MEKSIKO 16 DANA – 08.01.2025

MEKSIKO
16 DANA / 14 NOĆI
PLAYA DEL CARMEN – MERIDA – VALJADOLID – HOLBOX – KANKUN
08.01 – 23.01.2025.Nije tajna da je putovanje u Meksiko izbor miliona turista iz čitavog sveta, koji jedva čekaju da i uživo osete, dožive ono o čemu su toliko čitali, gledali i slušali! Da li ste i Vi neki od njih?!

Zemlja brojnih kontradiktornosti, gde se prepliću kultura, neobična pomalo mistična istorija i umetnost, sa puteviima kriminala i i života “na ivici”… svetski opijajuća gastronomija sa nestvarnom oskudicom velikog broja stanovništva, zemlja gde se smenjuju čarobni pejzaži, pored kojih ćete se osetiti kao da ste u Raju. Mesto koje će vas opčiniti i zaista ostaviti u velikoj nedoumici i pod snažnim utiskom – da ćete sigurno poželeti da mu se ponovo vratite! 

Uzbudljiv, hedonistički, zavodljiv! Tri reči koje možda i najbolje opisuju najveću zemlju Centralne Amerike. Ovo je priča o Meksiku i jednom od najlepših poluostrva na svetu – Yucatan!


PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (08.01.): Beograd – Frankfurt – Cancun – Playa Del Carmen

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Frankfurt u 06:45h, broj leta LH1411. Pauza između letova je 2h i 25 minuta. Nastavak leta za Kankun u 11:15h, broj leta DE2116. Sletanje u Kankun u 17:05h po lokalnom vremenu. Nakon sletanja u Cancun transfer do Playa del Carmen i smeštaj u hotel. Playa del Carmen, koja se nalazi u meksičkoj državi Quintana Roo,  leži na dugim  belim, peščanim plažama u senkama palmi, naspram kristalno čistih tirkiznih voda Karipskog mora. Nekadašnje ribarsko selo je sada takozvani ’’raj Kariba’’ i savršeno mesto za odmor. Lokalne prodavnice, koje su deo tradicije u svakom meksičkom gradiću, nude  niz različitih proizvoda. Odlični restorani koji će Vas oduševiti autentičnim specijalitetima, savršena su polazna tačka za upoznavanje gastronomije i lokalne kulture. Živopisni restorani i prelepi barovi privlače u velikom broju kako turiste, tako i meštane. Slobodno vreme za istraživanje okoline i odmor na plaži. Pogled na pejzaž ukrašen palmama, uz mirise iz okolnih restorana lokalne kuhinje i ukus osvežavajućeg pića savršen je uvod za ono što predstoji u narednim danima. Noćenja.


2.dan (09.01.): Playa del Carmen

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet Tulum Ruines – Playa Paraiso – Coba ruines. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Tulum Ruines - Playa Paraiso - Coba ruines

U jutarnjim satima krećemo na fakultativni izlet do Nacionalnog Parka Tulum, gde se danas nalaze ruševine istoimenog majanskog grada. Mesto koje su u VI veku, kao luku na obali mora podigli narodi pre Maja, danas svedoči o prvim kontaktima Maja i španskih osvajača. Grad na litici visine 12 metara, ima pet kapija, i opasan je zidinama sa tri strane, dok je sa četvrte strane otvoren prema moru. Nekada je u gradu živelo oko 1500 ljudi, među kojima su bil i majanski vladari. Tulum je bio luka majanskog grada Kobe, u kojoj se najviše trgovalo dragim kamenjem i vulkanskim opsidijanom. U blizini severnog zida, nalazi se sveto jezero, jedna od preko 6000 podzemnih “senota” (cenote) Jukatana, odakle se stanovništvo snabdevalo pijaćom vodom. U okviru nalazišta, na mestu odakle se posmatrao zalazak sunca, najveću građevinu predstavlja “El Castillo” (na španskom “tvrđava”), sa figurama i maskama božanstava koja simbolizuju Veneru. U jednom od hramova – Hram fresaka, nalaze se prilično dobro očuvani crteži koji predstavljaju “silazećeg boga” Kukulkana. Nakon završenog obilaska, pravimo pauzu na jednoj od najlepših plaža Tuluma – Plaja Paraiso (Playa Paraiso), smeštenoj u podnožju litice ovog veličanstvenog drevnog grada. U dogovorene vreme, krećemo ka unutrašnjosti poluostrva Jukatan. Put nas vodi ka Arheološkom nalazištu Koba (Coba), jednom od nekada najvećih gradova Maja. Udaljeni kilometrima od civilizacije i usred džungle, ostaci Kobe, čiji se delovi često promaljaju između ogromnog korenja i lijana prašume, neodoljivo podsećaju na filmove iz serijala o Indijani Džonsu. Kako bi poseta Kobi bila još zanimljivija, ali i zbog udaljenosti između pojedinih građevina na lokalitetu, zemljanim stazama džungle, osim pešice stiže se i iznajmljenim biciklom/rikšom.  Ovaj sjajni i nedovoljno poznati lokalitet, svedoči o ceremonijalnom životu drevne mezoameričke civilizacije i s obzirom na to da zbog gustine džungle još uvek nije do kraja istražen, čini posetu još zanimljivijom. Zbog nepostojanja asfaltnih puteva u ovom delu Jukatana, do 2011. godine otkriveno je samo oko 30% ruševina. Utvrđeno je da je tokom vrhunca vladavine Maja (III – X vek), Koba bila jedan od najvažnijih ekonomskih centara Maja u meksičkom delu Jukatana, kada su zrna kakaovca i med korišćeni kao sredstvo plaćanja. Pod velikim utiskom nakon obilaska ovog neobičnog grada, povratak u Plaju del Karmen u kasnim popodnevnim satima

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznice za sve lokalitete, taksu za lokalnu zajednicu u Kobi, eko taksu za nacionalni park u Tulumu, vožnju biciklom ili rikšom u Kobi, tradicionalni jukatanski ručak i usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Playa del Carmen3.dan (10.01.): Playa del Carmen

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet Xcaret. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Xcaret

Fakulativni izlet u Xcaret Park (Xcaret u prevodu znači “mali ulaz”) nekada zvan i  ’’Meksički sveti Raj’’, jedan je od najpopularnijih Eko-parkova na Majanskoj rivijeri. Legenda govori da su Maje ovo mesto koristile za ritualna kupanja, kako bi očistili umove i telo pre odlaska na obližnje ostrvo Kozumel (Cozumel), gde bi se divili Boginji ljubavi, meseca i medicine Iščel (Ixchel). U okviru parka se nalazi preko 50 prirodnih i antropogenih atrakcija. Ovde ćemo imati priliku da posetimo tri podzemne reke koje prolaze kroz repliku majanskog sela, šetamo stazama tropske džungle, uživamo na plaži, snorklingu i prirodnim bazenima, posetimo paviljon leptira, akvarijum koralnog grebena i još mnogo toga… Za vreme ove zanimljive avanture izdvajamo vreme za ručak i osveženje u jednom od restorana koji se nalaze u samom parku. U okviru kulturnih atrakcija možemo posetiti repliku majanskog sela, lokalnu crkvu, meksičko groblje, muzej, jedinstveni šou Mesoamerican ball game, otvoreni teatar sa različitim performansima koje dočaravaju turistima pre-hispano kulturu i tradiciju ovih prostora. Nakon nezaboravne avanture, sledi povratak u smeštaj. Slobodno vreme

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer, ulaznicu u park, poseta tri podzemne reke, ulaz na plažu i prirodne bazene, posetu pavijonu leptira, akvarijumu koralnog grebena, izložbi konja, stazi tropske kišne šume, ručak-švedski sto (uključujući jedno pivo i neograničena bezalkoholna pića, vodu i kafu tokom ručka), pristup svlačionicama, ormarićima i toaletima, opremu za ronjenje, spasilačke prsluke, ležaljke, wi-fi.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Playa del Carmen


4.dan (11.01.): Playa del Carmen

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet Cozumel. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Cozumel

 Celodnevni fakultativni izlet do ostrva Kozumel, koje predstavlja raj za prave hedoniste, idealno mesto za odmor i uživanje. Transfer do luke i dolazak brodićem na ostrvo. Po dolasku, sledi transfer do plaže – Playa Palancar. Slobodno vreme za plivanje, sunčanje, degustaciju koktela, lokalnih specijaliteta i upijanje svih nijansi karipsko-plavog. Vreme za samostalno istraživanje ostrva. U dogovoreno vreme povratak u luku i transfer brodićem. Dolazak u Plaju del Karmen i povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: povratni transfer brodićem Playa del Carmen – Cosumel – Playa del Carmen, povratni transfer luka – Playa Palancar – luka i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Playa del Carmen


5.dan (12.01.): Playa Del Carmen – Merida

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme tranfer do Meride. Dolazak u Meridu. Ulazak u sobe. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Merida se nalaz na severozapad poluostrva Jukata, a ovaj kolonijalni gradić, jedan je od omiljenih turističkih destinacija u Meksiku. Arhitektura i lepota ovog grada, sa belim zgradama koje se stapaju sa šarenim pastelnim, samo su jedan od razloga zbog kojih je Merida jedini grad koji je dva puta izabran za prestonicu kulture na američkom kontinentu. Šetamo i upoznajemo grad, upoznajemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog porekla… U večernjim časovima posetićemo neku od lokalnih kantina. Preporučujemo da probate neki od specijaliteta ovog dela Meksika – ćureću supu sa limunom ili mariniranu svinjetinu sa začinima (Cochinita pibil). Slobodno vreme. Noćenje.6.dan (13.01.): Merida

Slobodan dan ili fakultativni izlet Uxmal i Izamal. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Uxmal i Izamal

Krećemo fakultativno put juga u posetu majanskom arehološkom lokalitetu Uxmal (izgovara seoosh-mahl). Centralni lokalitet se prostire na 60 hektara, a nekadašnja naseobina se nalazila i izvan ovog područja. Brojne građevine nalaza se na zelenoj zaravni oivičenoj gustom šumom. Najimpozantnija je svakako Magična piramida, a arheološka struktura i zgrade koje se nalaze širom Uxmal-a ukrašene su geometrijskim figurama i maskama boga kiše Chaac, koji je za maja Maje bio jedno od najvažnijih božanstava. Nastavljamo dalje ka takozvanom Žutom gradu – Izamal (popularni nadimak je dobio po svom neobičnom izgledu – većina zgrada ofarbana je u žutu boju). Nekolicina prekolumbijanskih struktura je i danas vidljiva u ovom gradu, ali popularnost kakvu danas ima, stiče tek od 16. veka i dolaska Španaca. Osim karakteristične arhitekture, najposećeniji i najfotografisaniji su „Convento de San Antonio de Padua“ (manastir nastao na vrhu nekadašnje mezoameričke piramide), sa svojim grandioznim atrijumom – drugi najveći u hrišćanskom svetu, posle Vatikana. Unutrašnjost crkve ukrašena je freskama iz 16. i 17. veka, kao i baroknim oltarom, raskošnih ukrasa na pozlaćenom drvetu i oslikanim scenama iz Hristovog života. Slobodno vreme za uživanje u „Parque Itzamna“ i pravljenje sjajnih fotografija uz zalazak sunca. Povratak u Meridu u i slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Izlet obuhvata: sve transfere i ulaznice za lokalitete predviđene programom izleta, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Merida


7.dan (14.01.): Merida – Valjadolid

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodan dan ili fakultativni izlet Chichen Itza – Cenote Ik Kil. U dogovoreno vreme transfer do Valjadolida. Dolazak u Valjadolid. Grad je pod zaštitom UNESCO-a još od 1998. godine. Ulična scenografija pastelnih boja, najpribližnija je ideji kako treba da izgleda jedan tipičan meksički grad. I upravo zbog smena boja prilikom zalaska sunca, u popodnevnim časovima napravićemo ovde najlepše fotografije. Uživaćemo na glavnom gradskom trgu „Plaza e Parque Francisco Canton“, sa pogledom na „Catedral de San Servasio“, uz zvuke tradicionalne meksičke muzike i lokalne specijalitete u restoraima duž ulice Calle 41A. Nastaviti do najpoznatije gradjevine nedaleko od gradskog jezgra – „San Bernandino de Siena Convent.“ Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Chichen Itza - Cenote Ik Kil

Dan rezervisan  za upoznavanje jednog od nekada najuspešanijih centara civilizacije Maya i najvećeg grada Yucatan-a, sve do pobune Maya 1221. godine. Danas je Chichen Itza dom najveće kolekcije ruševina stare civilazije u Meksiku i može se slobodno reći – top pet najposećenijih mesta u zemlji! Jedno od sedam svetskih čuda, UNESCO je proglasio svetskom baštinom 2007.godine. Ime je dobio po majanskom plemenu Itza. Centrom dominira Temple of Kukulcan (često nazivan i El Castilo) – piramida sa hramom visoka oko 30 m… zahvaljujući areheolozima, nadjen je i tunel, kojim se može ući u piramidu unutar piramide (to je bila česta praksa, da se svi veći hramovi grade na starijim). Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predviđali događaje svojim kalendarom. Na ovom lokalitetu je pronađeno sedam igrališta za tradicionalne sportske igre kao i opservatorja El Caracol (u prevodu- zmija), koja je bila postavljena da se osmatraju mesečeve deklinacije i drugi astronomski dogadjaji. Nakon završenog razgleda u pratnji lokalnog vodiča, sledi slobodno vreme za individualno razgledanje i šoping u nekim od postavljenih suvenirnica na samom lokalitetu. Put nas dalje vodi ka jednoj od najinteresntnijih senota poluostrva Cenote Ik Kil, koje nisu poznate samo kao prirodno čudo neverovatnog kolorita i visećih loza, već i kao istorijsko mesto. Senotu su u drevnim vremenima posećivali hodočasnici, koji bi žrtvovali predmete, a ponekad i ljude u čast Boga kiše, munja i oluje – Chaac. Na dnu jame su kasnije pronađeni mnogi vredni predmeti, koji se danas čuvaju u istorijskim muzejima širom zemlje.

Izlet obuhvata: sve transfere i ulaznice za lokalitete predviđene programom izleta, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Merida8.dan (15.01.): Valjadolid

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet Ek Balam – Rio Lagartos i Las Coloradas. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Ek Balam - Rio Lagartos i Las Coloradas

Naša prva stanica je arheološko nalazište Ek Balam, koje se nalazi u senci Chichen Itze iako je u istom vremenskom periodu bilo važnu mesto za Maje. Ovde se nalaze veličanstvene građevine skrivene među velikim drvećem, takođe je jedno od najočuvanijih nalazišta iz tog perioda.  Našu avanturu zaokružićemo odlaskom na mesto koje priliči bajkama i pomera granice realnosti – roze jezera, zaštićenog područja rezervata biosfere Rio Lagartos (u prevodu “reka/dolina guštera/krokodila”). Transfer do sela Las Koloradas (Las Coloradas, poznatiji kao “Pink Lakes”), koje je naziv dobilo po obližnjoj grupi od nekoliko slanih jezera. Većina seljana zaposlena je u vađenju morske soli iz ovih jezera, koja tokom letnjih meseci postanu jarko-ružičasta. Svoju ružičastu boju, duguju vrsti minijaturnih škampa koji žive u slanoj vodi, i koji u sebi sadrže kartenoide. Zanimljivo je da u rezervatu žive flamingosi koji se rađaju beli, i svoju jarko-ružičastu boju dobijaju vremenom, hraneći se škampima iz ovih jezera. Nakon obilaska slanih jezera, krećemo u zaštićeno područje rezervata biosfere koje čini park prirode Rio Lagartos. Park prirode čini velika laguna plitke vode, sa ostrvcima šume mangrova, koju obilazimo u plovidbi čamcem. Najčuveniji stanovnici lagune su krokodili. Skrivaju se u plitkim vodama ispod ostrvaca šuma mangrova. U laguni živi veliki broj različitih vrsta ptica, kao što su ružičasti flamingosi, čaplje, pelikani i galebovi, koji svoja gnezda prave na vrhovima drveća. Nakon vožnje do krajnjeg istoka lagune, čamcem ćemo krenuti nazad, zapadnije od sela Rio Lagartos, skoro do samog kraja lagune gde ona završava otvorenim morem i Meksičkim zalivom. Povratak čamcem u selo Rio Lagartos i ručak u taverni. U specijalitete lokalne kuhinje spadaju različite vrste ribe, škampi i jastog. Osim pržene i pečene ribe, specijalitet ovog dela Jukatana je seviće (ceviche), salata od žive ribe. Nakon ručka, povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznice za sve lokalitete, ručak, usluge lokalnog vodiča u okviru roze jezera i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Valjadolid


9.dan (16.01.): Valjadolid – Holbox

Pakujemo stvari i nastavljamo dalje ka Holboxu. Putovanje nastavljamo do Chiquila Port, luci odakle isplovljavamo ka ostrvu Holbox. Plovidba traje oko 25 minuta, u zavisnosti od vetra. Dolazak na ostrvo, transfer do smeštaja. Noćenje.


10 – 14.dan (17.01 – 21.01.): Holbox

Dan podredjen samo Vama i uživanju na Rajskom ostrvu Holbox (izgovara se Hol- bosch, u prevodu “crna rupa” na jukatanskom majanskom jeziku). Slobodan dan za istraživanje ovog neobičnog ostrva, koje se nalazi na samom severu poluostrva Yucatan. Deo je Yum Balam rezervata prirode, a jedno je od retkih u svetu na kome ne postoji klasičan saobraćaj (car-free), asfaltni putevi… a meštani kao i turisti kao prevozno sredstvo koriste golf vozila i bicikle (koje i mi Vama preporučujemo). Duge peščane plaže sa brojnim beach barovima uz sjajnu muziku, uvek nasmejani meštani, neverovatna gastronomija, harmonija boja, neobičan biljni i životinjski svet, street-art, sezonski kitesurfing … ono je što privlači svake godine sve veći broj turista iz celoga sveta. Život na Holbox-u je jednostavan, obojen u veliki pozitivan vibe, u koji ćete se i Vi lako uklopiti i bez sumnje ponekad poželeti da se vratite! 

Naša preopruka za “konzumiranje” ostrva: doživite najlepši zalazak sunca u Whaleshark Pier, ukoliko ste ljubitelj podvodnog sveta i snorklinga za Vas je preporuka “Cabo Catoche Tour”, a za pasionirane ornitologe tu je i tura “3 Island” uživajte u ritmu talasa u hemocima postavljenim u samom moru lagune Punta Cocos (ako ste ovde u sezoni maj, jun, jul možete videti mnoštvo beba kornjača koje se ovde legu u sumrak), obiđite Mosquito point (koje je u sezoni od aprila do juna stanište jatima flamingosa), napravite kolaž fotografija neverovatnih street-art slika, gledajte bioluminiscenciju planktona oko ponoći na Punta Coco… ali ne zaboravite i da sve to začinite tekilom, lokalim pivima, gvakamola sosom uz seviće ili jastoga (koji ovde važi za najbolji specijalitet u čitavom Meksiku). Na Vama je samo da se preustite čarima Holbox-a! Noćenje.14.dan (21.01.): Holbox – Cancun

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Sledi transfer do luke Chiquila Port i zatim do Cancuna. Po dolasku u Cancun transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

15.dan (22.01.):  Cancun – Frankfurt

Check out iz hotela i nastavljamo sa uživanjem i sunčanjem na, po mnogima, najlepšoj plaži Kariba uz gastronomske specijalitete lokalnih restorana. Pogled u daljinu, nestvarne boja mora, chill muzika iz open barova, šareni kokteli… Šta možete još poželeti? Hedonizam u punoj snazi. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma u Cancunu i let za Frankfurt u 19:05h, broj leta DE2117.


16.dan (23.01.): Frankfurt – Beograd

Sletanje u Frankfurt u 11:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 10h i 55minuta. Nastavak leta za Beograd u 22:10h, broj leta LH1410. Sletanje u Beograd u 23:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: PLAYA DEL CARMEN
PLAYA DEL CARMEN, MEXICO od 08.01. do 12.01.2025.

La Pasion Colonial Boutique By Bunik hotel 4* – hotel se nalazi na odličnoj lokaciji na 400m od gradske plaže u letovalištu Playa del Carmen. U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni barovi/pabovi i restorani nacionalne i internacionalne kuhinje. Hotel poseduje bazen. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MERIDA
MERIDA, MEXICO od 12.01. do 14.01.2025.

Hotel Boutique La Casona by Kavia 4* – hotel se nalazi na 500 metara od Glavnog trga. Hotel poseduje bazen zatvorenog tipa. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room).Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: VALJADOLID
VALJADOLID, MEXICO od 14.01. do 16.01.2025.

Hotel Real Colonial 3* – hotel se nalazi na 350 metara od centra. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: HOLBOX
HOLBOX, MEXICO od 16.01. do 21.01.2025.

Villas Margaritas Holbox 3* – hotel se nalazi na 450 metara od centra. U okviru hotela nalazi se bazen. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: CANCUN
CANCUN, MEXICO od 21.01. do 22.01.2025.

Suites Malecon Cancun 3* – hotel se nalazi na 2km od centra. U okviru hotela nalazi se bazen. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od €. Umesto cena svih izleta u paketu je €.


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2899€ 2499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2699€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 850€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 320€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 850€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 480€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd –  Kankun – Beograd sa presedanjem u Frankfurtu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve obilaske prema programu puta
– Sve transfere prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto, brod)
Smeštaj u Plaji Del Karmen u u hotelu 4* na bazi 4 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
Smeštaj u Meridi u hotelu 4* na bazi 2 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
Smeštaj u Valjadolidu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
Smeštaj na ostrvu Holbox u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
Smeštaj u Kankunu u hotelu 4* na bazi 1 noćenja (1/2 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Meksiko
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA:Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

PLAYA DEL CARMEN: XCARET – 180€
PLAYA DEL CARMEN: TULUM I COBA – 80€
PLAYA DEL CARMEN: COZUMEL – 60€
MERIDA:
UXMAL I IZAMAL –
MERIDA:
CHICHEN ITZA I CENOTE IK KIL  – € 
VALJADOLID: EK BALAM, RIO LAGARTOS I LAS COLORADAS – 140€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Meksiko moraju obezbediti u ambasadi, pre putovanja.

Potrebna dokumentacija za putovanje :

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

Procedura i dokumentacija potrebna za putovanje u Meksiko (podaci su nezvanični i pre prkupljanja dokumentacije neophodno je da se putnici obrate ambasadi Meksika putem maila consuladoseb@sre.gob.mx ili na web sajtu ambasade(LINK) kako bi dobili validne informacije):

TURISTIČKA POSETA: Vize bez dozvole za obavljanje plaćenih aktivnosti (period do 180 dana).

Od 29. marta 2022. godine, termin za konzularni intervju je moguće zakazati isključivo putem sledeće web stranice: https://citas.sre.gob.mx/.

IMAJTE U VIDU DA KONZULARNO ODELJENJE NE ZAKAZUJE TERMINE ZA ZAINTERESOVANA LICA.

Za zakazivanje termina je potrebno napraviti profil na gore navedenom linku i popuniti potrebna polja.

U polju Services, potrebno je izabrati opciju OFICINAS CONSULARES kako biste u polju Default office izabrali BELGRADO.

*U navedenom polju će se pojaviti BELGRADO samo ukoliko ima raspoloživih termina. Ukoliko se pojavi poruka “no office found” /” oficina no disponible”, to znači da nema slobodnih termina i predlažemo da se periodično proverava da li se neki termin oslobodio.

Nakon što zakažete odgovarajući termin, u PDF formatu možete skinuti potvrdu o zakazanom terminu koja sadrži QR kod. Tu potvrdu je potrebno odštampati i doneti na dan termina.

Ukoliko aplicirate za vizu za tranzit, turizam ili poslovnu posetu potrebno je obeležiti vizu “SIN PERMISO DEL INM“.

Svako zainteresovano lice mora da zakaže termin pod odgovarajućim tipom vize, u suprotnom termin za konzularni intervju neće moći da se realizuje. 

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs