INDOKINA 18 DANA 02.01.

INDOKINA
18 DANA / 15 NOĆI
BANGKOK – PUKET – SIEM REAP – PNOM PEN – HO ŠI MIN
02.01 – 19.01.2025.Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine Indokinu  po svemu posebnom. Dopustite nam da vam pokažemo najlepšu verziju ovog poluostrva, punog  boja, ukusa, mirisa i osećaja koje ćete zauvek pamtiti. Sa svojom turbulentnom istorijom, ali i izuzetnim položajem, bila je viševekovni zarobljenik kolonijalnih sila. Očekuje vas  kulturološki i  klimatski šok, gužva, vreva, različiti mirisi, najbogatiji ukusi, veliki broj ljudi i turista iz celog sveta, impresivni hramovi, egzotično voće i preukusna hrana, pijace na vodi, bogat noćni život, savršene plaže, masaže, ronjenje… Predlažemo vam da sa nama uživate u plažama i aktivnostima koje će vaš odmor učiniti savršenim.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (02.01.): Beograd – Doha – Ho Ši Min

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 11:55h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:50h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 15minuta. Nastavak leta za Ho Ši Min u 20:05h, broj leta QR974.


2.dan (03.01.): Ho Ši Min

Sletanje u Ho Ši Min u 07:15h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Dobro došli u Sajgon. Prvi kontakt i privikavanje. Grad je dobio ime 1975. po Ho Ši Minu – lideru komunističke partije i vodji otpora protiv francuske, japanske i američke okupacije. Najveći grad Vijetnama, koji i dalje svi zovu po starom imenu Sajgon, je kulturni i ekonomski centar Vijetnama. Mešavina francuskih kolonijalnih zgrada, komunizma, moderne arhitekture i sa preko 3 miliona skutera. Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Ho Ši Mina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Ho Ši Mina

Krećemo u obilazak Ho Ši Mina, poludnevnu pešačku turu tokom koje ćemo upoznati centralni, kulturno-istorijski deo najvećeg grada u južnom Vijetnamu, i ekonomsku prestonicu ove zemlje. Tokom lagane šetnje, obići ćemo najznačajnije znamenitosti Ho Ši Mina i upoznati život grada koji je nekada nosio naziv Sajgon. Saznaćemo više o nastanku i razvoju Ho Ši Mina, i istorijskim događajima, pre svega onim vezanim za Vijetnamski rat, vijetnamsko-američki sukob koji je trajao skoro 20 godina (1955-1975). Tokom razgledanja, obići ćemo pokriveni market Saigon Square i pijacu Ben Tan (Ben Thanh). Zatim ćemo doći do centralnog Trga ujedinjenja, na kome se nalazi spomenik Ho Ši Minu, najznačajnijem političaru i lideru komunista u Vijetnamu. Nastavljamo do Gradske većnice, jedne od najlepših zgrada u gradu, obilazimo zgradu Opere, prolazimo pored Palate nezavisnosti i Skupštine grada, i stižemo do Glavne pošte gde ćemo napraviti pauzu i sa ovog mesta možda poslati razglednicu. Tokom šetnje, posetićemo i centralnu gradsku katedralu Notr Dam. Izlet završavamo u Vojnom muzeju (War Remnants Museum), gde ćemo imati prilike da vidimo fascinantnu postavku zarobljene vojne mehanizacije, oružje, uniforme i medicinsku opremu, i veoma zanimljiv prikaz istorijata Vijetnamskog rata. Nakon završenog razgledanja, sledi povratak u hotel. 

Izlet obuhvata: uslugu vodiča i ulaznicu za Vojni muzej.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min3.dan (04.01.): Ho Ši Min

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Delta Mekong. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Delta Mekong

Nakon doručka krećemo u avanturu duž delte Mekong, najveće reke u jugoistočnoj Aziji (dužine 4500 km), koja izvire na Tibetu. Na ovom području, u Vijetnamu se nalaze najveće plantaže pirinča, kokosa, šećerne trske i tropskog voća. Po dolasku na reku, ukrcavamo se u brod i plovimo rekom Mekong pokraj autentičnih sela, prelazeći iz glavnog kanala u one manje. Nastavljamo putovanje uzvodno gde ćemo posetiti farmu meda. Videćemo kako se prave bombone od kokosa i imati prilike da ih probamo. Na ovom izletu, imaćemo i jedinstvenu priliku da degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete, kao na primer pirinčano i zmijsko vino.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min


4.dan (05.01.): Ho Ši Min – Pnom Pen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme polazak za Pnom Pen. Dolazak i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.5.dan (06.01.): Pnom Pen

Slobodan dan ili fakultativni izlet: razgledanje Pnom Pena. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Pnom Pena

Smešten na obalama čuvene reke Mekong, grad Pnom Pen (Phnom Penh) je osnovan 1372. godine. Uprkos svojoj tragičnoj prošlosti, poznat je po istorijskoj arhitekturi, ali i mnogobrojnim atrakcijama, razvijenom noćnom životu, neonskim reklamama, barovima i restoranima. Prvi put, nacionalna prestonica postao je 1434. godine, nakon pada Angkora, i ostao sve do 1497. godine. Nekada bio centar velike imperije, koja je kontrolisala čitavu jugoistočnu Aziju. Tokom XX veka, Kambodža je postala žrtva sopstvene vlasti – Crvenih Kmera, za vreme čije vladavine je u periodu od samo četiri godine, ubijena četvrtina populacije ove države – preko 2 miliona ljudi. Na početku obilaska prestonice, posetićemo dva lokaliteta povezana s istorijom Kambodže za vreme vladavine totalitarnog režima Crvenih Kmera – ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21), i “Polja Smrti” (Killing Fields), dva svojevrsna memorijala stanovništvu koje je stradalo za vreme brutalnog, komunističkog režima u Kambodži. Nekadašnja srednja škola, za vreme režima Crvenih Kmera pretvorena je u istražni zatvor Tuol Sleng, u kojem su vršena ispitivanja, mučenja i surova ubistva. Muzejska postavka obuhvata zatvoreničke ćelije, oruđa koja su korišćena za mučenje zatvorenika, i njihove fotografije. Lokalitet Polja Smrti, namenjen je sećanju na nevine žrtve režima Crvenih Kmera, s budističkom stupom u kojoj su sahranjene kosti preko 8000 žrtava. Naredni lokalitet koji ćemo obići je glavni budistički hram Pnom Pena, Vat Pom (Wat Phom), gde ćemo se upoznati s budizmom i istorijom samog grada (imaćemo prilike da vidimo i hram Vat Onulaum (Wat Onulaum)). Na kraju obilaska prestonice, posetićemo Kraljevsku palatu (Royal Palace). Oficijelnu palatu kralja Kambodže, čini kompleks zdanja podignut između 1866. i 1870. godine, na vrhu stare citadele. Tokom obilaska, videćemo stepen raskoši i značaj vladarske dinastije. U unutrašnjosti palate, nalazi se dvorište sa nekoliko značajnih građevina. Dve najznačajnije koje se izdvajaju u odnosu na ostale, i koje ćemo posetiti, su Krunidbena hala i Srebrna pagoda. U Krunidbenoj hali nalazi se kraljevski tron na koji monarh seda kada stupa na kraljevsku dužnost, dok je Srebrna pagoda poznata po podu obloženom s preko pet tona pločica od čistog srebra, zbog čega je i dobila ovaj naziv.

Izlet obuhvata: Prevoz, uslugu vodiča i ulaznice.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Pnom Pen


6.dan (07.01.): Pnom Pen – Siem Reap

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Siem Reapa. Dolazak u Siem Reap i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe.  U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Siem Reap-a, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.7.dan (08.01.): Siem Reap

Slobodan dan ili fakultativni izlet Angkor Wat. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Angkor Wat

Čuveni kompleks hinduističkih i budističkih hramova, smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji, i zvanično je najveći religijski kompleks na svetu. Posvećen je Višnu, jednom od tri najvažnija božanstva hindu religije. Čine ga jedinstvene građevine iz različitih perioda kmerske imperije, koje su bile podignute u okviru istog kompleksa – ogromni kameni blokovi i razrađeni hidraulični sistemi koji upravljaju protokom vode iz obližnjih rezervoara. Zidovi i stubovi Angkor Vata, prekriveni su složenim rezbarijama koje prikazuju scene iz hinduističke i budističke mitologije. Ove rezbarije pružaju uvid u verska uverenja i običaje kmerskog naroda. Arheolozi su otkrili i nekoliko grobnih mesta u kompleksu hrama. Sam hram Angkor Vat (Angkor Wat), najveći je i prema mišljenju mnogih, najlepši objekat u kompleksu. Njegove ruševine svedoče o pobedi graditeljskih ideja nad prirodom. Najviša kula Angkor Vata predstavlja Meru. Veliki ograđeni zid oko hrama reprezentuje planine na rubu sveta, a okolni jarak Mlečno more oko Merua, gde su bogovi i demoni mešali ambroziju. Angkor Vat zauzima površinu od oko 400 km2, uključujući i zelenu površinu bez građevina, i mesto je fascinantnih ostataka nekoliko prestonica Kmerskog carstva iz perioda između IX i XV veka. Tokom posete, obići ćemo Angkor Vat, Angkor Tom, hram Bajon (Bayon) čuven po mističnim kupolama i licima koja predstavljaju Budu i kralja Džajavarmana VII. Zatim ćemo videti i “zlatnu planinu” Bapuon (Baphuon), deo nekadašnje vladarske palate s kraljevskim bazenima, hram Banteay Kdei – “tvrđavu monaških ćelija”, “Terasu gubavog kralja”, “Terasu slonova” na delu spoljnog zida, i Ta Prom (Ta Prohm), hram koji je potpuno zaposela priroda, u stilu Indijane Džonsa. Kompleks Angkor Vat, proglašen je Osmim svetskim čudom, i deo je svetske kulturne baštine koju je zaštitio UNESCO. Zbog blizine džungle, i korenja velikog drveća koje obavija delove lokaliteta, Angkor Vat je u opasnosti od daljeg razaranja i urušavanja.

Izlet obuhvata: Prevoz, uslugu vodiča i ulaznicu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Siem Reap8.dan (09.01.): Siem Reap – Puket

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Puket sa usputnim presedanjem. Dolazak na Puket i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

9 – 14.dan (10.01 – 15.01.): Puket

Ostrvo Puket poznato je po neponovljivoj energiji,  fantastičnoj prirodi, prelepim plažama, ali i sadržajnom noćnom životu zbog čega je najpoznatije ostrvo na Tajlandu! Provodićemo se po barovima, vozićemo se tuk tukom, plivati u tirkiznom moru i sunčati na prelepim plažama… Radimo sve što volimo, bez ograničenja. Neko će gledati meč tajlandskog boksa uživo, neko će ići na organizovano noćno pecanje, nekog će možda privući borba petlova, a neko će svaki slobodan trenutak koristiti za uživanje u masažama i spa centrima. Patong plaža je najpoznatija i najposećenija na celom ostrvu, a istoimeni gradić je centar noćnog života. Nesvakidašnji prizor Bangla road-a će vas ostaviti bez daha. Karon beach, Kata beach i Kamala beach su samo neke od plaža koje će biti sastavni deo vaše svakodnevnice. Uživaćemo u mirisu i ukusu tropskog voća i odmarati telo i duh uz tajlandsku masažu. 5 noćenja.

Možemo vam ponuditi sledeće fakultativne izlete:

FAKULTATIVNI IZLET: JAMES BOND ISLAND

U jutarnjim časovima, iz mesta Patong otići ćemo do luke, odakle ćemo gliserom krenuti u obilazak obale Phang-Nga, severno od ostrva Puket (Phuket). Po pristizanju na ostrvo Phanak, uživaćemo u panorami čudnovatih formacija stena, kao i u susretu s majmunima koje ćemo imati prilike i da fotografišemo. Naša sledeća stanica je prelepo ostrvo Hong, gde ćemo krenuti u vožnju kanuima. U zavisnosti od plime i oseke, iskusni lokalni veslači, u miru i tišini džungle, voziće nas kanuima kroz pećine i lagune, gde ćemo često imati priliku da vidimo neverovatne kreacije prirode. Nakon vožnje kanuima, nastavićemo dalje ka čuvenom “ostrvu Džejms Bond” (James Bond island), gde je snimljen film iz istoimenog serijala, „Čovek sa zlatnim pištoljem“. Ukoliko ste gledali ovaj film, moći ćete da prepoznate mesta iz nekoliko filmskih scena, i ovekovečite ih na fotografiji. Potom ćemo otići do malog ostrva Panyee, gde će nam u restoranu biti serviran tradicionalni tajlandski ručak. Nakon ručka, obići ćemo autentično ribarsko selo i kupiti atraktivne suvenire, uključujući i prave bisere. Nastavljamo prema pećini Ice Cream Cave, gde ćemo dobiti lampe, i nalik istraživačima, krenućemo u obilazak i upoznavanje s fascinantnim formacijama stalaktita i stalagmita. Izlet završavamo na Koh Lawa, mirnom ostrvu idealnom za relaksaciju, odmor i plivanje u smiraj dana. Zatim se vraćamo u luku, gde ćemo probati pravi tajlandski sladoled, popiti kafu ili sokove za osveženje. Povratak u hotel.

Izlet obuhvata: povratni transfer od hotela do luke, vožnju brodom, uslugu vodiča, ručak, ulaznicu za nacionalni park.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: PuketFAKULTATIVNI IZLET: BIG BUDDHA I NUI PLAŽA

Naša prva stanica na ovom izletu je statua Velikog Bude – Big Buddha, koja se nalazi na brdu Nakkerd. Statua visine četrdeset pet metara, jedna je od najvećih atrakcija na Puketu (Phuket). Ovde ćemo ispisati imena, želje i poruke na belim kamenim pločama, koje će zauvek postati deo ovog predivnog hrama. Nakon najvećeg i najlepšeg hrama na ostrvu, spustićemo se u skrivenu uvalu, plažu Nui Beach, koju nazivaju i Malim Rajem Puketa. Do ovog još neistraženog, čarobnog i teže dostupnog dela ostrva, daleko od gradskih plaža prepunih turista, stići ćemo džipovima kroz džunglu. Na plaži se nalazi relativno skoro otvoren Water Club, u azijskom stilu, gde ćemo u senci pod palmama, imati priliku da ručamo klasičnu tajlandsku hranu, pijemo egzotične koktele, kokosovo mleko, ili pivo. Na ovoj čarobnoj plaži, na vidikovcu, nalaze se ljuljaške s pogledom na more, odakle mnogi turisti prave nezaboravne fotografije. Korišćenje manjih ljuljaški je besplatno, za razliku od tri velike ljuljaške u klubu Phuket Swing Club koje se nalaze iznad mora, s kojih potiču mnoge rajske fotografije plaže Nui s društvenih mreža (lokalno osoblje pomoći će vam da se sigurno i bezbedno ljuljate iznad mora).

Izlet obuhvata: transfer, ulaznicu za Nui plažu, ljuljaške i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Puket


FAKULTATIVNI IZLET: KOH PHI PHI

Na izlet polazimo u jutarnjim časovima, kombijem do pristaništa Royal Marina. Dok čekamo ukrcavanje na “speed boat”, dobijamo prve savete i informacije o tome šta nas očekuje na izletu. Krećemo u obilazak najpoznatije plaže na Tajlandu, okolnih laguna i ostrva Phi Phi. Uživaćemo u tirkiznim nijansama mora i napraviti atraktivne fotografije na čuvenoj plaži Maya Bay Beach, mestu gde je snimljen film ”The beach” sa Leonardom Di Kapriom u glavnoj ulozi, koji je proslavio ovo mesto i učinio ga jednom od nezaobilaznih atrakcija prilikom obilaska Puketa. Obići ćemo Pileh lagunu, fotografisati nestašne majmune na plaži Monkey Beach, i slušati legende i priče o pećini Viking za koju Tajlanđani tvrde da u njoj još uvek žive ljudi. Pećina je poznata po lastavicama i lastavičjim gnezdima, koji se na Tajlandu smatraju afrodizijakom, eliksirom mladosti, zdravlja i dugovečnosti. Nakon obilaska, otići ćemo do ostrva Koh Phi Phi Don gde ćemo napraviti predah i pauzu za ručak. Put nas dalje vodi ka ostrvu Bamboo, gde slobodno vreme koristimo za snorkeling i istraživanje podvodnog sveta u čarobno bistroj vodi. U popodnevnim satima, vraćamo se u marinu/pristanište, odakle nas kombi vozi natrag u Pathong.

Izlet obuhvata: povratni transfer od hotela do luke, vožnju brodom, uslugu vodiča, ručak, ulaznicu za nacionalni park.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Puket


FAKULTATIVNI IZLET: TIGER KINGDOM - DRUŽENJE SA SLONOVIMA - KAMALA PLAŽA

Krećemo ka “Kraljevstvu tigrova” (Tiger kingdom), kompleksu koji se nalazi nedaleko od Patonga. Imaćemo jedinstvenu priliku da se približimo, pomazimo i slikamo s indokineskim tigrovima. Naša sledeća stanica biće druženje sa slonovima, nakon čega odlazimo do plaže Kamala, jedne od najlepših na Puketu. Odmaramo se, kupamo i sunčamo.

Izlet obuhvata: Transfer i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke, jahanje slonova oko 600 THB , ulaznicu za Tiger kingdom zavisi od tigra sa kojim želite da se fotografišete, cene se kreću od 25€ do 54€).
Izlet se realizuje iz mesta: Puket14.dan (15.01.): Puket – Bangkok

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Bangkok. Sletanje i transfer do smeštaja.  U dogovoru sa vodičem, šetnja po Khao San Roudu. Predlažemo vam da pre spavanja isprobate neku od mnogobrojnih tajlandskih masaža u blizini smeštaja, kako biste se odmorili od putovanja. Noćenje.


15.dan (16.01.): Bangkok

Budjenje i dan rezervisan za individualno upoznavanje glavnog grada kraljevine Tajland – Bangkok. Bez obzira na njegovu prenaseljenost (12 miliona stanovnika) i zagadjenost, Bangkok je jedan od najuzbudljivijih gradova u Aziji koji obećava svakom putniku otkrivanje tajni divljih i neobičnih misterija istoka. Istraživanje Bangkoka započnite detaljnim upoznavanjem Kao San Road-a. Tu se nalazi mnoštvo barova, klubova, štandova sa hranom, malih prodavnica i srebrnarnica. Na Kao San-u možete probati pržene škorpione ili razne druge insekte (inače skakavci uopšte nisu tako loši). Predlažemo Vam odlazak i do kineske četvrti koja je atrakcija sama za sebe ili posetu Lumpini parku, zelenoj oazi Bangkok-a. Nezaobilazna je i večernja poseta Pat Pong-u – jedan od najinteresantnijih kvartova grada ili odlazak do Asiatique-a na samoj obali reke Chao Praya, koji je prošaran internacionalnim restoranima, lokalnim restoranima i suvenirnicama. Obavezno kao preporuka za posetiti je i Calypso show, čuveni kabare – tajlandski Brodvej. Slobodno vreme ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet: Kraljevski Bangkok. Noćenje.FAKULTATIVNI IZLET: KRALJEVSKI BANGKOK

U jutarnjim satima krećemo na poludnevni fakultativni izlet, tokom kojeg ćemo upoznati glavni grad Tajlanda, prestonicu “Zemlje osmeha”. Izlet počinjemo krstarenjem kanalima Bangkoka, vozimo se čamcima kraljevskom rekom Čao Praja (Chao Praya) i otkrivamo čari ovog zanimljivog grada. Upoznajemo se s načinom života stanovnika koji se odvija na reci, i s njihovim tradicionalnim, još uvek funkcionalnim sojenicama. Videćemo kako se stanovništvo štiti od poplava, veoma čestih tokom monsunskog perioda, a ukoliko budemo imali sreće, srešćemo i velike varan guštere. Na kraju krstarenja, šareni čamci ostaviće nas ispred impozatnog hrama Vat Arun (Wat Arun), gde ćemo imati priliku da se upoznamo s budizmom, religijom ljubavi, filozofijom i načinom života ovog naroda (90% Tajlanđana su budisti). Vat Arun je najstariji hram u Bangkoku, obložen keramičkim i porcelanskim pločicama, koje prilikom izlaska i zalaska sunca reflektuju svetlost i čine ovaj hram magičnim. Uz pomoć katamarana, prelazimo na drugu stranu reke i i stižemo do Vat Po (Wat Po), hrama poznatog po školi tradicionalne tajlandske masaže i statui ležećeg Bude, dužine 46 metara. Posećujemo hram i njegov prelepi vrt, nakon čega pešice nastavljamo do veličanstvene Kraljevske palate (Grand Palace), i krećemo u njen obilazak. Čitav kompleks izgrađen je u 18. veku, i sastoji se iz nekoliko zdanja koja imaju različitu namenu. Najznačajnije građevine palatnog kompleksa su Vat Pra Kaev (Wat Phra Kaew – “Hram smaragdnog Bude”) i palata u kojoj  je nekada živela kraljevska porodica, gde se nalaze predmeti namenjeni krunisanju, venčanjima i kremaciji. Kraljevska palata i svi objekti unutar kompleksa, podignuti su u tajlandskom arhitektonskom stilu, uz dodatak istorijskih elemenata, ukrašeni prikazima mitskih bića i scenama iz tajlandske mitologije. Nakon završenog razgledanja, laganom šetnjom vratićemo se do smeštaja. 

Izlet obuhvata: vožnju brodićem, ulaznice za hramove, ulaznicu za palatu, kartu za katamaran, uslugu vodiča, osiguranje.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok


16.dan (17.01.): Bangkok

Slobodan dan ili fakultativni izlet: ploveća pijaca i voz market. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: PLOVEĆA PIJACA I VOZ MARKET

U jutarnjim satima krećemo na fakultativni, poludnevni izlet na Ploveću pijacu i voz market. Naša prva stanica je voz pijaca, udaljena 1h i 30 minuta vožnje od Bangkoka, jedinstveni lokalni market koji se nalazi pored šina kuda prolazi voz. Ovom trasom, železnica prolazi osam puta dnevno, i svaki put, nakon signala da voz uskoro dolazi, prodavci hitro pomeraju tezge, sklapaju tende i suncobrane kako bi oslobodili šine za prolazak voza. Nakon prolaska voza, tezge se ubrzo vraćaju na šine. Nakon marketa na šinama, nastavljamo put ka plovećoj pijaci, koja će vas verovatno očarati mnoštvom longtail brodića, pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. U specifičnoj atmosferi i uz autentični kolorit svojstven Tajlanđanima, čamci s trgovcima koji plove rekom prepuni su najrazličitijom vrstom namirnica. Sama prodaja obavljaja na licu mesta, što ostavlja nezaboravan utisak na posetioce i predmet je velikog broja zanimljivih fotografija. Dok prolazimo pijacom, cenjkamo se sa simpatičnim prodavcima, kupujemo ono što nam treba, i ono što nam možda ne treba, i uživamo u ukusima tropskog voća koje prodavci nude na svakom koraku. U popodnevnim satima, u dogovoreno vreme okupljamo se na dogovorenom mestu, i  vraćamo se nazad u Bangkok.  

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, vožnju čamcem kroz kanale na plovećoj pijaci, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš),obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok


17.dan (18.01.): Bangkok

Slobodan dan do polaska na aerodrom ili fakultativni izlet: Ajutaja. U dogovoreno vreme napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i čekiranje na let za Dohu.

FAKULTATIVNI IZLET: AJUTAJA

Da li znate da je 69-milionski Tajland jedina zemlja jugoistočne Azije, koja zvanično nikada nije bila pod kolonijalnom vlašću nijedne strane sile? U jutarnjim satima, krećemo na fakultativni izlet ka gradu Ajutaji (Ayutthaya), drevnom mestu koje se nalazi 80 kilometara od Bangkoka, i koje je do pre četiri veka bilo prestonica Tajlanda. U prevodu s tajlandskog, Ajutaja znači ‘’nepobedivi grad”. Sve do pohoda Burmanaca 1767. godine, kada je grad spaljen i uništen, preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad. Kada je porazio burmanske snage, Sijam (Siam – naziv koji je Tajland nosio do 1939. godine) je 1769. godine ponovo ujedinio kralj Taksin, i osnovao novu prestonicu, bližu moru. Ovom odlukom, olakšana je spoljna trgovina, obezbeđena je nabavka oružja, a odbrana i povlačenje u slučaju burmanskog napada, učinjeno lakšim. Nakon preuzimanja prestola, prvi potez kralja Taksina bio je preseljenje kraljevske prestonice iz grada Ton Buri (Thon Buri) u Bangkok, izgradnja Kraljevske palate (Grand palace) i pomoćnih zdanja. Uprkos varvarskom pustošenju, ruševine Ajutaje i danas svedoče o njenom arhitektonskom i istorijskom značaju. Prilikom posete, obići ćemo veliki broj hramova i ostataka sijamskih palata koje se nalaze na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine, tradicionalnu tajlandsku kuću, i prošetati prelepim parkovima ovog drevnog grada. U popodnevnim satima, povratak u Bangkok.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, lokalni vodič, ulaznice, ručak.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš),obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok


18.dan (19.01.): Bangkok – Doha – Beograd

Poletanje aviona za Dohu u 02:10h, broj leta QR837. Sletanje u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 45 minuta. Nastavak leta za Beograd u 07:20h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 10:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: HO ŠI MIN
HO ŠI MIN, VIJETNAM od 03.01. do 05.01.2025.

Adora Art hotel 4* – Smeštaj se nalazi u turističkoj zoni  Ho Ši Mina, na 100m od parka Cong Vien Van Hoa, na 550m od Gradskog muzeja i na 5km od međunarodnog aerodroma Tan Son Nha. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom, bar, ostavu za prtljag. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room) i porodične sobe(family room with 2 double beds). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: PNOM PEN
PNOM PEN, KAMBODŽA od 05.01. do 07.01.2025.

Harmony hotel 4* Hotel je udaljen 500 metara od parka Riverfront, dok su Vat Pnom i konferencijska sala Chaktomuk 2 udaljeni 1 km. Tržni centra Aeon je udaljen 3,8 km. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom, bar, spa i fitnes centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: SIEM REAP
SIEM REAP, KAMBODŽA od 07.01. do 09.01.2025.

Bayon Modern Residence 4* – Smeštaj se nalazi na 1.5km od centra grada. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: PUKET
PUKET, TAJLAND od 09.01. do 15.01.2025.

Deevana Patong Resort & Spa – SHA Extra Plus 4* – nalazi se na 1km od centra grada i 600 metara od plaže Patong. U okviru hotela nalazi se 2 bazena, bar, fitnes centar i spa centar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran, otvoreni bazen i bar. Sobe su: jednokrevetne(double room with single use), dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: BANGKOK
BANGKOK, TAJLAND od 15.01. do 18.01.2025. 

Hotel New Siam RiverSide 3* – se nalazi na oko 500 m od Kao San Road-a i od Nacionalnog muzeja u Bangkoku, u oblasti Phra Nakhon. Hotel nudi uslugu pranja veša (uz doplatu), ostavu za prtljag i besplatan WiFi. U okviru smeštaja nalazi se bazen na otvorenom i restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room) i trokrevetne sobe (triple room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 01.12. ~

3099€ 2499€ 

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2699€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2799€ ~


Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 700€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 260€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 700€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 380€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Ho Ši Min / Bangkok – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Siem Reap – Puket sa usputnim presedanjem u Bangkoku – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Puket – Bangkok – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Bangkoku hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom(1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj na Puketu u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom  (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Siem Reap-u u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Pnom Penu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Ho Ši Min-u u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Tajland – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Vizu za Vijetnam – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Vizu za Kambodžu – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

BANGKOK: RAZGLEDANJE BANGKOKA – 70€
BANGKOK:
PLOVEĆA PIJACA I VOZ MARKET – 45€
BANGKOK:
AJUTAJA – 50€
PUKET: JAMES BOND– 70€
PUKET:
BIG BUDDHA I NUI PLAŽA – 40€
PUKET:
KOH PHI PHI – 80€
PUKET:
TIGER KINGDOM – JAHANJE SLONOVA – KAMALA PLAŽA -15€
PHNOM PEN: PHNOM PENG RAZGLEDANJE – 50€
SIEM REAP:
ANGKOR WAT – 85€
HO ŠI MIN: HO ŠI MIN RAZGLEDANJE – 20€

HO ŠI MIN: DELTA MEKONG – 75€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

TAJLAND

 

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Tajland moraju obezbediti pre putovanja. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:
Od 1. novembra 2022. godine vize za ulazak u Kraljevinu Tajland se izdaju u elektronskom formatu i dostavljaju se na Vašu e-mail adresu. S tim u vezi, potrebno je da dostavite tražene informacije i dokumentaciju u elektronskom formatu, po sledećem redosledu i na sledeći način:

 

TURISTIČKA VIZA (single entry)

Sa turističkom vizom (sa jednim ulaskom) možete da boravite u zemlji do 60 dana, uz mogućnost produžetka boravka u najbližem Imigracionom birou u Tajlandu za dodatnih 30 dana („visa extension“)

 1. Generalni podaci (šaljete ih u tekstu e-maila):

– broj mobilnog telefona

– bračno stanje

– zanimanje

– naziv firme u kojoj ste zaposleni (ako ste zaposleni) ili fakulteta (za studente)

– ako ste već bili u Tajlandu: mesec i godina poslednje posete

 1. Sken u boji stranice pasoša sa Vašim podacima, uz napomenu da pasoš mora važiti još najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje pasoša)
 2. Sken u boji prednje strane lične karte sa Vašim podacima (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje lične karte)
 3. Elektronska kolor fotografija aplikanta 5 x 5 cm (u .jpg formatu)
 4. Rezervisana avio karta iz koje se vidi ulaz i izlaz iz Tajlanda (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
 5. Potvrda rezervisanog smeštaja (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
 6. Potvrda o zaposlenju na engleskom sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca adresirana na Royal Thai Embassy Athens ili 

Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca (u .jpg ili .pdf formatu). 

Studenti samo treba da dostave sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima (u .jpg formatu).

 1. Taksa za vizu i uslugu viziranja – 100€ 

 

NAPOMENE:

– Za vizu se može aplicirati najviše 80 dana pre putovanja.

– Nosioci TOURIST vize, prilikom ulaska u zemlju, moraju imati kod sebe novčana sredstva u iznosu od najmanje 20.000 Bahta (oko 560 eura) po osobi ili 40.000 Bahta (oko 1.120 eura) po porodici – u gotovini ili na kreditnoj kartici.

– Konzulat zadržava diskreciono pravo da podnosiocu zahteva za turističku vizu zatraži i dodatnu dokumentaciju, poput potvrde o zaposlenju, potvrde o školovanju, potvrde o novčanim primanjima i sl.

ROK ZA IZRADU VIZE: Do 7 radnih dana. 

 

NAPOMENE za osobe koje putu sa maloletnom decom:

 1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Original saglasnost drugog roditelja, na engleskom, overena kod notara da dete može da putuje

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Kopija pasoša roditelja koji ne putuje

 1. Ako maloletno dete putuje sa licem koje mu nije roditelj, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Original saglasnost oba roditelja, na engleskom, overena kod notara da dete može da putuje

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Kopija pasoša oba roditelja

 1. Ako maloletno dete putuje sa roditeljem kome je sudskim putem povereno samostalno vršenje roditeljskog prava, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Kopija sudske presude

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

 1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, a drugi roditelj je preminuo, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Izvod iz knjige umrlih (kopija)

 1. Ako maloletno dete putuje sa oba roditelja ali različitih prezimena, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

 

COVID-19 uslovi ulaska:

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

 

KAMBODŽA


NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

 

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Kambodžu mogu dobiti na samoj granici ili online.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

 • Viza za Kambodžu se dobija online – LINK
 • Kreditna kartica
 • Email adresa
 • Cena single-entry vize koja je potrebna za ovo putovanje je 36USD (podložno promeni)

COVID-19 uslovi ulaska:

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

VIJETNAM


NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Vijetnam moraju obezbediti pre putovanja, online.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

 

Potrebna dokumentacija za viziranje:

 • Viza za Vijetnam se dobija online  – LINK
 • Kreditna kartica
 • Email adresa
 • Fotografija ili sken stranice pasoša sa ličnim podacima (.jpg format)
 • Elektronska fotografija pasoškog formata (4x6cm, bela pozadina, bez naočara – jpg format)
 • Cena single-entry vize koja je potrebna za ovo putovanje je 25USD (podložno promeni)

  Ukoliko želite da viziranje izvrši agencija. Taksa za vizu i uslugu viziranja – 5.000 rsd (uplata preko žiro  računa ili u gotovini)

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

 • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs