ZANZIBAR I SAFARI U TANZANIJI 13 DANA 31.07.2024.

ZANZIBAR I SAFARI U TANZANIJI
STONE TOWN – KENDWA – MIKUMI – DAR ES SALAM – DOHA
13 DANA / 11 NOĆI
31.07 – 12.08.2024.Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana… Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, sela koja „pričaju“ o tajnama lokalnog stanovništva, izlaz na kilometarski dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled ka horizontu i more raskošne boje uz belinu živopisnih oblaka, čine pravi egzotični Raj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo na kome se stotinama godina odvijala trgovina začinima – muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, tlo na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, ono isto koje je često bilo na udaru osvajača, gde je svako doprineo stvaranju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo. Mikumi je selo u centralnoj Tanzaniji, 300 kilometara udaljeno od najvećeg grada ove zemlje – Dar es Salama. Selo se nalazi u zaštićenoj zoni u okviru koje je i NP Mikumi. Doha je glavni i najveći grad Katara.


PLAN I PROGRAM PUTA:


1. dan (31.07.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h.


2. dan (01.08.): Doha – Zanzibar – Stone Town

Nastavak leta za Zanzibar u 02:15h. Sletanje na Zanzibar u 07:55h po lokalnom vremenu. Nakon završenih carinskih formalnosti na aerodromu transfer do hotela u centru Stone Town-a. Sledi info sastanak sa vodičem. Smeštanje u sobe nakon 13h. Slobodno vreme za odmor od leta. U popodnevnim satima krećemo u razgledanje Sotne Town-a i upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.3. dan (02.08.): Zanzibar(Stone Town)

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Prison Island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Prison Island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača - poludnevni izlet

Opis izleta: Prison island ili Changuu, kako ga lokalci još nazivaju, je malo ostrvo koje je udaljeno svega 6 km od Stone Town-a ili oko 30 min vožnje čamcem. Dobilo je takvo ime jer je korišćeno kao zatvor za pobunjene robove, a Britanci su kasnije izgradili zatvorske jedinice, koje nikada nisu korišćene u tu svrhu, već su umesto toga služile kao karantin za obolele od žute groznice. Danas je ostrvo pretvoreno u turistički kompleks u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su Britanci doneli sa Sejšela. Nakon obilaska kupaćemo se na prelepoj peščanoj plaži ostrva i uživati u čarima Indijskog okeana.

Izlet obuhvata: vožnju brodom do ostrva i nazad, ulaznicu za rezervat sa džinovskim kornjačama, kao i pratnju predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Zanzibar (Stone Town)4. dan (03.08.): Zanzibar(Stone Town)

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Farma začina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Farma začina

Opis izleta: Polazak na izlet u jutarnjim časovima, ka farmi začina gde ćemo imati priliku da vidimo i probamo različite vrste tropskog voća i začinsko bilje po kojem je Zanzibar čuven: muskantni oraščić, crni biber, kardamon, cimet, đumbir, kurkumu, vanilu i druge.  Saznaćemo ko je kraljica, a ko kralj začina. Videćemo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa i ručamo lokalni specijalitet pilau, začinjen biljem baš sa ove farme. Nakon obilaska farme kupujemo različite vrste začina, kafa i čajeva. Planirano vreme povratka u Stone Town je oko 14h. 

Izlet obuhvata: Povratni transfer do farme začina, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i ostale pomoćnike sa farme, pešačku turu kroz farmu, degustaciju tropskog voća i ručak, kao i pratnju predstavnika agencije
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Stone Town5. dan (04.08.): Zanzibar(Stone Town)

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Jozani šuma i plaža Paje. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Jozani šuma i plaža Paje

Opis izleta: Naše prvo odredište je Jozani-Chwaka Bay Nacionalni Park, koji se prostire na 50 kvadratnih kilometara. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mestu Paje, sa prelepom plažom, koja je pravi raj za kite surfere.

Izlet obuhvata: povratni transfer do Jozani šume, Paje plaže, taksu za Menai Bay zaštićenu oblast, ulaznicu i lokalnog rendžera za Jozani šumu i pratnju predstvnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Zanzibar (Stone Town)6.dan (05.08.): Zanzibar(Stone Town)

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Jambiani plaža i pećina Kuza. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Plaža Jambiani i pećina Kuza

Opis izleta: Nalazi se na samom istoku ostrva, pripada najstarijem i najautentičnijem ribarskom selu na ostrvu i poznata je po svom sitnom, belom pesku… Šarm plaže Jambiani ogleda se u tome što se nalazi na takvoj poziciji gde se kokosove palme neprekidno njišu i susreću sa azurnim vodama Indijskog okeana. Ovde se možemo družiti sa lokalnim stanovništvom, odigrati partiju fudbala sa njima ili se prosto prepustiti odmoru i uživanju… Posle vrelog tropskog dana provedenog na plaži, vreme je da se rashladimo u kristlno plavim vodama Kuza pećine. Uživaćete u kontrastima i igri svetlosti ovog neobičnog prirodnog fenomena, uz zvuke bubnjeva i dobro poznatu melodiju Hakuna Matata! 

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu za pećinu i vodiča (predstavnika agencije).
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Zanzibar (Stone Town)7.dan (06.08.): Zanzibar(Stone Town) – Kendwa

Doručak. U dogovoreno napuštamo smeštaj. Transfer do plaže Kendwa. Smeštaj u hotel. Sledi uživanje u kupanju i sunčanju na obali čarobnog indijskog okeana. Plaža Kendwa se nalazi na severozapadnom delu ostrva i upravo zbog položaja ima najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dane uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Šta više možemo poželeti? Slobodno vreme Noćenje.8.dan (07.08.): Kendwa

Doručak. Predlažemo Vam da pre doručka osetite i doživite mir i spokoj budjenja prirode, dok šetate ili džogirate praznom plažom Kendwa. Za današnji dan pored sunčanja idealno bi bilo da samostalno istražite obližnje mesto Nungwi do koga možete doći i plažom ukoliko je oseka (uz konsultaciju sa vodičem). Uživanje u čarima plaže Kendwa se nastavlja i ne prestaje. Slobodno vreme. Noćenje.9.dan (08.08.): Kendwa

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari Blue Mnemba. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Safari blue Mnemba

Opis izleta: Iskoristite dan za odlazak na jednu od najlepših avantura na Zanzibaru! Nakon doručka, polazimo do mesta Mujuni gde se ukrcavamo na brodiće i krećemo u potragu za delfinima. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa ovim razigranim i prijateljski nastrojenim stanovnicima okeana. Nakon ovog nezaboravnog iskustva čeka nas vožnja do peščanog spruda, tokom koje ćemo uživati u povetarcu i hladnom piću. Kao pravi hedonisti, plovimo ka Mnemba koralnom grebenu, gde ćemo se prepustiti čarima snorklinga i uploviti u dubine podvodnog sveta Indijskog okeana. Društvo nam prave šarene ribice, morske kornjače, korali, morske zvezde… Naše sledeće odredište je duga plaža sa belim peskom gde ćemo ručati i uživati u pogledu na Indijski okean.

Izlet obuhvata: povratni transfer, speed boat, taksu, ručak, voće, vodu i sokove, maske i peraja, pratnju predstvnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće koji nisu obuhvaćeni cenom
Izlet se realizuje iz mesta: sa plaže Kendwa


 


10.dan (09.08.): Kendwa – Dar es Salam – Mikumi

Naša avantura počinje pre zore, kada krećemo ka luci u Stone Town-u. Obezbeđen je paket doručak. Nakon završenih formalnosti u luci, ukrcavamo se na brzi brod – katamaran i koristimo dvočasovnu vožnju za dremku. Stižemo u Dar es Salam, najveći grad i nekadašnju prestonicu Tanzanije, osnovan u 19. veku od strane sultana Zanzibara. Tokom vožnje do 300km udaljenog Mikumija ćemo se upoznati sa pravom Afrikom, videti ulične pijace, divlja naselja i neplanski izgrađena predgrađa u kojima živi dve trećine gradske populacije. Oko podneva stižemo na odmorište gde ćemo zajedno ručati i iskoristiti lokalnu prodavnicu za finalno snabdevanje pred predstojeću avanturu. Ubrzo ćemo stići do predgrađa grada Morogoro, ugledati plantaže sizala-sorte agave i čuti neverovatnu priču o tome kako je ova biljka stigla u Tanzaniju Nakon izlaska iz grada, pažnju će nam privući veliki šumoviti planinski venac Uluguru planina, nazvan po narodu Luguru, koji naseljava oblasti oko planine i grada Morogoro. Primećujemo promenu pejzaža i uskoro se pred nama otvara široko prostranstvo savane okružene planinskim vrhovima. Krstareći drumom, već sada možemo uživati u bajkovitim prizorima na kojima se smenjuju divlje životinje, stabla baobaba i akacije. Naše odredište je Masai selo, gde će nas domaćini dočekati uz karakteristične zvuke i tradicionalni ples. Pokazaće nam samo njima znanu veštinu pravljenja kuće od blata i naučiti nas brzom paljenju vatre uz pomoć drveta i svrdla. Upoznaćemo se sa istorijom i kulturom ovog autohtonog plemena, čuti neverovatne priče o ženidbi, udaji i inicijaciji ratnika. Posle zalaska sunca, stižemo u smeštaj, gde nas čeka večera. Noćenje.11.dan (10.08.): Mikumi – Dar es Salam

Pre svitanja, doručkujemo, uskačemo u džipove i sa prvim zracima sunca prolazimo kroz kapiju Nacionalnog Parka Mikumi. Učestvujemo i sami u buđenju prirode, krećući se uz krda impala, antilopa i gnuova dok nam čula upijaju novo okruženje, a pažnju privlači svaki pokret. Džipovima istražujemo savanu u potrazi za slonovima, hijenama, žirafama, zebrama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama. Nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Nakon nezaboravne vožnje kroz divljinu, vreme je za ručak i kratak predah, posle kojeg napuštamo Nacionalni Park Mikumi i krećemo nazad za Dar es Salam. Dolazak u Dar u kasnim večernjim satima. Noćenje.12.dan (11.08.): Dar es Salam – Doha

Doručak i napuštanje soba. Transfer do Aerodroma u Dar es Salamu i čekiranje na let za Beograd preko Dohe. Poletanje za Dohu u 11:40. Sletanje u Dohu u 17:35h. Transfer do smeštaja u Dohi. Noćenje.


13.dan (12.08.): Doha – Beograd

Doručak i napuštanje soba, transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd je u 07:35h. Sletanje Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: ZANZIBAR
ZANZIBAR, TANZANIJA od 01.08. do 06.08.2024.

Hotel Spice Palace – Antonio 4*  – nalazi se u strogom istorijskom centru grada zvanom Stone Town, u zoni glavnog trga na 200m od stare tvrđave. Hotel poseduje restoran, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem (double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima (twin room) ili trokrevetne (double room with extra bed). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uređaj, sef. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

SMEŠTAJ: KENDVA
KENDVA, TANZANIJA od 06.08. do 09.08.2024.

Hotel Kendwa Rocks 4*  – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva Zanzibar i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

U  ponudi su tri tipa soba:

Forest Room(basic): Sobe su najudaljenije od plaže i nalaze se uz glavnu zgradu. Manje su kvadrature i uređene su nameštajem koji je izrađen od drveta stari Dhow brodova. Sobe u hotelu su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room), svaka sa kupatilom i poseduju TV, klimu, sef i wi-fi.

Arabia Room(comfort): Standardne sobe koje su deo glavne zgrade(podeljena u više objekata). Uređene su u Zanzi-Arapskom stilu. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room) ili trokrevetne (double room with extra bed), svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor), terasom i poseduju TV, klimu, sef, minibar i wi-fi.

Jacuzzi Bungalow(premium): Sobe najviše kategorije u sklopu hotela. Nalaze se u nivou plaže i najveće su kvadrature. Svaka poseduje trem sa garniturom za sedenje i đakuzijem/bazenom. Sobe su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double), trokrevetne (double room with extra bed), četvorokrevetne (double room with two extra beds) , svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor), terasom i poseduju TV, klimu, sef, minibar i wi-fi.

SMEŠTAJ: MIKUMI
MIKUMI, TANZANIJA od 09.08. do 10.08.2024.

Mikumi Resort 3* – Nalazi se u selu Mikumi u Tanzaniji. Hotel poseduje restoran za pansionske obroke i bar. Sobe su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room) i trokrevetne (double room with extra bed). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga: polupansion.

SMEŠTAJ: DAR ES SALAM
DAR ES SALAM, TANZANIJA od 10.08. do 11.08.2024.

Urban Rose Hotel&Appartments 3* – Nalazi se u centru Dar Es Salam-a, 600m udaljen od pristaništa. Hotel poseduje a la carte restoran, bar i besplatan Wi Fi. Sobe u hotelu su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room) i dva tipa apartmana: trokrevetni apartman (francuski ležaj + sofa) i četvorokrevetni apartman(francuski ležaj + 2 odvojena ležaja). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom.

SMEŠTAJ: DOHA
DOHA, KATAR od 11.08. do 12.08.2024.

Ramada Encore Doha by Wyndham 4* – hotel se nalazi u centru Dohe, na 1,5 km od šetališta Dohe, Muzeja islamske umetnosti, Muzeja Katara i Souk Vakifa. Međunarodni aerodrom Hamad udaljen je 13 km. Hotel poseduje internacionalni restoran i grejni zatvoren bazen, kao i saunu i fitnes centar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

– Postoji mogućnost spajanja putnika koji putuju sami u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.

– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl. uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~
Povodom 18. rođendana MangaTrip-a!

Period promocije: od 15.04. do 01.05.2024.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2025.


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 60€. Umesto 260€ cena svih izleta u paketu je 200€.


~ CENA ARANŽMANA ~

u zavisnosti od tipa sobe tokom boravka na plaži Kendva


(po osobi u 1/2 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 01.05. ~

BASIC: Kendva-Forest Room

2299€ 2099€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2199€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2249€ – 100€ ~


(po osobi u 1/2 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 01.05. ~

COMFORT: Kendva-Arabia Room

2499€ 2299€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2399€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2449€ – 100€ ~


(po osobi u 1/2 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 01.05. ~

PREMIUM: Kendva-Jacuzzi Bungalow

2699€ 2499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2649€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:

BASIC:

Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za 500
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za 100€

COMFORT:

Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za 600
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za 100€
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za 200€

PREMIUM:

Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za 750
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za 100€
Cena aranžmana za prvo dete od 7 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za 200€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Zanzibar / Dar es Salam- Beograd sa presedanjem u Dohi / ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po programu puta
– Safari Paket: feri (brod) karta na relaciji Zanzibar-Dar, klimatizovani autobus/minibus na relaciji Dar-Mikumi-Dar, Smeštaj u Mikumiju u hotelu 3* na bazi 1 polupansiona – švedski sto (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom), 2 usputna ručka(set meni) i osveženje (uglavnom 1.5l vode po putniku dnevno), off road safari džipove, game drive safari u parku po programu puta, poseta Masai selu, stručni vozači – lokalni vodiči, pratilac grupe i ulaznica za Nacionalni Park.
– Smeštaj u Zanzibaru(Stone Town), u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 sobe)
– Smeštaj u Kendvi, u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u tipu sobe, po izboru putnika
– Smeštaj u Dar Es Salamu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1,1/2+2 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Dohi u hotelu 4* na bazi 1 noćenja (1/2, 1/2+1 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
– Vizu za Katar – besplatno, prilikom ulaska u zemlju
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

Stone Town: Prison island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača – 35 €
Stone Town: Farma Začina – 30€
Stone Town: Jozani šuma i plaža Paje  – 55 €
Stone Town: Plaža Jambiani i pećina Kuza – 50 €
Stone Town: Safari blue Mnemba – 90 €

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, turističku vizu za Tanzaniju za boravak do 90 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Zanzibaru.

Dokumenta potrebna za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Taksa za vizu u iznosu od 50 usd (plaća se po sletanju na aerodrom).

COVID-19 uslovi ulaska
Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.


ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

OVO PUTOVANJE NIJE POGODNO ZA DECU MLAĐU OD 7 GODINA!

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs