AZERBEJDŽAN – GRUZIJA 26.07.

AZERBEJDŽAN – GRUZIJA 
10 DANA / 8 NOĆI
BAKU – ŠEKI – TBILISI
26.07 – 04.08.2024.

Mističnost i nestvarni predeli, drevni manastiri, gradovi u stenama, verska šarenolikost, tri priznate i četiri nepriznate republike, brojni narodi sa svojim jezicima i dijalektima, četiri različita pisma, sve spojeno i isprepletano na jednom tako malom prostoru, koji deli Evropu i Aziju. To je Zakavkazje, ili Južni Kavkaz. Već sam geografski položaj na sudaru dva kontinenta odredio je svu raznolikost i kompleksnost ovog regiona. Ovde je Crno more sa jedne, a Kaspijsko sa druge strane. Ovde se nalaze najviše planine Evrope i najstarije hrišćanske države na svetu. Specifična hrana, svetski poznata vina, dodiri kultura, prirodni fenomeni. Ovde se, na jednom mestu, susreću tradicije pravoslavlja, islama, zoroastrizma. Stari Grci su region Kavkaza izabrali za scene Prometejeve mitske patnje, a Argonauti su ovde tražili zlatno runo na obali Crnog mora. Nekada sovjetske republike, danas nezavisne države, Azerbejdžan i Gruzija  nastoje da istaknu svoju posebnost i da se uključe u svetske privredne i geopolitičke tokove. Gruzija je zemlja velikih kontrasta i dobroćudnih ljudi, fantastične kuhinje, neobičnih crkava i prijatne klime. Na jednoj strani nalaze se primorski gradovi i letovališta, na drugoj su visoke planine i poznata skijališta, a na trećoj su polupustinjske oblasti i plodni vinski regioni, u kojima se vino proizvodi hiljadama godina. Glavni grad Tbilisi idealna je baza za upoznavanje ove neobične zemlje. Mesto susreta starog i modernog, pun iznenadjenja, užurban, predivne arhitekture i prava metropola.
Azerbejdžan je izrazito muslimanska zemlja, „zemlja vatre“, predusretljivih ljudi, čuvar tradicije i svoje islamske prošlosti. Poznata kao zemlja nafte, njena moderna istorija direktno je vezana za naftnu industriju, usled čega je Baku izrastao u grad modernih građevina neobičnih arhitektonskih stilova. 


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (26.07.): Beograd – Istanbul – Baku

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 14:35h, broj leta VF114, sletanje u 17:20h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 5h i 40 minuta. Nastavak leta za Baku u 23:00h, broj leta VF179.


2.dan (27.07.): Baku

Sletanje u Baku u 02:50h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Dobrodošli u Azerbejdžan, zemlju bogatu kulturom i gostoljubivošću! Otkrijte čaroliju Baku, glavnog grada, gde je vekovima stapanje istoka i zapada stvorilo jedinstvenu atmosferu. Istinski doživite duh ovog grada kroz njegovu raznoliku arhitekturu, obilje kulturnih znamenitosti i nezaboravne gastronomske specijalitete. Neka vaše putovanje bude ispunjeno ljubaznošću ovdsašnjih stanovnika i čarima azerbejdžanske tradicije. Slobodno vreme ili fakultativni izlet: razgledanje Bakua. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE BAKUA

Upoznajemo se sa najvećim atrakcijama ovog modernog grada koji leži na obalama Kaspijskog jezera. Obilazak započinjemo u starom gradu Ićerišeheru, koji je na listi Svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESKO-a. Posećujemo srednjovekovnu Širvanšahovu palatu, centar slavnog Širvanšahovog kraljevstva, dvorište Divanhanu, sa starim džamijama, minaretima, karavansarajima i kupatilima. Istražujemo orijentalnu stranu ovog velelepnog grada i saznajemo o bogatoj istoriji islamske civilizacije Azerbejdžana. Posećujemo čuvenu Devojačku kulu, koja je obavijena velom misterije i slušamo o brojnim legendama preislamskog i islamskog perioda. Pazarimo kod lokalnih prodavaca orijentalne predmete i suvenire. Slobodno vreme za ručak. Nakon toga, ulazimo u novi deo grada, gde će nam postati jasno zašto Baku nazivaju „Dubaijem Kavkaza“. Prošetaćemo Primorskim bulevarom, koji je izgrađen uz Kaspijsko more, gde ćemo videti najmodernije poslovne i kulturne zgrade neobičnih arhitektonskih oblika. Videćemo „Malu Veneciju Bakua“, Muzej ćilima, Trg nacionalne zastave, Kristalnu halu koja je izgrađena specijalno za Evroviziju 2012. godine i druga inovativna arhitektonska ostvarenja modernog Bakua.

Izlet obuhvata: transfer, ulaznice, usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Baku3.dan (28.07.): Baku

Slobodno vreme ili fakultativni izlet: Blatni vulkani Gobustan i večna vatra Azerbejdžana. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: BLATNI VULKANI GOBUSTAN I VEČNA VATRA AZERBEJDŽANA

Na ovom izletu posećujemo Gobustan i poluostrvo Abšeron sa Hramom vatre. Gobustan je region jugozapadno od Bakua, poznat po praistorijskim petroglifama. Obilazak započinjemo u muzeju Gobustana gde se mogu videti prastare ljudske kosti i oruđe koje su koristili ljudi iz mezolitskog perioda. Nakon toga, odlazimo do brda gde ćemo imati priliku da na stenama vidimo prave crteže praistorijskih ljudi. Obilazak nastavljamo posetom jedne od najvećih atrakcija Azerbejdžana – blatnih vulkana! Azerbejdžan je na prvom mestu u svetu po broju blatnih vulkana, koji se nalaze širom ove zemlje. Na ovoj turi imaćemo priliku da izbliza vidimo ovaj prirodni fenomen. Drugi deo ture posvećen je obilasku mistične palate Atešgaha, „Vatrenog hrama“ koji se smatra najstarijim verskim objektom Azerbejdžana, izgrađenim za potrebe stare istočnjačke religije koja je bila dominantna na ovom prostoru – zoroastrizma. Turu završavamo na najpoznatijem mestu „večne vatre“, na “gorućoj planini” Janardagu gde vatra ne prestaje i prirodni gas gori još od davnina. Na ovom mestu osetićemo svu mističnost ove zemlje, koja s razlogom nosi epitet „zemlja vatre“. 

Izlet obuhvata: transfere, ulaznice, usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Baku


4.dan (29.07.): Baku – Šamaki – Lahid – Šeki

Opraštamo se sa glavnim gradom „zemlje vatre“ i krećemo ka unutrašnjosti države, ka planinskim predelima Azerbejdžana. Na putu ka Šekiju, zaustavljamo se u Šamaki regionu, poznatom po bogatoj istoriji i tradicionalnim Šamaki plesačima. Najpre obilazimo mauzoleje čuvenih sufija Diri Baba i Pirsaat Pir, a zatim istoimeni stari grad – Šamaki, nekadašnju rezidenciju Širvan-šaha i jedan od ključnih na Putu svile, gde odlazimo do stare Džuma džamije, mauzoleja Jedi Gumbez i grobnog mesta porodice Širvanšaha. Nakon pauze za ručak, idemo ka gradu Ismailu, odakle prolazimo kroz kanjon i brdovite predele da bismo stigli do Lahiđa, izolovanog sela iz V veka koje i dalje čuva nekadašnji izgled i tradiciju lokalnog naroda specifičnog jezika. Selo ima kamene kuće i prodavnice, uske popločane ulice, zanatske radnje i suvenirnice. Nekada je imalo oko 200 zanatlija, čiji proizvodi su bili izuzetno cenjeni na bazarima u Bagdadu. Čuveno je po nakitu, tepisima, keramičkim, gvozdenim i bakarnim predmetima koji se prave na tradicionalan način. U ovom kamenom planinskom selu osetićete kao da je vreme stalo, dok će se marljivi trgovci dovijati na razne načine da kupite bas njihove proizvode. Nakon obilaska, nastavljamo ka Šekiju, prelepom istorijskom gradiću u planinama. Ulazak u sobe. Noćenje.


5.dan (30.07.): Šeki

Šeki je mali ali važan istorijski grad lociran duž drevnog Puta svile. Poznat je po lokalnoj kuhinji i slatkišima, ali i šarmantnoj arhitekuri i ostacima nekada prosperitetnog grada na važnoj trgovačkoj ruti. Slobodno vreme ili fakultativni izlet: razgledanje Šekija. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE ŠEKIJA

Izlet započinjemo obilaskom Gornjeg grada, sa starim kućama i Šeki tvrđavom, unutar koje se nalazi i neobična kavkasko-albanska crkva Tri svetitelja. Zatim odlazimo do impozantne Palate Šeki kanova. Kanat Šeki je bio nekada najmoćniji kanat u regionu Kavkaza, a palate su jedan od poslednjih ostataka iz tog vremena. Bogata dekoracija spoljašnjosti i unutrašnjosti jedne od najlepših starih građevina u čitavom Azerbejdžanu, sa vidnim persijskim uticajem, ostaviće vas bez daha. Otići ćemo i do Posećujemo i radionicu halve, popularnog slatkiša iz Šekija. Odlazimo i do malog mesta Kiš, severno od grada, u kome se nalazi srednjovekovna crkva Kavkaskih Albanaca, drevnog naroda koji je naseljavao zapadne delove Azerbejdžana pre dolaska Turaka i Azera. Sama crkva je izgrađena na temeljima mnogo starijeg paganskog hrama, gde su iskopani posmrtni ostaci stari oko 5000 godina. Nakon obilaska, povratak u hotel.

Izlet obuhvata: transfere, ulaznice, usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Šeki6.dan (31.07.): Šeki – Signaghi – Tbilisi

Opraštamo se od Azerbejdžana i krećemo ka granici sa Gruzijom. Uz granične formalnosti i pasošku kontrolu, menjamo vozilo i lokalnog vodiča. Nadalje naši domaćini su Gruzini! Ulazimo u istočnu Gruziju i čuvenu vunsku regiju Kakheti. Gruzija je poznata po dobrim vinima, a ovo je prilika da se upoznate sa njenim drevnim vinskim tradicijama. Posećujemo domovinu gruzijskog vina, koje se ovde spravlja od najstarijih vremena. Naše putovanje nas vodi u mali ali šarmantan grad Signaghi. Šetnjom kroz popločane ulice ovog nedavno obnovljenog baroknog gradića otkrivamo zašto on nosi epitet “grad ljubavi”. Posećujemo lokalnu vinariju radi degustacije vina. Postajemo kuvari i zajedničkim snagama pravimo tradicionalne gruzijske specijalitete. Pre polaska dalje, pravimo kratku pauzu kod manastira Bodbe gde se sveta Nina zaustavila da odmori tokom širenja hrišćanstva po Gruziji. Ova poseta omogućiće nam da saznamo ponešto o ovoj svetiteljki ravnoapostolnoj, veoma važnoj figuri gruzinske religije. Nakon obilaska, nastavljamo ka glavnom gradu Gruzije. Stižemo u Tbilisi u predvečernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.


7.dan (01.08.): Tbilisi

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet: razgledanje Tbilisija. Nakon toga, slobodno poslepodne i prilika da se upoznaju neki od mnogobrojnih barova i restorana ili iznajmi privatno tursko kupatilo i uživa u čarima tople kupke. Naš predlog je i da se popnete uspinjačom do brda Mtatsminda. Uz piće ili gruzijski hačapuri možete uživati u prelepom pogledu na milionsku prestonicu iz ptičje perspektive. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: TBILISI - RAZGLEDANJE GRADA

U dogovoreno vreme krećemo u organizovani obilzak grada. Započinjemo pešačkom turom kroz stari deo Tbilisija. Upoznajemo se sa istorijom i lepotom ovog drevnog grada na raskršću puteva. Odlazimo do Metekhi crkve I spomenika gruzijskom kralju Vahtangu Gorgasalu koji je osnovao Tbilisi u V veku. Nastavljamo ka modernom Evropskom parku i prelazimo preko intrigantnog Mosta mira, vrlo neobičnog izgleda i osvetljenja. Žičarom se penjemo na tvrdjavu Narikala čiji su temelji iz IV veka, odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Odlazimo do masivnog spomenika Majke Gruzije koja u jednoj ruci drži mač za neprijatelje, a u drugoj vino za prijatelje. Razgled završavamo u modernom delu Tbilisija. Obići ćemo elegantni Trg Slobode i videti važne državne institucije u čuvenoj Rustaveli aveniji.

Izlet obuhvata: transferi (žičara), usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Tbilisi8.dan (02.08.): Tbilisi

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Drevna prestonica Gruzije, Staljin i pećinski grad. Noćenje. 

FAKULTATIVNI IZLET: DREVNA PRESTONICA GRUZIJE, STALJIN I PEĆINSKI GRAD

Mtskheta je stara gruzijska prestonica, mesto prihvatanja hrišćanstva u IV veku i sedište Gruzijske pravoslavne crkve. Obilazimo jednu od najvećih gruzijskih crkava – Svetitskhoveli, koja je grobno mesto prvog hrišćanskog kralja Gruzije i mesto gde se veruje da je ukopan deo Hristovog plašta. Saznajemo o istoriji ove drevne zemlje i značaju hrišćanstva na ovim prostorima. Penjemo se do Jvari manastira odakle se pruža pogled na grad i ušće dveju reka. Zatim nastavljamo prema centralnom delu Gruzije, ka gradu Gori – rodnom mestu Josipa Staljina. Posećujemo Staljinov muzej sa njegovom rodnom kućom i lokomotivom u kojoj je putovao. Tu se čuvaju Staljinovi lični predmeti, fotografije, novinski članci i prezentuju faze života i rada ovog kontroverznog sovjetskog lidera poreklom iz Gruzije. Na kraju odlazimo do drevnog pećinskog grada Uplistsikhe – Gospodnje tvrđave. Pećinski kompleks jedan je od najstarijih urbanih centara Gruzije i celog Zakavkazja, sa građevinama, otvorima i tunelima različite namene uklesanim u stene.

Izlet obuhvata: transferi, ulaznice, usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Tbilisi9.dan (03.08.): Tbilisi 

Slobodan dan ili fakultativni izlet: Kazbegi – gruzijski Kavkaz. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KAZBEGI

Krećemo u ranim jutarnjim časovima i prolazimo nestvarno zelenim i snežnim predelima kavkaskog planinskog lanca. Pravimo pauzu za fotografisanje i kupovinu gruzijskih rukotvorina. Odlazimo do gradića Stepantsminda, centar regije poznat i kao Kazbegi. Prema legendama, titan Prometej je okovan baš ovde, kažnjen zato što je naučio ljude da pale vatru. Usput ćemo proći i pored najpoznatijeg skijališta u regiji Gudauri koje postaje sve popularnije među iskusnim skijašima. Na kraju dana džipovima obilazimo impresivni Gergeti i crkvu svetog Trojstva, smeštenu na preko 2000 m n.v. Odavde se pruža spektakularan pogled na snežni planinski masiv Kavkaza

Izlet obuhvata: transfere, ulaznice, vožnju džipovima, usluge vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Tbilisi


10.dan (04.08.): Tbilisi – Istanbul – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Istanbul u 06:15h, broj leta VF226. Sletanje u Istanbul u 07:40h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 5h i 30 minuta. Nastavak leta za Beograd u 13:10h, broj leta VF113. Sletanje u Beograd u 13:45h. Kraj programa


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: BAKU
BAKU, AZERBEJDŽAN od 27.07. do 29.07.2024.

Liman Hotel Baku 4* – Hotel se nalazi na oko 800 metara od centra grada. Hotel poseduje besplatan Wi Fi. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: ŠEKI
ŠEKI, AZERBEJDŽAN od 29.07. do 31.07.2024.

Yaffle Inn Shaki Boutique Hotel 4* – Hotel se nalazi na oko 150 metara od centra grada. Hotel poseduje besplatan Wi Fi i restoran. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: TBILISI
TBILISI, GRUZIJA od 31.07. do 04.08.2024.

Brosse garden 4* – Hotel se nalazi na oko 1km od centra grada. Hotel poseduje bar, restoran i besplatan Wi Fi. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed). Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2099€ 1799€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 1899€  ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 1999€  ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 600€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 240€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 600€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 360€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za određene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Baku / Tbilisi – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Bakuu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Šekiju u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Tbilisiju u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Viza za Gruziju nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.
– Viza za Azerbejdžan nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

BAKU: BAKU RAZGLEDANJE – 45€
BAKU:
BLATNI VULKANI GOBUSTAN I VEČNA VATRA AZERBEJDŽANA – 70€
ŠEKI:
ŠEKI RAZGLEDANJE – 80€
TBILISI: TBILISI RAZGLEDANJE – 15€
TBILISI: DREVNA PRESTONICA GRUZIJE, STALJIN I PEĆINSKI GRAD – 70€
TBILISI: KAZBEGI – 75€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

GRUZIJA

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, mogu putovati u Gruziju bez vize za boravak do 90 dana.

Potrebna dokumentacija:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska

Počev od 16.06.2022. ukunute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

AZERBEJDŽAN

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, mogu putovati u Azerbejdžan bez vize za boravak do 180 dana unutar jedne godine.

Potrebna dokumentacija:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska

Počev od 01.05.2022.  ukunute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs