PANAMA – KOSTARIKA – 06.03.2025.

PANAMA – KOSTARIKA
15 DANA / 13 NOĆI
PANAMA SITI – SAN HOSE – LA FORTUNA – MONTEVERDE
06.03 – 20.03.2025.

 

Doživite pravi duh Kostarike koja u potpunosti opravdava značenje imena „bogata obala“. Prepustite se uživanju na tropskim plažama, uplovite u avanturističko istraživanje čudesne i bogate  prirode i naučite nešto  više o njenoj  zadivljujućoj kulturi. Pejzaž  Kostarike obojen je visokim vulkanima i planinama, bujnim kišnim šumama,upotpunjenim obalnim ravnicama  i neverovatnim  rajskim  plažama.  Manga Trip avantura nudi više od lepog predela i nezaboravnih trenutaka. Kostarika, čija istorija datira od 16 veka, živi stilom Pura Vida, koji je u potpuosti u skladu sa prirodom, a njeni žitelji upućeni jedni na druge, žive u zajednicama koje predstavljaju pravu retkost u užurbanoj sadašnjici. Ljubitelji prirode, avanturisti, naturalisti, advokati, doktori, mašinovodje, influenseri…  bez obzira na vaša interesovanja, titule ili hobi, Manga putovanje na Kostariku pružiće vam jedinstveno iskustvo i nove doživljaje, kroz koje ćete zasigurno pronaći mir i uspostaviti unutrašnju harmoniju.PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (06.03.): Beograd – Amsterdam – Panama City

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Amsterdama u 06:00h, broj leta KL1982. Sletanje u Amsterdam u 08:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 45 minuta. Nastavak leta za Panama City u 11:20h, broj leta KL757. Sletanje u Panamy City u 16:25h po lokalnom vremenu. Dolazak u Panama City i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Dobro došli u zanimljivi grad modernih oblakodera, mesto na kome se dve Amerike spajaju (i razdvajaju) novi finansijski centar ovog dela sveta i ulaznu tačku u najpoznatiji morski kanal, Panamski, koji skraćuje putovanje od Pacifika do Atlantika i obratno na samo 70ak km od prethodnih desetina hiljada kilometara koliko je bilo potrebno za obilazak oko Južne Amerike…Nakon odmora prošetaćemo gradom sa vodičem. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan (07.03.): Panama City

Slobodan dan ili fakultativni izlet Panamski kanal – Prevodnica Miraflores i muzej Panamskog kanala. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: PANAMSKI KANAL - PREVODNICA MIRAFLORES I MUZEJ PANAMSKOG KANALA

Prevodnica Miraflores najpoznatija je prevodnica Panamskog kanala, koja se nalazi nedaleko od Panama Sitija na pacifičkom ulazu u Kanal. Operativna je od 1913. i predstavlja najstariji operativni objekat na Kanalu. Kroz nju dnevno protutnji desetine brodova u jutarnjim i večernjim satima na putu kroz Kanal. Najveći među njima nose cuvenu oznaku PANAMAMAX i ove grdosije (ali ipak ne najveći brodovi u Kanalu danas) kroz prevodnice sprovode snažne lokomotive koje održavaju kritično rastojanje od svega 50cm izmedu broda i zida prevodnice tokom citavog procesa prevođenja. Građene od strane SAD-a početkom 20. veka, stare prevodnice su i dalje fantastično dostignuće hidroinženjeringa i nezaobilazna su stanica za svakog posetioca Paname i Panama Sitija. U jutarnjim satima pickup iz hotela i transfer do prevodnice – odlazimo na najvišu platformu i razgledamo brodove i brodiće na njihovom putu kroz prevodnicu, kao i novi deo kanala – NEOPANAMAMAX – prolaz za najveće brodove današnjice brodove sagrađen 2016. godine. Unutar komplekasa Miraflores nalazi se i Muzej Panamskog kanala koji posetiocima približava priču jednog od najsmelijih inženjerskih poduhvata u istoriji čovečanstva. Pored Muzeja tu je i projekcija posebnog dokumentarnog filma o Kanalu (poznatog srpsko-američkog producenta Gordona Bjelonica, narator Morgan Frimen, opciono, doplata $20 na licu mesta) u IMAX bioskopu koji se nalazi u sklopu kompleksa za posetioce.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu u kompleks Miraflores (razgledne platforme nad prevodnicom i Muzej Panamskog kanala), uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće, projekcija filma u IMAX bioskopu (20$) i lične troškove
Izlet se realizuje iz mesta: Panama City3.dan (08.03.): Panama City

Slobodan dan ili fakultativni izlet Karipska obala Paname. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KARIPSKA OBALA PANAME

U ranim jutarnjim satima krećemo na put (oko 2h) do mesta i zaliva Portobelo – najstarijacarinska španska ispostava u Novom Svetu nalazila se baš ovde od 16. veka, zašticena sa 3 fortifikacije… odavde isplovljavamo ka Beloj plaži – Playa Blanca. Vožnja brodićem od oko pola sata… uživanje u mirnim i cistim vodama Kariba nakon dolaska na plažu i slobodno vreme do povratka za Portobelo, kojim ćemo kratko prošetati pre povratka za Panama City.

Izlet obuhvata: Povratni transfer Panama City – Portobelo – Panama City, povratni transfer motornim čamcima Portobelo – Playa Blanca – Portobelo, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Panama City


4.dan (09.03.): Panama City

Slobodan dan ili fakultativni izlet Embera selo. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: EMBERA SELO

Krećemo u jutarnjim časovima i vozimo se do obale jezera Alajuela, gde će nas stanovnici sela Embera sačekati i prevesti svojim kanuima. Ukoliko nam vreme dozvoljava napravićemo pauze kako bi se osvežili u hladnim vodama vodopada. U selu nas dočekuju uz tradicionalnu muziku i ples. Napravićemo pauzu kako bismo individualno istražili selo, nakon čega ćemo se bolje upoznati sa kulturom i tradicijom Embera kao i njihovim zanatima. Nakon ručka sledi slobodno vreme koje možemo iskoristiti za kupovinu lokalnih zanatskih proizvoda ili kratak treking kroz džunglu.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, uslugu vodiča, ulaznicu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Panama City5.dan (10.03.): Panama City – San Hose

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za San Hose. Dolazak u San Hose, prestonicu Kostarike. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. San Hose, smešten u srcu Kostarike, je dom izvrsne arhitekture, uzbudljivog noćnog života i prijateljskih meštana. Grad prestavlja mešavinu tradicionalnog i urbanog, prošaran je muzejima, restoranima, umetničkim galerijama i parkovima. Noćenje.


6.dan (11.03.): San Hose

Slobodan dan ili fakultativni izlet San Hose razgledanje. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: SAN HOSE RAZGLEDANJE

Prolazimo kroz La Sabana Metropolitan park, najveći gradski park Kostarike, u kome se lokalno stanovništvo bavi rekreacijom. Nastavljamo dalje ka delu grada Rohrmoser gde se nalaze moderne kuće i prodavnice. Obilazimo Nacionalni teatar gde ćemo imati prilike da naučimo nešto više o kulturi i istoriji Kostarike pre nego što zakoračimo u prošlost i posetimo predkolumbijski muzej zlata. Prolazimo kroz trg Plaza de la Democracia i dolazimo do zgrade Vrhovnog suda. Videćemo Nacionalnu biblioteku, kulturno nasledje Kostarike, koja sadrži kopiju svake knjige koja je izdata u zemlji, Casa Amarilla – kolonijalni žuti dvorac u kome se nalazi Ministarstvo spoljnih poslova kao i Nacionalnni park.

Izlet obuhvata: Uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: San Hose


7.dan (12.03.): San Hose – La Fortuna

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme krećemo za La Fortunu, poznato turističko mesto podno vulkana Arenal, koji se nalazi u samom srcu Kostarike. Simpatični gradić okružen je velikim nacionalnim parkom, sa mnoštvom termalnih izvora i vodopada. Po dolasku smeštanje u hotel, nakon koga možemo fakultativno otići do lokalne plantaže kafe, na kojoj možemo saznati nešto više o uzgoju svetski poznate biljke. Nakon upoznavanja faza razvoja i energetskim tokom kroz biljku kafe, ostaje nam samo da uz degustaciju toplog napitka oslobodimo hedonističke impulse kroz miris i ukus najpoznatijeg kostarikanskog brenda. Slobodno vreme. Noćenje.8.dan (13.03.):  La Fortuna

Slobodan dan ili fakultativni izlet Rio Celeste / Nacionalni Park Tenorio. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RIO CELESTE / NACIONALNI PARK TENORIO

U jutarnjim satima polazimo iz La Fortune prema severu, ka vulkanu Tenoriju – vozićemo se oko sat i po vremena pre nego li stignemo do ulaza u Nacionalni park: čeka nas uzbudljivi treking (potrebno je imati dobru obucu za treking koji može biti srednje naporan, u nekim segmentima potrebno je posebno obratiti pažnju na stazu koja može biti blatnjava) uz pratnju lokalnog vodica/rendžera kroz kišnu šumu u srcu koje protice nebeski plava reka – odatle i dolazi i naziv Rio Celeste – prirodni fenomen koji nije vezan za hemijsku vec za fizičku reakciju prilikom spajanja dve naizgled obične reke koje će spojene imati nestvarno plavu boju. Na putu kroz šumu susrećemo se sa raznim zanimljivim tropskim formama flore i faune, a možda cemo naići i na najpoznatijeg sisara Kostarike i Centralne Amerike – lenjivca, koji živi u krošnjama visokog drveca… dolazimo i do plavog vodopada, plave lagune, sumpornog izvora kao i same sastavnice dveju reka gde na licu mesta spoznajemo početak prirodnog fenomena Rio Celeste. Boravak u Nacionalnom parku od oko 3,5-4h u zavisnosti od dinamike grupe. U popodnevnim satima pauza za ručak (nije uključen u cenu izleta) i povratak do zone vulkana Arenal nedaleko od La Fortune, podno koga cemo se kupati u jednom od mnogih termalnih centara – različiti bazeni temperature od 23°C do 50°C koji se napajaju vodom iz lokalnih termalnih izvora. Povratak u hotel u večernjim satima.

Izlet obuhvata: transferi, ulaznicu u Nacionalni park vulkan Tenorio / Rio Celeste, ulaznicu u jedan od termalnih centara u okolini La Fortune (u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta ime termalnog centra bice poznato nakon obavljenih rezervacija tokom puta).
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: La Fortuna


9.dan (14.03.): La Fortuna

Slobodan dan ili fakultativni izlet Nacionalni park vulkan Arenal / vodopad La Fortuna Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: NACIONALNI PARK VULKAN ARENAL / VODOPAD LA FORTUNA

 U jutranjim satima transfer iz La Fortune do obližnjeg vizitorskog centra NP vulkan Arenal – 1968. – mesto na kome ćemo imati priliku da uz lagani hajk (oko 2h) obidjemo najznačajnije tokove lave koje je poslednji put tekla iz vulkana ne tako davne 2008. godine – približicemo se vulkanskoj kupi (najbliži vidikovac) i imati priliku da pored samog vulkana  posmatramo i veštačko jezero Arenal – najveće u državi. Nakon posete i hajka privatnim transferom odlazimo oko vulkana u podnožije uspavane kupe (Cerro Chato) ispod koje izvire reka Fortuna koja u svom gornjem toku pravi jedan od najpoznatijih vodopada u celoj Kostariki – oko 500 redenih stepenika vode nas od baze na dole prema samom vodopadu ispod koga je moguce kupati se! Vodopad Fortuna jedan je od najposecenijih prirodnih fenomena u Kostariki i svakako njen najpoznatiji vodopad. Nakon kupanja i šetnje kroz zašticenu zonu predviden je povratak u La Fortunu, u kasnim popodnevnim satima. 

Izlet obuhvata: privatni transferi tokom čitavog dana na svim relacijama po programu izleta, ulaznicu u NP vulkan Arenal, lokalnog vodiča, ulaznicu u zaštićenu zonu vodopada Fortuna.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: La Fortuna10.dan (15.03.): La Fortuna – Monteverde

Pakujemo stvari i odjavljujemo se iz smeštaja. Polazimo u avanturistički prelazak za Monteverde. Prvo nas očekuje vožnja do jezera Arenal, a potom ćemo brodićem preći na drugu obalu i autobusom preći u gradić ušuškan u oblačne šume. Čekiranje u smeštaj i slobodno vreme. Za putnike željne adrenalina preporučujemo  jednu od najuzbudljivijih avantura – fakultativno, koja se krije u šumama Monteverdea. Vodimo vas na  najduži zip line u Latinskoj Americi. Imaćete priliku da vidite džunglu iz drugačije perspektive i da osetite neverovatnu slobodu letenja. Po završenim letovima povratak.  Slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: MONTEVERDE - ADRENALINSKA ŠUMA

Transfer iz smeštaja u Monteverdeu do centra za ljubitelje adrenalinskih avantura, letenja, slobodnog pada i mnogih drugih doživljaja od koji ce vam se zavrteti u glavi i koje cete zasigurno pamtiti za ceo život – samo za najodvažnije… i oni koji žele da postanu odvažni. Nakon opremanja ucesnika u avanturi o instruktaže koja traje oko 15 minuta kao i ispitivanja fizickog stanja ucesnika programa – stanje skeleta/muskulature – spremni krecemo na doživljaj iz više etapa: 9 obicnih zip lajnova, 2 supermen zip lajna (od kojih jedan apsolutno najduži u celoj Latinskoj Americi – 1600m!), jedan viseci most, jedan kabl spust, vožnja terenskim bugi džipom i za najodvažnije (opciono) mega Tarzan ljuljaška – visoka oko 50 metara izazov je za one koji žele da iskuse kako izgleda skakati sa lijane na lijanu… nezaboravna avantura od koje zastaje dah! Nakon završenog programa povratak u hotel.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu i program u avantura parku – 9 običnih zip lajnova, 2 supermen ziplajna, 1 viseci most, 1 kabl spust, vožnja bugi terencem, 1 megatarzan ljuljaška
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Monteverde


11.dan (16.03.): Monteverde

Slobodan dan ili fakultativni izlet Monteverde – oblačna šuma i viseći mostovi. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: MONTEVERDE - OBLAČNA ŠUMA I VISEĆI MOSTOVI

U jutarnjim satima odlazak u zašticenu zonu oblacnih šuma Monteverdea – u konstantnom oblaku na oko 1500mnv ove šume se nalaze na sudaru dve vlažne vazdušne mase (atlantske i pacificke) pri vrhovima planina koje ih odvajaju i prikojima se stalno formiraju oblaci  u kojima bujaju visoka stabla konstantno zelenih šuma u kojima kako mnogi tvrde život nikada ne prestaje vec se samo transformiše iz jednog oblika u drugi… šetacemo do viših delova šume u kojima duvaju konstantni vetrovi koji lagano kotrljaju oblake preko vrhova planina Monteverdea koji svoje ime upravo dobija po ovim zelenim šumama u planini. Neobicni prizori u magli daju šumi nesvakidašnji izgled koji ce vas kompletno izmestiti iz sadašnjeg vremena i odvesti u doba kada je planeta bila znacajno mlada, kada je zelenilo vladalo nesputano od strane coveka… treking u pratnji lok. vodica/rendžera koji ce nam približiti lokalnu floru i faunu… cca. 2,5-3h trekinga, nakon koga imamo pauzu za rucak (nije ukljucen u cenu izleta). Po završenoj pauzi za rucak odlazimo do Selvatura centra – najveći kompleks visećih mostova nad šumom koji ce vam dati kompletno drugaciji pogled na vrhove stabala oblacne šume koja ce se tada naci ispod vaših nogu – u ovom vizitorskom centru opciono možete posetiti i baštu kolibrija (nije ukljuceno u cenu izleta) u kojoj možete videti izbliza mnoštvo slobodnih kolibrija na hranilicama punih socnog i slatkog nektara kome kolibriji ne mogu odoleti – jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje ptica. Poseta Selvatura centru traje cca. 1,5 – 2h. Povratni transfer do hotela u popodnevnim satima

Izlet obuhvata: Privatni transfer, ulaznicu u NP Monteverde, uslugu vodiča, ulaznicu u vizitorski centar Selvatura.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Monteverde


12.dan (17.03.): Monteverde – San Hose

Pakujemo stvari i krećemo ka San Hoseu – prestonici Kostarike. U popodnevnim satima se upoznajemo sa centrom San Hosea. Preporučujemo šetnju krajem Amon, poznatom po letim i zanimljivim dizajnerskim radnjama, restoranima, kafićima, mnoštvu grafita i šarenih fasada koji će izmamiti dosta fotografija. Slobodno vreme. Noćenje.13.dan (18.03.): San Hose

Slobodan dan ili fakultativni izlet Poas vulkan. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: POAS VULKAN

U jutarnjim satima polazimo ka najpoznatijem i jedinom konstantno aktivnom vulkanu Kostarike – Poas se nalazi na oko 50km od glavnog grada Kostarike, San Hosea, a na njegovom samom vrhu (oko 2700mnv) nalaze se panoramske paltforme za razgledanje vulkana u čijem se aktivnom krateru nalazi Topla laguna – jedno od najkiselijih jezera na svetu, na čijem dnu se nalazi usijani tečni sumpor – razgledanje vulkana sa bezbedne razdaljine – maksimalni ostanak u zoni razgledanja je 20 minuta i obavezno je nošenje zaštitnih šlemova. Nakon posete vulkanu krivudamo oko planine i posećujemo dva lepa vodopada – La Paz i Bikov vodopad, za mnoge najlepši u Kostariki. U vecernjim satima povratak u San Hose.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park vulkan Poas, ulaznicu u zonu Bikovog vodopada.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: San Hose


14.dan (19.03.): San Hose – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 19:10h, broj leta KL717. 15.dan (20.03.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 14:10h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 6h i 25 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1985. Sletanje u Beograd u 22:55h. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: PANAMA CITY
PANAMA CITY, PANAMA od 06.03. do 10.03.2025.

Exe Oriental Panamá 4* – smeštaj se nalazi 1km od centra grada. U okviru hotela se nalazi bar i restoran. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, sef i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: SAN HOSE
SAN HOSE, KOSTARIKA od 10.03. do 12.03. i od 17.03. do 19.03.2025.

Hotel Residence Inn Suites Cristina 3*  – hotel se nalazi na 2,7km od centra grada, na 300m od La Sabana parka. U okviru hotela nalazi se restoran, bar, teretana, besplatan parking, besplatan WiFi internet. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan WiFi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: LA FORTUNA
LA FORTUNA, KOSTARIKA od 12.03. do 15.03.2025.

Hotel Secreto La Fortuna 3*  – hotel se nalazi na 500 metara od centra grada. U okviru hotela nalazi se bazen. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room) i  trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem. Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan WiFi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MONTEVERDE
MONTEVERDE, KOSTARIKA od 15.03. do 17.03.2025.

Cabanas La Pradera 3* – Nalazi se na 2.8km od centra grada. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room) Sve sobe sadrže sopstveno kupatilo. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 80€. Umesto 810€ cena svih izleta u paketu je 730€.


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

3099€ 2699€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2799€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2899€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 750€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 280€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 750€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 420€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd- Panama City / San Hose-Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Panam City – San Hose – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve obilaske po programu puta
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Panama Sitiju u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 sobe)
Smeštaj u San Hoseu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 sobe)
Smeštaj u La Fortuni u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 sobe)
Smeštaj u Monteverdeu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2, 1/2+1 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Panamu (Viza za Panamu nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana. )
– Vizu za Kostariku (Viza za Panamu nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana. )

– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA:Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

PANAMA CITY:PANAMSKI KANAL – PREVODNICA MIRAFLORES I MUZEJ PANAMSKOG KANALA – 70€
PANAMA CITY:
KARIPSKA OBALA PANAME – 80€
PANAMA CITY:
EMBERA SELO – 90€
SAN HOSE: SAN HOSE RAZGLEDANJE – 30€
SAN HOSE:NACIONALNI PARK VULKAN POAS – 135€

LA FORTUNA:  RIO CELESTE / NACIONALNI PARK VULKAN TENORIO – 110€
LA FORTUNA: NACIONALNI PARK VULKAN ARENAL / VODOPAD LA FORTUNA – 95€
MONTEVERDE
: MONTEVERDE – ADRENALINSKA ŠUMA – 110€
MONTEVERDE: MONTEVERDE – OBLAČNA ŠUMA I VISEĆI MOSTOVI – 90€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

PANAMA

Viza za Panamu nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana. 

Dokumenta potrebna za putovanje u Kostariku:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.
3) Rezervacija povratne avio karte (Manga Trip Travel vrši uslugu rezervacije i prodaje avio karata za Kostariku)

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

KOSTARIKA

Viza za Kostariku nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana. 

Dokumenta potrebna za putovanje u Kostariku:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.
3) Rezervacija povratne avio karte (Manga Trip Travel vrši uslugu rezervacije i prodaje avio karata za Kostariku)

4) Prilikom napuštanja Kostarike svi putnici su dužni da plate izlaznu taksu u iznosu od 26 usd.

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs