PANAMA – EKVADOR – 11.03.2025.

PANAMA – EKVADOR 
16 DANA / 14 NOĆI
PANAMA CITY – KITO – MONTANITA
11.03 – 26.03.2025.


Dobrodošli u zemlju vulkana, dobrodošli u Ekvador. Nalazi se na „sredini sveta“ i proglašen je za zemlju sa najvećim biodiverzitetom. Ekvador odlikuju šareni kolonijalni gradovi, aktivni vulkani, prašume Amazona i ukusna hrana. Naša avantura počinje u Kitu, kolonijalnom gradu smeštenom medju Andima. Ova šarmantna prestonica ima najbolje očuvane istorijske delove grada, raznovrsnu i preukusnu kuhinju, živahan noćni život i jedinstvene prirodne atrakcije. Divimo se lepoti vulkana, uživamo u izvrsnoj lokalnoj kuhinji, šetamo pored jezera i stojimo na sredini sveta. Puni utisaka krećemo u novu avanturu i istraživanje prašuma Amazona. Vozimo se kanuima u potrazi za divljim životinjama i učimo o šamanizmu. Nasmejani napuštamo džunglu i krećemo u istraživanje Gvajakila, glavne luke u Ekvadoru gde ćemo imati prilike da uživamo ukusima morskih plodova. Obala je naša poslednja stanica i mesto Montanita, nekadašnje ribarsko selo. Odmaramo na plaži uz zvuke talasa i ptica.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (11.03.): Beograd – Amsterdam – Panama Siti

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Amsterdam u 06:00h KL1898. Sletanje u Amsterdam u 08:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 45 minuta. Nastavak leta za Panama Siti u 11:20h KL757. Sletanje u  Panama Siti u 16:25h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Dobro došli u zanimljivi grad modernih oblakodera, mesto na kome se dve Amerike spajaju (i razdvajaju) novi finansijski centar ovog dela sveta i ulaznu tačku u najpoznatiji morski kanal, Panamski, koji skraćuje putovanje od Pacifika do Atlantika i obratno na samo 70ak km od prethodnih desetina hiljada kilometara koliko je bilo potrebno za obilazak oko Južne Amerike…Nakon odmora prošetaćemo gradom sa vodičem. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan (12.03.): Panama Siti

Slobodan dan ili fakultativni izlet Panamski kanal – prevodnica Miraflores i Muzej Panamskog kanala. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Panamski kanal - prevodnica Miraflores i Muzej Panamskog kanala

Prevodnica Miraflores najpoznatija je prevodnica Panamskog kanala, koja se nalazi nedaleko od Panama City-ja na pacifickom ulazu u Kanal. Operativna je od 1913. i predstavlja najstariji operativni objekat na Kanalu. Kroz nju dnevno protutnji desetine brodova u jutarnjim i vecernjim satima na putu kroz Kanal. Najveci medu njima nose cuvenu oznaku PANAMAMAX i ove grdosije (ali ipak ne najvece brodove u Kanalu danas) kroz prevodnice sprovode snažne lokomotive koje održavaju kriticno rastojanje od svega 50cm izmedu broda i zida prevodnice tokom citavog procesa prevodenja. Gradene od strane SAD-a pocetkom 20. veka, stare prevodnice su i dalje fantasticno dostignuce hidroinženjeringa i nezaobilazna su stanica za svakog posetioca Paname i Panama City-ja. U jutarnjim satima pickup iz hotela i transfer do prevodnice – odlazimo na najvišu platformu i razgledamo brodove i brodice na njihovom putu kroz prevodnicu, kao i novi deo kanala – NEOPANAMAMAX – prolaz za najvece brodove današnjice brodove sagraden 2016. godine. Unutar komplekasa Miraflores nalazi se i Muzej Panamskog kanala koji posetiocima približava pricu jednog od najsmelijih inženjerskih poduhvata u istoriji covecanstva. Pored Muzeja tu je i projekcija posebnog dokumentarnog filma o Kanalu (poznatog srpsko-americkog producenta Gordona Bjelonica, narator Morgan Frimen, opciono, doplata $20 na licu mesta) u IMAX bioskopu koji se nalazi u sklopu kompleksa za posetioce.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu u kompleks Miraflores (razgledne platforme nad prevodnicom i Muzej Panamskog kanala), uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove, projekcija filma u IMAX bioskopu (20$) i lične troškove
Izlet se realizuje iz mesta: Panama Siti3.dan (13.03.): Panama Siti

Slobodan dan ili fakultativni izlet Playa Blanco. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Playa Blanco

U ranim jutarnjim satima krećemo na put (oko 2h) do mesta i zaliva Portobelo – najstarijacarinska španska ispostava u Novom Svetu nalazila se baš ovde od 16. veka, zašticena sa 3 fortifikacije… odavde isplovljavamo ka Beloj plaži – Playa Blanca. Vožnja brodićem od oko pola sata… uživanje u mirnim i cistim vodama Kariba nakon dolaska na plažu i slobodno vreme do povratka za Portobelo, kojim ćemo kratko prošetati pre povratka za Panama City.

Izlet obuhvata: povratni transfer Panama City – Portobelo – Panama City, povratni transfer motornim čamcima Portobelo – Playa Blanca – Portobelo, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Panama Siti


4.dan (14.03.): Panama Siti

Slobodan dan ili fakultativni izlet Embera. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Embera

Krećemo u jutarnjim časovima i vozimo se do obale jezera Alajuela, gde će nas stanovnici sela Embera sačekati i prevesti svojim kanuima. Ukoliko nam vreme dozvoljava napravićemo pauze kako bi se osvežili u hladnim vodama vodopada. U selu nas dočekuju uz tradicionalnu muziku i ples. Napravićemo pauzu kako bismo individualno istražili selo, nakon čega ćemo se bolje upoznati sa kulturom i tradicijom Embera kao i njihovim zanatima. Nakon ručka sledi slobodno vreme koje možemo iskoristiti za kupovinu lokalnih zanatskih proizvoda ili kratak treking kroz džunglu.

Izlet obuhvata: povratni transfer, uslugu vodiča, ulaznicu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Panama Siti


5.dan (15.03.): Panama Siti – Kito

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kito. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Noćenje.


6.dan (16.03.): Kito

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Kita. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Kita

Obilazimo stari deo grada koji ujedno predstavlja i istorijsku četvrt. Ovaj deo grada je pod UNESCO-vom zaštitom zbog relativno nepromenjene kolonijalne arhitekture, lokalnih prodavnica, restorana i šarenih kuća koje krase kaldrme. Dolazimo do Plaza Grande, glavnog trga u Kitu, videćemo predsedničku palatu, katedralu i Palacio Arzobispal, nekadašnju arhiepiskopsku palatu. Nastavljamo dalje do Calle de la Ronda, ulice gde ćemo napraviti prelepe fotografije i gde se nalaze zanatske radnje, kafići i umetničke galerije. Odlazimo do Kito marketa gde ćemo napraviti pauzu za ručak. Videćemo kako žive lokalci i uživati u ukusima koje nudi Ekvador. Nakon pauze za ručak odlazimo do „sredine sveta“, spomenika Mitad del Mundo koji predstavlja podelu hemisfera. Našu turu završavamo na brdu Panecillo odakle se pruža nezaboravna panorama na grad.

Izlet obuhvata: uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kito7.dan (17.03.): Kito

Slobodan dan ili fakultativni izlet Kotopaksi Nacionalni park. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Kotopaksi Nacionalni park

Prolazimo pored prekrasnih pejzaža dok se pored nas smenjuju ekvadorska sela koja se nalaze na zapanjujućim visinama. Na putu do nacionalnog parka posećujemo muzej gde ćemo saznati više o jedinstvenom biodiverzitetu u parku i posetićemo Limpiopungo lagunu. Ukoliko nam vreme dozvoli prošetaćemo do Kotopaski aktivnog vulkana koji se nalazi na 5900 metara nadmorske visine.

Izlet obuhvata: uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kito


8 – 11.dan (18.03 – 21.03.): Kito

Slobodan dan ili četvorodnevni fakultativni izlet Cuyabeno rezervat prirode. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Cuyabeno rezervat prirode

Cuyabeno rezervat prirode je drugi najveći rezervat u Ekvadoru. Preko 500 vrsta ptica, 450 vrsta riba, 12.000 biljnih vrsta i na stotine sisara, gmizavaca i vodozemaca može se naći u ovom raznolikom ekosistemu. Najlepše pejzaže džungle u Ekvadoru možete videti upravo u Cuyabenu. U večernjim časovima napuštamo smeštaj. Noćna vožnja

U jutarnjim časovima dolazimo u Lago Agrio i krećemo u avanturu. Ulazimo u park i nastavljamo dalje niz reku Cuyabeno motorizovanim kanuom do koliba. Tokom vožnje kanuom uživaćemo u scenografiji i videćemo divlje životinje. Naša avantura u džungli tek počinje. Dolazimo do koliba, smeštamo se i pravimo pauzu za ručak. Popodne ćemo posetiti jezero gde ćemo se odmoriti od puta, kupati i uživati u zalasku sunca. U večernjim časovima u pratnji lokalnog vodiča krećemo u šetnju džunglom u potrazi za noćnim divljim životinjima. Povratak u kamp i večera. Noćenje.

Nakon doručka krećemo kanuom ka laguna Grande. Prolazimo impresivnom rutom gde ćemo videti različite vrste životinja i ptica i ukoliko budemo imali sreće lenjivce. Po dolasku u lagunu Grande uživaćemo u okolini i posmatraćemo amazonske delfine koji su poznati po svojoj roze boji. U Laguni takođe ćemo videti poplavljenu šumu, odnosno slatkovodnu močvarnu šumu gde ćemo pokušati da pronađemo anakonde. Nakon pauze za ručak nastavljamo dalje ka zajednici Siona gde ćemo se upoznati sa njihovim načinom života. Zajedno sa njima pripremićemo na tradicionalan način Pan de Iuca ili Casabu. U popodnevnim časovima osvežićemo se u laguni i posmatraćemo zalazak sunca. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Noćenje.

Ustajemo rano kako bi videli budjenje džungle. Uživamo u izlasku sunca i zvuk ptica. Nakon doručka odlazimo do Lago Agrio čamcem. Vožnja do Kita. 

Izlet obuhvata: povratni transfer, 2 noćenja u lodžu, vožnju kanuima i obilaske, uslugu vodiča, 2x doručak, 2 x ručak, 2 x večera.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš),  i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kito


12.dan (22.03.): Kito – Manta – Montanita

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Mantu. Sletanje i transfer do smeštaja u Montaniti. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Montanita je poznato mesto u Ekvadoru, nekadašnje ribarsko selo. Dolazimo i smeštamo se u sobe. Noćenje.13.dan (23.03.): Montanita

Slobodan dan fakultativni izlet Isla de Plata. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Isla de Plata

Odlazak do Isla de la Plata, ostrva poznatog kao „Mali Galapagos“. Ostrvo je poznato jer predstavlja prirodno stanište mnogih morskih ptica, albatrosa i morskih lavova. Krećemo u jutarnjim časovima i odlazimo do Puerta Lopeza odakle ćemo se ukrcati na brod do ostrva. Šetamo po ostrvu i uživamo u prirodi koja nas okružuje. Slobodno vreme do polaska za Montanitu

Izlet obuhvata: povratni transfer, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš),  i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Montanita


14.dan (24.03.): Montanita – Manta – Kito

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma u Manti i let za Kito. Sletanje i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.15.dan (25.03.): Kito – Amsterdan

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 17:30h, broj leta KL7551.  


16.dan (26.03.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 13:20h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 7h i 15 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1985. Sletanje u Beograd u 22:55h. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: PANAMA SITI
PANAMA SITI, PANAMA od 11.03. do 15.03.2025.

MARINN PLACE Financial District 4* – smeštaj se nalazi 800 metara od centra grada. U okviru hotela se nalazi bazen na otvorenom i bar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KITO
KITO, EKVADOR od 15.03. do 22.03. i od 24.03. do 25.03.2025.

Hotel Reina Isabel 4* – Hotel se nalazi 3.1km od centra grada u delu koji se naziva La Mariscal. U okviru smeštaja nalazi se restoran i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.  Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MONTANITA
MONTANITA, EKVADOR od 22.03. do 24.03.2025.

Hotel Kundalini 4* – Hotel se nalazi 450 metara od centra grada. U okviru smeštaja nalazi se bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.  Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

3399€ 2999€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 3099€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 3199€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 650€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 230€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 650€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 350€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Panama Siti / Kito – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Panama Siti – Kito – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 15kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija ( Kito – Manta – Kito – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 15kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske prema planu i programu puta
– Smeštaj u Panama Sitiju u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Kitu u  hotelu 4* na bazi 8 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Montaniti u  hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Panamu (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
– Vizu za Ekvador (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

PANAMA SITI: PANAMSKI KANAL – PREVODNICA MIRAFLORES I MUZEJ PANAMSKOG KANALA – 50€
PANAMA SITI: EMBERA – 80€
PANAMA SITI: PLAYA BLANCO – 75€
KITO: RAZGLEDANJE KITA –
KITO: KOTOPAKSI NACIONALNI PARK –
KITO:
JEZERO KILOTOA  –
KITO: CUAYABENO REZERVAT PRIRODE –
MONTANITA: ISLA DE PLATA –

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

PANAMA

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Panamu nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska

Ukunute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

EKVADOR

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Ekvador nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs