedinstvenoj energiji, fantastičnoj prirodi, nestvarnim plažama, barovima i restoranima ovo ostrvo oduvek je bilo uporište ljudi koji tragaju za unutrašnjim mirom i povezivanjem sa prirodom. Na svakom koraku vidi se i oseća duhovni pristup životu i težnja ka jednostavnosti življenja. Jede se odlična hrana, egzotično voće, pije se kokosova voda, maže kokosovo ulje. Drugo lice Phangana je ono koje je poznato po ludom noćnom životu. Sa vama će sve vreme biti naši dragi vodiči ili bolje reći domaćini, koji će se pobrinuti da vaš odmor bude jedinstven i nezaboravan. Uputiće vas na najbolje restorane, salone za masažu, klubove, plaže i pokazati neka skrivena mesta koja oduzimaju dah. Kupaćemo se ispod vodopada, plivati u moru, šetati kroz džunglu, leškariti na plaži, jesti voće, oslikavati se bojama i uživati u crvenim zalascima sunca. 4 noćenja.

FAKULTATIVNI IZLET: SEVER I ISTOK OSTRVA PHANGAN

Na izlet krećemo u jutarnjim satima, odlaskom do severa ostrva i plaže Haad Khom. Silaskom stepenicama kroz šumu, stići ćemo do same plaže, jedne od najomiljenih na Phanganu, gde ćemo uživati u tirkiznom moru i ležanju na predivnom pesku, praveći nezaboravne fotografije na atraktivnim ljuljaškama. Ljubitelji kafe uživaće u specijalizovanom baru, u kojem je u ponudi jedna od najkvalitetnijih i najukusnijih kafa na ostrvu. U dogovoreno vreme, odlazimo na istok ostrva, u Nacionalni park Than Sadet, i stižemo na istoimenu plažu gde ćemo slobodno vreme iskoristiti za sunčanje i plivanje. U restoranu na plaži, u prirodnoj hladovini palmi i lokalnog rastinja, uživaćemo u tajlandskim specijalitetima. U dogovoreno vreme odlazimo do susedne, skrivene plaže na kojoj nema barova, niti restorana. Nakon boravka na ovoj plaži, krećemo put gradića Thong Sala, gde ćemo na čuvenoj pijaci hrane moći da probamo kako lokalne, tako i zapadnjačke specijalitete. Nastavljamo dalje do jednog od najboljih barova na ostrvu – Top Rock Bar, gde ćemo se udobno smestiti, i uz dobru muziku i piće uživati u zalasku sunca. Nakon zalaska sunca povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: prevoz songtevom (ostrvski taksi), uslugu vodiča, ulaznicu za nacionalni park.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Koh Phangan

FAKULTATIVNI IZLET: ZAPAD I JUG OSTRVA PHANGAN

Obilazak počinjemo posetom severozapadne strane ostrva i plaže Mae Haad. Plaža je poznata po peščanom sprudu, kojim možete prošetati sve do susednog ostrva Koh Maa. U prepodnevnim časovima, zbog igre svetla i senki nad lokalnim pejzažima, postoje uslovi za pravljenje čudesnih fotografija. U dogovoreno vreme, odlazimo do juga ostrva na čuvenu plažu Haad Rin, na kojoj se svakog meseca, u noći punog meseca održava žurka “Full moon party”. Pauzu za ručak pravimo na pijaci u gradu, i nakon toga nastavljamo dalje do poznate peščane plaže Zen, gde ćemo uživati u zalasku sunca uz živu muziku i ples turista iz celog sveta. U dogovoreno vreme, transfer do smeštaja.

Izlet obuhvata: prevoz songtevom (ostrvski taksi), uslugu vodiča, ulaznu i izlaznu taksu za Had Rin.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Koh Phangan12.dan (15.02.): Koh Phangan – Ko Samui – Bangkok

Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo. Vožnja brodom do Samuija, transfer do aerodroma i let za Bangkok. Po dolasku na aerodrom u Bangkoku organizovan je transfer do smeštaja. Smeštaj u sobe i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.13.dan (16.02.): Bangkok

Slobodan dan za individualno istraživanje grada i finalnu kupovinu suvenira ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet u nekadašnju prestonicu Tajlanda – Ayutthaya. Napuštamo smeštaj i u dogovoreno vreme okupljanje kod recepcije pred polazak na aerodrom.

FAKULTATIVNI IZLET: AYUTTHAYA

Na fakultativni izlet ka gradu Ayutthaya krećemo u jutarnjim satima. Ayutthaya je drevni grad na oko 80km od Bangkoka i do pre 400 godina bio je prestonica Tajlanda. U prevodu sa tajlandskog jezika Ayutthaya znači ‘’Nepobedivi grad”. Preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad koji je nakon pohoda Burmanaca spaljen i uništen 1767. godine. Pošto je porazio burmanske snage, Siam je 1769. godine, ponovo ujedinio kralj Taksin, koji  je osnovao novu prestonicu, bližu moru. Ovim potezom olakšao je spoljnu trgovinu, obezbedio nabavku oružja i učinio odbranu i povlačenje lakšim u slučaju burmanskog napada. Njegov prvi potez nakon preuzimanja prestola bio je preseljenje kraljevske prestonice  iz grada Thon Buri u Bangkok i izgradnja Grand palace i ostalih kraljevskih palata. Ovo je jedina zemlja jugoistočne Azije koja zvanično nikada nije bila pod kolonijalnom vlašću niti jedne strane sile. Pored varvarskog pustošenja, Ayutthaya je sa svojim ruševinama i dalje lepa i sada ima novu dimenziju kojoj svi posetioci s oduševljenjem prilaze. Prilikom posete obići ćemo mnoštvo hramova i ostataka sijamskih palata koje se nalaze na UNESCO listi svetske baštine,  tradicionalnu tajlandsku kuću i prošetati se nestvarnim parkovima ovog drevnog grada. U popodnevnim satima povratak u Bangkok.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, uslugu vodiča, ulaznice, ručak.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok


14.dan (17.02.): Bangkok – Doha – Beograd

Let za Dohu u 02:10h, broj leta QR837. Sletanje u Dohu 05:35h. Pauza između letova je 1h i 45 minuta. Nastavak leta za Beograd u 07:20h. Sletanje u Beograd u 10:55h. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: BANGKOK
BANGKOK, TAJLAND od 05.02. do 07.02. i od 15.02. do 16.02.2025.

Hotel New Siam RiverSide 3* – se nalazi na oko 500 m od Kao San Road-a i od Nacionalnog muzeja u Bangkoku, u oblasti Phra Nakhon. Hotel nudi uslugu pranja veša (uz doplatu), ostavu za prtljag i besplatan WiFi. U okviru smeštaja nalazi se bazen na otvorenom i restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room) i trokrevetne sobe (triple room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KO SAMUI
KO SAMUI, TAJLAND od 08.02. do 11.02.2025.

Weekender hotel 4* – Smeštaj se nalazi na Lamai plaži, na ostrvu Koh Samui. Od aerodroma Samui je udaljen 15km. U okviru hotela nalaze se 4 bazena, spa centar, fitnes centar, restoran i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KOH PHANGAN
KOH PHANGAN, TAJLAND od 11.02. do 15.02.2025.

Haad Son resort 3* – Smeštaj se nalazi se na plaži Secret na ostrvu Koh Phangan. U okviru smeštaja nalaze se 2 bazena, 2 restorana, privatna plaža i bar. U okviru smeštaja nalazi se restoran koji nudi tajlandsku i internacionalnu kuhinju. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room) i porodične bungalove (family bungalow). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

 


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~
Povodom 18. rođendana MangaTrip-a!

Period promocije: do 23.05.2024.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2025.


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 65€. Umesto 365€ cena svih izleta u paketu je 300€.


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 01.05. ~

2199€ 1799€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 1899€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 1999€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 200€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 300€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd- Bangkok -Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Bangkok – Ko Samui – Bangkok – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg 
– Prevoz brodom (sedište, klima) na relaciji Ko Samui – Koh Phangan – Ko Samui
– Sve transfere prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Smeštaj u u Bangkoku u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj na Koh Samuiju u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj na Ko Phanganu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Tajland – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Doplatu za promenu prevoza unutar Tajlanda (avion – oko 170 eur po pravcu)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

BANGKOK: KRALJEVSKI BANGKOK – 70€
BANGKOK: PLOVEĆA PIJACA & VOZ MARKET – 45€
BANGKOK: AYUTTHAYA – 45€
KOH SAMUI: VODOPAD NAMUANG / MAE NAM / FISHERMAN’S VILLAGE – 30€
KOH SAMUI: ELEPHANT KINGDOM – 85€
KOH SAMUI: ISTOK OSTRVA – 30€
KO PHANGAN: SEVER & ISTOK OSTRVA PHANGAN – 30€
KO PHANGAN: ZAPAD & JUG OSTRVA PANGAN – 30€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Tajland moraju obezbediti pre putovanja. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:
Od 1. novembra 2022. godine vize za ulazak u Kraljevinu Tajland se izdaju u elektronskom formatu i dostavljaju se na Vašu e-mail adresu. S tim u vezi, potrebno je da dostavite tražene informacije i dokumentaciju u elektronskom formatu, po sledećem redosledu i na sledeći način:

 

TURISTIČKA VIZA (single entry)

Sa turističkom vizom (sa jednim ulaskom) možete da boravite u zemlji do 60 dana, uz mogućnost produžetka boravka u najbližem Imigracionom birou u Tajlandu za dodatnih 30 dana („visa extension“)

 1. Generalni podaci (šaljete ih u tekstu e-maila):

– broj mobilnog telefona

– bračno stanje

– zanimanje

– naziv firme u kojoj ste zaposleni (ako ste zaposleni) ili fakulteta (za studente)

– ako ste već bili u Tajlandu: mesec i godina poslednje posete

 1. Sken u boji stranice pasoša sa Vašim podacima, uz napomenu da pasoš mora važiti još najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje pasoša)
 2. Sken u boji prednje strane lične karte sa Vašim podacima (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje lične karte)
 3. Elektronska kolor fotografija aplikanta 5 x 5 cm (u .jpg formatu)
 4. Rezervisana avio karta iz koje se vidi ulaz i izlaz iz Tajlanda (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
 5. Potvrda rezervisanog smeštaja (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
 6. Potvrda o zaposlenju na engleskom sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca adresirana na Royal Thai Embassy Athens ili 

Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca (u .jpg ili .pdf formatu). 

Studenti samo treba da dostave sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima (u .jpg formatu).

 1. Taksa za vizu i uslugu viziranja – 12.000 rsd (uplata preko žiro  računa ili u gotovini). 

Ukoliko želite da viziranje izvršite samostalno, molimo vas da kontaktirate ambasadu Tajlanda direktno putem maila info@thaiconsulate.rs

 

NAPOMENE:

– Za vizu se može aplicirati najviše 80 dana pre putovanja.

– Nosioci TOURIST vize, prilikom ulaska u zemlju, moraju imati kod sebe novčana sredstva u iznosu od najmanje 20.000 Bahta (oko 560 eura) po osobi ili 40.000 Bahta (oko 1.120 eura) po porodici – u gotovini ili na kreditnoj kartici.

– Konzulat zadržava diskreciono pravo da podnosiocu zahteva za turističku vizu zatraži i dodatnu dokumentaciju, poput potvrde o zaposlenju, potvrde o školovanju, potvrde o novčanim primanjima i sl.

ROK ZA IZRADU VIZE: Do 7 radnih dana. 

 

NAPOMENE za osobe koje putu sa maloletnom decom:

 1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Original saglasnost drugog roditelja, na engleskom, overena kod notara da dete može da putuje

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Kopija pasoša roditelja koji ne putuje

 1. Ako maloletno dete putuje sa licem koje mu nije roditelj, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Original saglasnost oba roditelja, na engleskom, overena kod notara da dete može da putuje

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Kopija pasoša oba roditelja

 1. Ako maloletno dete putuje sa roditeljem kome je sudskim putem povereno samostalno vršenje roditeljskog prava, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Kopija sudske presude

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

 1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, a drugi roditelj je preminuo, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Izvod iz knjige umrlih (kopija)

 1. Ako maloletno dete putuje sa oba roditelja ali različitih prezimena, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

 

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

 

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

 • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs