KENIJA 14 DANA 15.06.

KENIJA
14 DANA / 11 NOĆI
NAJROBI – MOMBASA
15.06 – 28.06.2024.PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (15.06.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, broj leta QR232 . Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 50 minuta.


2. dan (16.06.): Doha – Najrobi

Nastavak leta za Najrobi u 02:05h, broj leta QR1335. Sletanje u Najrobi u 07:25h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Nakon odmora slobodno vreme ili vam predlažemo poludnevni fakultativni obilazak Najrobija i njegovih znamenitosti.  Slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Najrobija

Krećemo u obilazak Najrobija, prestonice Kenije. Naša prva stanica je Nacionalni muzej sa lokalnim znamenitostima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da se upoznamo sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Kraći odmor pravimo u Jeevanjee bašti. Obilazak grada završavamo posetom Nacionalnom arhivu koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija. Na kraju razgledanja, pravi avanturisti mogu poći u opcioni obilazak najvećeg kartonskog naselja subsaharske Afrike – Kibera.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu i predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi


3.dan (17.06.): Najrobi 

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Najrobi Nacionalni park i Giraffe centar. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Najrobi Nacionalni park i Giraffe centar

Najrobi Nacionalni park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Park je dom divljih životinja Afrike i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišim vrstama na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park i Giraffe centar i predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi4.dan (18.06.): Najrobi 

Slobodan dan ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet Nacionalni park Masai Mara. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Masai Mara

Nakon ranog doručka napuštamo sobe i krećemo na trodnevni izlet za nacionalni park. U safari džipovima napuštamo Nairobi i odlazimo na najpoznatiji safari na svetu. Nakon putovanja od 240 kilometara do Masai Mare ulazimo u park koji je zaštićena tek 1961. godine i prostire se na 1530 kilometara kvadratnih. Na putu pravimo pauzu kod Rift-valley za fotografisanje. Dolazak u smeštaj i ručak. Nakon kraćeg odmora krećemo na prvu safari vožnju. Park Masai Mara se naslanja na čuveni park Serengeti u Tanzaniji, a reka Mara po kojoj park nosi ime je mesto velikih migracija životinja. Do kraja popodneva uživamo u safariju nakon čega sledi povratak u smeštaj i večera


5.dan (19.06.): Najrobi 

Slobodan dan ili drugi dan trodnevnog fakultativnog izleta Nacionalni park Masai Mara. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Masai Mara

Rani polazak na safari avanturu nakon doručka. Safari vožnja kroz park traje ceo dan i ovde se može videti svih velikih Afričkih 5 životinja: lav, nosorog, slon, leopard i bivo. Pored njih se vidi i veliki broj ptica, antilopa, reptila, žirafa i divljih pasa. Tokom vožnje napravićemo pauzu za ručak i piknik. Upoznaćemo se sa ekosistemom i uvideti zaštoje divlja priroda Afrike tako jedinstvena.  Nakon celodnevnog izleta povratak u smeštaj. Večera. Noćenje. 


6.dan (20.06.): Najrobi

Slobodan dan ili treći dan trodnevnog fakultativnog izleta Nacionalni park Masai Mara. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Masai Mara

Doručak. Napuštanje smeštaja i vožnja kroz park ka Najrobiju. Povratak za Nairobi u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu za Nacionalni Park, smeštaj u lux kampu/lodžu, obroke i vodu, džip sa vozačem, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi7.dan (21.06.): Najrobi – posed Karen Bliksen – Mombasa

Doručak. Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet posed Karen Bliksen. Nakon doručka napuštamo sobe i stvari ostavljamo u prostoriju za prtljag. transfer do železničke stanice odakle ćemo modernim vozom Madaraka Express proći preko 450km kroz ruralni predeo Kenije. Videćemo prelepe predele istočne Afrke i vrh planine Kilimandžaro. Prolazimo kroz Tsavo Nacionalni park koji je dom crvenih slonova i drugih divljih životinja. U večernjim satima stižemo u Mombasu. Transfer do hotela. Ulazak u sobe i slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Posed Karen Bliksen

Kraj Najrobija, koji nosi naziv Karen, svoje ime duguje čuvenoj danskoj spisateljici Karen Bliksen (Karen Dinesen Blixen), koja je u osvit Prvog svetskog rata, 1914. stigla u Keniju, u nameri da se uda za brata blizanca svoje velike ljubavi, barona Brora Bliksena. Na ovom mestu – danas predgrađu Najrobija, kupili su kuću i odlučili da zasade plantažu kafe. Nakon kraćeg vremena, ispostavilo se da je baron bio loš poslovni čovek i neveran muž. Usput, i posao s kafom je potpuno propao, jer je plantaža zasađena na nadmorskoj visini od oko 2000 metara, što je za ovu biljku previše velika visina. Propasti farme doprinela je i suša, koju je pratila najezda skakavaca. Razočarana u brak i u dešavanja na farmi, Karen je odlučila da krene u otkrivanje Afrike. S obzirom da je u Danskoj diplomirala na fakultetu za umetnost i da je gajila strast prema crtanju, počela je da slika svoje sluge koje je veoma zavolela, i koje je materijalno pomagala. Zatim je ponovo krenula da piše. Njena knjiga „Moja Afrika“ (Out of Africa), nekoliko puta bila je nominovana za Nobelovu nagradu za književnost. U holivudskoj adaptaciji, 1985. godine snimljen je istoimeni film, sa Meril Strip i Robertom Redfordom, u glavnim ulogama. Na dodeli Oskara, film je pobedio u nekoliko kategorija.

Izlet obuhvata: transfer, ulaznice i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi


8.dan (22.06.): Mombasa

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Mombase. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Mombase

Uz pratnju lokalnog vodiča, posetićemo stari deo grada koji je podignut još u IX veku. Mombasa je prva prestonica Kenije, sa mnogo starijom i sasvim drugačijom istorijom od one na zapadu zemlje. Obići ćemo Tvrđavu Isus (UNESCO), u kojoj ćemo videti nasleđe nekadašnjih osvajača Mombase – Arapa, Portugalaca i Britanaca. U sklopu tvrđave, posetićemo mali muzej s eksponatima, koji će nam približiti srednjovekovnu trgovinu Puteva svile. Zatim odlazimo do lokalne pijace, gde ćemo videti šarenilo voća i povrća koje raste u Keniji, i posmatrati kako lokalno stanovništvo trguje. Usput, kupićemo neke od zanimljivih plodova i začina – baobab, makadamiju, sušeni mango, čajeve i kafu (Kenija važi za jednu od zemalja istočne Afrike, koja je poznata po proizvodnji čaja i kafe). U centru Mombase, obilazimo bašte Uhuru, ili “park slobode i nezavisnosti”, i u njoj, na granama ogromnih stabala manga posmatramo koloniju od preko 3000 velikih ljiljaca (voćnih šišmiša), podvrste slepih miševa. Po ulazu u bašte, videćemo ih visoko na drveću, i čuti njihovo neprekidno oglašavanje. Pored bašte, na Aveniji Moi slikaćemo se ispred spomenika Pembe Mbili (ili Pembe za Ndovu), simbola grada sastavljenog iz četiri velike, ukrštene(drvene) kljove nalik slavoluku, postavljene iznad gradske saobraćajnice 1952. Godine, u kolonijalno vreme, povodom posete britanske kraljice Elizabete II. Nakon odmora i pauze za ručak na obili, odlazimo do čuvenog Parka Haller, gde ćemo hraniti žirafe, videti krokodile, nilske konje, i slikati se sa džinovskim morskim kornjačama sa arhipelaga Aldabra.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Mombasa9.dan (23.06.): Mombasa

Slobodan dan u Mombasi. Noćenje.


10.dan (24.06.): Mombasa – Diani plaža

Slobodan dan ili fakultativni izlet plaža Diani. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Plaža Diani

Diani plaža je najpoznatije letovalište u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto na obodu prašume, gde u večernjim satima dolaze preslatki noćni majmuni – primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, taksu i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Mombasa11 – 12.dan (25.06. – 26.06.): Mombasa

Slobodan dan u Mombasi. 2 noćenja.


13.dan (27.06.): Mombasa – Najrobi 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u dogovoreno vreme. Transfer do aerodroma u Mombasi i let za Najrobi. Dolazak u Najrobi. Let za Dohu u 18:10h, let broj QR1336. Sletanje u Dohu u 23:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 8h.


14.dan (28.06.): Najrobi – Doha – Beograd

Nastavak leta za Beograd u 07:35h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: NAJROBI
NAJROBI, KENIJA od 16.06 do 21.06.2024.

Golden Tulip Westlands 4* – Smešteni smo u delu grada koji se naziva Westlands, 800m od Nacionalnog muzeja u Najrobiju. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MOMBASA
MOMBASA, KENIJA  od 21.06 do 27.06.2024.

Severin Sea Lodge 4* – nalazi se na samoj plaži Bamburi. U okviru hotela nalazi se bazen, fitnes centar, restoran i bar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed) i trokrevetne(triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: polupansion.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~
Povodom 18. rođendana MangaTrip-a!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2899€ 2499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2699€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 950€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 380€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 950€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 570€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Najrobi  – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Najrobiju u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Mombasi u hotelu 4* na bazi 6 noćenja na bazi polupansiona (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu i uslugu viziranja za Keniju (65€)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

NAJROBI: RAZGLEDANJE NAJROBIJA – 70€
NAJROBI: NACIONALNI PARK NAJROBI I GIRAFFE CENTER – 200€
NAJROBI: MASAI MARA LUX SAFARI – TRODNEVNA AVANTURA – 750€
NAJROBI:
POSED KAREN BLIKSEN – 40€
MOMBASA: RAZGLEDANJE MOMBASE – 70€
MOMBASA: PLAŽA DIANI – 60€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

KENIJA

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Keniju moraju obezbediti pre putovanja. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 3 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

1) Minimum 3 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Napraviti nalog za online viza aplikaciju na sledećem LINKU
4) Na istom linku popuniti aplikaciju, podići traženu dokumentaciju(fotografija pasoškog formata, skenirane spoljašnja strana pasoša i strana sa ličnim podacima, rezervacija hotela) i platnom karticom uplatiti odgovarajuću taksu. Trenutna cena: 52USD + troškovi obrade zahteva i bankarske transakcije
5) Nakon nekoliko dana, na istom linku potrebno je proveriti status svoje vize i skinudi PDF dokument u kome se potvrđuje da je viza odobrena.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs