KOLUMBIJA 14 DANA 13.03.

KOLUMBIJA
BOGOTA – MEDELJIN – KARTAHENA
14 DANA / 12 NOĆI

13.03 – 26.03.2025.


Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoferu Kolumbu raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom delu američkog kontinenta Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi sa soliterima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kafe, etnička šarenolikost usled viševekovnog mešanja domorodačkog stanovništva sa potomcima afričkih robova, Evropljanima i doseljenicima sa Bliskog Istoka. Ovde na ekvatoru, sa suncem uvek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast, a ujedno je poznata i po biodiverzitetu ptica, od kojih je nacionalna ptica andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija. To se može videti kroz varijacije u gastronomiji i  tradicionalnoj muzici kroz održavanje raznih kulturnih dogadjaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (13.03.): Beograd – Amsterdam – Bogota

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla. Avion za Amsterdam poleće u 06:00h, broj leta KL1982. Sletanje u Amsterdam u 08:35h. Pauza između letova je 1h. Nastavak leta za Bogotu u 09:35h, broj leta KL741. Sletanje u Bogotu u 14:30h. Transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i isprobaćemo lokalne specijalitete. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan (14.03.): Bogota

Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Bogote. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE BOGOTE

Bogota, glavni grad Kolumbije, ranije poznat pod imenom Bakata i do skoro grad veoma ozloglašene reputacije, danas otvara svoja vrata posetiocima širom sveta. Ovo je jedan od najživljih i najharizmatičnijih gradova Južne Amerike. Prilikom razgledanja grada posetićemo čuveno brdo nad Bogotom koje se nalazi na 3152m nadmorske visine, do kojeg ćemo doći električnim vozom. Nakon toga sledi obilazak istorijske četvrti, koju krase brojne kolonijalne i tradicionalne kuće i zgrade šarenih boja, prepune savremenog street arta, kao i centar uprave čitave Kolumbije – La Candelariu. Upoznaćemo se sa heroinom rata za nezavisnost – La Polom, posetiti Trg Chorro de Quevedo, za koji se veruje da je mesto osnivanja Bogote 1538. godine, koji i danas odiše boemskim duhom i jedno je od omiljenih mesta za okupljanje studenata. Potom odlazimo do glavnog gradskog trga Simon Bolivar, na kome se nalazi spomenik ocu nacije, kao i zgrade Palate pravde, Kongresa Kolumbije, Gradske skupštine i Katedralne crkve. Nedaleko se nalazi i Predsednička palata.

Izlet obuhvata: Prevoz, povratnu žičaru do Monserata i usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Bogota3.dan (15.03.): Bogota

Slobodan dan za individualno istraživanje grada ili fakultativni izlet Zapakira i Guatavita. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: ZAPAKIRA I GUATAVITA

 Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi  180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od V veka p.n.e. Pre oko 100 godina je isklesano prvo svetilište u kome su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992, sa tri oltara u koju može da stane do 8000 ljudi, te vernici širom Kolumbije dolaze ovde u hodočašće, posebno tokom Strasne Sedmice. Takođe, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita da saznamo ko je bio El Dorado, gde je taj grad od zlata i kako je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, jedan se ubije a drugi završi pod sekirom egzekutora.

Izlet obuhvata:Vodiča, prevoz, ulaznice, doručak i ručak.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Bogota


4.dan (16.03.): Bogota – Medeljin

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Medeljin. Sletanje u Medeljin i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.


5.dan (17.03.): Medeljin

Glavni grad provincije Antiokija (Antioquia), plodnog regiona poznatog po plantažama kafe i farmama cveća, orhidejama i leptirima, poznat je kao Grad večnog proleća zbog svoje idilične klime. Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Medeljina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE MEDELJINA

Medeljin je dugi niz godina bio poznat kao jedan od najopasnijih gradova na planeti jer je, između ostalog, bio i sedište jednog od najvećih narko kartela. Danas je, međutim, ovaj grad okrenuo novi list. Jedini je grad u Kolumbiji koji ima metro, i jedan od retkih u kome karta za gradski prevoz uključuje i korišćenje žičara. Prošetaćemo se El Centrom – centralnim distriktom grada gde se nalazi prelepa Plaza Botero, koja nosi ime po jednom od najčuvenijih umetnika ove zemlje. Imaćemo prilike da vidimo izuzetno zanimljive i jedinstvene skulpture Fernanda Botera. Posetićemo nekoliko prelepih medeljinskih parkova i katedrala, probati neobično voće karakteristično za ovaj region i piti čuvenu kolumbijsku kafu – tinto.

Izlet obuhvata: Povratni prevoz i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin


6.dan (18.03.): Medeljin

Domišljatost je kvalitet koji krasi ljude iz Medeljina, pa nije iznenađujuće što je ovaj fasicnantan grad 2013. godine proglašen za najinovativniji grad na svetu na takmičenju za grad godine Wall Street Journal-a. Iskoristite dan da se upoznate sa njegovom uličnom umetnošću ili krenite sa nama na fakultativni izlet: La comuna 13. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: LA COMUNA 13

Da li ste ikada razmišljali kako je to živeti u gradu, a istovremeno biti odsečen od ostatka sveta usled nedostatka putne i saobraćajne infrastrukture? Pomešajte to sa građanskim ratom i radom narko kartela i dobićete distrikt San Huan i opštinu 13. Ovaj deo grada danas je pre svega putno povezan sa ostatkom Medeljina – postoji žičara koja omogućava da i stanovnici najviših delova grada stignu u školu, na posao itd. Današnji tinejdžeri dobro se sećaju najtežih vremena koja su obojila njihovo detinjstvo. Toj generaciji ulična umetnost poslužila je kao pomoć u velikoj tranziciji kroz koju je ovaj deo grada prošao. Svaki zid bio je moguće platno da se ispriča neka autentična priča, ali i da se oplemeni okruženje i donese optimizam, mir i prijateljstvo među stanovnicima, decom i posetiocima. Neki od najpoznatijih svetskih grafita nalaze se upravo ovde, a neki od internacionalno priznatih umetnika iz celog sveta dolaze baš ovde da stvaraju. Od najdubljeg dna, straha i užasa, preko umetnosti, pa do svetla na kraju tunela, La Comuna 13, njeni stanovnici i njihove priče nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i vraćaju nadu u bolje sutra!

Izlet obuhvata: Karte za javni gradski prevoz i usluga vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin7.dan (19.03.): Medeljin

Slobodan dan ili fakultativni izlet Guatape i El Penol. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: GUATAPE I EL PENOL

Obuvamo udobne patike i krećemo u osvajanje veličanstvene granitne stene – La Piedra de el Penol. Penjemo se 649 stepenika, odakle se pruža neverovatan pogled na prelepo jezero Guatape i elektranu. Nakon spuštanja sa stene odlazimo u obilazak gradića Guatape, koji se nalazi na obali istoimenog jezera. Guatape je jedan od tipičnih antiokijskih puebla. Karakteriše ga stara arhitektura, paleta prelepih boja i mnoštvo fasadnih ukrasa, tzv. zocalos. Neizbežna je kupovina suvenira u najšarenijoj ulici u gradu – Plazzoleti de los Zocalos, kao i degustacija specijaliteta ovog kraja – sladoleda na štapiću sa egzotičnim ukusima kao što su kokos, marakuja, sir-karamela itd. U popodnevnim časovima vraćamo se za Medeljin.

Izlet obuhvata: Povratni prevoz, ulaznice, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin


8.dan (20.03.): Medeljin – Kartahena

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.


9.dan (21.03.): Kartahena

Kartahena de Indijas, biser Kariba, je poznata po tome što spaja šarm kolonijalne arhitekture, uzbuđenje živopisnog noćnog života, fascinantne kulturne festivale, prelepe plaže i bujne predele, kako bi vam doprinela savršeno i celokupno iskustvo u njenom istraživanju. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Kartahena i Getsmani. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KARTAHENA I GETSEMANI

Kada je reč o Kartaheni de Indias, nećete biti sigurni da li ste se našli u Španiji, na Mediteranu, ili možda u Africi, međutim, nešto će vam ipak nagovestiti da je u pitanju Latinska Amerika. Zajedno ćemo otkriti šta! Upoznajući se sa gradom koji se nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a, saznaćemo kako je ovo mesto poslužilo kao početna tačka surove španske kolonizacije Južne Amerike. Tamo ćemo sresti i upoznati prelepe prodavačice voća afričkog porekla – Palanqueras i čuti priče o prvom „slobodnom“ gradu Novog Sveta. Prelepe ulice, kolonijalne kuće raznih boja, visoke crkve, maleni trgovi, pozorišta, galerije i univerziteti mame nas da se zavučemo u svaki mogući ćošak ovoga grada, da slikamo čak i kvake ulaznih vrata koja, naravno, iza sebe kriju svoju jedinstvenu kartahensku priču.

U drugom delu izleta čućemo ponešto i o potpisivanju primirja sa ozloglašenim FARC-om, da bismo naposletku došli i do neverovatnog dela grada u kojem je svako oduvek bio dobrodošao, nezavisno od toga koliko ima novca i odakle dolazi, što se i dan danas oseća. Plaza Trinidad je poput koncentracije čitavog Getsemanija u malom – crkva, pločnici za sedenje, ulični zabavljači, lokalci, turisti, pivo, policija, beskućnici, ulične tezge. Grafiti su jedan od jezika na kojem Getsamani priča svoju prošlost i sadašnjost, na kojem deli svoje emocije, želje i snove sa svima onima koji požele da se upoznaju sa njim. Upoznaćemo i Maria Mulatu, Las Tres Guerreras i čuti mnoge druge priče koje će nam približiti ovo neverovatno i jedinstveno mesto.

Izlet obuhvata: uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena10.dan (22.03.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Islas Rosario. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: ISLAS ROSARIO

Islas del Rosario je arhipelag u Kolumbiji i jedan od 46 prirodnih nacionalnih parkova u zemlji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena na obali Kariba. Posetićemo plažu Bendita. Bendita je privatno ostrvo arhipelaga na kome se nalaze tri bele peščane plaže okružene mirnom vodom što ga čini savršenim mestom za kupanje. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje ka narednom ostrvu arhipelaga i plaži Bora Bora gde ćemo nastaviti da uživamo u karipskom moru.

Izlet obuhvata:Ulaznice za plažu, transfer privatnim brodom, ležajke na plaži Bendita, ručak na plaži Bendita, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


11.dan (23.03.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Playa Blanco. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: PLAYA BLANCO

Playa Blanca se nalazi na Isli Baru i najpoznatija je plaža Kolumbije zbog svoje tirkizne vode i zlatnog peska. Provodimo dan na plaži. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje

Izlet obuhvata: Povratni transfer
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


12.dan (24.03.): Kartahena

Slobodan dan za odmor na plaži i individualno istraživanje. Noćenje.


13.dan (25.03.): Kartahena – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 18:55h, broj leta KL749.14.dan (26.03.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 10:45h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 9h i 50 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1985. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: BOGOTA
BOGOTA, KOLUMBIJA od 13.03. do 16.03.2025.

Hotel Windsor House Inn By GEH Suites 4* – nalazi se u delu grada Chapinero, 7,4km od centra grada.  U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed) i trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MEDELJIN
MEDELJIN, KOLUMBIJA od 16.03. do 20.03.2025.

The Somos Flats Central Poblado 3* –  Smešten je u delu grada koji se naziva El Poblado, na 3 km od centra. Hotel poseduje restorani bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Hotel poseduje: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga:noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KARTAHENA
KARTAHENA, KOLUMBIJA od 20.03. do 25.03.2025.

Hotel 3 Banderas 3* – nalazi se  na 300 metara od centra grada. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem(double room). Hotel poseduje bazen. Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga:noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

 


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u dvokrevetnoj sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2899€ 2499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2699€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 550€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 180€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 550€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 280€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Online platnim karticama (Master,Visa,Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Bogota / Kartahena -Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Bogota – Medeljin – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Medeljin – Kartahena – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve obilaske prema programu putovanja
– Sve transfere prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto, voz, metro itd.)
Smeštaj u Bogoti u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 sobe)
Smeštaj u Medeljinu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2  sobe)
Smeštaj u Kartaheni u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2  sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Kolumbiju (Viza za Kolumbiju nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

BOGOTA: RAZGLEDANJE BOGOTE – 55€
BOGOTA: ZAPAKIRA I GUATAVITA – 110€
MEDELJIN: RAZGLEDANJE MEDELJINA – 45€
MEDELJIN: GUATAPE I EL PENOL – 90€
MEDELJIN: LA COMUNA 13 – 40€
KARTAHENA: KARTAHENA I GETSEMANI – 35€
KARTAHENA: ISLAS ROSARIO – 160€
KARTAHENA: PLAYA BLANCO – 40€


VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Šta je potrebno za dobijanje kolumbijske vize?
Viza za Kolumbiju nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Dokumenta potrebna za putovanje u Kolumbiju:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Za putovanje u Kolumbiju neophodno je da ispunite sledeće uslove:

  • Popuniti online zdravstveni formular unutar 72h pre puta. LINK

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs