VIJETNAM 15 DANA 01.08.

VIJETNAM FULL TRIP
15 DANA / 13 NOĆI
HO ŠI MIN – HOI AN – HUE – HANOJ – DOHA
01.08 – 15.08.2024.

Posetite Vijetnam, zemlju koja je blagoslovena zanosnom obalom, smaragdno-zelenim planinama, koja će vas opčiniti prirodom, nacionalnim parkovima, dinamičnim gradovima, izuzetnim kulturnim nasledjem, jednom od najboljih svetskih kuhinja – jer Vijetnam ima sve. Ova zemlja spremna je da je u potpunosti istražite. Njeni ljudi su energični, meštani vole smeh i uživaju u blagodetima života, tako da ćete imati mnogo prilika da se družite sa njima i saznate njihove priče.

Hanoj je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna istorija otkriće vam periode francuske i kineske okupacije gde god da krenete. Hanoj je grad koji pokušava da nadoknadi vreme, izgubljeno u strahotama Vijetnamskog rata i izolacije i to čini sa mnogo strasti. Hanoj je bio administrativni centar čitave Francuske Indokine. Više od pola veka francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoj ponekad nazivaju i „Pariz Istoka“. Uticaj Francuske najviše se može videti u arhitekturi grada jer brojne kolonijalne gradjevine kao što su Opera, Državna banka, predsednička palata, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol…ukrašavaju njegovo lice. Upoznajte hrabre stanovnike ovog grada, zaronite u prošlost i budite sve dok budjenja Hanoja koji gleda u budućnost. Hue nekadašnja kraljevska prestonica, skrivena pod krilima planinskog masiva Anamese je mesto u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Pored impresivne lokacije, imperijalne istorije i prelepe arhitekture očaraće vas i jedinstvena atmosfera grada. Hoi An je mali, nestvaran i jedan od najatraktivnijih gradova u Vijetnamu. Šarm i harizmu ovog grada čine hramovi, pagode i razigrane fasade drevnih kuća. Ho Chi Minh ili popularno Sajgon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis diše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru energiji i lepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja sa jedne i modernih nebodera i tržnih centara sa druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u gradjevinama koje su pre samo par decenija svedočile o strahotama rata. Danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (01.08.): Beograd – Doha – Ho Ši Min

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, let broj: QR232. Sletanje u Dohu u 19:155h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 45 minuta. Poletanje aviona za Ho Ši Min u 20:00h broj leta QR974.


2.dan (02.08.): Ho Ši Min

Sletanje u Ho Ši Min u 07:55h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom. Noćenje.


3.dan (03.08.): Ho Ši Min

Slobodan dan u Ho Ši Minu ili fakultativni izlet razgledanje Ho Ši Mina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Ho Ši Mina

Krećemo u obilazak Ho Ši Mina, poludnevnu pešačku turu tokom koje ćemo upoznati centralni, kulturno-istorijski deo najvećeg grada u južnom Vijetnamu, i ekonomsku prestonicu ove zemlje. Tokom lagane šetnje, obići ćemo najznačajnije znamenitosti Ho Ši Mina i upoznati život grada koji je nekada nosio naziv Sajgon. Saznaćemo više o nastanku i razvoju Ho Ši Mina, i istorijskim događajima, pre svega onim vezanim za Vijetnamski rat, vijetnamsko-američki sukob koji je trajao skoro 20 godina (1955-1975). Tokom razgledanja, obići ćemo pokriveni market Saigon Square i pijacu Ben Tan (Ben Thanh). Zatim ćemo doći do centralnog Trga ujedinjenja, na kome se nalazi spomenik Ho Ši Minu, najznačajnijem političaru i lideru komunista u Vijetnamu. Nastavljamo do Gradske većnice, jedne od najlepših zgrada u gradu, obilazimo zgradu Opere, prolazimo pored Palate nezavisnosti i Skupštine grada, i stižemo do Glavne pošte gde ćemo napraviti pauzu i sa ovog mesta možda poslati razglednicu. Tokom šetnje, posetićemo i centralnu gradsku katedralu Notr Dam. Izlet završavamo u Vojnom muzeju (War Remnants Museum), gde ćemo imati prilike da vidimo fascinantnu postavku zarobljene vojne mehanizacije, oružje, uniforme i medicinsku opremu, i veoma zanimljiv prikaz istorijata Vijetnamskog rata. Nakon završenog razgledanja, sledi povratak u hotel. 

Izlet obuhvata: Uslugu vodiča i ulaznicu za Vojni muzej.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min4.dan (04.08.): Ho Ši Min

Slobodan dan u Ho Ši Minu ili fakultativni izlet Delta Mekong. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Delta Mekong

Nakon doručka krećemo u avanturu duž delte Mekong, najveće reke u jugoistočnoj Aziji (dužine 4500 km), koja izvire na Tibetu. Na ovom području, u Vijetnamu se nalaze najveće plantaže pirinča, kokosa, šećerne trske i tropskog voća. Po dolasku na reku, ukrcavamo se u brod i plovimo rekom Mekong pokraj autentičnih sela, prelazeći iz glavnog kanala u one manje. Nastavljamo putovanje uzvodno gde ćemo posetiti farmu meda. Videćemo kako se prave bombone od kokosa i imati prilike da ih probamo. Na ovom izletu, imaćemo i jedinstvenu priliku da degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete, kao na primer pirinčano i zmijsko vino.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min


4.dan (05.08.): Ho Ši Min

Slobodan dan u Ho Ši Minu ili fakultativni izlet Cu Chi tuneli. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Ku Či (Cu Chi) tuneli

Tura obuhvata posetu podzemnim tunelima iz doba vijetnamsko-američkog sukoba koji je trajao skoro 20 godina u kojima je živela i iz kojih je delovala vijetnamska gerila. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da se upoznate sa gerilskom borbom, manevrima koje su izvodili, a koji su protivnika dugi niz godina potpuno zbunjivali, prođete kroz neki komad tunela, vidite kratere bombi, borbeni tenk, kao i improvizovane zamke. Ovo je mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Imaćemo priliku da prodjemo  kroz deo podzemnih tunela i da vidimo u kakvim uslovima su boravili gerilci živeći pod zemljom i da probamo  kasavu, vrstu povrća nalik krompiru koje je bilo glavna ishrana gerile. Nakon završenog obilaska, sledi povratak u Ho Ši Min.

Izlet obuhvata: Prevoz, uslugu vodiča i ulaznicu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min


5.dan (06.08.): Ho Ši Min – Hoi An

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Hoi An. Sletanje i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Lampionima osvetljene ulice, ulični prodavci, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmesi Hoi An čine nezaobilaznim vijetnamskim gradićem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ukusima vijetnamskih gastronomskih specijaliteta. Slobodno vreme. Noćenje.6.dan (07.08.): Hoi An

Slobodan dan u Hoi Anu ili fakultativni izlet My Son. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Mi Son (My Son)

U jutarnjim časovima krećemo na izlet u Mi Son (My Son, u prevodu “Lepe planine”), i nakon oko sat vremena vožnje stižemo do istoimenog arheološkog nalazišta na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Mi Son čini grupa od oko 70 napuštenih i delimično razrušenih hinduističkih hramova u centralnom Vijetnamu, koje su između 4. i 15. veka izgradili kraljevi Čampe, indijskog kraljevstva naroda Čam. Većina hramova, sastojala se iz središnjeg tornja i manjih, okolnih zdanja. Hramovi Mi Sona, većinom su posvećeni bogu Šivi, i po lepoti i važnosti često ih upoređuju sa najčuvenijim hramovima jugoistočne Azije, kao što su Borobodur na Javi, ili Angkor Vat u Kambodži. Najviši toranj hrama na lokalitetu, visine je 24 metra, i ukrašen je skulpturama lavova i slonova. Godine 1969, tokom bombardovanja za vreme Vijetnamskog rata, čak 50 od 70 hramova je uništeno. Krećemo u upoznavanje sa preostalim hramovima, i saznajemo neverovatnu priču vezanu za materijale koji su kroz vekove odoleli zubu vremena i klimatskih uslova (drvna, bešavna gradnja, i mahovina kao malter za spajanje kamenih delova). 

Izlet obuhvata: Prevoz, ulaznice, usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Hoi An


7.dan (08.08.): Hoi An – Hue

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Hue-a. Dobrodošli u Hoi, grad u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada poštovale su se prirodne odlike lokaliteta, te je grad izgradjen u skladu sa pet glavnih tačaka (centar, sever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (crna, bela, žuta, plava i crvena) po kojima mnogi delovi grada nose ime.  Nakon smeštaja prošetaćemo obalom Mirisne reke (Parfume river) i posetiti noćnu pijacu. Noćenje.8.dan (09.08.): Hue

Slobodan dan u Hue-u ili fakultativni izlet Hue – razgledanje grada. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Hue - razgledanje grada

Istražićemo ruševine grada Huế (Thuận Hóa) u centralnom Vijetnamu, “zabranjenog purpurnog grada” (Tu cam thanh) nekada rezervisanog samo za ličnu upotrebu kralja i njegovih konkubina, i gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamskog rata. Hue je bio sedište careva iz dinastije Ngujen i nacionalna prestonica između 1802. i 1945. godine. Osim palata i hramova, i replike Kraljevskog pozorišta, glavna atrakcija grada je ogromna citadela Đai Noi iz 19. veka, okružena jarkom i opasana debelim kamenim zidovima. Posetićemo budistički manastir Hram Nebeske Gospe (Thien Mu Pagoda) iz 17. veka, gradsku citadelu i pijacu. Tokom posete, videćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgon 1963, godine, kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane režima Južnog Vijetnama. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku, pre ručka u manastiru. Pre polaska nazad za grad Hue, posećujemo grob cara Tu Duka. Napomena: postoji mogućnost da čamci ne budu dostupni, ukoliko se naše putovanje realizuje u periodu festivala. U tom slučaju, putovanje će se odvijati kopnenim putem.

Izlet obuhvata: Kombi/bus, usluge vodiča i ulaznice na lokalitete.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Hue


9.dan (10.08.): Hue – Hanoj

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Hanoj. Sletanje u Hanoj. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, haotični saobraćaj, domišljati prodavci suvenira i nasmejani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazaće nam sve čari starog dela grada i vijetnamske prestonice.  Noćenje.


10.dan (11.08.): Hanoj

Slobodan dan u Hanoj ili fakultativni izlet Hanoj – razgledanje grada. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Hanoj - razgledanje grada

U jutarnjim časovima, krećemo na poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Naša polazna stanica je novi deo grada, gde se nalazi Mauzolej Ho Ši Mina, ključnog čoveka vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama. U okviru kompleksa iz 1975. godine, videćemo njegov mauzolej, predsedničku palatu i posetiti Pagodu Jednog Stuba, ili “Pagodu svesrdnog blagoslova”, budistički hram iz 11. veka koji je kao zahvalnost podigao tadašnji car, kada je dobio sina. Nakon završenog razgledanja, nastavljamo pešice do istorijske Hanojske citadele, koja je služila kao politički centar države tokom hiljadu godina. Zatim idemo do spomenika Lenjinu, statue koju je 1980. godine Vijetnamu poklonio SSSR, gde ćemo nadomak Lenjinovog parka, napraviti pauzu. Potom sledi obilazak starog dela grada, poznatog po uskim ulicama, brojnim kafeima i bistroima nalik onim u Francuskoj. Proći ćemo pored stare gradske kapije – jedine preostale u Hanoju, iz 1749. godine, koja danas nosi naziv Quan Chuong, po generalu koji je ovde poginuo boreći se protiv Francuza. Zatim ćemo posetiti centralnu hanojsku Katedralu Svetog Josifa (Grand Cathedral of Hanoi ili St. Joseph’s Cathedral), jednu od prvih građevina koju je podigla francuska kolonijalna vlast u Vijetnamu. Crkva je sazidana krajem 19. veka u neogotskom stilu, kao arhitektonski pandan Katedrali Notr Dam u Parizu. Na kraju izleta, u samom centru grada posetićemo kompleks prelepog hrama Ngoc Sơn. Podignut početkom 19. veka na ostrvu, na jezeru Hoan Kiem, posvećen je trima mudracima i vijetnamskom princu koji je proglašen nacionalnim herojem. Pristup hramu Ngoc Son je preko zasvođenog, crvenog drvenog “mosta na kojem počiva izlazeće sunce”. Na vratima hrama, koji je ranije nosio naziv “Ostrvo od žada”, na zabatu stoji natpis: „Za one koji izučavanjem dođu do saznanja o poreklu i razlozima drevnih stvari, sjaj ovih mesta je besmrtan i beskrajan, kao vazduh i svetlost“. U dogovoreno vreme sledi povratak u hotel.

Izlet obuhvata: Ulaznice za lokalitete i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Hanoj11.dan (12.08.): Hanoj

Slobodan dan u Hanoju ili dvodnevni fakultativni izlet Ha Long zaliv. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Ha Long zaliv

U jutarnjim časovima krećemo put Nacionalnog parka Halong ili Ha long (Ha Long Bay). Uz usputna stajanja, vožnja traje oko 4 h, nakon čega stižemo do zaliva Ha Long, gde se ukrcavamo na brod i smeštamo u kabine u kojima ćemo provesti noć. Zaliv Ha Long na severoistoku Vijetnama, poznat je po smaragdno-zelenoj boji mora, i na hiljade visokih, krečnjačkih ostrva, na čijim se vrhovima nalaze kišne šume. Ture brodićima vode posetioce pored ovih ostrva, koja nose nazive prema oblicima, kao na primer ostrvo Kameni pas ili ostrvo Čajnik. Region je popularan za ronjenje, penjanje po stenama i planinarenje. Dok naš brod krstari zalivom, osoblje će nas poslužiti pićem dobrodošlice, i prezentovati sve aktivnosti koje nas čekaju tokom ovog dvodnevnog izleta. Tokom prvog dana izleta, pored obilaska zaliva imaćemo i mogućnost da naučimo da pravimo čuvene ‘’prolećne rolnice”, spring rolls. Slobodno vreme do večere koristimo za uživanje u pogledu na zaliv. Večera. Noćenje.


12.dan (13.08.): Hanoj

Slobodan dan u Hanoju ili drugi dan dvodnevnog fakultativnog izleta Ha Long zaliv. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Ha Long zaliv

Doručak u ranim jutarnjim satima, nakon čega uživamo u izlasku sunca. U dogovoreno vreme, prelazimo s velikog broda na manji, pomoćni brod, kojim odlazimo do obližnje lagune. Tokom posete laguni veslaćemo i posmatrati prelepu prirodu, svuda oko nas. Tura traje oko 1 h, nakon čega se vraćamo na veliki brod. Odjavljujemo se iz soba i nakon užine krećemo nazad ka luci. Po pristizanju u luku, ulazimo u kombi i vraćamo se za Hanoj. Dolazak u Hanoj u popodnevnim časovima.

Izlet obuhvata: Transfer na relaciji hotel – luka – hotel, brod sa noćenjem, ručak, večeru, doručak i ručak, ulaznice za lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i piće na brodu
Izlet se realizuje iz mesta: Hanoj


13.dan (14.08.): Hanoj – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 09:40h, broj leta QR983. Sletanje u Dohu u 13:05h. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.


14.dan (15.08.): Doha – Beograd

Napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 07:35h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: HO ŠI MIN
HO ŠI MIN, VIJETNAM od  02.08. do 06.08.2024. 

Adora Art hotel 4* – Smeštaj se nalazi u turističkoj zoni  Ho Ši Mina, na 100m od parka Cong Vien Van Hoa, na 550m od Gradskog muzeja i na 5km od međunarodnog aerodroma Tan Son Nha. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom, bar, ostavu za prtljag. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room) i porodične sobe(family room with 2 double beds). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: HOI AN
HOI AN, VIJETNAM od 06.08. do 08.08.2024. 

Mulberry Collection Silk Eko hotel 4* – Smešten  u okrugu Kam Pho u Hoi Anu, nalazi se na 450m od Japanskog natkrivenog mosta i 900m od centra grada. Hotel je lociran na 21km od međunarodnog aerodroma Da Nang i na oko 4,5km od plaže An Bang Beach. Hotel poseduje: bazen na otvorenom, restoran, bar, ostavu za prtljag i spa centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room) i porodične sobe(family room with 2 double beds). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: HUE
HUE, VIJETNAM od 08.08. do 10.08.2024. 

Thanh Lich Royal Boutique 4* – nalazi se na 350 metara od centra grada, na samo 400 metara od Citadele, 1,2 km od mosta Trang Tien i 1,3 km od pijace Dong Ba i 80km od međunarodnog aerodroma Da Nang. Hotel poseduje: zatvoreni bazen, restoran, bar i spa centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne , dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room) i četvorokrevetne sobe (Quadruple room with 2 single beds and 1 double bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: HANOJ
HANOJ, VIJETNAM od 10.08. do 14.08.2024. 

Hotel De Rond 4*Nalazi se u starom delu grada, na 200m od Nacionalnog muzeja Vijetnama. Hotel poseduje: recepciju koja radi 24 časa, restoran i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne , dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: DOHA
DOHA, KATAR od 14.08. do 15.08.2024. 

Ramada Encore Doha by Wyndham 4* hotel se nalazi u centru Dohe, na 1,5 km od šetališta Dohe, Muzeja islamske umetnosti, Muzeja Katara i Souk Vakifa. Međunarodni aerodrom Hamad udaljen je 13 km. Hotel poseduje internacionalni restoran i grejni zatvoren bazen, kao i saunu i fitnes centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

CENOVNIK

 

~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 03.07. ~

2499€ 1899€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2099€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2199€ ~


Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 65€. Umesto 465€ cena svih izleta u paketu je 400€.

PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

 

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 200€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 300€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd –  Ho Ši Min / Hanoj – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Ho Ši Min – Da Nang  – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Hoi An – Hanoj – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Ho Ši Minu hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom(1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Hoi Anu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom  (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Hue- u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Hanoju u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Dohi u hotelu 4* na bazi 1 noćenja  (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 – Vizu za Vijetnam – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
 – Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

HO ŠI MIN: HO ŠI MIN RAZGLEDANJE  – 20€
HO ŠI MIN: CU CHI TUNELI – 60€
HO ŠI MIN: DELTA MEKONG – 75€
HANOJ: HANOJ RAZGLEDANJE – 30€
HANOJ: HA LONG BAY – 160€
HUE: HUE RAZGLEDANJE – 50€
HOI AN: MY SON – 70€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Vijetnam moraju obezbediti pre putovanja, online.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

  • Viza za Vijetnam se dobija online  – LINK
  • Kreditna kartica
  • Email adresa
  • Fotografija ili sken stranice pasoša sa ličnim podacima (.jpg format)
  • Elektronska fotografija pasoškog formata (4x6cm, bela pozadina, bez naočara – jpg format)
  • Cena single-entry vize koja je potrebna za ovo putovanje je 25USD (podložno promeni)

    Ukoliko želite da viziranje izvrši agencija. Taksa za vizu i uslugu viziranja – 5.000 rsd (uplata preko žiro  računa ili u gotovini)

COVID-19 uslovi ulaska
Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

 

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs