INDOKINA 20 DANA 06.07.

INDOKINA
20 DANA / 17 NOĆI
BANGKOK – KO SAMUI – SIEM REAP – PNOM PEN – HO ŠI MIN – DOHA
06.07 – 25.07.2024.

Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine Indokinu  po svemu posebnom. Dopustite nam da vam pokažemo najlepšu verziju ovog poluostrva, punog  boja, ukusa, mirisa i osećaja koje ćete zauvek pamtiti. Sa svojom turbulentnom istorijom, ali i izuzetnim položajem, bila je viševekovni zarobljenik kolonijalnih sila. Očekuje vas  kulturološki i  klimatski šok, gužva, vreva, različiti mirisi, najbogatiji ukusi, veliki broj ljudi i turista iz celog sveta, impresivni hramovi, egzotično voće i preukusna hrana, pijace na vodi, bogat noćni život, savršene plaže, masaže, ronjenje… Predlažemo vam da sa nama uživate u plažama i aktivnostima koje će vaš odmor učiniti savršenim.PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (06.07.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 6h i 45minuta.


2.dan (07.07.): Doha – Bangkok

Nastavak leta za Bangkok u 02:00h, broj leta QR836. Sletanje u Bangkok u 13:10h. Transfer do smeštaja. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U dogovoru sa vodičem, šetnja po Khao San Roudu. Predlažemo vam da pre spavanja isprobate neku od mnogobrojnih tajlandskih masaža u blizini smeštaja, kako biste se odmorili od putovanja. Noćenje.


3.dan (08.07.): Bangkok

Budjenje i dan rezervisan za individualno upoznavanje glavnog grada kraljevine Tajland – Bangkok. Bez obzira na njegovu prenaseljenost (12 miliona stanovnika) i zagadjenost, Bangkok je jedan od najuzbudljivijih gradova u Aziji koji obećava svakom putniku otkrivanje tajni divljih i neobičnih misterija istoka. Istraživanje Bangkoka započnite detaljnim upoznavanjem Kao San Road-a. Tu se nalazi mnoštvo barova, klubova, štandova sa hranom, malih prodavnica i srebrnarnica. Na Kao San-u možete probati pržene škorpione ili razne druge insekte (inače skakavci uopšte nisu tako loši). Predlažemo Vam odlazak i do kineske četvrti koja je atrakcija sama za sebe ili posetu Lumpini parku, zelenoj oazi Bangkok-a. Nezaobilazna je i večernja poseta Pat Pong-u – jedan od najinteresantnijih kvartova grada ili odlazak do Asiatique-a na samoj obali reke Chao Praya, koji je prošaran internacionalnim restoranima, lokalnim restoranima i suvenirnicama. Obavezno kao preporuka za posetiti je i Calypso show, čuveni kabare – tajlandski Brodvej. Slobodno vreme ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet: Kraljevski Bangkok. Noćenje.FAKULTATIVNI IZLET: KRALJEVSKI BANGKOK

U jutarnjim satima polazak na fakultativni izlet i bliže upoznavanje grada. Poludnevni izlet počinjemo krstarenjem kanalima Bangkok– a. Vozimo se čamcima kraljevskom rekom Chao Praya i otkrivamo novo lice ovog čarobnog grada. Upoznajemo se sa načinom života koji se odvija na reci, tradicionalne – još uvek funkcionalne sojenice oduzeće vam dah. Videćete na koji način se stanovništvo štiti od poplava, koje su česta pojava u monsunskom periodu. Ukoliko imamo sreće, videćemo velike varan guštere. Nakon završenog krstarenja, šareni čamci ostavljaju nas ispred impozatnog hrama Wat Arun, gde ćemo imati priliku da se prvi put susretnemo sa budizmom – religijom ljubavi, filozofijom i načinom života ovog naroda. Pravimo nesvakidašnje fotografije i uživamo u lepoti i mističnosti hrama. Wat Arun je najstariji hram u Bangkok– u, obložen keramičkim i porcelanskim pločicama, koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu reke katamaranom i put nas dalje vodi u hram Wat Po. Wat Po je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statui ležećeg Bude, koja je duga 46 metara. Obilazimo hram i njegov prelepi vrt, nakon čega pešice nastavljamo dalje. Naša sledeća stanica je Kraljevska palata – Grand Palace. Krećemo u obilazak ove veličanstvene palate. Ceo kompleks je izgradjen u 18.veku i sastoji se iz više zgrada, koje imaju različitu namenu. Svakako najznačajnija gradjevina je Wat Phra Kaew (Hram smaragdnog Bude), zatim palata u kojoj  je nekada živela kraljevska porodica, objekti namenjeni krunisanju, venčanjima i kremaciji. Kraljevska palata i svi objekti unutar kompleksa su gradjeni u tajlandskom arhitektonskom stilu, prošarani istorijskim elementima, ukrašeni bićima i scenama iz tajlandske mitologije. Nakon završenog razgledanja, laganom šetnjom vraćamo se do smeštaja. 

Izlet obuhvata: vožnju brodićem, ulaznice za hramove, ulaznicu za palatu, kartu za katamaran, lokalnog vodiča, predstavnika agencije, osiguranje.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok


4.dan (09.07.): Bangkok

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do večernjih časova kada se ukrcavamo u autobus i krećemo ka ostrvu Ko Samui. Noćna vožnja. Slobodan dan do polaska autobusa ili fakultativni izlet ploveća pijaca i voz market. 

FAKULTATIVNI IZLET: PLOVEĆA PIJACA I VOZ MARKET

U jutarnjim satima krećemo na fakultativni poludnevni izlet – Ploveća pijaca i voz market. U okviru ovog poludnevnog izleta, prva stanica je voz pijaca, udaljena 1h i 30 minuta vožnje od Bangkok– a, jedinstveni lokalni market koji se nalazi na voznim šinama. Voz prolazi 8 puta dnevno i na svaki signal da voz dolazi, prodavci haotično pomeraju tezge, sklapaju tende i suncobrane kako bi oslobodili prolaz za prolazak voza. Malo nakon prolaska voza, prodaja se vraća na šine. Jedinstveno iskustvo! Nakon završenog obilaska izlet nastavljamo ka plovećoj pijaci. Očaraće vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Prodaja se odvija tu pred vama dok čamci prepuni najrazličitijom vrstom hrane plove, što svakom turisti ostavlja snažan i nesvakidasnji utisak. I dok se probijate kroz gužvu svojstvenu pijaci, za trenutak postajete deo atmosfere i autentičnog kolorita svojstvenog Tajlandjanima. Cenjkamo se, kupujemo i ono što nam treba i ono što nam ne treba, uživajući u ukusima raznovrsnog voća koje prodavci nude na svakom koraku. Okruženi smo “longtail” brodićima i simpatičnim prodavačicama, koje na njima trguju. U dogovoreno vreme okupljamo se i u poslepodnevnim satima vraćamo se nazad u Bangkok.  

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, vožnju čamcem kroz kanale na plovećoj pijaci, lokalnog vodiča, predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš),obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Bangkok5.dan (10.07.): Ko Samui

U jutarnjim časovima dolazak u mesto Suratthani, odakle polazi brod za Ko Samui. Brod prolazi pored velikog broja ostrva i samo nagoveštava šta nas očekuje. Dolazak na ostrvo oko 14 h. Transfer do smeštaja i uživanje može da počne…Noćenje.

6 – 11.dan (11.07 – 16.07.): Ko Samui

Ko Samui je jedna od najpopularnijih destinacija Tajlanda. Ovo ostrvo se nalazi u Tajlandskom zalivu, ima prelepe plaže, nudi razne aktivnosti i idealna je destinacija za pravi odmor. Samui je dom maloj tajlandskoj zajednici koja se prvenstveno bavi ribolovom i uzgajanjem kokosa. Zanimljivo je da do 70-ih godina prošlog veka, ostrvo nije imalo puteve, medjutim turizam ga je preoblikovao i uticao na njegov razvoj. Danas su plaže Čaveng i Lamai prerasle u plažne gradiće sa brojnim restoranima i noćnim klubovima svetske klase. Aktivnosti kojima se ovde možete baviti su brojne: sportovi na plaži, snorkling, joga, ronjenje, treking džunglom, jahanje slonova, masaže… Samui je živahno, uzbudljivo mesto koje nudi brojne sadržaje i prirodnu lepotu kao i pregršt mirnih plaža pogodnih za opuštanje.  5 noćenja.

Svakodnevno ćemo uživati u mirisu i ukusu tropskog voća i odmarati telo i dušu uz Tajlandsku masažu.

Dani rezervisani za odmor i istraživanje ostrva (fakultativno) – obilaženje najlepših plaža i vodopada, jahanje slonova, a možete se odlučiti i za treking. Plaže Čaveng, Lamai Beach, Mae Nam Beach, Bophut Beach, Big Buddha Beach…  samo su neke od velikog broja plaža na kojima ćemo provoditi nezaboravne trenutke. Celi ugodjaj upotpunićemo posetom vodopada Ko Samuija, budističkih hramova, a ko bude želeo (fakultativno) može gledati borbe morskih bivola ili posetiti Zoo vrt i Akvarijum.

Na ostrvu ima veliki broj interesantnih sadržaja, tako da, ako planirate da se odmorite, nešto morate ostaviti za sledeću posetu.Možemo vam ponuditi sledeće fakultativne izlete:

FAKULTATIVNI IZLET: VODOPAD NAMUANG / MAE NAM / FISHERMAN'S VILLAGE

U jutarnjim časovima iz smeštaja krećemo u istraživanje ostrva Samui. Odlazimo do centralnog dela ostrva i prelepe džungle gde se nalazi najviši vodopad na ostrvu – vodopad Namuang (visina 80 metara). Imaćemo priliku da se kupamo u kristalno čistoj vod i uživamo u čarobnoj prirodi. Napravićemo nezaboravne fotografije i uživati u ukusima tropskog voća, koje ćemo kupiti od lokalnih meštana. U dogovoreno vreme odlazimo do plaže Mae Nam na kojoj se nalazi bar Tree House. Tree House je jedan od najboljih lokala na ostrvu, odakle se pruža pogled na ostrvo Phangan. Ovde ćemo napraviti pauzu za ručak i isprobati lokalne specijalitete. Nakon pauze nastavljamo dalje ka Bo Phut plaži i čuvenom Fisherman’s village. Fisherman’s village poznat je po restoranima, živopisnim barovima, tradicionalnim suvenirnicama i uličnim tezgama. U dogovoreno vreme u poslepodnevnim satima povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: prevoz kombijem i predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ko Samui


FAKULTATIVNI IZLET: ISTOK OSTRVA

 U jutarnjim satima krećemo na izlet. Naša prva stanica je Silver beach, jedna od najlepših plaža na ostrvu koja je poznata po svom belom, puderastom pesku, neobičnim formacijama granitnih stena i tirkiznoj boji mora. Uz svež kokos i ceđene sokove opuštamo se na plaži i upijamo energiju ostrva. Pauzu za ručak napravićemo u restoranu na plaži Coral Cove. U dogovoreno vreme odlazimo do plaže Chaweng. Chaweng je dugačka, peščana plaža sa puderastim, belim peskom i tirkiznom bojom mora. Tropsko rastinje, restorani i barovi prostiru se čitavom dužinom plaže. Ovo je najrazvijeniji deo ostrva a samim tim i najurbaniji sa pregršt hotela, restorana, barova, suvenirnica i šoping molom. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata:prevoz kombijem, sve obilaske po programu i predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ko Samui


FAKULTATIVNI IZLET: ELEPHANT KINGDOM

U jutarnjim satima odlazimo do prihvatilišta za slonove, gde ćemo imati prilike da se upoznamo sa azijskim slonovima i naučimo razlike između azijskih i afričkih slonova. Spremaćemo im hranu i fotografisati se sa druželjubivim slonovima. Prihvatilište se prostire na površini od pet hektara i samim tim stvoreni su uslovi za slobodno kretanje. U samom prihvatilištu nalazi se šesnaest slonova, nekoliko njih je spašeno i oduzeto neodgovornim lokalcima koji su ih koristili kao radnu snagu pri seči šuma. Nakon obilaska i druženja sa slonovima odlazimo na ručak. Po završenom ručku transfer do smeštaja.

Izlet obuhvata:povratni transfer, ulaznicu, kafu, čaj, vodu, poslasticu pri dolasku u prihvatilište, ručak i jedno piće, lokalnog vodiča, predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ko Samui11.dan (16.07.): Ko Samui – Siem Reap

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Siem Reap sa usputnim presedanjem u Bangkoku. Dolazak u Siem Reap i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe.  U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Siem Reap-a, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.


12.dan (17.07.): Siem Reap

Slobodan dan ili fakultativni izlet Angkor Wat. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Angkor Wat

Ovaj čuveni kompleks hinduističkih i budističkih hramova je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelepe građevine, ostaci različitih prestonica kmerske imperije koje su sve bile izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najljepši objekat. Njegove ruševine daju nam potvrdu o tome šta znači civilizacija, odnosno pobeda graditeljskih ideja nad nekontrolisanim geografskim uslovima. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Poseticemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon – čuvenom po svojim mističnim kupolama i licima koje predstavljaju lice Bude i kralja Džajavarmana VII , Baphun – deo nekadašnje kraljevske palate sa kraljevskim bazenima, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom.

Izlet obuhvata:Prevoz, lokalnog vodiča, predstavnika agencije i ulaznicu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Siem Reap


13.dan (18.07.): Siem Reap – Pnom Pen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme polazak za Pnom Pen. Dolazak i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.14.dan (19.07.): Pnom Pen

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Pnom Pena. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Pnom Pena

Pnom Pen je nekada bila najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (crvenih kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) Killing Fields (polja smrti). Na  početku izleta obilaze se dva lokaliteta koja su povezana sa istorijom Kambodže za vreme vladavine totalitarnog režima Crvenih Kmera. Prvi je Zatvor S-21, a nakon toga Polja Smrti – dva  svojevrsna memorijala svima onima koji su stradali za vreme brutalnog komunističkog režima u Kambodži. Zatvor  je nekadašnja srednja škola koja je za vreme režima Crvenih Kmera pretvorena u istražni zatvor u kojem su vršena ispitivanja, mučenja i ubistva. Postavka muzeja je takva da oslikava taj period, mogu se videti zatvoreničke celije, orudja koja su korišćena za mučenje zatvorenika, slike zatvorenika. Na lokalitetu Polja Smrti (Killing Fields) akcenat je stavljen na nevine žrtve rezima Crvenih Kmera. Lokalitetom dominira budistička stupa u kojoj su pohranjene kosti preko 8000 žrtava. Sledeći lokalitet je glavni budistički hram u gradu, Wat Pnom gde ćemo se upoznati sa budizmom i istorijom samog grada. Za kraj ostavljamo obilazak kraljevske palate koja prikazuje raskoš i veličina kraljevske dinastije. U unutrašnjosti palate se nalazi dvorište sa nekoliko značajnih građevina, a svakako su dve najznačajnije i ističu se u odnosu na ostale. To su Krunidbena hala i Srebrna pagoda. U Krunidbenoj hali se nalazi kraljevski tron na koji monarh seda kada stupa na kraljevsku dužnost. Srebrna pagoda poznata je po tome što je njen pod obložen sa preko 5 tona pločica napravljenih od čistog srebra, te je po tome i dobila ime. 

Izlet obuhvata: Prevoz, lokalnog vodiča, predstavnika agencije i ulaznice.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Pnom Pen


15.dan (20.07.): Pnom Pen – Ho Ši Min

Napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Ho Ši Min. Dolazak u Ho Ši Min i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Grad je dobio ime 1975. po Ho Ši Minu – lideru komunističke partije i vodji otpora protiv francuske, japanske i američke okupacije. Najveći grad Vijetnama, koji i dalje svi zovu po starom imenu Sajgon, je kulturni i ekonomski centar Vijetnama. Mešavina francuskih kolonijalnih zgrada, komunizma, moderne arhitekture i sa preko 3 miliona skutera. Prvi kontakt i privikavanje. Dobro došli u Sajgon. Noćenje.16.dan (21.07.): Ho Ši Min

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Ho Ši Mina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Ho Ši Mina

Fakultativni obilazak Ho Ši Mina je poludnevna pešačka tura, tokom koje se upoznajemo sa centralnim i kulturno-istorijskim delom najvećeg grada u Južnom Vijetnamu i obilazimo najzanačajnije znamenitosti grada: katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Square. Tura je zamišljena da se kroz laganu šetnju upozna lokalni život, nastanak i razvoj grada, istorijski momenti koji su vezani za grad, pre svega momenat vezan za Vijetnamski rat. Razgledanje obuhvata odlazak do Ben Tan marketa, obilazak centralnog trga Ujedinjenja sa spomenikom Ho Ši Minu, najznačajnijem političaru i lideru komunista u Vijetnamu – Ho Ši Minu i gradska većnica, jedna od najlepsih zgrada u Sajgonu.bilazak zgrade opere, glavne pošte i glavne gradske katedrale Notr Dam, kao i palate Nezavisnosti. Napravićemo pauzu u zgradi glavne pošte jer je veoma zanimljivo poslati razglednicu iz iste. Tokom obilaska susrećemo se i sa lokalnim načinom života, a izlet se završava kod Vojnog muzeja, muzeja koji na realan i svojstven nacin opisuje i objasnjava Vijetnamski rat. Nakon završenog razgledanja sledi povratak u hotel.

Izlet obuhvata: Predstavnika agencije i ulaznicu za Vojni muzej.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min


17.dan (22.07.): Ho Ši Min

Slobodan dan ili fakultativni izlet tuneli Cu Chi Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Tuneli Cu Chi

Tura obuhvata posetu podzemnim tunelima iz doba vijetnamsko-američkog sukoba koji je trajao skoro 20 godina u kojima je živela i iz kojih je delovala vijetnamska gerila. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da se upoznate sa gerilskom borbom, manevrima koje su izvodili, a koji su protivnika dugi niz godina potpuno zbunjivali, prođete kroz neki komad tunela, vidite kratere bombi, borbeni tenk, kao i improvizovane zamke. Ovo je mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Imaćemo priliku da prodjemo  kroz deo podzemnih tunela i da vidimo u kakvim uslovima su boravili gerilci živeći pod zemljom i da probamo  kasavu, vrstu povrća nalik krompiru koje je bilo glavna ishrana gerile. Nakon završenog obilaska, sledi povratak u Ho Ši Min.

Izlet obuhvata: Prevoz, lokalnog vodiča i ulaznicu.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min18.dan (23.07.): Ho Ši Min

Slobodan dan ili fakultativni izlet Delta Mekong. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Delta Mekong

Nakon doručka krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećerne trske i tropskog voća u Vijetnam. Po dolasku na lokalitet, ulazimo u brod i vozimo se rekom Mekong, prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa i degustirati ih. Ovaj izlet je i jedinstvena prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina. 

Izlet obuhvata: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, lokalnog vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Ho Ši Min


19.dan (24.07.): Ho Ši Min – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 09:35h, broj leta QR975. Sletanje u Dohu u 13:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.


20.dan (25.07.): Doha – Beograd

Napuštamo hotel. Transfer do aerodroma i let za Beograd u 07:35h. Sletanje u Beograd po lokalnom vremenu u 12:20h. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: BANGKOK
BANGKOK, TAJLAND od  07.07. do 09.07.2024. 

Hotel New Siam RiverSide 3* – se nalazi na oko 500 m od Kao San Road-a i od Nacionalnog muzeja u Bangkoku, u oblasti Phra Nakhon. Hotel nudi uslugu pranja veša (uz doplatu), ostavu za prtljag i besplatan WiFi. U okviru smeštaja nalazi se bazen na otvorenom i restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room) i trokrevetne sobe (triple room). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

 

SMEŠTAJ: SAMUI
SAMUI, TAJLAND od 10.07. do 16.07.2024.

Weekender hotel 4* – Smeštaj se nalazi na Lamai plaži, na ostrvu Koh Samui. Od aerodroma Samui je udaljen 15km. U okviru hotela nalaze se 4 bazena, spa centar, fitnes centar, restoran i bar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: SIEM REAP
SIEM REAP, KAMBODŽA od 16.07. do 18.07.2024.

Central Indochine Dangkor Hotel 4* – Smeštaj se nalazi na 900 m od centra grada, na oko 7 km od hrama Angkor Vat i 6 km od aerodroma Siem Reap. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom i bar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: PNOM PEN
PNOM PEN, KAMBODŽA od 18.07. do 20.07.2024.

Harmony hotel 4* Hotel je udaljen 500 metara od parka Riverfront, dok su Vat Pnom i konferencijska sala Chaktomuk 2 udaljeni 1 km. Tržni centra Aeon je udaljen 3,8 km. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom, bar, spa i fitnes centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: HO ŠI MIN
HO ŠI MIN, VIJETNAM od 20.07. do 24.07.2024.

Adora Art hotel 4* – Smeštaj se nalazi u turističkoj zoni  Ho Ši Mina, na 100m od parka Cong Vien Van Hoa, na 550m od Gradskog muzeja i na 5km od međunarodnog aerodroma Tan Son Nha. Hotel poseduje: restoran, bazen na otvorenom, bar, ostavu za prtljag. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe (triple room) i porodične sobe(family room with 2 double beds). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: DOHA
DOHA, KATAR od 24.07. do 25.07.2024.

Ramada Encore Doha by Wyndham 4* – hotel se nalazi u centru Dohe, na 1,5 km od šetališta Dohe, Muzeja islamske umetnosti, Muzeja Katara i Souk Vakifa. Međunarodni aerodrom Hamad udaljen je 13 km. Hotel poseduje internacionalni restoran i grejni zatvoren bazen, kao i saunu i fitnes centar. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje(accomodation).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NOVOGODIŠNJA PROMOCIJA

~ PROMOCIJA ~
Pozivamo Vas da iskoristite novogodišnju Manga promociju i da rezervacijom do 15.02.2024. po najpovoljnijoj ceni osigurate vaše mesto na željenom putovanju uz brojne pogodnosti i popuste prilikom prijave!


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi)
~ za prijavu i
za uplatu u celosti do 15.02. ~

2899€ 2499€

~ za uplatu od 500€ prilikom prijave: 2599€ ~
~ za uplatu od 100€ prilikom prijave: 2699€ ~


~ Broj putnika po terminu je ograničen ~


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 600€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 240€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 600€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 360€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Bangkok / Ho Ši Min – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Ko Samui – Siem Reap sa usputnim presedanjem u Bangkoku – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Bangkoku hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom(1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj na Ko Samuiju u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom  (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Siem Reap-u u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Pnom Penu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Ho Ši Min-u u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Dohi u hotelu 4* na bazi 1 noćenja  (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Tajland – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Vizu za Vijetnam – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Vizu za Kambodžu – za više informacija kontaktirajte našeg agenta.
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

BANGKOK: RAZGLEDANJE BANGKOKA – 70€
BANGKOK:
PLOVEĆA PIJACA I VOZ MARKET – 45€
KOH SAMUI: VODOPAD NAMUANG / MAE NAM / FISHERMAN’S VILLAGE – 30€
KOH SAMUI:
ELEPHANT KINGDOM – 85€
KOH SAMUI:
ISTOK OSTRVA – 30€
PHNOM PEN: PHNOM PENG RAZGLEDANJE – 50€
SIEM REAP:
ANGKOR WAT – 85€
HO ŠI MIN: HO ŠI MIN RAZGLEDANJE – 20€
HO ŠI MIN: CU CHI TUNELI – 60€
HO ŠI MIN: DELTA MEKONG – 75€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

TAJLAND

 

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Tajland moraju obezbediti pre putovanja. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:
Od 1. novembra 2022. godine vize za ulazak u Kraljevinu Tajland se izdaju u elektronskom formatu i dostavljaju se na Vašu e-mail adresu. S tim u vezi, potrebno je da dostavite tražene informacije i dokumentaciju u elektronskom formatu, po sledećem redosledu i na sledeći način:

 

TURISTIČKA VIZA (single entry)

Sa turističkom vizom (sa jednim ulaskom) možete da boravite u zemlji do 60 dana, uz mogućnost produžetka boravka u najbližem Imigracionom birou u Tajlandu za dodatnih 30 dana („visa extension“)

 1. Generalni podaci (šaljete ih u tekstu e-maila):

– broj mobilnog telefona

– bračno stanje

– zanimanje

– naziv firme u kojoj ste zaposleni (ako ste zaposleni) ili fakulteta (za studente)

– ako ste već bili u Tajlandu: mesec i godina poslednje posete

 1. Sken u boji stranice pasoša sa Vašim podacima, uz napomenu da pasoš mora važiti još najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje pasoša)
 2. Sken u boji prednje strane lične karte sa Vašim podacima (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje lične karte)
 3. Elektronska kolor fotografija aplikanta 5 x 5 cm (u .jpg formatu)
 4. Rezervisana avio karta iz koje se vidi ulaz i izlaz iz Tajlanda (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
 5. Potvrda rezervisanog smeštaja (obezbeđuje agencija za putnike prijavljene za putovanje)
 6. Potvrda o zaposlenju na engleskom sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca adresirana na Royal Thai Embassy Athens ili 

Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca (u .jpg ili .pdf formatu). 

Studenti samo treba da dostave sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima (u .jpg formatu).

 1. Taksa za vizu i uslugu viziranja – 100€ 

 

NAPOMENE:

– Za vizu se može aplicirati najviše 80 dana pre putovanja.

– Nosioci TOURIST vize, prilikom ulaska u zemlju, moraju imati kod sebe novčana sredstva u iznosu od najmanje 20.000 Bahta (oko 560 eura) po osobi ili 40.000 Bahta (oko 1.120 eura) po porodici – u gotovini ili na kreditnoj kartici.

– Konzulat zadržava diskreciono pravo da podnosiocu zahteva za turističku vizu zatraži i dodatnu dokumentaciju, poput potvrde o zaposlenju, potvrde o školovanju, potvrde o novčanim primanjima i sl.

ROK ZA IZRADU VIZE: Do 7 radnih dana. 

 

NAPOMENE za osobe koje putu sa maloletnom decom:

 1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Original saglasnost drugog roditelja, na engleskom, overena kod notara da dete može da putuje

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Kopija pasoša roditelja koji ne putuje

 1. Ako maloletno dete putuje sa licem koje mu nije roditelj, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Original saglasnost oba roditelja, na engleskom, overena kod notara da dete može da putuje

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Kopija pasoša oba roditelja

 1. Ako maloletno dete putuje sa roditeljem kome je sudskim putem povereno samostalno vršenje roditeljskog prava, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Kopija sudske presude

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

 1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, a drugi roditelj je preminuo, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

– Izvod iz knjige umrlih (kopija)

 1. Ako maloletno dete putuje sa oba roditelja ali različitih prezimena, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:

– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

 

COVID-19 uslovi ulaska:

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

 

KAMBODŽA


NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

 

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Kambodžu mogu dobiti na samoj granici ili online.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

 • Viza za Kambodžu se dobija online – LINK
 • Kreditna kartica
 • Email adresa
 • Cena single-entry vize koja je potrebna za ovo putovanje je 36USD (podložno promeni)

COVID-19 uslovi ulaska:

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

VIJETNAM


NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Vijetnam moraju obezbediti pre putovanja, online.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

 

Potrebna dokumentacija za viziranje:

 • Viza za Vijetnam se dobija online  – LINK
 • Kreditna kartica
 • Email adresa
 • Fotografija ili sken stranice pasoša sa ličnim podacima (.jpg format)
 • Elektronska fotografija pasoškog formata (4x6cm, bela pozadina, bez naočara – jpg format)
 • Cena single-entry vize koja je potrebna za ovo putovanje je 25USD (podložno promeni)

  Ukoliko želite da viziranje izvrši agencija. Taksa za vizu i uslugu viziranja – 5.000 rsd (uplata preko žiro  računa ili u gotovini)

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

 • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze


OPŠTE NAPOMENE

– Organizator putovanja je TA „SONIC – TOURS“ d.o.o. MB 20662913, sa sedištem u Beogradu,  stalna članica YUTA-e / Licenca br. OTP 193/2021 od 23.11.2021./ kategorija licence A i za putovanja važe opšti uslovi putovanja od 01.10.2023.
– Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
– Uplatom paket aranžmana, prevoza ili ponudjene turističke usluge smatra se da je putnik pročitao navedene napomene i izvode i da prihvata sve navedeno, bez prava na naknadni prigovor i žalbu.  
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
– U slučaju bilo kakve incidentne situacije (kradja, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 20 dana pre datuma polaska.
– Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
– Za realizaciju bus aranžmana potrebno je minimum 45 putnika, dok je za realizaciju avioaranžmana potrebno minimum 10 putnika.
– Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.
– Kod avio aranžmana moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.
– U slučaju promene cene avio prevoza od strane avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana. Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte. U bilo kom slučaju odustanka putnika od putovanja, a nakon potvrde rezervacije ili kupovine avionskih karata, novčani iznos uplaćen za aviokartu/e se ne vraća (avio karte su nerefundabilne).
– Putna dokumenta: Sva dokumenta aerodromski predstavnik agencije predaje putnicima 2h pre zakazanog vremena poletanja. Po preuzimanju dokumenata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Planirajte vreme za put do aerodroma, zbog mogućih zakašnjenja (saobraćajne gužve, radova na putu i sl.). Agencija neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao zbog zakašnjenja u dolasku na aerodrom da se prijavi za let. Za te putnike primenjivaće se otkazne uzanse iz OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA – kao da su odustali na dan polaska.
– Predstavnik agencije – je obavezan da dočeka i isprati putnike i obilazi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija, mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći (usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo).
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak…)
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, a ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu (doplatu za jednokrevetnu sobu) – bez praznog kreveta u njoj. Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama, kako bi se izbegla doplata za jednokrevetnu sobu. Trudimo se da putnike spojimo u sobu, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu, ali organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. Putnik će prihvatiti da deli sobu (čak i dvokrevetnu sobu sa twin ili double krevetom) sa osobom koju mu organizator dodeli, ukoliko nije platio doplatu za jednokrevetnu – privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Agencija prevozi putnike do objekta smeštaja onoliko koliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da su u pitanju grupna putovanja, i tome je sve podredjeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju zavise isključivo od organizatora i predstavnika agencije u prevoznom sredstvu kao i atmosfere koja se želi postići, a sve zavisno od destinacije koja se posećuje (želimo vam skrenuti pažnju da su putovanja prevashodno namenjena mladima i onima koji se tako osećaju, tako da su muzika i filmovi prilagodjeni našoj ciljnoj grupi). Temperatura u vozilu ne može se podešavati individualno za svako sedište, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje medju putnicima i osećaj kolektivizma.
– Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Za realizaciju fakultativnih izleta (Daleke destinacije i avio aranžmani) je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz korekciju cene – cene mogu biti više). Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predvidjenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
– Putnik je dužan da poštuje satnice odredjene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs