UBUD – GILI – NUSA DUA

15 dana / 12 noćenja

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


1. dan: Beograd – Bali

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar sa usputnim presedanjem.

2. dan: Bali – Ubud

Dolazak na Bali. Transfer do smeštaja u Ubudu. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Ubud je centar balinežanske umetnosti gde možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umetničke predmete, slike na svili. Cenkanje je svuda neizbežno i preporučljivo. Smeštanje i odmor. Noćenje.

3. dan: Ubud – Tegalalang – Tirta Empul – Goa Gajah

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet gde ćemo posetiti bajkovite Tegalalang pirinčane terase, napraviti fenomenalne fotografije i čuti priču o pirinču kao najdragocenijem daru Balinežana. Nastavljamo dalje ka hinduističkim hramovima Tirta Empul i Goa Gajah iz 11. veka. U popodnevnim satima povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan: Ubud – Git-Git – Aling-Aling

Dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do najlepših vodopada Balija. U džungli nedaleko od Singaraje posetićemo prelepe vodopade Aling-Aling, gde se možete kupati i spuštati niz vodopad. Zatim nastavljamo ka najvećem vodopadu Balija Git-Git gde pravimo prelepe fotografije. U povratku ćemo zastati kod jezeran Bratan na čijoj obali se nalazi i hram Bratan. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan: Ubud – Virgin Beach – Taman Ujung – Tirta Gangga

Fakultativni izlet u istočni deo ostrva. Ujutru ćemo uživati na Virgin plaži koja je izolovana od gradske i saobraćajne gužve. Beli pesak je prošaran crnim peskom, od vulkanske erupcije planine Agung. Zatim ćemo posetiti Taman Ujung park sa divnim jezerom i rezidencijom kraljevstva Karangasem. Nakon toga odlazimo do fenomenalnih vodenih palata koje krase ovaj deo Balija, Tirta Ganga je nekadašnja kraljevska palata. Kompleks krase bazeni, statue i fontane, a mi uživamo u šetnji i pravimo prelepe fotografije.  Na putu ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan: Ubud – Batur – Termalna banja

Fakultativni treking do vulkana Batur. Polazak iz hotela je u 2 ujutru. Treking traje oko 4 sata na visini oko 1700 m. Tokom trekinga videćemo dva kratera od kojih je jedan aktivan te uživati u pogledu na fenomenalan izlazak sunca. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali se opuštamo u termalnim izvorima Toya Devasya nakon završenog trekinga. Prilikom povratka u hotel proći ćemo kroz selo Kintamani, odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. Povratak u smeštaj. Noćenje.

7. dan: Ubud – Gili

Pakujemo stvari i u jutarnjim časovima se odjavljujemo iz hotela, transfer do luke Padang Bai. Vožnja brzim brodom do ostrva Gili. Transfer do smeštaja. Nakon smeštanja u sobe, slobodno vreme za uživanje na jednoj od najlepših plaža u ovom delu sveta. Gili predstavlja indonežanski egzotični raj, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice i idealna je destinacija za odmor i uživanje. Aktivnosti na ostrvu su različite, vožnja biciklom ili duge šetnje, ronjenje do okolnih koralnih grebenova, uživanje na belim peščanim plažama i u tirkizno plavom moru. Noćenje.

8. dan: Gili Meno – Gili Trawangan – Gili Air

Slobodan dan za kupanje i sunčanje ili vam možemo ponuditi fakultativni snorkeling izlet čamcem i obilazak drugih Gili ostrva. Ujutro krećemo lokalnim čamcem u obilazak tri Gili ostrva. Stajemo na najatraktivnijim mestima za ronjenje i kupanje sa kornjačama, raznovrsnim tropskim ribama i raznobojnim koralima. Pauza za ručak. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9. dan: Gili – Lombok

Fakultativni izlet na sever Lomboka, u ranim jutarnjim časovima prevozimo se lokalnim čamcem na kopno Lomboka. Posećujemo zadivljujuće Sendang Gile vodopade u selu Senaru i lokalno Sasak selo Sembalun u samom podnožju vulkana Rinjani. Upoznajemo lokalno stanovništvo i saznajemo mnogo novih interesantnih stvari i priča koje bude maštu. Slobodno vreme. Po povratku, prolazimo nadomak zapadne obale Lomboka, koju krase duge bele peščane plaže i pravimo nestvarne fotografije netaknute prirode. Kasno-popodnevna vožnja čamcem i povratak u smeštaj. Noćenje.

10. dan: Gili – Nusa Dua

U prepodnevnim časovima se odjavljujemo iz hotela i napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vozimo do luke na Baliju. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelepoj, dugačkoj plaži, koralno belom pesku, luksuznim hotelima koji se stapaju sa prirodom i odličnim restoranima indonežanske i internacionalne kuhinje. Nakon čekiranja u hotel, smeštamo se u sobe i slede hedonistički dani i uživanje u šarenim koktelima uz balinežanske melodije. Noćenje.

11. dan: Nusa Dua – Pandawa – Melasti – Uluwatu

Slobodan dan za odmor ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, surfing i uživanje uz lokalnu balinežansku hranu. Predveče fakultativan obilazak hrama Uluwatu, čuvenog hindu hrama, gde uz zalazak sunca možete uživati u Kećak plesu. To je tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla, kao deo poznatog Ramayana Epa koji se izvodi u amfiteatru sa preko 100 plesača i plesačica, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

12. dan: Nusa Dua – Canggu – Tanah Lot

Fakultativni izlet do hrama Tanah Lot, najznačajnijeg obeležja Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi do kojeg je moguće doći peške jedino kad nastupi oseka.  Nastavljano ka plaži Canggu i poseta poznatim barovima na plaži. Uživaćemo u zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan: Nusa Dua – Sanur – Jimbaran

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet do plaža Sanur, Tanjung Benoa i Jimbaran. U doba dana kad je plima, plaža Sanur predstavlja idealno mesto za kupanje jer nema velikih talasa. Na samoj plaži postoje lokalni kafići gde možemo uživati uz sveže cedjeno voće ili svež kokos. Posle Sanura idemo na još jednu plažu na jugoistoku Balija Tanjung Benoa. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Predveče sledi obilazak plaže Jimbaran, gde ćemo večerati morske plodove i uživati u zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

14. dan: Bali – Beograd

U jutarnjim satima odjavljujemo se iz hotela, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

15. dan: Beograd

Dolazak u Beograd i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


SMEŠTAJ:

BALI UBUD: Hotel 3* u Ubudu nalazi se u neposrednoj blizini pirinčanih polja, po kojima je Bali prepoznatljiv. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. U okviru hotela nalazi se restoran zapadne i azijske kuhinje i bazen. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. Hotel se nalazi na 1km od centra Ubuda. Usluga: Noćenje sa doručkom.

GILI: Hotel 3* na ostrvu Gili se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: Noćenje sa doručkom.

NUSA DUA: Ayodya Resort 5* ili sl. – je luksuzni kompleks ispred Nusa Dua plaže. Predivna palata na vodi sa kamenim skulpturama i fontanama u raskošnom tropskom krajoliku pružaju vam idealno mesto za Vaš odmor iz snova na najvišem nivou. Raznolika, internacionalna ponuda menija, zadovoljiće želje i najvećih sladokusaca. Hotelski kompleks je pozicioniran na jednom od najlepših delova plaže ovog mesta. Peščana plaža okružena velikim brojem palmi idealna je za duge šetnje. Kupanje je moguće i u plitkoj vodi tokom oseke. U okviru hotela nalaze se restorani, barovi, bazeni i spa centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve sobe imaju balkon, balkonski prostor ili terasu, sopstveno kupatilo, klima uredjaj, TV i WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Bali–Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja na Baliju – Ubud u hotelu 3* u 1/2 ili 1/3 sobama sa doručkom (kontinentalni)
-3 noćenja na Gili ostrvu u hotelu 3* u 1/2 ili 1/3 sobama sa doručkom (kontinentalni)
-4 noćenja na Baliju – Nusa Dua, u Ayodya Resort Bali 5* u 1/2 ili 1/3 sobama sa doručkom (kontinentalni) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeZVANIČNA PONUDA >>> LINK

PRIJAVI SE