NEPAL – INDIJA 14 DANA 18.04.

NEPAL – INDIJA
14 DANA / 11 NOĆI
KATMANDU – DELHI – AGRA – JAIPUR 
18.04 – 01.05.2024.Svet pun zvukova, boja i mirisa. Indija je zemlja čuda, mistike i duhovnosti, zemlja začina i večite misterije… Zemlja ekstrema koja zaprepašćuje svojom veličinom i nepredvidljivošću. Jedino što je u Indiji predvidljivo jeste da vas neće ostaviti ravnodušnima.  Krenite na put u Indiju i pripremite se za iskustvo koje je teško zamisliti. Izmedju mita, legende, snova i stvarnosti, sledi susret sa svetom iz bajki… Kolevka civilizacije, neverovatna, egzotična, šarena i jedinstvena, Indija je zemlja u kojoj romantične palate i neosvojive pustinjske tvrdjave čine impresivno kulturno istorijsko nasledje. Spiritualno, religijsko i istorijsko bogatstvo je neverovatno.

Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao “krov sveta”. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mesto rodjenja Bude, Nepal je važno mesto hodočašća za milione budista koji dolaze sa raznih strana sveta. Gde god da krenete dočekaće vas širokim osmesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svetu i nemojte se iznenaditi ukoliko vas pozovu u svoj dom na šoljicu čaja. Smešten na vrhu sveta, Nepal je na samom koraku od raja, a oni koji su otkrili njegove čari sigurno se tako i osećaju.
Katmandu, prestonica Nepala, okružena je lancima visokih planina. Ovaj prelepi užurbani grad nalazi se na kulturnoj raskrnici izmedju Indije i Kine, a njihove uticaje videćete u arhitekturi i osetiti u lokalnoj kuhinji.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (18.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 12:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 35 minuta.


2.dan (19.04.): Doha – Katmandu

Poletanje aviona iz Dohe u 01:15h, broj leta QR 652. Dolazak u Kathmandu u 08:40h po lokalnom vremenu, glavni grad Nepala. Nakon dobijanja vize na aerodromu i pasoške kontrole, transfer do smeštaja u Thamelu, turističkom delu Kathmandua. Kathmandu se nalazi u Kathmandu dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret sa uzavrelim ulicama ovog grada… Noćenje.


3.dan (20.04.): Katmandu

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet razgledanje Durbar square i Boudhanat stupa. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET:</b> DURBAR SQUARE I BOUDHANAT STUPA

Opis izleta: Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. U blizini, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri.  Neverovatni i jedinstveni prizori.

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu4.dan (21.04.): Katmandu

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Swayambu stupa (Monkey temple), Patan i Bhaktapur. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET:</b> SWAYAMBU STUPA (MONKEY TEMPLE), PATAN I BHAKTAPUR

Opis izleta: Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu


5.dan (22.04.): Katmandu

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Chisapani. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET:</b> CHISAPANI

Opis izleta: Nakon doručka krećemo na izlet. Vozimo se do mesta Sundarijal, koje predstavlja glavno mesto za snabdevanje vodom u Katmanduu. Iz Sundarijala krećemo uzlaznom putanjom, prolazimo kroz nacionalni park Shivapuri i uživamo u spektakularnom pogledu na Himalaje, šume, sela i na prelepa pirinčana polja. Nastavljamo dalje prema selu Chisapani koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2,194 metara i odakle se pruža neverovatan pogled na planinski lanac Ganeš i Langtang. Povratak u Katmandu. 

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem, ulaznice.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Katmandu6.dan (23.04.): Katmandu – New Delhi

Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Delhi. Sletanje. Glavni grad Indije, sa populacijom od preko 15 miliona ljudi. Delhi je grad koji povezuje 2 različita sveta. Stari Delhi koji je bio glavni grad islamske Indije, izgleda kao lavirint sa uskim favelama i džamijama, a nasuprot tome Novi Delhi koji su stvorili britanski kolonisti, sastoji se od prostranih bulevara, vladinih zgrada, parkova. Delhi je bio sedište mnogih dinastija. Mnogo puta gradjen i rušen. Danas predstavlja glavni grad Indije, kulturni i politički centar države. Transfer do smeštaja. Nakon smeštanja i kraćeg odmora krećemo u šetnju i prvi kontakt sa indijskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.


7.dan (24.04.): New Delhi

Doručak.  Slobodno vreme ili fakultativni izlet razgledanje New Delhija. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET: </b>RAZGLEDANJE NEW DELHIJA

Opis izleta: Njegovo istorijsko srce, Stari Delhi, stoji kao svedočanstvo o slavnoj mogulskoj eri, obeleženoj vladavinom cara Šaha Džahana. Usred užurbanih ulica i uskih uličica, ostaci ove bogate prošlosti još uvek se nalaze, od impozantne Crvene tvrđave do velikog Džama mesdžida, oba remek dela mogulske arhitekture. Naša prva stanica nalazi se u srcu Starog Delhija, Chandni Chawk je užurbana šoping oblast sa pijacama punim začina, sušenog voća, srebrnog nakita i živopisnih sarija, dok su uske sporedne ulice prepune malih prodavnica u kojima se prodaju eterična ulja, kancelarijski materijal i tradicionalni indijski slatkiši. Odlazimo do pijace začina Chawi na kojoj lokalci kupuju začine, nastavljamo dalje ka najvećoj džamiji u Indiji Jama Masjid. Džamiju je gradilo 5000 radnika, dok u nju može stati 25.000 ljudi. Prošetaćemo dvorištem džamije i nastavićemo dalje ka Crvenoj tvrđavi. Dobila je naziv po boji kamena koji se koristio za izgradnju. Služio je kao glavna rezidencija za mogulske careve. Arhitektura tvrđave odražava indo-islamski i mogulski stil. Neverovatna činjenica je da ima zid dug 2km koji će sigurno svakoga impresionirati. Nastavljamo dalje ka svetilištu Gurudwara. Ovo svetilište iz 17. veka posvećeno je sećanju na Guru Har Krišana, koji je bio osmi Sikh Guru. Smešten u blizini Connaught Placea, najprometnijeg naselja u glavnom gradu, Gurudvara privlači pažnju zbog svoje veličanstvene strukture, arhitektonske lepote i velike vodene površine zvane „Sarovar“ koja se nalazi u okviru kompleksa. Odlazimo do Swaminarayan Akshardhama i Raj Ghata, spomeniku posvećenom Mahatma Gandiju. Videćemo Qutub Minar, najviši minaret koji je pod zaštitom UNESCO-a. Na kraju odlazimo do Lotus Temple-a. Lotosov hram je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih građevina u Indiji. Međutim, otvoren je tek 1986. Hram se nalazi južno od Nju Delhija i ima jedinstven i impresivan dizajn u obliku cveta lotosa, indijskog simbola mira, čistoće, ljubavi i besmrtnosti.

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: New Delhi8.dan (25.04.): New Delhi – Agra

Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Agre, haotičnog , šarenog grada koji je i dom najpoznatije izjave ljubavi na svetu, Tadž Mahala. Dolazak u hotel. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.


9.dan (26.04.): Agra

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Taj Mahal i Agra tvrđava. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET: </b>TAJ MAHAL I AGRA TVRĐAVA

Opis izleta: Najčuveniji spomenik ljubavi i jedno od sedam svetskih čuda. Sagradio ga je mogulski princ Shah Jahan kao mauzolej za suprugu čuvenu Mumtaz Mahal. Izgradnja je trajala 22 godine, a 22000 ljudi je učestvovalo u izgradnji ovog velelepnog hrama. Nakon obilaska, sledi poseta impresivnoj tvrdjavi u Agra Fort koja je na UNESKO-voj listi spomenika od svetskog značaja još od davne 1983. Tvrdjavu su sagradili Moguli u 16. veku i od tada ona nije menjala svoj izgled. Povratak u Delhi u večernjim satima

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Agra10.dan (27.04.): Agra – Džajpur

Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Džajpura. Dolazak i ulazak u sobe. Džajpur je glavni grad Radžastana. Zovu ga i pink grad zbog roze boje koja preovladjuje na fasadama mnogih građevina. Slobodan dan ili fakultativni izlet Jhalana Leopard Safari park. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET:</b> JHALANA LEOPARD SAFARI PARK

Opis izleta: Jhalana park je prvi indijski rezervat leoparda koji se nalazi u gradu Džajpuru u državi Radžastan, Indija. Okružen je brdima Aravali, najstarijim planinskim vencem u Indiji. U rezervatu se nalazi više od 40 leoparda i 5 mladunaca! Osim leoparda, možete uočiti prugaste hijene, indijske cibetke, pustinjske mačke, mačke iz džungle, pustinjske lisice, šakale, dikobraze, pacove iz džungle, guštere i mungose, jelena Sambar, pegavog jelena (čital), plavog bika (Nilgai) i raznovrsnost zmija. Park je fantastična kapija za odmor ispunjen avanturama usred sirove prirode zajedno sa nezaboravnim viđenjem egzotičnih divljih životinja. Iz otvorenih džipova imaćemo priliku da obiđemo park.

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Džajpur


11.dan (28.04.): Džajpur

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Džajpura. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET:</b> RAZGLEDANJE DŽAJPURA

Opis izleta: Naša prva stanica je grad Amer i palata Amber. Amer je grad sa površinom od 4 kvadratna kilometra. Smešten visoko na brdu, glavna je turistička atrakcija u Džajpuru. Grad Amer je prvobitno sagradio Meenas, a kasnije je njime vladao Raja Man Singh I. Tvrđava Amber je poznata po svojim elementima umetničkog stila. Sa svojim velikim bedemima i nizom kapija i kaldrmisanih staza, tvrđava gleda na jezero Maota, koje je glavni izvor vode za palatu Amber. Mogulska arhitektura je u velikoj meri uticala na arhitektonski stil nekoliko zgrada tvrđave. Izgrađena od crvenog peščara i mermera, atraktivna, raskošna palata je raspoređena na četiri nivoa, svaki sa dvorištem. Sastoji se od Divan-e-Aam, ili „Dvorana za javnu publiku“, Divan-e-Khas, ili „Dvorana za privatnu publiku“, Sheesh Mahal (palata ogledala), ili Jai Mandir, i Sukh Nivas gde je hladna klima veštački stvorena vetrovima koji duvaju preko vodenih kaskada unutar palate. Odmah pored masivnog zamka nalazi stepenište žute boje, izgrađeno u 16. veku pod nazivom Panna Meena ka Kund. Stepenište je kvadratnog oblika, sa susednim stepenicama na sve četiri strane i prostorijom na severnom zidu. Veruje se da je ova soba korišćena za verske ceremonije pre venčanja ili na popularne datume festivala. Nastavljamo dalje ka Jal Mahal, Vodenoj palati. Palata Jal Mahal je arhitektonski prikaz radžputskog stila arhitekture (uobičajenog u Radžastanu) velikih razmera. Smeštena u sred Man Sagar jezera, veštačkog rezervoara stvorenog 1596. godine, Jal Mahal (ili „Vodena palata“) izgleda da je visoka samo jedan sprat, iako postoje još četiri nivoa  ispod vode. Nastavljamo dalje ka City Palace. Poznata po izuzetnoj prošlosti, City Palace Jaipur je jedno od važnih mesta u gradu. Ovaj spomenik baštine može se pohvaliti spojem mogulske, evropske i Rajputana arhitekture zajedno i kao rezultat toga, ova palata se ističe kao simbol koji prikazuje bogatstvo i kraljevstvo indijske istorije. Gradska palata Džajpur je zapravo veliki kompleks koji se nalazi unutar veličanstvene zgrade sa drugim dvoranama, palatama, baštama, kapijama i svetinjama. Ovo mesto je zapravo izgrađeno kao rezidencija za kraljevske porodice. Odlazimo do Jantar Mantar opservatorije. Opservatorija je zbirka instrumenata, koje je dizajnirao kralj 1700-ih, a svi govore o različitim delovima jednačine vremena i prostora. Postoji više sunčanih brojčanika, sistema za mapiranje kretanja planeta i instrumenata dizajniranih da kažu u koje vreme horoskopa se nalazite. Svi ovi delovi su veoma važni za hinduističku religiju (ljudi se venčavaju samo određenim danima koji odgovaraju njihovom znakova), pa im je bilo važno da sve to razumeju. Nastavljamo do Hawa Mahal – Palace of Wind. Hava Mahal je jedna od najpoznatijih i najočaravajućih znamenitosti Džajpura, ružičastog grada Indije. To je palata koju je 1799. godine sagradio Maharadža Savai Pratap Sing kao produžetak Kraljevske gradske palate u Džajpuru. To je palata koja ima 953 prozora ili džarokha koji propuštaju hladan vazduh i nude zadivljujući pogled na grad. To je palata koja ima jedinstven piramidalni oblik koji podseća na saće ili krunu. To je palata koja će vas svojom lepotom, istorijom i kulturom ostaviti bez daha.

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Džajpur12.dan (29.04.): Džajpur

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Puškar. Noćenje.

<b>FAKULTATIVNI IZLET:</b> PUŠKAR

Opis izleta: Puškar  – sveti grad u indijskoj državi Radžastan, koji se nalazi na obali jezera Pushkar. Ime grada u prevodu znači lotosov cvet. Puškar je Bramin grad, a prema hinduističkom verovanju Brama je tvorac Sveta. Poseta Braminom hramu, Novom Hramu, fakultativni safari kamilama i još mnogo toga. Slobodno vreme za uživanje u restoranma i kafeima uz lokalnu klopu. Povratak u Džajpur.

Izlet obuhvata: Povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Džajpur13.dan (30.04.): Džajpur – New Delhi

Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Celodnevna vožnja kroz centralnu Indiju sa usputnim pauzama i u popodnevnim satima dolazak u Delhi. Ulazak u sobe. Slobodno vreme za dnevni odmor.  U kasnim večernjim časovima transfer do aerodroma. 


14.dan (01.05.): New Delhi – Doha – Beograd

Čekiranje na let za Dohu. Poletanje aviona za Dohu u 04:20h, broj leta QR4771. Sletanje u Dohu u 05:55h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 30 minuta. Nastavak leta za Beograd u 07:25h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: KATMANDU
KATMANDU, NEPAL od 19.04. do 23.04.2024.

Norbulinka Boutique hotel 3* – hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel), 1,4km od Kathmandu Durbar skvera. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) i trokrevetne (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom(kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: NEW DELHI
NEW DELHI, INDIJA od 23.04. do 25.04.2024.

Radisson Blu Marina Hotel Connaught Place 5* – nalazi se na 500m od centra grada. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: AGRA
AGRA, INDIJA od 25.04. do 27.04.2024.

Courtyard by Marriott Agra 5* – nalazi se na 5km od centra grada. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: DŽAJPUR
DŽAJPUR, INDIJA od 27.04. do 30.04.2024.

Fairfield by Marriott Jaipur4 * – nalazi se na 2.4km od centra grada. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), . Sobe poseduju sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NOVOGODIŠNJA PROMOCIJA

~ PROMOCIJA ~
Pozivamo Vas da iskoristite novogodišnju Manga promociju i da rezervacijom do 23.03.2024. po najpovoljnijoj ceni osigurate vaše mesto na željenom putovanju uz brojne pogodnosti i popuste prilikom prijave!


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi)
~ za prijavu i
za uplatu u celosti do 23.03. ~

2399€ 1999€

~ za uplatu od 500€ prilikom prijave: 2099€ ~
~ za uplatu od 100€ prilikom prijave: 2199€ ~


Manga PROMO + ponuda:
Putnici koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda dobijaju na poklon vaučer u iznosu od 100€ koji mogu iskoristiti prilikom prijave za naredno Manga putovanje!


~ Broj putnika po terminu je ograničen ~


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 550€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 220€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 550€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 330€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd- Katmandu / New Delhi-Beograd sa presedanjem u Dohi- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Katmandu – New Delhi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim do 7kg
– Sve obilaske po programu puta
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Katmandu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
Smeštaj u New Delhiju u hotelu 5* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Agri u hotelu 5* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Džajpuru u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Dnevni odmor u New Delhiju poslednjeg dana boravka na destinaciji
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Nepal (Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Nepal dobijaju na granici pri ulasku u zemlju.)
– Vizu za Indiju (Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Indiju mogu dobiti online)
– Individualne troškove

– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

KATMANDU: DURBAR SQUARE I BOUDHANAT STUPA – 60€
KATMANDU: SWAYAMBU STUPA (MONKEY TEMPLE), PATAN I BHAKTAPUR – 50€
KATMANDU: CHISAPANI – 150€
NEW DELHI: RAZGLEDANJE NEW DELHIJA – 40€
AGRA: TAJ MAHAL I AGRA TVRĐAVA – 90€ 
DŽAJPUR: RAZGLEDANJE DŽAJPURA – 40€
DŽAJPUR: JHALANA LEOPARD SAFARI PARK – 
DŽAJPUR: PUŠKAR – 

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NEPAL

Potrebna dokumentacija:

1) Četiri fotografije pasoškog formata, ne starije od 6 meseci
2) Rezervacija avio karte (Manga Trip Travel vrši uslugu rezervacije i prodaje avio karata)
3) Minimum 3 slobodne strane u pasošu (dve strane moraju biti jedna pored druge)
4) Pasoš, koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
5) Taksa za izdavanje vize u iznosu od  35usd (podložno promeni), koja se plaća  na ulasku u Nepal.

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere za ulazak u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

 

INDIJA
Potrebna dokumentacija:

  • Viza za Indiju se dobija online  LINK
  • Pasoš koji važi minimalno 6 meseci po povratku sa putovanja
  • Fotografija ili sken stranice pasoša sa ličnim podacima (.pdf format)
  • Elektronska fotografija pasoškog formata (5x5cm, bela pozadina, bez naočara – jpg format  )
  • Kreditna kartica
  • Email adresa
  • Cena single-entry vize koja je potrebna za ovo putovanje je 25USD (podložno promeni)

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere za ulazak u zemlju vezane za Covid-19.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


OPŠTE NAPOMENE

– Organizator putovanja je TA „SONIC – TOURS“ d.o.o. MB 20662913, sa sedištem u Beogradu,  stalna članica YUTA-e / Licenca br. OTP 193/2021 od 23.11.2021./ kategorija licence A i za putovanja važe opšti uslovi putovanja od 01.10.2023.
– Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
– Uplatom paket aranžmana, prevoza ili ponudjene turističke usluge smatra se da je putnik pročitao navedene napomene i izvode i da prihvata sve navedeno, bez prava na naknadni prigovor i žalbu.  
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
– U slučaju bilo kakve incidentne situacije (kradja, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 20 dana pre datuma polaska.
– Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
– Za realizaciju bus aranžmana potrebno je minimum 45 putnika, dok je za realizaciju avioaranžmana potrebno minimum 10 putnika.
– Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.
– Kod avio aranžmana moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.
– U slučaju promene cene avio prevoza od strane avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana. Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte. U bilo kom slučaju odustanka putnika od putovanja, a nakon potvrde rezervacije ili kupovine avionskih karata, novčani iznos uplaćen za aviokartu/e se ne vraća (avio karte su nerefundabilne).
– Putna dokumenta: Sva dokumenta aerodromski predstavnik agencije predaje putnicima 2h pre zakazanog vremena poletanja. Po preuzimanju dokumenata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Planirajte vreme za put do aerodroma, zbog mogućih zakašnjenja (saobraćajne gužve, radova na putu i sl.). Agencija neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao zbog zakašnjenja u dolasku na aerodrom da se prijavi za let. Za te putnike primenjivaće se otkazne uzanse iz OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA – kao da su odustali na dan polaska.
– Predstavnik agencije – je obavezan da dočeka i isprati putnike i obilazi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija, mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći (usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo).
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak…)
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, a ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu (doplatu za jednokrevetnu sobu) – bez praznog kreveta u njoj. Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama, kako bi se izbegla doplata za jednokrevetnu sobu. Trudimo se da putnike spojimo u sobu, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu, ali organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. Putnik će prihvatiti da deli sobu (čak i dvokrevetnu sobu sa twin ili double krevetom) sa osobom koju mu organizator dodeli, ukoliko nije platio doplatu za jednokrevetnu – privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Agencija prevozi putnike do objekta smeštaja onoliko koliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da su u pitanju grupna putovanja, i tome je sve podredjeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju zavise isključivo od organizatora i predstavnika agencije u prevoznom sredstvu kao i atmosfere koja se želi postići, a sve zavisno od destinacije koja se posećuje (želimo vam skrenuti pažnju da su putovanja prevashodno namenjena mladima i onima koji se tako osećaju, tako da su muzika i filmovi prilagodjeni našoj ciljnoj grupi). Temperatura u vozilu ne može se podešavati individualno za svako sedište, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje medju putnicima i osećaj kolektivizma.
– Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Za realizaciju fakultativnih izleta (Daleke destinacije i avio aranžmani) je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz korekciju cene – cene mogu biti više). Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predvidjenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
– Putnik je dužan da poštuje satnice odredjene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs