KOLUMBIJA 13 DANA 21.04.

KOLUMBIJA
BOGOTA – MEDELJIN – KARTAHENA
13 DANA / 11 NOĆI

21.04 – 03.05.2025.


Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, beskrajnih plantaža kafe, najvećih rudnika smaragda na svetu, i gracioznih “voštanih” palmi, naziv je dobila po čuvenom Kristoforu Kolumbu. Osim sedam puta većeg Brazila, nevelika Kolumbija druga je država na svetu po raznolikosti biodiverziteta. Ako se površina zemlje uporedi s brojem biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj žive, Kolumbija ih ima najviše po kvadratnom kilometru, i zemlja je broj 1, na planeti. U Kolumbiji živi više vrsta ptica nego u Evropi i Severnoj Americi zajedno, najveći broj ugroženih vrsta, kao i najveći broj endemskih vrsta leptira i orhideja, kolumbijskog nacionalnog cveta. Zbog prisustva domorodačkih kultura, potomaka afričkih robova, Evropljana i doseljenika s Bliskog Istoka, Kolumbija je zemlja jedinstvene kulturne baštine. Autohtono stanovništvo živi u ruralnim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija, što se može videti u lokalnoj gastronomiji, tradicionalnoj muzici, i kulturnim svetkovinama. Kolumbija je i zemlja modernih gradova i visokih solitera, starih kolonijalnih gradova, i arheoloških ostatataka iz najstarijeg perioda naseobina Južne Amerike. U srcu Kolumbije, nalazi se amazonska prašuma koja pokriva 35% površine ove zemlje, i gde se u džungli, nadomak tropskih pašnjaka, istočno od moćnih Anda, odvija amazonski safari. Nevelika Kolumbija ima tu prednost, da je zapljuskuju obale hladnog Tihog okeana na zapadu, i toplog Karipskog mora, na severu. U okolini prelepe, kolonijalne Kartahene, nalaze se plaže s belim, karipskim peskom, i ostrva nadomak koralnog grebena. U vrelini karipskih noći, turisti ovde posećuju mnogobrojne klubove, život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija. Na ekvatoru, sa suncem iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu, pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (21.04.): Beograd – Amsterdam – Bogota

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla. Avion za Amsterdam poleće u 06:00h, broj leta KL1982. Sletanje u Amsterdam u 08:35h. Pauza između letova je 1h. Nastavak leta za Bogotu u 09:35h, broj leta KL741. Sletanje u Bogotu u 14:30h. Transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i isprobaćemo lokalne specijalitete. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan (22.04.): Bogota

Bogota, glavni grad Kolumbije, pulsira energijom i kontrastima. Šetnja kroz njene ulice otkriva spoj kolonijalne arhitekture, živopisnih grafita i modernih nebodera. Uživajte u ukusima lokalne kuhinje na pijacama poput Mercado de Paloquemao. Bogota je grad koji osvaja srca svojom raznolikošću i autentičnošću. Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Bogote. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE BOGOTE

Krećemo u obilazak Bogote, glavnog grada Kolumbije, treće najviše prestonice na svetu, na nadmorskoj visini od 2625 metara, s populacijom od oko 8 miliona stanovnika. Bogota je jedan od najživljih i najharizmatičnijih gradova Južne Amerike, koji je do nedavno bio poznat po veoma ozloglašenoj reputaciji. Nakon rata za kokain, dugih borbi i konačnog primirja između države i paramilitarnih formacija kao što su ELN i FARC, Kolumbija i Bogota danas otvaraju svoja vrata mnogobrojnim posetiocima iz različitih delova sveta. Prilikom razgledanja grada, na nadmorskoj visini od 3152 metra posetićemo Monserat (Monserrate), čuveno brdo iznad prestonice sa istoimenim manastirom, do kojeg ćemo stići električnim vozom, uspinjačom. Nakon toga sledi obilazak istorijske četvrti La Kandelarija (La Candelaria), šetnja kaldrmisanim ulicama koje krase brojne, znamenite tradicionalne kuće iz kolonijalnog vremena, kao što su neoklasična sala za predstave, Kolumbovo pozorište (Teatro Colon), i Crkva Svetog Franje (Iglesia de San Francisco) iz 17. veka. U ovom delu grada videćemo i mnogobrojne murale i moderne grafite, upoznati se s heroinom rata za nezavisnost od Španije, La Polom (Policarpa Salavarrieta Ríos), i posetiti maleni trg s Kevedovom fontanom (Chorro de Quevedo), za koji se veruje da je mesto osnivanja Bogote, 1538. godine. Ovaj deo grada koji i danas odiše boemskim duhom, jedno je od omiljenih mesta za okupljanje studenata. Potom odlazimo do glavnog gradskog trga Simon Bolivar (Plaza de Simon Bolivar), na kojem se nalazi spomenik ocu nacije, kao i zgrade Palate pravde, Kongresa Kolumbije, Gradske skupštine i centralna prestonička Katedrala Bezgrešnog Začeća i Svetog Petra (Catedral Basílica Metropolitana y Primada de la Inmaculada Concepción y San Pedro de Bogotá). Nedaleko od trga, nalazi se Predsednička palata. U ovom delu Bogote smešteni su i popularni muzeji, kao što su Museo Botero, koji prikazuje umetnost Fernanda Botera, i Muzej zlata (Museo del Oro), u kojem mogu da se vide komadi pretkolumbovskog zlata pronađeni u Kolumbiji.

Izlet obuhvata: prevoz, povratnu žičaru do Monserata i usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Bogota3.dan (23.04.): Bogota

Slobodan dan za individualno istraživanje grada ili fakultativni izlet Zapakira i Guatavita. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: ZAPAKIRA I GUATAVITA

Krećemo u Zipakiru, grad severoistočno od Bogote, i upoznajemo se s arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture, koje se nalazi 180 metara ispod zemlje. Podzemna, rimokatolička Katedrala soli (Catedral de Sal de Zipaquira) iz 1992, smeštena je u tunelu starog rudnika kamene soli, koji je u upotrebi još od 5. veka pre nove ere. Pre oko jednog veka, na ovom mestu isklesano je prvo svetilište, u kojem su rudari pre početka smene, obavljali molitvu. U ovaj podzemni prostor može da stane 8000 ljudi, te vernici širom Kolumbije dolaze na hodočašće, posebno tokom Strasne ili Stradalne Nedelje, pre Uskrsa. Katolički hram koji krase tri oltara, sastavljen je iz tri dela, koji predstavljaju rođenje, život i smrt Isusa Hrista. Ikone, ornamenti i arhitektonski detalji, ručno su isklesani, uz dodatak nekoliko mermernih skulptura. Ispred rudnika, nalazi se spomenik rudarima. Nakon obilaska rudnika soli, odlazimo na ivicu prelepe lagune jezera Guatavita, na mestu gde se nalazio El Dorado, grad od zlata. Jezero Guatavita je malo vodeno telo, koje se nalazi u krateru i okruženo je šumom. Pre dolaska Španaca, jezero je važilo za sveto mesto naroda Muiska, koji su u njegove dubine, kako bi udovoljili boginji vode, Čie, za vreme raskošnih ceremonija bacali predmete od zlata, što je kasnije dovelo do legende o El Doradu i nekoliko neuspešnih pokušaja konkistadora da se jezero isuši. Za starosedeoce, vrednost zlata nije bila ekonomska, već način da se približe bogovima. Prema predanju, poglavica naroda Muiska, prekriven zlatnom prašinom, stigao bi na jezero ploveći na drvenom splavu sa četvoricom svojih sveštenika, natovaren zlatom koje je sakupljeno u plemenu. Nakon što bi zlato bacio bogovima u jezero, uronio bi u vodu. Tokom obilaska, saznaćemo kako je isušivanje i potraga za zlatom dovela do toga da veliki broj ljudi strada, jedan se ubije, a drugi završi pod sekirom egzekutora.

Izlet obuhvata: uslugu vodiča, prevoz, ulaznice, doručak i ručak.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Bogota


4.dan (24.04.): Bogota – Medeljin

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Medeljin. Sletanje u Medeljin i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.


5.dan (25.04.): Medeljin

Glavni grad provincije Antiokija (Antioquia), plodnog regiona poznatog po plantažama kafe i farmama cveća, orhidejama i leptirima, poznat je kao Grad večnog proleća zbog svoje idilične klime. Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Medeljina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE MEDELJINA

Kao sedište jednog od najvećih narko kartela, Medeljin (Medellin) je dugi niz godina bio poznat kao jedan od najopasnijih gradova na planeti. Tokom 1980-tih i početkom 1990-tih, Kolumbija je postala svetsko središte naručenih ubistava od strane Medeljinskog kartela, na čelu s Pablom Eskobarom. Narko bos, organizovao je masovne bombaške napade u kojima je osim političara i pripadnika vojske i policije, stradao veliki broj lokalnog stanovništva. Kada su ga 1993. specijalne snage policije ubile, Eskobar, koji je svoju kriminalnu karijeru započeo kao maloletnik u krađi i preprodaji nadgrobnih spomenika, sahranjen je u Medeljinu, u porodičnoj grobnici na lokalnom groblju Hardines Montesakro. Nakon dugogodišnjih obračuna države s kriminalnim klanovima, počev od 2002, Medeljin – glavni grad kolumbijske, planinske provincije Antiokije (Antioquia), okrenuo je novi list. Jedini je grad u Kolumbiji koji ima metro, i jedan od retkih u kojem karta za gradski prevoz uključuje i korišćenje gradskih žičara. Medeljin nosi nadimak „Grad večnog proleća“, i zbog svoje umerene klime, domaćin je čuvenom, godišnjem festivalu cveća. Osim predivnog položaja, Medeljin je poznat po inovativnom urbanom dizajnu, funkcionalnoj arhitekturi i uređenju javnih prostora. Zbog reputacije zabavnog, pristupačnog i okruženog prirodom, vremenom je postao najposećeniji grad u Kolumbiji. Prošetaćemo El Centrom, centralnim distriktom grada gde se nalazi prelepi trg, Plaza Botero, koji nosi ime po jednom od najčuvenijih umetnika ove zemlje. Osim Muzeja Antiokije i Palate kulture Rafael Uribe, na trgu pored parka videćemo 23 jedinstvene skulpture kolumbijskog umetnika Fernanda Botera, koji je Medeljinu donirao ove i nekoliko drugih umetničkih dela. Posetićemo nekoliko prelepih, gradskih parkova i katedrala, probati neobično voće karakteristično za ovaj region i piti čuvenu kolumbijsku kafu, tinto.

Izlet obuhvata: povratni prevoz i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin


6.dan (26.04.): Medeljin

Domišljatost je kvalitet koji krasi ljude iz Medeljina, pa nije iznenađujuće što je ovaj fasicnantan grad 2013. godine proglašen za najinovativniji grad na svetu na takmičenju za grad godine Wall Street Journal-a. Iskoristite dan da se upoznate sa njegovom uličnom umetnošću ili krenite sa nama na fakultativni izlet: La comuna 13. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: LA COMUNA 13

Da li ste ikada zamišljali kako bi bilo živeti u velikom gradu, i istovremeno biti odsečen od ostatka sveta, zbog kriminala, nedostatka putne i saobraćajne infrastrukture? Informaciji dodajte građanski rat i prisustvo narko kartela, i shvatićete kako je nekada izgledao distrikt San Havijer (San Javier), poznatiji kao gradska Opština 13 (Comuna 13). Nekada jedno od najozloglašenijih naselja Medeljina, Komuna 13 jedan je od najboljih primera transformacije kroz koju grad prolazi. Tokom obilaska, čućemo priče o tome kako je ovo naselje nastalo i kako se širilo, o sukobima narko kartela, i o tome da policija godinama nije smela da uđe u ovaj kvart. U divljem naselju nastalom 1970-tih, 27-godišnji Pablo Eskobar je 1976. osnovao Medeljinski narko kartel. Kao što je to često činio u ostalim siromašnim delovima grada, Eskobar je i ovde video svoju priliku, i počeo velikodušno da podržava ljude iz Komune 13, kroz izgradnju kuća, škola i fudbalskih terena. Tokom šetnje, saznaćemo i kako se država vrlo krvavo i ultimativno borila da ponovo uspostavi red. Danas je Komuna 13 bezbednija nego ikad, oslobođena kriminala, putno povezana s ostatkom Medeljina, a postoji i žičara koja omogućava da i stanovnici najviših delova favele stignu u školu i na posao. Današnji stanovnici Komune 13, sećaju se najtežih vremena koja su obojila njihovo detinjstvo i mladost. Ovoj generaciji, ulična umetnost poslužila je kao vid izražavanja, u velikoj tranziciji kroz koju je ovaj deo grada prošao. U to ružno vreme, zidovi kuća Komune 13  pretvorili su se u mesta koja su pričala autentične priče ovog svojevrsnog geta, u želji da donesu novi optimizam, nadu u bolje sutra, i konačni mir. Neki od najpoznatijih svetskih grafita nalaze se upravo ovde, i neki od internacionalno priznatih umetnika dolaze da stvaraju na ovom mestu. Od života koji je bio obeležen svakodnevnom strepnjom i strahom za sopstveni život, Komuna 13 doživela je svetlo na kraju tunela. Tokom obilaska, videćemo veliki broj primera ulične umetnosti, probaćemo lokalni sladoled, imaćemo priliku da vidimo nastup brejkdensera, i muzej 3D umetnosti. Popećemo se eskalatorom, i videti komunu s vrha vidikovca. U povratku s izleta, vozićemo se gondolama koje su ovde vid javnog prevoza. Slobodno vreme.

Izlet obuhvata: karte za javni gradski prevoz i usluga vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin7.dan (27.04.): Medeljin

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Guatape i El Penol. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: GUATAPE I EL PENOL

Obuvamo udobne patike i krećemo u osvajanje veličanstvene granitne stene Gvatapea, El Penjon (El Peñon de Guatape). Penjemo se na 200 metara visoku stenu, do koje vodi 708 stepenika. Otprilike na pola stepeništa, u steni se nalazi svetilište Device Marije, a na putu do vrha postoje kafei, prodavnice i suvenirnice. S vrha stene, koja je verovatno nastala usled vremenskih (ne)prilika i erozije, pruža se neverovatan pogled na prelepo jezero Guatape, živopisna ostrvca, i elektranu. Na vrhu stene se nalazi trospratni vidikovac, dok je u podnožju stene podignuta bronzana statua u čast Luisa Eduarda Vilegasa Lopeza, prve osobe koja je uspela da se popne na vrh stene. Nakon silaska sa stene, odlazimo u obilazak gradića Guatape, koji se nalazi na obali istoimenog jezera. Jedno od tipičnih antiokijskih sela koje broji oko 5000 stanovnika, karakteriše arhitektura s kućama ofarbanim u jarke boje, i uz mnoštvo ukrasa na donjem delu fasade, tzv. “zokalos” (u Kolumbiji, termin zocalos se koristi za opis donjeg dela zida kuće). Dok su neke zgrade ukrašene mitskim životinjama i zanimljivim šarama, druge pričaju istorijsku priču porodičnog nasleđa. Od ovaca, cveća, leptira, šešira i kola, pa sve do ribarskih brodova, “zokalosi” pružaju fascinantan uvid u istoriju ove zajednice. U najšarenijem delu ovog mesta, na trgu Plazzoleta de los Zocalos, pazarićemo suvenire i degustirati specijalitete ovog kraja – sladoled na štapiću s egzotičnim ukusima, kao što su kokos, marakuja, sir-karamela, i drugi. U popodnevnim časovima, povratak za Medeljin.

Izlet obuhvata: povratni prevoz, ulaznice, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin


8.dan (28.04.): Medeljin – Kartahena

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.


9.dan (29.04.): Kartahena

Kartahena de Indijas, biser Kariba, je poznata po tome što spaja šarm kolonijalne arhitekture, uzbuđenje živopisnog noćnog života, fascinantne kulturne festivale, prelepe plaže i bujne predele, kako bi vam doprinela savršeno i celokupno iskustvo u njenom istraživanju. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Kartahena i Getsmani. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KARTAHENA I GETSEMANI

Kartahena (Cartagena de Indias) je lučki grad na karipskoj obali Kolumbije, koji je u kolonijalno doba predstavljao važnu trgovačku luku i bio jedan od centara španske kolonijalne imperije. Stari deo grada, s trgovima, kaldrmisanim ulicama i živopisnim zdanjima u blizini mora, osnovan je u 16. veku, i danas se nalazi na listi svetske kulturne baštine Uneska. Šetajući  uskim ulicama grada, fotografišući šarene fasade kolonijalnih zdanja, visoke crkve, malene trgove, galerije i pozorišta, saznaćemo kako je ovo mesto poslužilo kao početna tačka surove španske kolonizacije Južne Amerike, i čuti priče o prvom „slobodnom“ gradu Novog Sveta. Tokom šetnje, družićemo se s lokalcima, uživati u tropskom voću i morskim plodovima, i sretati prelepe prodavačice voća, afričkog porekla – Palanqueras, odevene u haljine jarkih boja. Zatim ćemo saznati ponešto i o potpisivanju primirja s ozloglašenom paramilitarnom organizacijom FARC, da bismo naposletku došli i do najpopularnijeg dela grada, Getsemani. U centru modernog Getsemanija nalazi se Trg Svetog Trojstva (Plaza Trinidad), gde se mladi okupljaju kako bi pili pivo, slušali ulične muzičare i grickali arepe s roštilja obližnjih tezgi. Živopisne picerije, koktel barovi i ležerni bistroi koji služe piće i kolumbijsku hranu do sitnih noćnih sati, nižu se u okolnim ulicama koje su poznate i po mnogobrojnim, modernim grafitima. Trg Svetog Trojstva s istoimenom crkvom, mesto je gde na pločnicima sede lokalci i dolaze zabavljači, i gde na uličnim tezgama kupuju mnogobrojni turisti. Na ulazu u Boka Grande, na travnjaku između dve prometne ulice, videćemo spomenik Mariji Mulati (Monumento a la María Mulata), jedan od simbola grada Kartahene, i zatim stići  do poznatog murala “Tri ratnice” (Las Tres Guerreras), usput slušajući zanimljive priče koje će nam približiti život u ovom neverovatnom i jedinstvenom gradu. Zbog tropske klime, Kartahena je popularna destinacija za kupanje i sunčanje, poznata po palmama, plažama s belim peskom, i po koralnom grebenu.

Izlet obuhvata: uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena10.dan (30.04.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Ostrva Rosario. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: OSTRVA ROSARIO

Ostrva Rosario (Islas del Rosario), poznata i kao Koralna ostrva Rosario (Corales Islas del Rosario), je arhipelag koji se nalazi pored obale Kolumbije, otprilike 20 kilometara od Kartahene. Jedan je od 46 nacionalnih parkova prirode u zemlji, osnovan 1988. godine kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena kolumbijske obale Kariba. Na ostrvima Rosario postoji akvarijum i okeanarijum na otvorenom, a aktivnosti, između ostalih, uključuju i plivanje, ronjenje i pecanje. Na našem izletu, posetićemo plažu Bendita. Bendita je privatno ostrvo ovog arhipelaga, s tri peščane plaže belog karipskog peska, okružene mirnim vodama, što ih čini savršenim mestom za kupanje. U dogovoreno vreme, nastavljamo dalje ka narednom ostrvu arhipelaga, i plaži Bora Bora, gde ćemo nastaviti da uživamo u čarima Karipskog mora.

Izlet obuhvata: ulaznice za plažu, transfer privatnim brodom, ležajke na plaži Bendita, ručak na plaži Bendita, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


11.dan (01.05.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Playa Blanca. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: PLAYA BLANCA

“Bela plaža” (Playa Blanca), dužine oko 25 kilometara, nalazi se južno od Kartahene, na ostrvu Baru, i važi za jednu od najlepših u Kolumbiji. Poznata je po kristalno čistoj, tirkiznoj boji vode, i zlatnom pesku. Do ostrva se stiže mostom koji je izgrađen 2014. godine. Provodimo dan na plaži. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.

Izlet obuhvata: povratni transfer i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


12.dan (02.05.): Kartahena – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 18:00h, broj leta KL741.13.dan (03.05.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 10:50h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 9h i 45 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1985. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: BOGOTA
BOGOTA, KOLUMBIJA od 21.04. do 24.04.2025.

Hotel Windsor House Inn By GEH Suites 4* – nalazi se u delu grada Chapinero, 7,4km od centra grada.  U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed) i trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MEDELJIN
MEDELJIN, KOLUMBIJA od 24.04. do 28.04.2025.

The Somos Flats Central Poblado 3* –  Smešten je u delu grada koji se naziva El Poblado, na 3 km od centra. Hotel poseduje restorani bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Hotel poseduje: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga:noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KARTAHENA
KARTAHENA, KOLUMBIJA od 28.04. do 02.05.2025.

Hotel 3 Banderas 3* – nalazi se  na 300 metara od centra grada. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem(double room). Hotel poseduje bazen. Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga:noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

 


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u dvokrevetnoj sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2899€ 2499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2699€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 550€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 180€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 550€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 280€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Online platnim karticama (Master,Visa,Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Bogota / Kartahena -Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Bogota – Medeljin – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Medeljin – Kartahena – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve obilaske prema programu putovanja
– Sve transfere prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto, voz, metro itd.)
Smeštaj u Bogoti u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 sobe)
Smeštaj u Medeljinu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2  sobe)
Smeštaj u Kartaheni u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2  sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Kolumbiju (Viza za Kolumbiju nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

BOGOTA: RAZGLEDANJE BOGOTE – 55€
BOGOTA: ZAPAKIRA I GUATAVITA – 110€
MEDELJIN: RAZGLEDANJE MEDELJINA – 45€
MEDELJIN: GUATAPE I EL PENOL – 90€
MEDELJIN: LA COMUNA 13 – 40€
KARTAHENA: KARTAHENA I GETSEMANI – 35€
KARTAHENA: ISLAS ROSARIO – 160€
KARTAHENA: PLAYA BLANCO – 40€


VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Šta je potrebno za dobijanje kolumbijske vize?

Viza za Kolumbiju nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Dokumenta potrebna za putovanje u Kolumbiju:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Za putovanje u Kolumbiju neophodno je da ispunite sledeće uslove:

  • Popuniti online zdravstveni formular unutar 72h pre puta. LINK

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs