BRAZIL -ČILE – ARGENTINA 16 DANA 11.02.

BRAZIL – ČILE – ARGENTINA
16 DANA / 14 NOĆI
BUENOS AIRES SANTIAGO – RIO DE JANEIRO 

11.02 – 26.02.2025.

Argentina – “Zemlja od srebra” (“argento” – srebro), jedna je od najfascinantnijih država sveta. Poznata je po izuzetno bogatom kulturnom i istorijskom nasleđu starosedelaca i evropskih doseljenika – Španaca i Italijana, nasmejanim meštanima posebnog temperamenta i identiteta, i po neverovatnim prirodnim lepotama. Počev od moćnih vodopada Iguasu na suptropskom severu, na granici s Brazilom, preko oštrih planinskih vrhova snežnih Anda na zapadu, sve do fascinantnog glečera Perito Moreno u Patagoniji, na samom jugu, Argentina je dom brojnim čudima prirode. Ovo je i zemlja gustih prašuma, gaučosa i nepreglednih ravnica, ali i pustinja, dubokih plavih jezera, brzih i moćnih reka i vodopada. Argentina je zemlja velike i nezaboravne avanture, u kojoj su na jugu pronađeni ostaci skeleta preko 140 vrsta dinosaurusa. Domovina čuvenog pisca Horhea Luisa Borhesa, u kojoj je nastao strasni ples, tango, poznata je po sjajnoj kinematografiji, muzici i arhitekturi, i bogatoj kulturi u koju ne možete a da se ne zaljubite. Prestonica Argentine je Buenos Ajres, s populacijom od preko 15 miliona stanovnika. Mesto u kojem se nalazi najšira ulica na svetu, Avenija 9. jula, grad je strasti i plesa, umetnika, političkih previranja, fudbala, sjajne argentinske kuhinje i fantastičnog vina. Ovu modernu metropolu karakteriše užurban i pomalo bučan svakodnevni život, u kojem stanovnici Buenos Ajresa znaju da uživaju, bilo da se radi o ispijanju mate (napitka sličnom čaju) u nedelju, u parku, ili o šetnji uz sladoled ulicama koje krase fascinantne fasade zdanja nastalih početkom 20. veka. Uprkos zloglasnoj vojnoj diktaturi i razornoj ekonomskoj krizi kroz koje su prošli pre skoro pola veka, Argentince i danas karakteriše zarazna strast za životom, a Argentina ostaje zemlja u koju ćete poželeti da se vratite.Brazil kao očaravajući miks veličine, odvažnosti i lepote, predstavlja zemlju ponosnu na bogatstvo koje krije u sebi. Zemlja fudbala i kafe, sambe i lambade. Zemlja neobičnih kontrasta, uslovljenih burnom istorijom i viševekovnim doseljavanjem naroda iz najrazličitijih delova sveta. Zemlja koja snove pretvara u stvarnost. Ova neobična zemlja zauzima gotovo polovinu Južne Amerike, prostirući se na tri časovne zone. Neotkrivene i mistične tropske prašume Amazona, grandiozni slapovi vodopada Iguazu, močvare Pentanala, duge obale postute mekim peskom, prošarane ostrvima, čekaju da ih istražite. Manga avanturu započinjemo u sedmo-milionskom gradu Rio De Janeiro poznatom po karnevalu, plažama Copacabana i Ipanema i čuvenoj statui Isusa Hrista, visokoj 38 metara. Obići ćemo čuvene Iguazu vodopade, nakon čega ćemo se uputiti ka poluostrvu Buzios, gde ćemo uživati u plažama i moru. Mnogobrojni restorani i barovi, visoke palme, bogat svet flore i faune… slikovito dopunjuju izgled ovog čarobnog mesta. Krenite sa nama u Brazil  i oživite svoje snove!


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (11.02.): Beograd – Amsterdam – Rio de Janeiro

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla. Let za Amsterdam u 06:00h, broj leta KL1982. Sletanje u Amsterdam u 08:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 5 minuta. Nastavak leta za Rio u 10:40h, broj leta KL705. Sletanje u Rio u 18:40h. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja. Dobrodošli u Veličanstveni grad ili kako ga lokalno stanovništvo zove “Cidade maravilhosa“! Rio je nešto nestvarno, grad kakav nikad do sada niste i nigde kasnije nećete sresti. Ušuškan u jedinstveno egzotično prirodno okruženje koje ga deli na nekoliko segmenata i samostalnih celina, ovaj grad ima svoja pravila života, ponašanja, uživanja, opuštanja… A sve to diktiraju “Karioke”, kako stanovnici Rija vole sebe da nazivaju. Kako svaki grad čine ljudi koji u njemu žive, tako i Riju dušu daju Karioke i njihov unikatni i večito vedri pogledi na život… Smeštamo se u južnom delu grada. Lokacija je nadomak čuvenih plaža Kopakabana i Ipanema, u bezbednom delu grada. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i uživaćemo u ukusima lokalne kuhinje. Noćenje.


2.dan (12.02.): Rio

Rio de Janeiro, prestonica brazilske kulture i strastvenog načina života, zrači jedinstvenom energijom koja očarava posetioce iz celog sveta. Smestivši se između kristalno plave vode Atlantskog okeana i impozantnih planina, ovaj grad nudi spektakularne pejzaže koji ostavljaju bez daha. Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Rija. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE RIJA

Polazak na izlet u jutarnjim satima. Tokom izleta obilazimo kvartove Botafogo i Flamengo, upoznajemo se izbliza sa načinom života i zanimljivim krajolikom ovog grada, lagano se kroz šumu Tižuka (Tijuca) i Paineiras penjemo na poznati vrh Korkovado (Corcovado) do čuvene statue Hrista Spasitelja, (Cristo Redentor) odakle se pruža nestvaran pogled od koga zastaje dah i mesto gde možemo da upijamo sav sjaj panorame Cidade Maravilhosa – Predivnoga grada Rija. Nakon toga pravimo pauzu u kvartu Sv. Tereza (Santa Teresa) i nastavljamo laganu šetnju do centra Rija i kvartova Lapa i Gloria, gde ćemo se popeti čuvenim Selaronovim stepenicama (Escadria Selaron), a zatim obići Katedralu Sv. Sebastijana (Catedral de Sao Sabastian) i sam centar u kome se prepliću stare zgrade i moderni oblakoderi. Obilazak završavamo kafom i kolačima u čuvenoj poslastičarnici Kolombo (Colombo). Povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Privatni kombi transfer od izlaska iz hotela do centra grada (do oko 14:00 po lok. vremenu), uslugu vodiča, poseta Nacionalnom Parku Tižuka (PN floresta da Tijuca), transferi unutar Nacionalnog Parka Tižuka (zasebni autorizovani prevoz unutar Nacionalnog Parka), ulaznica u monumentalni kompleks Hrist Spasitelj na brdu Korkovado.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Rio de Janeiro


3.dan (13.02.): Rio

Rio de Žaneiro je centar bogate kulturne scene. Od tradicionalne muzike poput samba i bossa nove do moderne umetnosti i pozorišta, grad vibrira od života i kreativnosti. To je mesto gde se sreću prirodna lepota, kulturno bogatstvo i živopisni način života, pružajući nezaboravno iskustvo svima. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Glava šećera. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: GLAVA ŠEĆERA

Polazak iz hotela u popodnevnim satima. Transfer do lokaliteta Urka (Urca) odakle se penjemo žičarom na brdo Glava šećera (Pao de Acucar) – malu planinu oštrih ivica u centru Rija koja je ime dobila po tome što liči na glavu šećera, kupastu formu u obliku koje se šećer nekada presovao zbog tansporta (Brazil je nekada bio jedan od glavnih izvoznika šećera). Do strmoglavog vrha nas penje žičara, a sa njega se pruža spektakularan pogled na najpoznatije tačke Rija – most Rio – Niteroi, Korkovado, tvrdjavu Sv. Krsta (Santa Cruz) kao i čuvenu Kopakabana plažu (Praia da Copacabana)! Pripremite svoje fotoaparate, jer ćemo imati prilike da vidimo i jedan od najlepših zalazaka Sunca (ako vremenski uslovi budu povoljni.) Nakon spuštanja s brda,  povratak u hotel.

Izlet obuhvata: Privatni kombi transfer od hotela do Crvene plaže (Praia Vermelha) i nazad, uslugu vodiča, karta za uspinjaču do vrha Glave Šećera i nazad, ulaznicu u kompleks Glava Šećera i Urka.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Rio de Janeiro4.dan (14.02.): Rio 

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet  favela, let helikopterom i stadion Marakana. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: FAVELA

Izlet se realizuje ili u jutarnjim iliranim popodnevnim satima u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta za posetu. Favele predstavljaju divlja ili “karton naselja” koja su nastajala kao posledica prevelike migracije stanovništva iz sela u grad. Vremenom, usled nemaštine i bez posla, mnogi stanovnici ovih naselja okretali su se kriminalu kao izvoru lake i brze zarade, te su ona malo po malo postajala prava legla raznih narko-klanova i bandi. Od 2008. godine gradske vlasti preduzimaju ekstenzivne mere “pacifikacije” favela, odnosno akcije čišćenja od kriminala i zadržavanja trajnog policijskog prisustva, što je rezultiralo u velikom broju “pacifikovanih” kvartova, smanjenju stope kriminala i početka normalnijeg života za neke od najsiromašnijih slojeva društva. Da li im je uspelo i kako se danas odvija život u ovim “gradovima u gradu”, gde važe neka drugačija pravila življenja, procenićemo sami. (Tura se odvija uz pratnju profesionalnog lokalnog vodiča).

Izlet obuhvata: Povratni (u zavisnosti od broja prijavljenih kolektivni ili privatni) transfer na relaciji: hotel – favela Rosinja (Rocinha) – hotel, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Rio De Janeiro

FAKULTATIVNI IZLET: LET HELIKOPTEROM

Jedinstvena prilika da u polučasovnoj vožnji helikopterom, iz ptičije perspektive doživite i vidite statuu Hrista Spasitelja, Glavu Šećera, Kopakabanu i ostale plaže i pejzaže grada. Jedna je od vodećih atrakcija koje Rio nudi. Imaćete jedinstvenu priliku da napravite sjajne fotografije grada, dok krstarite nebom. Nakon završenog leta, povratak u hotel.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, vožnju helikopterom (let traje 20 minuta maksimalno)
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Rio De Janeiro

FAKULTATIVNI IZLET: MARAKANA

 Izlet se može izvesti ili u jutarnjim ili večernjim satima u zavisnosti od rasporeda drugih izleta. Ukoliko ste pasionirani ljubitelj fudbala, predlažemo vam fakultativni obilazak jednog od najčuvenijih fudbalskih stadiona na svetu – Marakane. Istražite stadion i Muzej fudbala, posetite svlačionice, prošetajte tunelom kroz koji prolaze igrači na teren, sedite u sali za press konferenciju, kao brazilski fudbaler nakon utakmice. Budite i vi deo „scene“, kao neki od vaših omiljenih sportista! Nakon posete, povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Povratni metro transfer, ulaznicu, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Rio De Janeiro


5.dan (15.02.): Rio

Slobodan dan ili fakultativni izlet Petropolis. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: PETROPOLIS

 Polazak na izlet u jutarnjim satima. Grad na oko 70 km udaljenosti od Rija, okružen pitoresknim  zelenim planinama, koje daju i drugačiju, svežiju klimu. Grad koji uživa posebnno mesto u sećanju na dane imperije i doba vladavine Dom Pedra II (Dom Pedro II), jednog od najcenjenijih vladara u istoriji Brazila, koji je u gradu  izgradio svoj letnjikovac, katedralu i mnoge druge gradjevine koje će vas podsetiti na elitne planinske rizortove u evropskim Alpima. Posećujemo Imperijalni muzej, bivšu rezidenciju carske porodice sa sačuvanim originalnim carskim prestolom, posećujemo imperijalnu katedralu San Pedra (Catedral de Sao Pedro) u kojoj je Dom Pedro sahranjen, kuću pionira brazilske avijacije Santosa Dumonta (Santos Dumont), kao i jednu od najpoznatijih fabrika piva u Brazilu „Bohemia“, u kojoj ćemo se upoznati i sa brazilskom pivskom kulturom. Slobodno vreme za ručak, pre povratka u Rio.

Izlet obuhvata: Povratni (u zavisnosti od broja prijavljenih kolektivni ili privatni) transfer na relaciji: hotel – Petropolis – hotel, svi transferi u Petropolisu, uslugu vodiča, poseta prodavnici čokolade, poseta pivari Petropolis (bodega – podrum pića), ulaznica i tura Nacionalnim imperijalnim muzejem i palatom, poseta nacionalnoj katedrali San Pedro de Alkantra.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Rio De Janeiro6.dan (16.02.): Rio – Santiago

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Santiago. Sletanje u Santiago de Chile u večernjim satima i transfer do smeštaja. Čekiranje u hotel i ulazak u sobe. Glavni grad Čilea je centralna tačka regiona, ispunjen atraktivnim lokacijama i aktivnostima. Dinamičan, moderan grad gde kolonijalne palate „sede“ medju rastućim soliterima, gde narodna umetnost postaje moda, gde se latinska i evropska kultura prepliću. Santiago je postao uspešna, sofisticirana metropola, grad umetnosti i kvalitetnog noćnog života. Prostrani parkovi, trgovi, bašte, duž širokih avenija poput Avenida Bernardo O’Higgins, zoološki vrt i nekoliko sportskih stadiona, čine žarište intelektualnog i kulturnog razvoja Čilea od  kolonijalnih vremena do danas. Pored nacionalne biblioteke, muzeja, pozorišta i drugih institucija visokog obrazovanja ovaj grad se može pohvaliti jedinstvenim metro stanicama. Naime, stanovnici Santiaga ljubitelji su umetnosti i neguju svoj umetnički izraz kroz murale i skulpture, slike i savremeni dizajn, oživljavajući tako metro stanice, koje su postale prepoznatljive galerije na otvorenom. Takodje, zapanjujuća je raznolikost crkvenih stilova u arhitekturi. Kolonijalne crkve koje datiraju iz 18. veka, neorenesansne bazilike, smenjuju se sa neo-gotičkom i baroknom arhitekturom kao i sa enterijerima koji zasenjuju njihovu spoljašnjost. Slobodno veče za odmor i relaksaciju. Noćenje.


7.dan (17.02.): Santiago

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti u Santiago-u poput šetnje, šopinga, odlaska do nekog od gradskih vidikovaca i uživanje u gastronomskim specijalitetima lokalne kuhinje uz čašu dobrog čileanskog vina ili vam možemo ponuditi da dan provedete u organizovanom fakultativnom obilasku glavnog grada Čilea. Slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: SANTIAGO DE CHILE - RAZGLEDANJE GRADA

Celodnevni fakultativni obilazak grada – Santiago de Chile (pešačka tura/panoramski obilasci) – La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru grada. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santiaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se gradska katedrala čija je izgradnja je završena 1775. godine, medjutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santiago, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj. 

Izlet obuhvata: Vožnju metroom, vožnju uspinjačom, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), ulaznice za muzeje, obroke i individualne troškove. 
Izlet se realizuje iz mesta: Santiago de Chile8.dan (18.02.): Santiago

Doručak. Slobodno vreme za samostalno istraživanje glavnog grada Čilea, gde ovog puta predlažemo da vreme provedete u boemskoj četvrti – Barrio Lastarria koja predstavlja malu oazu u samom centru. Odlično je mesto za šetnju. U nekom od brojnih restorana ili kafića uz gustiranje lokalnog vina Bocanariz, sigurni smo da ćete spoznati dušu grada i da će Vas ovim potezom Santiago kupiti za sva vremena. Doživljaj će upotpuniti i ulični prodavci na čijim tezgama možete naći razne suvenire, umetnine, korišćene knjige i antikvitete a tu su i radnje poznatih čileanskih nezavisnih dizajnera. Preporučujemo obavezno cenkanje uz osmeh na licu svima koji na ovakav način žele da provedu slobodan dan u gradu, dok putnicima koji su savladali umor i žele nastavak avanture možemo predlažiti organizovani fakultativni izlet i posetu grada Valparaiso. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: VALPARAISO

U jutarnjim satima (nakon doručka) polazak autobusa ispred hotela za Valparaiso. Valparaiso, šarenolik i boemski, inspiracija Pabla Nerude, je grad na obali Čilea poznat po svom umetničom duhu, predivnim vidikovcima, kolonijalnoj arhitekturi i odličnim morskim restoranima. Krećemo u obilazak i prolazimo pored čileanskog nacionalnog kongresa, penjemo se uzbrdo kako bismo došli do Casa museo La Sebastiana, jedne od 3 kuće Pabla Nerude. Nakon toga odlazimo do vidikovca Plaza Bismarck i Plaza Sotomayor, lučkog trga. Šetamo poznatim ~street art~ ulicama koje važe za jedne od najlepših na svetu i pauzu za ručak pravimo u lokalnom restoranu. Nakon ručka odlazimo do Plaza Anibal Pinto i Vina del Mar odakle se pruža pogled na Pacifik. Po završenom razgledanju grada nastavljamo dalje ka vinariji u regionu Casablanca, gde ćemo imati priliku da degustiramo poznata čileanska vina. Nakon obilaska povratak u Santiago de Chile u večernjim satima. Kraj izleta.

Izlet obuhvata: Autobuski povratni transfer, ulaznice prema programu izleta, degustacija vina, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Santiago de Chile


9.dan (19.02.): Santiago – Buenos Aires

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Sletanje i transfer do smeštaja. Po dolasku u hotel smeštaj u sobe i nakon kraćeg odmora krećemo u otkrivanje grada poznatog kao prestonici tanga, romatike, ludog noćnog provoda i intenzivne energije. Buenos Aires svoju razigranu atraktivnost duguje uzvišenoj arhitekturi, svetski poznatim pozorištima, ekskluzivnim prodavnicama i kafićima u gradu. Tango plesači, lokalci koji čitaju knjige u finim bistroima, pasionirani navijači fudbala koji glasno bodre svoj klub, mirisi mate čaja doprinose jedinstvenoj suštini ove prestonice i predstavljaju njen šarm i duh. Vreme za odmor i individualne aktivnosti. Slobodno veče. Noćenje.10.dan (20.02.): Buenos Aires

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Struktura grada je kao mozaik, raznovrsna i raznolika, kao i kultura. Buenos Aires sastavljen je od malih mesta, dogadjaja i interakcija, sa neznatno različitim bojama, oblicima i karakterima. Stakleni neboderi bacaju svoje senke na viktorijanske kuće iz 19. veka, barovi tanga koji svojim oštrim zvukom i duvanskim dimom seku antikvarnice. Preporučujemo Vam da slobodno vreme provedete prirodi, u delu grada Palermo, gde se nalazi Botanička bašta, Zoo vrt, Rose Gardens, hipodrom i Planetarijum. Takodje nezaboravno iskustvo je i Tigre. To je deo Delta del Parana, jedno od najvećih ušća u svetu. Samo 20 minuta od centra grada Buenos Aires, ova oblast pokazuje drugo lice grada i zasigurno ćete uživati u ambijentu divlje vegetacije.  Ukoliko ste više za organizovani obilazak Buenos Airesa sa vodičem možemo vam ponuditi fakultativni izlet pod nazivom – Buenos Aires 1. Slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: BUENOS AIRES 1

U jutarnjim satima, krećemo autobusom/minibusom na fakultativni izlet, u istraživanje glavnog grada Argentine, čiji naziv u prevodu s španskog znači “dobar vazduh”. Obilazimo centralni Trg Majo (Plaza de Mayo) iz 1884. godine, koji je nastao spajanjem dva trga, i smatra se mestom gde je osnovana prestonica. Trg Majo, bio je poprište najznačajnijih događaja u istoriji Argentine, i najvećih narodnih demonstracija. Povodom prve godišnjice Majske revolucije, 1811. godine, u središtu trga postavljen je spomenik “Majska piramida” (Piramide de Maio), prvi i danas najstariji nacionalni spomenik Buenos Ajresa. Trg Majo, nalazi se u finansijskom delu grada, Monserat, okružen s nekoliko značajnih zdanja, kao što su Kabildo (Cabildo, bivša gradska većnica), “Ružičasta kuća” (Casa Rosada, sedište predsednika Argentine), centralna gradska Katedrala (Catedral Metropolitana de la Santísima Trinidad de Buenos Aires), i sedište Nacionalne banke Argentine. Nedaleko od trga, nalazi se istorijski blok zgrada koji nosi naziv Manzana de las Luces, nekadašnji kolonijalni centar i mesto prvog univerziteta. U kompleksu se nalazi Crkva Svetog Ignjatija (Iglesia de San Ignacio de Loyola), najstarija crkva Buenos Ajresa izgrađena u 18. veku, najstarija biblioteka La Libreria de Avila, i Narodna skupština Congreso de la Nacion Argentina (trg Plaza del Congreso). Na Trgu Lavale (Plaza Lavalle), koji je naziv dobio po generalu Huanu Lavalu, heroju u Ratu za nezavisnost od Španije, videćemo njegov spomenik, Kolumbovo pozorište (Teatro Colon), Palatu pravde (Palacio de Justicia de la Nación), i gradsku sinagogu. Zatim ćemo otići do Trga Republike (Plaza de la Republica), gde se nalazi Obelisk Buenos Ajresa (Obelisco), nacionalni istorijski spomenik podignut 1936, povodom 400-godišnjice osnivanja grada.Tokom obilaska, proći ćemo pored dva monumentalna zdanja koja su danas zaštićeni spomenici kulture, Palate Barolo (Palacio Barolo), kao i “Palate tekuće vode” (Palacio de Aguas Corrientes), zgrade u eklektičnom stilu, u kojoj je 1894. godine smešten prestonički rezervoar za vodu. Zaustavićemo se u delu grada  Puerto Madero, pored pristaništa i zaliva Rio de la Plata, gde se u modernim zgradama od crvene cigle koje su nekada bile skladišta, s najvišom cenom nekretnina u prestonici, nalaze popularni restorani i luksuzne kancelarije. Put nas dalje vodi ka kvartu La Boka (La Boca), gde se nalazi i stadion fudbalskog kluba Boca Juniors, čuvena „La Bombonera“, kojeg bije glas da je mesto najintenzivnije i najstrastvenije fudbalske atmosfere na svetu. Osim po fudbalu, ovaj kraj je poznat po šarenim kućama u jarkim bojama, temperamentnim i nasmejanim meštanima, suvenirnicama, i otvorenim kafeima gde se tokom šetnje mogu videti plesači tanga, koji se rado fotografišu sa turistima. Nakon obilaska, povratak u hotel.

Izlet obuhvata: Transfer autobusom/minibusom, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Buenos Aires


11.dan (21.02.): Buenos Aires

Doručak. Slobodno vreme za samostalno istraživanje glavnog grada Argentine i kupovinu suvenira. U dogovoru sa vodičem ili na preporuku vodiča, a u večernjim satima, odlazimo u neki od mnogobrojnih restorana kako bismo uživali u specijalitetima argentinske kuhinje (opciono). Sa naše strane topla preporuka za probati je, u svetu dobro poznati, argentinski biftek (ili t-bone steak) uz kvalitetno lokalno argentinsko crveno vino. Ukoliko ste vegeterijanac ili vagan ne brinite jer argentinska kuhinja ima da ponudi široku lepezu preukusnih lokalnih mezetluka koje ne sadrže sastojke životinjskog porekla. A kada se malo opustimo, podijum za igru je naš. Ukoliko niste imali priliku da se oprobate u argentinskom nacionalnom plesu, sada je više nego idealan trenutak i nasvakidašnja prilika da se u kolevci čuvenog tanga nauče prvi koraci ove senzualne igre. Tango je za Argentince više od nacionalnog plesa. Tango je talenat i način izražavanja umetnika koji plešu. Uče nas pokretima i pokazuju nam kako možemo da se nosimo sa slomljenim srcem, plešući naš put kroz večne ljubavne priče. Ukoliko budete raspoloženi možete krenuti sa nama u fakultativno razgledanje glavnog grada Argentine – Buenos Aires 2. Slobodno veče. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: BUENOS AIRES 2

U jutarnjim satima, nastavljamo sa upoznavanjem glavnog grada Argentine. Ispred hotela čeka nas autobus, i krećemo ka čuvenoj prestoničkoj pijaci Mercado de San Telmo (Saint Elmo, tj. Sveti Erazmo). Tržnica iz 1897. godine, s fasadom u tipičnom italijanskom stilu, podignuta je kako bi zadovoljila potrebe novog talasa imigranata koji su pristizali iz Evrope. Iako je otvorena svakodnevno, najživlja je vikendom, kada je otvoren najveći broj radnji, odličnih kafeterija, restorana i tezgi (tezga Coffee Town, na primer, poznata je po jednoj od najboljih kafa, u gradu). Ova pijaca, koja je 2000. godine proglašena nacionalnim spomenikom, slikoviti je prikaz karaktera, strasti, mladosti i nostalgije Buenos Ajresa. Unutar velike, pokrivene gradske pijace, mogu da se kupe voće i povrće, začini, meso, suhomesnati proizvodi, sir i riba, ali i kostimi za tango, rukotvorine, suveniri, antikviteti, igračke, ploče. Živopisni kolorit kafeterija i elegantno odeveni konobari, svojom energijom odvešće nas na putovanje u prošlost. Čarolija zvana Buenos Ajres, ne bi bila potpuna bez obilaska sofisticiranog kvarta Rekoleta (Recoleta), poznatog po gradskim kućama u pariskom stilu, nekadašnjim raskošnim palatama i otmenim buticima, i Nacionalnom muzeju lepih umetnosti, u kojem se nalaze remek dela argentinske umetnosti. Centralna atrakcija ovog dela grada je istoimeno groblje Rekoleta, koje ćemo posetiti, i koje je poznato po velelepnim i ekstravagantnim grobnicama u kojima počiva krem argentinskog društva. U ovom “gradu mrtvih”, nalaze se grobnice najpoznatijih argentinskih umetnika, pisaca, ratnih heroja i glumaca, a među njima je i grob čuvene Eve “Evite” Peron. Muzej ove glumice i velikog borca za ljudska prava, nalazi se u neposrednoj blizini groblja. Nakon obilaska,  povratak autobusom u hotel.

Izlet obuhvata: Transfer, ulaznicu za Recoleto, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Buenos Aires


12.dan (22.02.): Buenos Aires

Doručak. Slobodno vreme za samostalno istraživanje glavnog grada Argentine i kupovinu suvenira ili fakultativni izlet Montevideo. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: MONTEVIDEO

U ranim jutarnjim satima, brodom prelazimo zaliv Rio de la Plata, i stižemo u Montevideo. Prestonica Urugvaja, u Srbiji je poznata i po seriji i filmu “Montevideo, Bog te video”, i mesto je održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. U Montevideu, posetićemo muzej i stadion, i nakon obilaska napravićemo pauzu za ručak u centru grada. Odlazimo do čuvenog, gradskog stadiona Sentenario (Estadio Centenario), koji je izgrađen između 1929. i 1930, kako bi bio domaćin prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu 1930. godine, a povodom obeležavanja stogodišnjice prvog urugvajskog ustava. 18. jula 1983, FIFA je stadion proglasila prvim istorijskim spomenikom svetskog fudbala, i još uvek je jedino zdanje na svetu koje je dobilo ovo priznanje. Sentenario je nacionalni stadion Urugvaja i dom je fudbalske reprezentacije. Poznat je po tome što je Urugvaj gotovo uvek pobeđivao kada je na ovom stadionu igrao protiv reprezentacija iz drugih zemalja (čak je i fudbalska reprezentacija Brazila, ostvarila samo tri pobede od dvadeset pokušaja). U dogovoreno vreme, transfer do luke i povratak za Buenos Ajres.

Izlet obuhvata:Povratni transfer od/do trajekta, povratna vožnja trajektom, pešački razgled grada, ulaznicu za stadion
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Buenos Aires


13 – 14.dan (23.02 – 24.02.): Buenos Aires

Doručak. Slobodan dan ili dvodnevni fakultativni izlet Iguasu vodopadi. 2 noćenja.

FAKULTATIVNI IZLET: Iguasu vodopadi

PROGRAM IZLETA: 23.02 – 1 dan

Krećemo na dvodnevni izlet, u obilazak Nacionalnog parka vodopada Iguasu (španski: Cataratas del Iguazu / portugalski: Foz do Iguaçu ili Cataratas do Iguaçu), najvećeg sistema vodopada na svetu. Vodopadi dele reku na gornji i donji Iguasu. Iako reka Iguasu većim delom toka protiče kroz Brazil, najveći broj slapova nalazi se na argentinskoj strani. Ispod ušća u reku San Antonio, reka Iguasu čini granicu između Argentine i Brazila. Naziv Iguasu, u prevodu s lokalnog, starosedelačkog jezika znači “Velika voda”. Legenda pripoveda o tome da su vodopadi nastali kada je lokalni bog poželeo da se oženi prelepom devojkom Naipi, ali je ona pobegla od njega s ljubavnikom Tarobom, u kanuu. U besu, bog je presekao reku, stvarajući vodopade, osudivši ljubavnike na večni pad. Prvi Evropljanin koji je zabeležio postojanje vodopada, bio je španski konkistador Alvar Nunjez Kabeza de Vaka (Álvar Núñez Cabeza de Vaca), 1541. godine.

PROGRAM IZLETA: 24.02 – 2 dan

Obilazimo Nacionalni park Foz do Iguacu gde ćemo uživati u prirodnim lepotama regije na granici Argentine i Brazila, biljnom i životinjskom svetu, i nestvarnim kaskadama kojih ima preko dvadeset. Među njima je i “Đavolje grlo”, slap u kojem se veliki deo toka reke Parane, sliva u preko 80 metara dubok ponor uz tutnjavu nalik grmljavini… Spremite se za doživljaj bolji od bilo kog vodenog parka. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Sletanje i transfer do smeštaja.

Izlet obuhvata: Povratnu avio kartu sa ručnim prtljagom, transfer na relaciji hotel – aerodrom Buenos Ajres – hotel, aerodrom Puerto Iguasu – hotel – aerodrom Puerto Iguasu, ulaznicu u Nacionalni park i obilazak, 1 noćenje u hotelu 3* u Puerto Iguasu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Buenos Aires15.dan (25.02.): Buenos Aires – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 16:25h, broj leta KL702.


16.dan (26.02.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 09:40h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 10h i 55minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL 1985. Sletanje u Beograd u 22:55h. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: RIO DE JANEIRO
RIO DE JANEIRO, BRAZIL od 11.02. do 16.02.2025.

ibis Copacabana Posto 2 3* Hotel se nalazi na 7,1km od centra grada u turističkoj četvrti Kopakabana. Hotel poseduje restoran i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: SANTIAGO DE CHILE
SANTIAGO DE CHILE, CHILE od 16.02. do 19.02.2025.

NH Ciudad de Santiago 4* – Hotel se nalazi u delu grada koji se naziva Providencia. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, kafića, marketa, poslastičarnica, menjačnica kao i veliki broj turističkih atrakcija. Sobe u hotelu su: jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilom, klima uredjaj, sef i TV. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Hotel poseduje recepciju, restoran internacionalne kuhinje, bar itd. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).
Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: BUENOS AIRES
BUENOS AIRES, ARGENTINA od 19.02. do 25.02.2025.

Small Recoleta 4* – Hotel se nalazi na 1,5km od centra u delu grada Recoleta. Hotel poseduje restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 20.12. ~

3499€ 2899€ 

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 3099€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 3199€ ~


Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 700€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 260€
Cena aranžmana za dete od 2 do 6 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 700€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 400€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije.
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd- Rio de Janeiro / Buenos Aires -Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija ( Rio de Janeiro – Santiago – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg 
– Avio prevoz redovna linija ( Santiago – Buenos Aires – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg 
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Buenos Aires: smeštaj u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3  sobe) 
– Rio de Janeiro: smeštaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 sobe) 
– Santiago : smeštaj u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3  sobe) 
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje preporučujemo)
– Viza Argentinu (Državljanima Republike Srbije  vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
– Viza Brazil (Državljanima Republike Srbije  vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
– Viza Čile (Državljanima Republike Srbije  vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni programom
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti)
– Napojnice za lokalne vodiče, nosače, vozače (okvirno 1-2$ po osobi po danu)

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA:Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

BUENOS AIRES: RAZGLEDANJE BUENOS AIRESA 1 – 40€
BUENOS AIRES: RAZGLEDANJE BUENOS AIRESA 2 – 40€
BUENOS AIRES: IGUASU VODOPADI – 550€
BUENOS AIRES:
MONTEVIDEO– 220€
SANTIAGO DE CHILE: RAZGLEDANJE GRADA– 30€
SANTIAGO DE CHILE:
VALPARAISO – 100€
RIO DE JANEIRO: RIO RAZGLEDANJE – 80€
RIO DE JANEIRO:
GLAVA ŠEĆERA 50€
RIO DE JANEIRO:
FAVELA
50€
RIO DE JANEIRO:
LET HELIKOPTEROM 220€
RIO DE JANEIRO:
MARAKANA – 40€
RIO DE JANEIRO: PETROPOLIS – 70€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

ARGENTINA

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Argentinu nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska
Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ČILE

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Čile nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere za ulazak u zemlju vezane za Covid-19.

BRAZIL

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Brazil nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Putnicima koji žele da posete Brazil prema savetima Svetske zdravstvene organizacije preporučuje se vakcinacija protiv žute groznice. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs