MALEZIJA – INDONEZIJA – SINGAPUR 15 DANA 08.08.

  MALEZIJA –INDONEZIJA – SINGAPUR

KUALA LUMPUR – BALISINGAPUR DOHA

15 DANA / 13 NOĆI
08.08 – 22.08.2024.Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije i tri vere spojenih u jednu celinu na zajedničkom prostoru. Kao pogodno, tranzitno područje, Malezija je vekovima bila centar kulture, te su se na taj način izmešale različite nacije. Kinezi su preko Malezije prevozili začine, dok su Indijci trgovali svilom. Rezultat višedecenijskih razmena su nove rase, te danas svaka od njih ima svoje ime, praznike i kulturu. Multikulturalizam nije od Malezije napravio samo gastronomski raj već je napravio od nje i dom  za stotine živopisnih festivala. Ukoliko želite da upoznate Aziju, Malezija je prva destinacija koju biste trebali da posetite, baš zbog toga što predstavlja Aziju u malom. Svetlucava prestonica, kosmopolitskog duha, Kuala Lumpur odiše kolonijalnom arhitekturom, urbanistički savršeno uklopljenim gradjevinama, šarenim hramovima, širokim i čistim ulicama, sa mnogo zelenila, travnjaka, cveća i parkova. Impozantni neboderi, medju kojima se ističu Petronasove kule, koje su bile najviše zgrade na svetu, dok su danas najvišei kule ,,bliznakinje’’ na planeti, Batu pećine u kojima se nalazi hinduistički hram do kojeg se dolazi penjanjem uz 272 stepenice, veliki broj pijaca koje su podeljene u različite zone kakobi posetioci imali uvid u kulturološke razlike različitih naroda u Maleziji samo je deo onoga što vas očekuje.

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.

Singapur je finansijski centar Azije i kosmopolitska i najmodernija ostrvska grad-država jugoistočne Azije. Kada se pomene Singapur, glavna asocijacija su oblakoderi i moderna arhitektura. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posetiocima širok spektar sadržaja za razgledanje i otkrivanje. Ostrvo  leži jedan stepen severno od ekvatora, obuhvata ostrvo Singapur i 58 manjih ostrva. Glavni grad, Singapur, pokriva trećinu  glavnog ostrva. Odlična infrastruktura ostrvske republike omogućava posetiocima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u bezbednom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu lepotu upotpunjuje i bogato kulturno nasledje. Kako je Singapur multikulturalna sredina, u njemu se mogu čuti razni jezici, a zvanični su malezijski, mandarinski, tamilski i engleski. Jezgro Singapura je kolonijalna oblast. Svaka enklava ima svoj poseban šmek, od aromatičnih prodavnica začina Little Indije, oronule Kineske četvrti, gde je još uvek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapskog distrikta, pretrpanog prodavnicama finih tkanina i svile. 


Plan i program puta:

1.dan (08.08.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan (09.08.): Doha – Kuala Lumpur

Napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Kuala Lumpur u 08:05h, broj leta QR4993. Dolazak u Kuala Lumpur u 20:55h po lokalnom vremenu, transfer do smeštaja. Slobodno vreme za privikavanje i istraživanje. Kuala Lumpur je frenetičan grad koga odlikuju izuzetni neboderi, kolonijalna arhitektura, šarmantni lokalci i dosta prirodnih atrakcija. Poseta Maleziji nije potpuna ukoliko ne degustiramo njihovu hranu u prestonici Kuala Lumpuru. Multikulturno društveno mešanje u Kuala Lumpuru stvara izuzetno raznovrsnu mešavinu domaće hrane. Pijace i ulični štandovi su odlična mesta za jelo. Noćenje.3. dan (10.08.): Kuala Lumpur 

Slobodan dan ili fakultativni izlet Batu Caves + razgledanje Kuala Lumpura. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Batu Caves + razgledanje Kuala Lumpura

Nakon doručka, krećemo u fakultativni obilazak Kuala Lumpura. Šetamo kroz Central Market – Pasar Seni i Chinatown, prolazimo pored Masjid Jamek – džamija, zatim sledi Old market gde pravimo pauzu za odmor, osveženje i ručak. Nakon pauze nastavljamo razgledanje i posećujemo najstariji hindu hram u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini – Batu Caves. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelepoj panorami Kuala Lumpura (palme, parkovi, neverovatan miks arhitekture istoka i zapada). Na platoima lokaliteta Batu Caves održava se najveći hindu festival u Maleziji – Thaipusam, koji poseti preko milion hindu vernika. Hram je posvećen Murugan-u, indijskom bogu rata. Ispred stepenica/ulaza u hram nalazi se najveća statua ovog božanstva (visine 43 m). Ukupno 272 stepenika nas vode do ulaza u hram – Batu Caves. Čuvajte svoju hranu i piće dok se penjete stepenicama, jer u suprotnom će vam ih majmunčići veštim pokretima oteti. U dogovoreno vreme nastavljamo ka poslovnom qvartu Kuala Lumpura gde se nalaze kule bliznakinje – Petronas. Napravićemo nestvarne fotografije i uživati u vizuelno-zvučnom performansu nadomak – Petronas lepotica. Po završenom obilasku povratak u hotel.  Kraj programa.

Izlet obuhvata: prevoz, ulaznicu u Batu Caves i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš), ulaznicu za Dark Cave (opciono) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kuala Lumpur


4.dan (11.08.): Kuala Lumpur – Bali

Odjavljivanje iz smeštaja i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Ukoliko vreme dozvoljava predlažemo vam da obidjete Little India, gde možete naći veliki broj prodavnica indijske robe i restorana. Imaćete utisak da ste na tren otputovali u Indiju. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let do Balija. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor i upoznavanje sa čarima ostrva bogova. Noćenje.


5.dan (12.08.): Seminjak

Slobodan dan ili fakultativni izlet Vodopad Tukad Cepung – Hram Besakih – Luwak kafa. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Vodopad Tukad Cepung - Hram Besakih - Luwak kafa

Nakon doručka put nas vodi do jednog od najlepših i najslikovitijih vodopada centralnog Balija – Tukad Cepung. Prelamanje svetla stvara magične efekte i predstavlja ljubiteljima fotografije pravu poslasticu. Zasigurno na ovom mestu ćete napraviti jednu od najboljih fotografija sa ovog putovanja! Nakon posete očekuje nas jednočasovna vožnja do najstarijeg kompleksa hramova na Baliju – Pura Besakih (poznatiji kao „Mother temple“). Besakih je umetnički jedinstven kompleks koji sadrži najmanje 86 hramova, uključujući glavni Pura Penataran Agung. Baš na ovom mestu prvi hindu sveštenici, koji su se iz Indije uputili na istok u želji da prošire hinduizam, odlučili su da zastanu i naprave prvu hindu zajednicu i sagrade hram. Sama lokacija ovog svetilišta na obroncima planine Gunung Agung daje mističnu notu celom obilasku. Veličanstvene stepenice vode do svete planine kao i do brojnih hramova, koji se razlikuju prema vrsti, statusu i funkciji. U današnje vreme Pura Besakih predstavlja jedan od najznačajnihih i najposećenijih hramova Balija. Od vodiča ćete saznati sa kojim poteškoćama su se susretali prvi hodočasnici prilikom naseljavanja ovog lokaliteta. Uputiće vas u osnove hinduističke religije, tradicionalnih vrednosti i običaja koji su se očuvali sve do današnjih dana. Puni utisaka, nakon završene posete, odlazimo do lokalnog restorana gde ćemo uživati u predivnom pogledu i balinežanskim specijalitetima. Nakon ručka ukrcavamo se u minibus i krećemo dalje. Naša sledeća stanica je plantaža kafe. Da li ste znali da najskuplja kafa na svetu potiče upravo sa Balija? Zove se Kopi Luwak i sasvim je posebna. Ukus ove kafe se smatra najbojim zbog jedinstvenog načina dobijanja krajnjeg proizvoda. Po dolasku na plantažu primetićete stabljike različitih vrsta kafe, čaja i začinskog bilja. Farmeri su obavili sjajan posao uredjenjem ove plantaže, koja je nalik na mini botaničku baštu, sa mnoštvom tropskih biljaka. Upravo oni će vas uvesti u tajne najneverovatnijih ukusa kafe i čajeva koji se mogu naći samo na Baliju, u prelepom ambijentu sa pogledom na pirinčana polja i džunglu. Nakon završene posete transfer do hotela. 

Izlet obuhvata: Povratni transfer minibusom, ulaznice za sve posete, degustaciju luwak kafe, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Seminjak6.dan (13.08.): Seminjak

Slobodan dan ili fakultativni izlet Pirinčana polja – Monkey forest – Hram Tirta Empul. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Pirinčana polja - Monkey forest - Hram Tirta Empul

Nakon doručka put nas vodi ka centru grada Ubud i nezaobilaznom lokalitetu – Monkey Forest. Na samom lokalitetu nalaze se tri hrama koji datiraju iz 14- og veka (Pura Dalem Agung, Pura Beji i Pura Prajapatu). Ovi hramovi imaju važnu ulogu u duhovnom životu lokalne zajednice i zbog toga čitavo područje Monkey Forest je osveštano od strane lokalnog sveštenstva, koje prema hinduističkom principu Tri Hata Karana („tri načina da se postigne duhovno i fizičko blagostanje“) sledi misiju graditelja ovog kompleksa. Filozofija ovog principa uči nas postizanju harmoničnih odnosa izmedju čoveka i čoveka, čoveka i prirodnog okruženja i izmedju čoveka i Svevišnjeg Boga, a samim tim i uspostavljanju duhovne ravnoteže i balansa našeg unutrašnjeg bića. Ovo područje takodje je i prirodno stanište balinežanskog dugorepog makaki majmuna (preko 1200 jedinki, podeljenih po grupama, nastanjuju Monkey Forest). U balinežanskoj umetničkoj tradiciji i mitologiji predstava majmuna ima veoma važno ulogu, a zbog toga se lokalno stanovništvo ophodi prema ovim životinjama sa naročitom pažnjom i obzirnošću. Šetnja parkom, uz fotografisanje makaki majmuna dok se igraju, upotpuniće celokupni doživljaj ovog lokaliteta. Ove preslatke životinje katkad mogu biti pravi nevaljalci i kradljivci, te se preporučuje dodatni oprez. Nakon obilaska svete šume majmuna krećemo put Tengalalang pirinčanih terasa, jer vreme je za ručak u skrivenom Manga kutku koji garantuje ekstazu svih čula. Restoran autentičnog arhitektonskog dizajna sa egzotičnom baštom, infiniti bazenom i ljuljaškom, poslastica su za ljubitelje atraktivne instagram fotografije. Osim vizuelnog efekta koji ne skida osmeh sa lica, ovde ćete na meniju pronaći kvalitetnu “asian fussion” kuhinju, kao i ukusne internacionalne specijalitete. Od pića preporučujemo lokalna indonežanska vina za potpuni ugodjaj u ovom malom raju. Prijatno! Ukoliko volite lagane šetnje, Tengalalang pirinčane terase su idealno mesto za vas. Dozvolite sebi da dok se budete šetali poljima pirinča zastanete na trenutak, skrenete sa utabane treking staze i priuštite sebi razgovor sa uvek nasmejanim i dobro raspoloženim lokalcima, koji vredno rade na pirincanim poljima. Saznajte na koji način se uzgaja pirinač. Pronadjite samo vaš skriveni kutak i u miru i tišini posvetite se sebi. Upijanjem čiste energije iz prirode regenerisaćete duh i telo i napuniti baterije svežom životnom evergijom.  Živeli! U dogovoreno vreme krećemo ka kompleksu i hramu Tirta Empul, jednom od najznačajnijih vodenih hramova na Baliju. Kompleks, izgrađen oko 960.god.,  nemi je svedok starog carstva Balija, u vreme Warmadewa dinastije. Legendarni ambijent priča tradicionalnu priču o dobru i zlu. Tirta Empul znači ‘sveti izvor vode’ i zapravo je ime jednog izvora vode koji se nalazi unutar hrama, koji  prečišćava kupatila, bazene i ribnjake koji okružuju spoljašnjost, a sva voda teče ka Tukad Pakerisan reci. Sve arheološke relikvije se odnose na lokalne mitove i legende. Kao što je uobičajeno kod hramova na Baliju, čitav kompleks hrama ima tri ključna odeljenja, frontalno, srednje i unutrašnje dvorište. Posetioci hrama se dive bujnim baštama, stazama ukrašenim statuama i tropskim biljkama koje vode do ulaza. Slobodno vreme za samostalno razgledanje i istraživanje lokaliteta. U dogovoreno vreme polazak ka hotelu. Dolazak u hotel u večernjim satima.

Izlet obuhvata: Povratni transfer minibusom, ulaznice za sve lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Seminjak


7.dan (14.08.): Seminjak

Slobodan dan ili fakultativni izlet Selo Tenganan – Vodena palata Taman Udjung – Vodenal Palata Tirta Ganga. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Selo Tenganan - Vodena palata Taman Udjung - Vodenal Palata Tirta Ganga

Nakon doručka, u dogovoreno vreme, krećemo u novu avanturu. Ovog puta krećemo se od grada Ubud ka istoku ostrva, putem koji nas vodi ka vodenim palatama poslednje balinežanske dinastije Karangasem, po kojoj ova regija i nosi ime. Tirta Gangga, prva palata i vrt na vodi koji ćemo posetiti sagradjeni su 1946. god. i sastoje se od tropskih vrtova, bazena, ribnjaka i fontana. Tirta Gangga je osetila niz toplih tuševa vulkanskog pepela 1963.god., od strane erupcije vulkana Gunung Agung. Iza prvog ribnjaka se uzdiže centralna  fontana koja sadrži balinežanske statue čuvare u svojoj osnovi. Ova, deset metara visoka fontana, ima jedanaest nivoa u obliku lotosovog cveta na svom vrhu. Mlaz vode prska ka svim nivoima da bi se postigao efekat hlađenja i umirujućeg prizora. Ovaj lokalitet jedan je od najposećenijih na čitavom Baliju i omiljeno je foto mesto medju turistima. Nakon završenog obilaska i napravljenih sjajnih fotografija nastavljamo našu avanturu i odlazimo u palatu Taman Ujung. Izgradjena je u eklektičnom stilu sa upečatljivim odlikama evropske arhitekture. Unikatna kombinacija veštačkih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja krasi ovaj šarmantni kraljevski kompleks. Intrige koje su vezane za vodene palate i kraljevsku porodicu ostaće zauvek utkane u neobičnu arhitekturu ovih zdanja i ostaće nemi svedoci luksuza i sjaja dinastije Karangasem. Nakon razgledanja odlazimo u restoran internacionalne kuhinje da se okrepimo i sumiramo utiske prvog dela dana. U dogovoreno vreme nastavljamo ka našoj sledećoj stanici poznatijoj po imenu Tenganan, danas jedno od retkih sela na ostrvu koje i dalje ima dobro očuvanu Bali Aga kulturu (kultura domorodačkog stanovništva), koja će vas opčiniti svojom autentičnošću i jedinstvenim životnim načelima. U velikoj meri socijalno i ekonomski odvojeni od ostatka Balija i Indonezije, dosledni su u očuvanju tradicije, običaja, verovanja, jedinstvenih zanata, kao i negovanju kolektivne svesti kroz vekovima unazad regulisani sistem medjusobnih odnosa, vrednosti i poštovanja čoveka kao pojedinca. Utvrđeno selo Tenganan okruženo je planinama, bujnom tropskom vegetacijom i nepreglednim pirinčanim poljima, koji u medjusobnoj interakciji stvaraju mističnu atmosferu. Mnoge kuće, kada otvore svoja vrata, postaju prodavnice gde prodaju svoje tradicionalne rukotvorine. Od kojih su najpoznatije: geringsing – komplikovan dvostruki Ikat tekstil (tkanina za koju se veruje da ima magijsku moć za ozdravljenje i zaštitu), lepe korpe u braon boji sa crnim detaljima, tradicionalna kaligrafija, knjige od palmi i proizvodi drugih zanata… Opijeni bajkovitim pričama i novim saznanjima ostavljamo istok ostrva za sobom. U večernjim satima povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Povratni transfer minibusom, ulaznice za sve lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Seminjak8.dan (15.08.): Seminjak

Slobodan dan ili fakultativni izlet Hram Tanah Lot – Canggu plaža. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Hram Tanah Lot - Canggu plaža

Put nas vodi na zapad ostrva do drevnog hinduističkog hrama smeštenog na vrhu morske hridi koju stalno zapljuskuju talasi – hrama Tanah Lot. Legenda o hramu govori da je Dang Hjang Nirarta, sveštenik iz kraljevstva Majapahit u istočnoj Javi doputovao na Bali 1489. godine kako bi širio hinduizam. Došavši u ovu prelepu oblast, on je podigao svetilište posvećeno bogu mora Barunu. Na ovom mestu Nirarta je prenosio svoje učenje stanovnicima Berabana, ali je naišao na otpor seoskog starešine koji je okupio svoje sledbenike i pokušao da otera Nirartu. Sveštenik se odbranio tako što je veliku stenu, na kojoj je meditirao, bacio u more, dok je svoje pojaseve pretvorio u morske zmije da bi čuvale njegovo utočište. Zaprepašćen Nirartinim moćima, ponizni starešina mu se zakleo na vernost. Pre nego što je otplovio Nirarta je seoskom starešini poklonio sveti bodež koji je danas dragocena relikvija kraljevske palate Kediri. Na Kuningan dan, hodočasnici nose ove relikvije hodajući 11 kilometara do Luhur Pakendungan hrama gde je Nirarta nekada provodio vreme u meditaciji. Pošto su se snažni talasi vekovima razbijali o hridi, hramu je pretila opasnost od erozije. Vlasti su, 1980. godine, preduzele mere zaštite u hramu Tanah Lot i drugim istorijskim mestima na ostrvu uz pomoć japanske vlade. U potpunosti renoviran, trećina Tanah Lot- a sada stoji na veštačkim stenama. Pri visokoj plimi nemoguće mu je prići. Prilikom oseke možete doći do izvora Tirta Pabersihan. Ovde sveštenici blagosiljaju posetioce prskajući ih svetom vodom po glavi. Svojom šoljom od kokosovog oraha možete zagrabiti i popiti gutljaj ove izuzetno sveže vode. Po završenom obilasku lokaliteta ostavljamo i malo vremena za fotografisanje nakon čega nastavljamo sa današnjom avanturom i posećujemo mesto/plažu Canggu, veoma popularnu lokaciju medju evropljanima, za koju se može slobodno reći da je pravi raj za surfere. Neki od najboljih barova i klubova upravo su smešteni na ovim plažama tamnog peska. U jednom od njih provešćemo nezaboravne trenutke i sačekati da sunce oboji  plažu bojama zlata i purpura. Prava poslastica za as, ljubitelje hedonizma. Ako ste se prepoznali u ovim rečima, ne propustite ovaj izlet!  U dogovoreno vreme transfer do smeštaja.

Izlet obuhvata: Povratni transfer minibusom, ulaznice za sve lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Seminjak9.dan (16.08.): Seminjak

Slobodan dan ili fakultativni izlet Plaža Melasti – Hram Uluwatu – Kećak ples. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Plaža Melasti - Hram Uluwatu - Kećak ples

Nakon doručka, u dogovoreno vreme, krećemo na fakultativni izlet do najlepše plaže na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. U pitanju je plaža Melasti Beach. Uživamo u tirkiznoj vodi, sunčamo se, ispijamo kokose i raznobojne koktele. Plažni bar/restoran na Melasti Beach, mesto je koje postavlja standarde uživanja na Baliju i nezaobilazna je Instagram lokacija. U dogovoreno vreme u popodneevnim satima krećemo se prema hramu Pura Uluwatu. Poznat po svojoj predivnoj lokaciji, hram za koji arheolozi smatraju da datira iz 10- og veka, nalazi se na samom vrhu litice na preko sedamdeset metara iznad talasa beskrajnog Indijskog okeana. Jedan je od šest najvažnijih hramova na ostrvu za koje se veruje da su duhovni stubovi Balija. Hram je pozicioniran tako da gleda u nepregledno plavetnilo, posvećen moru i vodi, a svojim izgledom podseća kao da sedi na tronu Balija vekovima i strogo čuva ovo neobično ostrvo. Balinežanski hinduisti veruju da su tri božanske sile Brama, Višnu i Šiva postale jedno baš na ovom mestu. Iz tog razloga je hram Uluwatu posvećen Šiva Rudri, božanstvu svih elemenata i aspekata života. Pored impresivne lokacije samog hrama, u okviru ovog kompleksa nalazi se i mala šuma u kojoj živi  na stotine majmuna. Veruje se da upravo oni čuvaju ovaj hram od loših sila.  Ali ima i jedna caka – ovi šarmantni majmuni su neretko i kradljivci sitnih stvari (otimaju naočare, papuče, kese, kačkete i sve druge sitnice iz ruku i džepova), pa ukoliko vam i ukradu nešto možete im lukavo ponuditi voće u zamenu za stvar koju su vam uzeli. Dok se sunce polako spušta ka horizontu pravimo nestvarne fotografije i nastavljamo dalje ka amfiteatru gde ćemo se upoznati sa “Kecak Fire & Dance Show”– nadaleko poznatim balinežanskim plesom vatre, koji vodi poreklo iz drevnih rituala u kojima su plesači ulazili u stanje transa! Deo aktera na sceni izgovara u različitim frekvencijama i intenzitetom reči “ćak ćak ćak”, dok drugi izvodi neke od ključnih scena jednog od najvažnijih hinduističkih epova- Ramajana. Nakon ovog fantastičnog iskustva sledi povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Povratni transfer minibusom, ulaznicu za plažu Melasti, ulaznicu za hram Uluwatu, ulaznicu za Kećak ples, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Seminjak


10.dan (17.08.): Seminjak

Slobodan dan ili fakultativni izlet Vulkan Batur i termalni izvori Toya Deyasva. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Vulkan Batur i termalni izvor Toya Devasva

Ljubiteljima prirode i avanture nudimo fakultativni izlet Gunung Batur. Batur, jedna od najlepših vulkanskih oblasti na Baliju, formirana je pre tridesetak hiljada godina nakon erupcije ogromnog vulkana, kada je i stvorena jedna od najvećih i najimpresivnijih kaldera na svetu. Bangli, planinska oblast, širi se oko kaldere tj. spektakularnog vulkanskog kratera prečnika trinaest kilometara. Obod kratera čine visoki zidovi i spektakularne formacije vulkanskih stena, dok je unutrašnjosti kratera ovog super vulkana prošarana plantažama tropskog voća, kaskadnim pirinčanim poljima, ukrašena brojnim planinskim potocima i rečicama, nestvarnim jezerima i gustim tropskim šumama, kao i masivnim planinskim vrhovima koji skrivaju i čuvaju najlepše vidikovce oblasti Batur. Gunung Batur je zapravo mali vulkan koji se lokacijski nalazi u centralnom delu, odnosno zagrljaju velikog starijeg kratera. Pored vulkana, u podnožju Gunung Batur i Gunung Abang, proteže se u obliku polumeseca  jezero Danau Batur . Nakon svega nabrojanog što se nalazi i može videti prilikom izlaska sunca na horizontu sa vidikovca planine Batur, doživljaj je i iskustvo koje nipošto ne smete propustiti. Koliko god da je nekada pojedincima bio težak uspon, u momentu osvajanja vrha i svitanja sunca, doživljaj sreće, radosti i pozitivne energije nadmašio bi bilo koji negativni osećaj, dok bi se doživljeno iskustvo mesecima prepričavalo i preporučivalo kao izlet „za ne propustiti“! Nakon fotografisanja i kraćeg odmora spuštamo se sa kratera i krećemo prema podnožju. Uživamo u suncem obasjanoj prirodi i upijamo energiju ove čarobne prirode. U podnožju vulkana na obali jezera Batur, opuštamo umorne mišiće u termalnim izvorima Toya Devasya. Slobodno vreme do polaska. Transfer do hotela u dogovoreno vreme.

Izlet obuhvata: Povratni transfer minibusom, ulaznice za sve lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Seminjak


11.dan (18.08.): Seminjak

Slobodan dan za individualno istraživanje. Noćenje.


12.dan (19.08.): Bali – Singapur

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Singapura. Singapur je ostrvo – država, najmoderniji grad u Jugoistočnoj Aziji, čije ime u prevodu znači lavlji grad. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.13.dan (20.08.):  Singapur

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje SingapuraNoćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Singapura

Republika Singapur je ostrvska grad-država, smeštena u južnom delu Malajskog poluostrva. Graniči se s Malajskim moreuzom na zapadu, Singapurskim moreuzom na jugu (i ostrvima Indonezije), i Malezijom na severu. Teritorija zemlje obuhvata glavno ostrvo i još 63 manja ostrva, čija se površina povećala za približno 25% od sticanja nezavisnosti, kao rezultat opsežnih projekata melioracije. Singapur je druga najgušće naseljena zemlja na svetu. Uprkos tome, u gradu-državi postoje brojni parkovi i mesta za rekreaciju, koji su rezultat veoma brižljivo osmišljenog urbanističkog plana. Zbog multikulturalne populacije – nekoliko glavnih etničkih grupa koje čine naciju, u Singapuru postoji četiri zvanična jezika: engleski, malajski, kineski mandarinski, i tamilski. Engleski je zajednički jezik, i zvanični je jezik u državnim, javnim službama. Istorija Singapura datira najmanje osam vekova unazad, kada je sa ovog mesta vladalo pomorsko carstvo Temasek. Novija istorija grada-države započela je 1819. godine, kada je u Singapuru uspostavljen centar trgovine Britanske imperije u ovom delu sveta, da bi 1867. godine i zvanično postala britanska kolonija. Tokom Drugog svetskog rata, ostrvo je okupirao Japan. Godine 1959, Singapur je od Britanije dobio pravo na samoupravu, i 1963. postao je deo nove federacije Malezije, gde je međutim ostao samo dve godine. Nezavisna i suverena država postaje 1965. godine. Uprkos nedostatku prirodnih resursa, Singapur je započeo sa ubrzanim ekonomskim razvojem zasnovanim na međunarodnoj trgovini i ekonomskoj globalizaciji, i postao jedan od četiri “azijska tigra”. Singapur ima jedan od najvećih BDP-a po glavi stanovnika, na svetu, i jedan je od najskupljih gradova za život. Kao poreski raj, jedina je zemlja u Aziji sa suverenim kreditnim rejtingom. Singapur je vazdušno, finansijsko i pomorsko čvorište ovog dela Azije, i visoko se kotira u pogledu obrazovanja, zdravstvene zaštite, kvaliteta života, lične bezbednosti, infrastrukture i stanovanja, uz najniži nivo korupcije. Singapurci su neki od najdugovečnijih ljudi na planeti, i u pogledu dužine života nalaze se na petom mestu na svetu, posle Hong Konga, Makaa, Japana i Švajcarske.  Tokom fakultativnog izleta, obići ćemo tri zanimljive, gradske četvrti Singapura. Prošetaćemo ulicama kineske četvrti, gde ćemo videti užurbanu atmosferu i upoznati lokalni život ove zajednice. Posetićemo hramove kvarta Mala Indija i videti uličnu umetnost muslimanske četvrti Kampong Glama. Nakon pauze za osveženje ili ručak, nastavljamo dalje i obilazimo centralni finansijski i komercijalni kvart Singapura – Central business district, park Merlion, i prolazimo pored još nekoliko znamenitosti. Napravićemo fotografije luksuznog hotela Marina Bay Sands, sastavljenog iz tri kule. Obići ćemo čuveni park prirode Gardens by the Bay, koji se nalazi u centralnoj regiji Singapura, i proteže uz obalu, na površini od oko sto hektara. Park se sastoji iz tri vrta: Bay South Garden, Bay East Garden i Bay Central Garden, i pravi je raj za ljubitelje prirode, ali i fotografe. Uživaćemo u šetnji kroz park gde ćemo dočekati zalazak sunca, a zatim posmatrati jednu od najpoznatijih, svetlosnih predstava na svetu, OCBC Garden Rhapsody. Po završenom obilasku, povratak u hotel. Kraj programa.

Izlet obuhvata: Prevoz i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Singapur


14.dan (21.08.): Singapur – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Dohu.


15.dan (22.08.): Doha – Beograd

Poletanje aviona za Dohu u 02:40h, broj leta QR945. Sletanje u Dohu u 05:25h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 10 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 07:35h, broj leta QR231. Dolazak na aerodrom Nikola Tesla u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Nasmejani planiramo novu Manga avanturu.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: DOHA
DOHA, KATAR od 08.08. do 09.08.2024. 

Ramada Encore Doha by Wyndham 4* hotel se nalazi u centru Dohe, na 1,5 km od šetališta Dohe, Muzeja islamske umetnosti, Muzeja Katara i Souk Vakifa. Međunarodni aerodrom Hamad udaljen je 13 km. Hotel poseduje internacionalni restoran i grejni zatvoren bazen, kao i saunu i fitnes centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KUALA LUMPUR
KUALA LUMPUR, MALEZIJA od 09.08. do 11.08.2024.

Holiday Inn Express Kuala Lumpur City Centre 3* – hotel je deo međunarodnog brenda IHG u Zlatnom trouglu Kuala Lumpura. Smešten je u mestu Jalan Raja Chulan, udaljen 800 metara od kultnih kula bliznakinja Petronas i Suria KLCC. Ljubitelji kupovine mogu posetiti Berjaia Times Square, koji se nalazi na 900 metara od objekta. Međunarodni aerodrom Kuala Lumpur udaljen je 66,3 km. Hotel nudi besplatan Wi-Fi internet, fitnes centar, samouslužnu perionicu veša, kao i ostavu za prtljag. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem(double room) ili dva odvojena ležaja (twin room) i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (twin room with extra bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga:noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: SEMINJAK
BALI (SEMINJAK), INDONEZIJA od 11.08. do 19.08.2024.

Hotel Harris Seminjak 4* – Hotel se nalazi 800m od centra Seminjaka i 700m od plaže Seminjak. U okviru smeštaja nalazi se otvoreni bazen, 3 restorana i spa centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: SINGAPUR
SINGAPUR, SINGAPUR od 19.08. do 21.08.2024.

Hotel Boss 4*Nalazi se u širem centru grada, udaljen 350 metara od stanice MRT Lavender, dok su centar za malajsku baštinu i Sultanova džamija udaljeni 450 metara. Hotel je dobro povezan linijama gradskog prevoza sa svim delovima grada. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom, fitnes centar i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room),  trokrevetne sobe (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~ CENA ARANŽMANA ~

(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 07.07. ~

3099€ 2399€ 

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2699€ ~


Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 100€. Umesto 450€ cena svih izleta u paketu je 350€.


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 200€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 300€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za određene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd –  Kuala Lumpur / Singapur – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Kuala Lumpur – Bali- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Bali – Singapur- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Singapuru u hotelu 4* na bazi 2 noćenja  (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Kuala Lumpuru u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Seminjaku u hotelu 4* na bazi 8 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Dohi u hotelu 4* na bazi 1 noćenja (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Indoneziju dobija se po sletanju na aerodrom na Baliju, okvirna cena 33€ – podložno promeni
– Vizu za Singapur (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Singapur za boravak do 30 dana)
– Vizu i uslugu viziranja za Maleziju 
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

SINGAPUR: RAZGLEDANJE SINGAPURA – 40€
KUALA LUMPUR:
BATU CAVES + RAZGLEDANJE KUALA LUMPURA – 50€
SEMINJAK: VODOPAD TUKAD CEPUNG – HRAM BESAKIH – LUWAK KAFA – 50€
SEMINJAK: MONKEY FOREST – PIRINČANA POLJA TENGALALANG – HRAM TIRTA EMPUL – 50€
SEMINJAK: SELO TENGANAN – TAMAN UDJUNG – TIRTA GANGA – 50€
SEMINJAK: PLAŽA MELASTI – HRAM ULUWATU – KEĆAK PLES – 50€
SEMINJAK: HRAM TANAH LOT – CANGGU PLAŽA – 50€
SEMINJAK: VULKAN BATUR (TREKING) + TERMALNI IZVORI – 110€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

MALEZIJA

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Maleziju moraju obezbediti pre putovanja. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

  • 1) Jedan (1) primerak  ispunjenog zahteva za vizu (IM.47), koji mozete preuzeti OVDE (dvostrano stampanje ovog obrasca je OBAVEZNO)
  • 2) Jedna (1) fotokopija prve stranice pasosa (molim Vas da proverite da li je u pasosu ostala bar jedna prazna stranica za vizu kao i da Vam pasos mora vaziti minimum 6 meseci nakon povratka iz Malezije)
  • 3) Jedna (1) skorija fotografija podnosioca zahteva za vizu velicine (3.5 cm X 5.0 cm)
  • 4) Fotokopija rezervacije povratne avionske karte (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
  • 5) Kopija hotelske rezervacije. (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
  • 6) Taksa za vizu i uslugu viziranja – 1.000 rsd (uplata preko žiro  računa ili u gotovini)

COVID-19 uslovi ulaska

Od 02.08.2022. ukinute su sve mere ulaska u Maleziju vezane za Covid-19.

BALI

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, turističku vizu za Bali za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Denpasaru.

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Viza – dobija se po sletanju na aerodrom na Baliju. Cena: 500.000 rupija(okvirno 33€) – podložno promeni.
4) Kopija povratne avionske karte.

SINGAPUR

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljanima Republike Srbije, vlasnicima crvenih biometrijskih pasoša, nije potrebna viza za boravak do 30 dana.

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs