NEPAL 12 DANA 10.10.

THE BEST OF NEPAL 

AVANTURA KATMANDU

10.10 – 21.10.2024.

12 DANA / 9 NOĆI


Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao „krov sveta“. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mesto rodjenja Bude, Nepal je važno mesto hodočašća za milione budista koji dolaze sa raznih strana sveta. Gde god da krenete dočekaće vas širokim osmesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svetu i nemojte se iznenaditi ukoliko vas pozovu u svoj dom na šoljicu čaja. Smešten na vrhu sveta, Nepal je na samom koraku od raja, a oni koji su otkrili njegove čari sigurno se tako i osećaju.Plan i program puta:

1. dan (10.10.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 6h i 20 minuta.

2. dan (11.10.): Doha – Katmandu

Poletanje aviona iz Dohe u 02:00h, broj leta QR 652. Dolazak u Kathmandu u 09:30h po lokalnom vremenu, glavni grad Nepala. Nakon dobijanja vize na aerodromu i pasoške kontrole, transfer do smeštaja u Thamelu, turističkom delu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret sa uzavrelim ulicama ovog grada… Noćenje.3. dan (12.10.): Kathmandu

Doručak. Kathmandu se nalazi u Kathmandu dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square i Boudhanat stupa.  Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Durbar square i Boudhanat stupa

Opis izleta:  Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. U blizini, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri.  Neverovatni i jedinstveni prizori.

Izlet obuhvata: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu4. dan (13.10.): Kathmandu

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno izlet Swayambhunath stupa, Patan i Baktahpur. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Swayambhunath stupa, Patan i Baktahpur

Opis izleta:  Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!

Izlet obuhvata: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu


5. dan (14.10.): Kathmandu

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Katmandu ili odlazak na fakultativni trodnevni treking. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Trodnevni treking

Opis izleta: 1.dan:  Vozimo se do mesta Sundarijal(1350mnv), koje predstavlja glavno mesto za snabdevanje vodom u Katmandu-u. Iz Sundarijala krećemo uzlaznom putanjom, prolazimo kroz nacionalni park Shivapuri i uživamo u spektakularnom pogledu na Himalaje, šume, sela i na prelepa pirinčana polja. Nastavljamo dalje prema selu Chisapani koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2175metara i odakle se pruža neverovatan pogled na planinski lanac Ganeš i Langtang. Put nas vodi kroz Šivpuri rezervat, šume i nestvarne prizore sve do Chisapanija(2300mnv). Noćenje. Okvirno trajanje trekinga je 5 sati.6. dan (15.10.): Katmandu
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Katmandu ili drugi dan fakultativnog izleta trodnevni treking. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Trodnevni treking

Opis izleta: 2.dan:  Budimo se sa pogledom na planinski masiv Himalaja i udišemo svež vazduh. Naša sledeća stanica je Nagarkot, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Nepala. Krećemo nizbrdo niz put koji nas dovodi do nacionalnog parka Shivapuri. Prolazimo kroz park, okružuju nas ptice i čuju se zvuci potoka. Pauza za ručak. Nakon odmora i ručka nastavljamo dalje, prolazimo kroz lokalna sela i krećemo da se penjemo strmom uzbrdicom do Nagarkota. Nagarkot je mirno, malo selo i jedno od najboljih mesta u Nepalu odakle se, kada je vedro, pruža nezaboravan pogled na Himalaje i tron sveta – Mont Everest. Noćenje. Okvirno trajanje trekinga je 7 sati.


7. dan (16.10.): Kathmandu

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Katmandu treći dan fakultativnog izleta trodnevni treking. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Trodnevni treking

Opis izleta: 3.dan: Budimo se i gledamo izlazak sunca u Nagarkotu – uspomena koja se urezuje u sećanje do kraja života. Nastavljamo dalje ka Dhulikhelu. Prolazimo stazama gde smenjuju prelepi pejzaži i pogledi na planine. Imaćemo prilike i da vidimo kulturno – lokalna sela kao i životni stil lokalnog stanovništva. Ulazimo u vozila i vraćamo se nazad za Katmandu.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznice, lokalnog vodiča, smeštaj, doručak, ručak i večeru tokom izleta.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu8. dan (17.10.): Kathmandu 

Doručak. Slobodan dan u Katmanduu ili vam predlažemo odlazak na trodnevni fakultativni izlet u Nacionalni park Chitwan. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Chitwan

Opis izleta: 1.dan:  Nacionalni park Chitwan koji se nalazi na UNESCO listi od 1984. Iznenadićete se šta sve Nepal ima da ponudi. Jedan potpuno novi doživljaj u niziji nadomak Indije. Čekaju nas zaštićene životinjske vrste poput bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, aligatora, retkih ptica… i sve one u svom prirodnom okruženju. U ovom podneblju nalazi se i pleme Tharu – jedno od najzanimljivijih etničkih grupa Nepala. Oni žive potpuno u skladu sa prirodom već vekovima i pored modernih stvari koje su prihvatili ne odriču se prirode. Stižemo i smeštamo se u lodge/guesthouse u popodnevnim časovima. Ručak. Nakon ručka krećemo u upoznavanje Chitwana. Lagana šetnja sa lokalnim vodičem do upravne zgrade Nacionalnog parka i prvi susret sa slonovima koji su u vlasništvu države. Povratak na večeru i slobodno vreme. Noćenje.


9. dan (18.10.): Kathmandu 

Doručak. Slobodan dan u Katmanduu za indvidualne aktivnosti ili drugi dan fakultativnog izleta Nacionalni park Chitwan. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Chitwan

Opis izleta: 2.dan: Drugi dan fakultativnog izleta u Chitwan nacionalnom parku.Krećemo autobusom do mesta gde započinjemo sa aktivnostima koje obuhvataju naš drugi dan boravka u Nacionalnom parku. Dok šetamo kroz Nacionalni park videćemo i različite vrste ptica koje žive isključivo u ovom području. Šetnju završavamo u centru za uzgoj i hranjenje slonova gde ćemo videti primerke ove životinje od najmladjih do najstarijih. Dan završavamo potragom za nosorozima, koji su jedna od najugroženijih životinja na svetu i mogu se videti na još samo nekoliko mesta u svetu. U večernjim časovima povratak u smeštaj. Večera i slobodno vreme. . Noćenje.

10. dan (19.10.): Katmandu

Doručak. Slobodan dan u Katmanduu za indvidualne aktivnosti ili treći dan fakultativnog izleta Nacionalni park Chitwan. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Chitwan

Opis izleta: 3.dan: Doručak, odjavljivanje iz smeštaja. Ulazimo u vozila i vraćamo se nazad za Katmandu.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznice, lokalnog vodiča, smeštaj, doručak.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu


11. dan (20.10.): Katmandu 

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do leta za Srbiju. Polazak na aerodrom u dogovoreno vreme. 


12. dan (21.10.): Katmandu – Doha – Beograd

Let za Dohu u 03:50h, broj leta QR645. Sletanje u Dohu u 06:05h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 30 minuta. Poletanje aviona iz Dohe u 07:35h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. 


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: KATMANDU
KATMANDU, NEPAL od 11.10. do 20.10.2024.
Norbulinka Boutique hotel 4*   – hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel). Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: All Inclusive Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 100€. Umesto 810€ cena svih izleta u paketu je 710€.


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

1799€ 1499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 1599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 1699€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!

DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 300€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 120€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 180€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj. Savetujemo Vas da uplatom aranžmana u celosti osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj mogućoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Preporučujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (proveriti cenu kod agenta)
– Osiguranje od otkaza aranžmana: Paket putnog zdravstvenog osiguranja / osigurana suma 15000€, sa osiguranjem od otkaza aranžmana – od strane putnika / osigurana suma do 1000€ po osobi (proveriti cenu kod agenta)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Katmandu – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Smeštaj u Katmandu u hotelu 4* na bazi 9 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-Vizu za Nepal (35$ – podložno promeni) – dobija se na granici
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

KATMANDU: DURBAR SQUARE I BOUDHANAT STUPA – 60€
KATMANDU: SWAYAMBU STUPA (MONKEY TEMPLE), PATAN I BHAKTAPUR- 50€
KATMANDU: 
TRODNEVNI TREKING – 350€
KATMANDU: 
NACIONALNI PARK CHITWAN – 350€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Nepal dobijaju na granici pri ulasku u zemlju.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

Potrebna dokumentacija za viziranje:

1) Četiri fotografije pasoškog formata, ne starije od 6 meseci
2) Rezervacija avio karte (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
3) Minimum 3 slobodne strane u pasošu (dve strane moraju biti jedna pored druge)
4) Pasoš, koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
5) Taksa za izdavanje vize u iznosu od  35usd (podložno promeni), koja se plaća  na ulasku u Nepal.

COVID-19 uslovi ulaska
Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs