MAROKO 10 DANA 28.04.

THE BEST OF MARAKEŠ

OPCIONO: CASABLANCA – RABAT – ESSAUIRA – SAHARA TRIP

28.04 – 07.05.2024.

10 DANA / 9 NOĆI


Kraljevina Maroko – zemlja mora, planina, pustinja, začina, kamila, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, jedinstvene tradicije, berberskih plemena, neverovatne istorije na sudaru Evrope i Afrike, zemlja kontrasta gde u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pesku i snežne vrhove planine Atlas odvajkada predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične drevne gradove, egzotične berberske  kasabe, dine i oaze usred beskrajne Sahare, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma.


 


Plan i program putovanja :

1.dan (28.04.): Beograd –  Frankfurt –  Marrakesh

Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Let za Frankfurt 06:15h, broj leta LH1411. Sletanje u Frankfurt u 08:15h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 4h i 25minuta. Nastavak leta za Marakeš u 12:40h, broj leta lh4370 i sletanje u 15:20h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Marrakesh, transfer do riada/hotela. Noćenje.

2.dan (29.04.): Marrakesh

Nakon doručka krećemo u fakultativno razgledanje grada (pešačka tura stari grad) – medine: džamija Koutoubia, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije gradjene u Maroku; Saadien’s Tombs sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru uradjenom u otmenom kararskom mermeru; El Badi Palace – gradjena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; Bahia Palace – najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rodjendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija… Sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima fakultativno odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz)- Jardin Majorelle, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Yves Saint Laurent. Slobodno vreme. Noćenje.3.dan (30.04.): Marakeš – Kazablanka – Rabat

Slobodni dani u Marakešu ili dvodnevni izlet Kazablanka – Rabat. Ukrcavamo se u bus/minibus i krećemo put Casablanca-e. Casablanca je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine ovaj grad izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se Zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. Po dolasku kraći panoramski obilazak grada i pešačka tura po užem centru grada, nakon čega imamo slobodno vreme, kupujemo suvenire, pravimo fantastične fotografije… U dogovoreno vreme u popodnevnim satima nastavak putovanja za Rabat. Dolazak u Rabat. Noćenje.

4.dan (01.05.): Rabat – Marakeš

Nakon doručka krećemo u panoramski obilazak Rabata – grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia glavni ulaz u kasbu Almohada uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah of Oudayas koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi Mausoleum of Mohamed V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hassan Tower i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. Nakon obilaska slobodno vreme do polaska za Marakeš. U dogovoreno vreme polazak za Marakeš. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje5.dan (02.05.): Marakeš –  Ouarzazate – Dades Gorges

Doručak. Slobodni dani u Marakešu ili trodnevni fakultativni izlet – Sve tajne Berbera (SAHARA). Naše avantura počinje. Putujemo preko prevoja Tizi-n-Tička Atlas (2260m), sa dalekosežnim pogledom na planine, do tradicionalnog visokoatlaskog berberskog sela Telouet Kasbah i idemo u obilazak Kasbe El Glaui, bivšeg gospodara rata i paše od Marakeša. Nastavljamo i posećujemo UNESCO svetsku baštinu c, spektakularno utvrđeno selo (ksour). Ručamo u Ouarzazate i nakon ručka nastavljamo put do Dades Gorges gde ćemo dobro provesti noć u riadu/hotelu. Noćenje.

6.dan (03.05.): Marakeš / Dades Gorges – Merzouga

Posle doručka, put nas vodi od Dades klisura sve do saharske pustinje Merzuga. Berberska sela pored kojih prolazimo nam otkrivaju mnoštvo tajni. Proći ćemo kroz Tinjdad, Jorf i Erfoud u kojima ćemo osetiti početak saharske oaze Tafilalt. Put nastavljamo do Merzuge. Po dolasku nakon kraćeg odmora, uzjahaćemo osedlane kamile koje samo nas čekaju i odvode u avanturu po peščanim dinama. Uživaćemo u berberskoj tradicionaloj muzici i ritmu bubnjeva. Imaćemo priliku da sa najlepše tačke ovog dela saharske pustinje fotografišemo zalazak i izlazak sunca. Prenoćićemo u lux opremljenom kampu u nomadskim šatorima. Noćenje.7.dan (04.05.): Marakeš/ Merzouga – Ouarzazate – Ait Benhaddou – Marrakesh

Nakon izlaska sunca i doručka vraćamo se u Merzugu, a zatim krećemo prema Ouarzazate. Na putu obilazimo berberske prodavnice u kojima možete kupiti suvenire poput fosila, tepiha, lampe, kože… Posetićemo i grad utvrdjenje / ksar Ait Benhaddou, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd…U dogovoreno vreme nastavak puta za Marrakesh. Noćenje.8.dan (05.05.): Marakeš – Esauira

Slobodno vreme u Marakešu ili vam predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Esauire. Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Odjavljivanjeiz smeštaja i transfer do Esauire. „Biser Maroka“, beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Nakon dolaska u smeštaj, slobodno vreme za uživanje na plaži, a u popodnevnim satima šetnja unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera! Slobodno vreme za obilazak medine, galerija i umetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

9.dan (06.05.): Esauira – Marakeš

Nakon doručka odlazimo u neku od lokalnih kooperativa za preradu argana, koji prirodno raste samo u Maroku – razgledanja procesa pravljanja kozmetičkog i jestivog ulja, kupovina najkvalitetnijih organskih proizvoda od argana. Nakon obilaska transfer do Marakeša. Dolazak u Marakeš. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (07.05.): Marakeš – Frankfurt – Beograd

Napuštamo sobe u dogovoreno vreme i transfer do aerodroma. Let za Frankfurt u 16:10h, broj leta LH4371.  Sletanje u Frankfurt u 20:55h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h. Nastavak leta za Beograd u 21:55h, broj leta LH1410. Sletanje u Beograd u 23:45h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

MARAKEŠ od 28.04 do 07.05.2024.

Hotel Lawrence D’Arabia 3* ili sl. – nalazi se na 20 min pešice od trga Jemaa-El-Fnaa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, sef, tv uredjaj. U okviru hotela nalazi se kafić, bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan Wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


RODJENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Povodom 17. rodjendana Manga Trip-a!

Pozivamo Vas da se do 09.06.2023. prijavite za željeno putovanje po najpovoljnijoj ceni i iskoristite brojne pogodnosti promocije uz dodatne popuste na samoj destinaciji!


~ Cena aranžmana ~
za prijavu i uplatu: – u celosti

1699€ 1299€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 1399€

– avansa od 100€ cena je 1499€


Manga PROMO + ponuda:

Putnici koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda od MangaTrip-a tom prilikom dobijaju na poklon vaučer u iznosu od 100€ koji mogu iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje! 


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Marakeš – Beograd sa presedanjem u Frankfurtu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Marakešu u hotelu 3* na bazi 9 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Maroko(agencija posreduje u izdavanju vize). Potrebnu dokumentaciju za dobijanje vize za Maroko možete videti na linku.
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
– Ulaznice 
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

<b>Marakeš - razgledanje/pešačka tura - 30€</b>

Ovom poludnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. 

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič,  usluge lokalnog vodiča, privatni transfer iz hotela do centra grada, spoljni obilazak džamije Kutubije, privatni transfer iz centra grada do Kasbe, spoljni obilazak ostatatka palate Baadi. (Ulaznice ne ulaze u cenu izleta)

<b>Marakeš - Majorel bašte - 30€</b>

Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. Posle pauze za ručak (ručak nije uključen u cenu izleta) posetićemo magične Majorel bašte (bus transfer) i upoznati se sa životom i delom modnog maga Iv Sen Lorana. Sve ulaznice po programu ulaze u cenu.

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič, usluge lokalnog vodiča, privatni transfer iz centra grada do Mažorel bašti, ulaznicu u Mažorel bašte i privatni transfer od Mažorel bašte do hotela.

<b>Sahara Trip - 200€</b>
 

1.dan Naše putovanje se nastavlja do Dades Gorges. Putujemo preko prevoja Tizi-n-Tička Atlas (2260m), sa dalekosežnim pogledom na planine, do tradicionalnog visokoatlaskog berberskog sela Telouet Kasbah i idemo u obilazak Kasbe El Glaui, bivšeg gospodara rata i paše od Marakeša. Nastavljamo i posećujemo UNESCO svetsku baštinu c, spektakularno utvrđeno selo (ksour). Ručamo u Ouarzazate i nastavljamo do Dades Gorges. 

2. dan Posle doručka, idemo od Dades klisura do saharske pustinje Merzuga. Berberska sela su razbacana po putu. Proći ćemo kroz Tinjdad, Jorf i Erfoud u kojima ćemo osetiti početak saharske oaze Tafilalt, a zatim nastaviti do Merzuge. Nakon malog opuštanja, idemo po kamile koje nas čekaju da nas odvedu u avanturu po peščanim dinama. Prenoćićemo u opremljenom kampu uz muziku bubnjeva usred Sahare, što je odlična prilika da se lepo slikaju zalazak i izlazak sunca. Kada stignemo u kamp, penjemo se na visoke dine da vidimo zalazak sunca i prenoćimo u nomadskim šatorima.

3.dan Posle gledanja izlaska sunca vraćamo se u Merzugu. Imaćemo priliku da se istuširamo i doručkujemo. Zatim krećemo nazad u Ouarzazate. Na putu obilazimo berberske prodavnice u kojima možete kupiti suvenire poput fosila, tepiha, lampe, kože… Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič, povratni transfer, ulaznice, doručak x2, 1 noćenje  Dades Gorgesu, 1 noćenje u kampu

<b>Esauira / 2 dana - 100€</b>
 

Fantastični beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad/hotel. U popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera. Sutradan je predviđena poseta jednoj od mnogobrojnih lokalnih kooperativa koje proizvode arganovo ulje, u kojoj ćete imati prilike da se upoznate sa posebnim procesima obrade argana, da oprobate jestivo arganovo ulje, kupite lokalne proizvode, i vidite kako lokalno stanovništvo prerađuje biljku. Odlazimo i do surferskog sela: Sidi Kauki, u kome kuliramo pored obale, odlazimo do nekog od surferskih barova, uživamo u suncu, fotografišemo malu ribarsku citadelu… u povratku se zaustavljamo na šoljicu čaja u cafeu koji je bio omiljeno mesto Džimija Hendriksa tokom njegovog boravka u Esauiri.

Izlet uključuje: privatni transfer na relaciji Marakeš-Esauira-Marakeš, pratnja vodiča-predstavnika agencije, poseta kooperativi za preradu argana i proizvodnju arganovog ulja, obilazak medine u Esauiri. (Cena ovog izleta umanjena je za cenu smeštaja koji je plaćen kroz aranžman)

<b>Kazablanka - Rabat / 2 dana - 100€</b>
 

1.dan Kazablanka je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine ovaj grad izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se Zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. Po dolasku kraći panoramski obilazak grada i pešačka tura po užem centru grada, nakon čega imamo slobodno vreme, kupujemo suvenire, pravimo fantastične fotografije…

2.dan Rabat – Nakon doručka krećemo u panoramski obilazak Rabata – grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia glavni ulaz u kasbu Almohada uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah of Oudayas koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi Mausoleum of Mohamed V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hassan Tower i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. Nakon obilaska slobodno vreme do polaska za Marakeš. U dogovoreno vreme polazak za Marakeš.

Izlet uključuje: privatni transfer na relaciji Marakeš- Kazablanka – Rabat- Marakeš, pratnja vodiča-predstavnika agencije, obilazak medine u Kazablanci, obilazak Rabata, 1 noćenje u hotelu 3* u Rabatu. (Cena ovog izleta umanjena je za cenu smeštaja koji je plaćen kroz aranžman)


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!