KUBA 14 DANA 13.02.

KUBA 14 DANA

HAVANA –  VARADERO

14 DANA / 11 NOĆI

13.02 – 26.02.2025. 

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena celina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela. Doživite ovo tropsko ostrvo kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična, da i sama predstavlja atrakciju. Kuba vam daje toliko mnogo slika, osećaja, boja, mirisa, ukusa, doživljaja da vam treba vrlo malo vremena počnete da sledite njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Ostrvo cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustičnih automobila u raznoraznim bojama i sa najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kafe, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture“. Poslednja oaza starog svetskog poretka, mesto na kome vreme stoji, gde je stres sveden na minimum obiluje kako kulturnim i istorijskim atrakcijama, tako i prelepim karipskim plažama. Zato posetite Kubu dok se još nije promenila, jer će vas ovo putovanje naučiti da se radujete životu, važno je samo da se prepustite i preplaviće vas neverovatan osećaj vedrine.PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (13.02.): Beograd – Istanbul – Havana

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla. Let za Istanbul u 14:50h, broj leta TK 1080. Sletanje u Istanbul u 18:50h. Pauza između letova je 7 h i 10 minuta. 2. dan (14.02.):  Havana

Nastavak leta za Havanu u 02:00h, let broj TK 195. Sletanje u Havanu u 07:15h, po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti sledi transfer do smeštaja. Slobodno vreme za utapanje u kubansku šarenu prestonicu. Havana vam se na prvi pogled može učiniti kao nerešiva slagalica, ali ako naučite kako da je složite, pred vama će se ukazati prelepa slika. Havanu niko nije mogao da izmisli. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lepa. Možda je za to kriva njena turbulentna istorija koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i prosto navire iz ljudi. Nemojte da dolazite u Havanu sa spiskom pitanja. Dodjite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavođenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osetićete duboku povezanost sa prošlošću u impresivnoj tvrđavi pored obale ili na intimnim trgovima bez saobraćaja. Krećemo sa upoznavanjem grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svet oko nas koji smo mogli da vidimo samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, prodavnice sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmejani i dobroćudni ljudi, energija grada koja se rečima ne može opisati. Noćenje.


3. dan (15.02.): Havana 

Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i istorijski centar grada: Capitolio – kapija Vašingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gde se nalazi nekoliko prelepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, pešačka zona Obispo. Posle ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i obavezni tompus… Slobodno veče. Noćenje.4. dan (16.02.): Havana

Slobodan dan ili fakultativni izlet Playas del Este i Castillo de Tres Reyes Del MoroNoćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Playas del Este i Castillo de Tres Reyes Del Moro

Krećemo na jednodnevni izlet do kubanske, tropske obale Atlantika. Posetićemo prelepe plaže koje se nalaze samo dvadesetak kilometara od istočno od Havane, i uživati u kupanju. Na povratku u centar grada, zaustavićemo se kod zamka Tri kralja (Tres Reyes Del Moro ili Castillo del Morro), kako bismo videli najlepšu panoramu Havane i njenog zaliva, i zalazak Sunca nad prestonicom. Dvorac tri kralja, španska je tvrđava iz 16. veka koja čuva ulaz u luku Havane.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, uslugu vodiča, boravak na plaži uz korišćenje ležaljki, ručak, posetu monumentalnoj zoni – utvrđenja Istočne Havane – panorama grada.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Havane


5. dan (17.02.): Havana

Slobodan dan ili fakultativni izlet Vožnja oldtajmerimaNoćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Vožnja oldtajmerima

Tokom posete Havani, ne bi trebalo da propustite vožnju starim automobilima, ofarbanih u jarke boje, koji su zaštitni znak Kube. Vožnju započinjemo obilaskom centra Havane, gde prolazimo duž najlepših i najvažnijih bulevara. Zatim odlazimo na Trg Revolucije i pravimo prvu pauzu za fotografije pored velikih slika dva revolucionara, Ernesta Če Gevare i Kamila Sienfuegosa. Nastavljamo dalje, put gradskog parka Almandres, poslednje oaze tropskog zelenila u Havani. Zatim se vozimo do čuvenog umetničkog kvarta Fusterland, poznatog po umetniku Hozeu Fusteru, koji je inspiraciju pronašao u lokalnoj religiji i u radovima Pikasa, Brankuzija i Gaudija. Nakon što je oslikao i mozaicima dekorisao sopstvenu kuću, Fuster je krenuo da oslikava i okolne ulice i zgrade, klupe u parku, autobuske stanice, čak i fasadu lokalne lekarske ordinacije. Danas se njegov rad proteže na preko 80 kuća, i posao još nije završen. Ovaj kvart, danas je poznat kao prikaz autentične kubanske umetnosti.

Izlet obuhvata: Vožnju oldtajmer automobilima (4 osobe po autu), ulaznicu za Fusterland, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Havane6. dan (18.02.): Havana

Slobodan dan ili fakultativni izlet Provincija Pinar del Rio i VinjalesNoćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Provincija Pinar del Rio i Vinjales

Krećemo na izlet u Pinar del Rio, planinsku, najzapadniju provinciju Kube, udaljenu oko 160 kilometara od Havane. Među glavnim atrakcijama ovog dela ostrva su piktoreskna Dolina Vinjales (El Valle de Viñales) na listi Uneskove svetske baštine, i regija za uzgoj duvana Vueltabaho (Vueltabajo), gde se proizvodi verovatno jedan od najboljih duvana na svetu. Na izletu, posetićemo imanje s plantažom duvana, gde farmeri – vegerosi, uzgajaju najveći izvozni adut Kube. Videćemo kako izgleda proizvodni proces sušenja duvana i kako se uvija tradicionalna kubanska cigara. S obzirom da mehaničke metode uzgoja i berbe smanjuju kvalitet duvana, farmeri i dalje koriste starinske metode i vuču životinja. Zatim sledi odlazak do pećine Indio (Cueva del Indio), 5,5 kilometara severno od Vinjalesa. Pećinu je 1920. godine pronašao seljak po imenu Huan Dijaz i ubrzo je postala turistička atrakcija. Provozaćemo se čamcem duž jezera koje se nalazi u pećini, i posetiti “Mural praistorije” oslikan na ogromnoj litici planine. Zatim ćemo posetiti neobičan krajolik brdovitih pejzaža gorja Sijera de Vinjales (Sierra de Viñales), na listi Uneskove svetske baštine. Upečatljiv kraški pejzaž doline Vinjales, jedinstven je zbog stenovitih uzvišenja koja nazivaju “mogotes”, i koje čini niz visokih, zaobljenih brda, naglo uzdignutih iz ravnice doline. Bujne pejzaže dopunjuju jednostavne, seoske kuće, raštrkane po ravnici, podignute od lokalnih, prirodnih materijala. Panoramsko razgledanje. Povratak u Havanu.

Izlet obuhvata: povratni (u zavisnosti od broja prijavljenih kolektivni ili privatni) transfer na relaciji: smeštaj-Viñales-smeštaj, uslugu vodiča, poseta imanju seljaka-vegerosa na kojem se uzgaja biljka duvana, demonstracija proizvodnog procesa duvana od zrna do cigare i demonstracija motanja tradicionalne kubanske cigare, ručak u lokalnom restoranu u Viñalesu (pića nisi uključena u cenu), poseta Indijanskoj pećini, vožnja čamcima podzemnom rekom San Visente, poseta “Muralu praistorije” oslikanom na ogromnoj litici planine, poseta kompleksu Las Jasminas – panoramsko razgledanje doline Viñales – UNESCO zona.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš).
Izlet se realizuje iz mesta: Havane


7. dan (19.02.): Havana 

Slobodan dan ili fakultativni izlet Kuća Ernesta Heminveja. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Kuća Ernesta Heminveja

Obilazak imanja Finka Vigija (Finca Vigia), gde je živeo jedan od najznačajnijih pisaca 20. veka, Ernest Hemingvej, koji je utočište i inspiraciju našao u predgrađu Havane. Kao i Hemingvejev dom na Ki Vestu, i ova kuća sada je muzej. U zdanju iz 1886, nastala su neka od njegovih najznačajnijih dela, poput legendarnog romana “Starac i more” (1951), za koji je 1954. dobio Nobelovu nagradu za književnost. Inspiraciju za ovu knjigu, Hemingvej je pronašao u lokalnom ribaru iz obližnjeg sela Kohimar. Hemingvej je na imanju živeo između 1939. i 1960. godine, tako što je kuću prvo iznajmljivao, a zatim je i kupio u decembru 1940, nakon što se oženio Martom Gelhorn, svojom trećom ženom. I nakon Kubanske revolucije, koja je u januaru 1959. zbacila vladu koju su podržavale SAD, Hemingvej je bio u dobrim odnosima s novom kubanskom vladom. U Havani, u leto 1960, uručio je Fidelu Kastru nagradu za pobedu na takmičenju u sportskom ribolovu, koje je sam osnovao (Ernest Hemingway International Billfishing Tournament). Zbog problema s depresijom, u julu 1960. pisac je zauvek napustio Kubu, ostavljajući dom u kojem je živeo više od 20 godina. Nakon smrti Hemingveja, imanje je ostalo u identičnom stanju kao za života poznatog pisca. Tokom posete, moći ćemo da vidimo impresivnu kolekciju Hemingvejevih lovačkih trofeja, njegovu originalnu pisaću mašinu, i zbirku skupocenih alkoholnih pića kojih u kući nikada nije manjkalo. Popećemo se na toranj-osmatračnicu, na čijem je vrhu često pisao, i videti malo groblje Hemingvejevih ljubimaca. Njegova čuvena jahta “Pilar”, takođe je deo postavke.

Izlet obuhvata: povratni transfer, uslugu vodiča, ulaznicu i obilazak Hemingvejevog imanja Finca Vigia.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Havana


8 – 10. dan (20.02 – 22.02.): Havana 

Slobodni dani za individualne aktivnosti, posete muzejima i poslednje fotkanje Havane, kupovinu suvenira i uživanje u energiji ovog grada. U večernjim časovima predlažemo odlazak u neki od salsa klubova.  2 noćenja.


10. dan (22.02.): Havana – Varadero

Napuštamo Havanu i našu avanturu nastavljamo u Varaderu.  Varadero je najveće i najpopularnije letovalište ne samo na Kubi nego na čitavim Karibima. To nije slučajno. Plažu dugu 20 kilometara, sa belim peskom i tirkiznim morem, mnogi smatraju jednom od najlepših na svetu. Budite jedan od od hiljada posetilaca koji dolaze u Varadero svake godine da se opuste i uživaju u mirnom moru i toplom suncu ovog karipskog raja. Varadero ima da ponudi još mnogo toga. Osetite ukus kubanske kulture u brojnim galerijama, kabareima, barovima, pijacama…uz živu muziku, cigaru i čašu ruma. Dolazak u Varadero u poponevnim satima. Smeštanje u sobe. Noćenje.11 –  13.dan (23.02 – 25.02.): Varadero

U toku našeg boravka u Varaderu možemo vam ponuditi fakultativnu posetu jednom od najlepših ostrva u karipskom moru – Cayo Blanco de Norte i uživati u ritmovima Kube, plavetnilu mora i susretu sa pitomim delfnima. 

Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo utiske kompletnog putovanja, diskutujemo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži koja je najveća i najlepša na čitavoj Kubi. Beli pesak, kristalno čisto more sa nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi… 2 noćenja.

FAKULTATIVNI IZLET: Cayo Blanco de Norte i kupanje sa delfinima

Varadero je jedno od najpoznatijih odredišta turista na Kubi. Nalazi se duž uzanog poluostrva, i najpopularniji je kubanski grad na plaži. Duž 20 kilometara obale Atlantskog okeana, smestio se niz hotelskih i spa kompleksa, kao i teren za golf. U njegovom najbližem okruženju, nalazi se nekoliko desetina malih ostrva, s prelepim plažama od sitnog, belog krečnjačkog peska, u hladu tropskih palmi. Najpoznatije ostrvo je Kajo Blanko (Cayo Blanco), na koje vas vodimo na ovom izletu. Pre nego što stignemo do ovog rajskog kutka, imaćemo priliku da vidimo i delfine (fotografija s delfinom je 10 €, izrađuje se do kraja dana i doprema do smeštaja). Druženje sa ovim inteligentnim, morskim sisarima, izmamiće osmeh svakome. Nakon ovog iskustva, sledi uživanje na plaži, na kojoj imamo obezbeđen i ručak. Do ostrva ćemo zaploviti katamaranom, na kome postoji otvoreni bar s nacionalnim pićima, uključen u cenu. Tokom plovidbe, kapetan i posada često priređuju i posebne animacije za putnike, na primer čas plesanja salse! 🙂

Izlet obuhvata: povratni kolektivni transfer na relaciji: hotel-marina Varadero-hotel, vožnja katamaranom na relaciji: Varadero-Kajo Blanko-Varadero, uslugu vodiča, lokalni animator-vođa programa ekskurzije na katamaranu, neograničeni otvoreni bar na katamaranu (gazirani sokovi-pivo-rum-osnovna ponuda koktela-voda), kontakt sa delfinom/delfin šou u delfinarijumu Kajo Blanko (plivanje sa 2 delfina je dodatna opcion, aktivnost i naplaćuje se na licu mesta – 35 cuc), ručak sa uključenim pićima u restoranu na plaži na Kajo Blanku, boravak na plaži na Kajo Blanko.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš).
Izlet se realizuje iz mesta: Trinidada13. dan (25.02.): Varadero – Havana – Istanbul

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u Havani i let za Istanbul u 08:40h, broj leta TK 195. 


14. dan (26.02.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 09:30h, po lokalnom vremenu. Pauza do sledećeg leta je 4h i 40min. Nastavak leta za Beograd u 14:10h, broj leta TK 1079. Sletanje u Beograd u 14:05h, po lokalnom vremenu.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: HAVANA
HAVANA, KUBA od 14.02. do 22.02.2025.

Casa particular Juan de la HabanaSmeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica, namenjen turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način. Nalaze se u regiji Havana Centro u Havani na oko 1km udaljene od strogog centra grada (zgrade Kapitolio). Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga u smeštaju: noćenje. Postoji mogućnost doplate doručka na licu mesta (cena doručka 10€ po osobi, po danu – podložno promeni). 


SMEŠTAJ: VARADERO
VARADERO, KUBA od 22.02. do 25.02.2025.

Hotel Sol Varadero 4* – Kompleks uredjen u stilu Kariba rasporedjen je u nekoliko stambenih zgrada na tri sprata. U centralnom delu prostranog odmarališta nalazi se bazen i velika terasa za sunčanje. Gostima je na raspolaganju nekoliko restorana i barova sa različitim izborom kuhinja i morskim specijalitetima. Hotel takodje nudi prodavnicu suvenira, salon lepote, mini market, usluge pranja veša, ambulantu i WLAN. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: All Inclusive

 


Hotel Melia Varadero 5* – Hotelski kompleks nalazi se na samoj peščanoj plaži, nekoliko minuta hoda od marine i oko 14 km od centra letovališta. U središtu kompleksa okružen tropskom vegetacijom nalazi se bazen sa barom. Gostima je na raspolaganju nekoliko restorana i barova sa različitim izborom kuhinja i morskim specijalitetima. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: All Inclusive.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 40€. Umesto 440€ cena svih izleta u paketu je 400€.


~ CENA ARANŽMANA casa particular + hotel 4* ~
(po osobi u dvokrevetnoj sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2899€ 2199€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2299€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2399€ – 100€ ~

~ CENA ARANŽMANA casa particular + hotel 5* ~
(po osobi u dvokrevetnoj sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2999€ 2299€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2399€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2499€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE

CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 550€ za smeštaj u hotelu 4* u  Varaderu i 600€ za smeštaj u hotelu 5*u  Varaderu
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 150€ (samo u hotelu 5*)
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: na upit 


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Havana – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Havani u privatnom smeštaju na bazi 8 noćenja (1/2 ili 1/2+1 sobe – pomoćni krevet)
-Smeštaj u Varaderu u odabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa all inclusive uslugom (1/2 ili 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-Vizu za Kubu ( Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Kubi)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
-Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta 
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
-Osiguranje od otkaza aranžmana
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA:Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.


Provincija Pinar del Rio i Vinjales -120€

Zapadna provincija Kube zaštićena od strane UNESCOa kao prirodno dobro od svetskog značaja. Usputna poseta plantažama duvana gde možete videti kako se proizvodi najveći izvozni adut Kube. Odlazak do Indijanske pećine, vožnja čamcem kroz jezero koje se nalazi u njoj i poseta neobičnom krajoliku brda Siera de Vinjales koji je jedinstven po stenovitim uzvišenjima koja se zovu mugotes – panoramsko razgledanje. Povratak u Havanu. Ručak je uključen u cenu izleta.

Izlet uključuje: povratni (u zavisnosti od broja prijavljenih kolektivni ili privatni) transfer na relaciji: smeštaj-Viñales-smeštaj, uslugu vodiča, poseta imanju seljaka-vegerosa na kojem se uzgaja biljka duvana, demonstracija proizvodnog procesa duvana od zrna do cigare i demonstracija motanja tradicionalne kubanske cigare, ručak u lokalnom restoranu u Viñalesu (pića nisi uključena u cenu), poseta Indijanskoj pećini, vožnja čamcima podzemnom rekom San Visente, poseta “Muralu praistorije” oslikanom na ogromnoj litici planine, poseta kompleksu Las Jasminas - panoramsko razgledanje doline Viñales - UNESCO zona.

Playas del Este i Castillo de Tres Reyes Del Moro - 50€

Prvi susret sa kubanskom tropskom, atlantskom obalom. Poseta prelepim plažama istočno od Havane, uživanje, kupanje i opuštanje na atlantskoj obali Kube. Pri povratku u centar grada zaustavljamo se na zamku Tres Reyes Del Moro, kako bismo razgledali najlepšu panoramou Havane i njenog zaliva kao i divan zalazak Sunca nad gradom.

Izlet uključuje: transfer na relaciji: smeštaj-plaža-utvrđenje Tres Reyes del Moro-smeštaj, uslugu vodiča, boravak na plaži, posetu monumentalnoj zoni - utvrđenja Istočne Havane - panorama grada.

Kuća Ernesta Hemingveja - 30€

Obilazak imanja i kuće jednog od najznačajnijih pisaca 20. veka (Quinta Vigia) koji je utočište i inspiraciju našao u predgrađu Havane, u kome nastaju neka od njegovih najznačajnijih dela, poput legendarnog romana “Starac i more”... imanje je ostalo u identičnom stanju u kome ga je poznati pisac ostavio, te ćete moćii da se divite impresivnoj kolekciji lovačkih trofeja, originalnoj kucaćoj mašini i naravno, mnoštvu različitih vrsta skupocenog alkohola kojeg u Hemingvejevoj kući nikada nije manjkalo... njegova čuvena jahta “Pilar” takođe je deo postavke, a interesantno je popeti se na toranj-osmatračnicu, u kojoj je često pisao i videti malo groblje Hemingvejevih
ljubimaca.

Izlet uključuje: Povratni transfer, uslugu vodiča, ulaznicu i obilazak Hemingvejevog imanja Finca Vigia.

Vožnja Oldtajmerima - 40€

Nikako ne smete propustiti vožnju starim automobilima koji stvaraju šarm Kubi. Vožnju započinjemo obilaskom centra grada Havane gde prolazimo najlepše i najvažnije bulevare, odlazimo na Trg Revolucuje i tu pravimo prvu pauzu za slikanje pored velike slike Če Gevare i Kamila Sienfegosa. Nakon toga odlazimo u gradski park Almandres, poslednju oazu tropskog zelenila u Havani. Zatim se vozimo do čuvenog umetničkog kvarta Fusterland, poznatog po umetniku Antoniu Fusteru, koji je pronalazio inspiraciju u lokalnoj religiji i radovima Pikasa, Gaudija i drugih, njegov kvart je sada poznat kao prikaz autentične kubanske umetnosti.

Izlet uključuje: vožnju oldtajmer automobilima (4 osobe po autu), ulaznicu za Fusterland, uslugu vodiča.

Cayo Blanco de Norte i kupanje sa delfinima - 140€

Varadero je jedno od najpoznatijih odredišta turista na Kubi, a u njegovom najbližem okruženju nalazi se i nekoliko desetina malih ostrva, sa lepim plažama finog belog peska, u hladu tropskih palmi. Najpoznatije među njima je Cayo Blanco, na koje vas vodimo na ovom izletu. Pre nego li dođemo do ovog rajskog kutka, imaćemo priliku da vidimo i delfine (Fotografija sa delfinom 10€, izrađuje se do kraja dana i doprema do smeštaja). Druženje sa ovim inteligentnim morskim sisarima izmamiće osmeh svakome, a nakon ovoga sledi uživanje na plaži Cayo Blanco-a, na kojoj imamo i ručak. Do i od ostrva vozi nas katamaran, na kome takođe imamo otvoreni bar nacionalnih pića uključen u cenu. Kapetan i posada priređuju i posebne animacije - naučite da igrate salsu kao pravi pirati sa Kariba! 🙂

Izlet uključuje: povratni kolektivni transfer na relaciji: hotel-marina Varadero-hotel, vožnja katamaranom na relaciji: Varadero-Kajo Blanko-Varadero, uslugu vodiča, lokalni animator-vođa programa ekskurzije na katamaranu, neograničeni otvoreni bar na katamaranu (gazirani sokovi-pivo-rum-osnovna ponuda koktela-voda), kontakt sa delfinom/delfin šou u delfinarijumu Kajo Blanko (plivanje sa 2 delfina je dodatna opcion, aktivnost i naplaćuje se na licu mesta - 35 cuc), ručak sa uključenim pićima u restoranu na plaži na Kajo Blanku, boravak na plaži na Kajo Blanko.

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Kubu nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana. 

Dokumenta potrebna za putovanje na Kubu:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Počev od 07.04.2022. ukinute su sve mere za ulazak u zemlju vezane za Covid-19.

Neophodno je pre puta popuniti carinski formular (možete ga naći na sledećem linku)


PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs