Smeštena u Južnoj Americi, Kolumbija je zemlja čija raznovrsnost Vas može začuditi. Savremeni gradovi puni solitera i noćnih klubova, čarobne plaže, šetnje džunglom i safari Amazonom, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, plantaže kafa, ronjenje, surfovanje je samo deo stvari koje možete iskusiti u Kolumbiji. Svako mesto u Kolumbiji ima svoju istoriju koju treba otkriti, pejzaže koje treba videti i aktivnosti koje treba iskusiti. Možete probati najbolju kafu na svetu, doživeti neverovatnu zabavu, upoznati njihovu kulturu i otkriti zemlju u koju se svi putnici zaljubljuju.


14 dana / od 2099€Bogota – Medeljin – Kartahena

17.01 – 30.01.2024.
14 dana / od 2099€Bogota – Medeljin – Kartahena

02.02 – 15.02.2024.
14 dana / od 2099€Bogota – Medeljin – Kartahena

21.02 – 05.03.2024.

14 dana / od 2399€Bogota – Medeljin – Kartahena – Amsterdam

04.05 – 17.05.2024.

 

  

PROMO CENE! OSIGURAJ SVOJE MESTO!

VIŠE O KOLUMBIJI

KOLUMBIJA

Smeštena u Južnoj Americi, Kolumbija je jedina zemlja u Južnoj Americi koja ima obale na Pacifiku i Atlantskom okeanu. Svako mesto u Kolumbiji ima svoju istoriju koju treba otkriti, pejzaže koje treba videti i aktivnosti koje treba iskusiti. Možete probati najbolju kafu na svetu, doživeti neverovatnu zabavu, upoznati njihovu kulturu i otkriti zemlju u koju se svi putnici zaljubljuju. Za dobro jutro u Kolumbiji probajte bunuelos i arepas, kukuruzne tortilje sa sirom uz kajganu, ili tamales svinjetinu sa povrćem prelivenu čokoladom, na nedeljnom ručku poslužite se sancocho de gallina, pilećom supom. Kolumbijci su poznati sladokusci, tako da ćete naći mnogo poslastica, od kojih obavezno treba probati bocadillo i tres leches.

Bogota – glavni grad Kolumbije, grad kontrasta, koji nudi jedinstveno iskustvo turistima. Pripremite se za kombinacije starog i novog, mirnog i brzog. Videćete mirne biciklističke staze ispresecane divljim saobraćajnim putevima, stare crkve koje se nalaze u senci solitera. Bogota je jedan od najmodernijih gradova u svetu i dom za više od 7 miliona ljudi. Graciozne crkve, odlični muzeji, kulturni događaji i neverovatan noćni život učiniće vaše dane u Bogoti savršenim.

Šta videti:

Simon Bolivar park –  travnata površina, kompleks za opuštanje i sport.

Nacionalni muzej – izgrađen 1823, najstariji u zemlji. Muzej sadrži zbirku od preko 20,000 umetnina, uključujući radove i umetničke predmete iz različitih perioda nacionalne istorije.

Bogota muzej – prikazuje izuzetan izbor prehispanske zlatne kolekcije.

Bolivar square – lociran u srcu istorijskog dela Bogote. Na trgu se nalazi statua Simona Bolivara.

Maloka muzej – interaktivni muzej nauke.

Casa de Narino – dom i radno mesto predsednika Kolumbije.

93 Park –  rekreativni park koji je se nalazi u 93 ulici, najpoznatiji deo za šoping, noćne klubove i restorane.

Capitolio Nacional – nalazi  se na trgu Bolivar, kuća kongresa Kolumbije.

Katedrala Bogote – rimokatolička katedrala, sedište nadbiskupa Bogote.

Kartagina – nalazi se na severnoj obali Kolumbije, okrenut ka Karipskom moru jedan od najposećenijih gradova u Kolumbiji. Grad iz bajke, grad romantike i prirodnih lepota. U starom gradu ćete uživati u šetnji uskim ulicama i osetićete istoriju i misteriju ovih iznenađujućih zidova, crkvi, istorijskih spomenika i arhitekture sačuvane iz kolonijalnih vremena.

Šta posetiti:

Castillo San Felipe de Barajas –  tvrđava na brdu San Lazaro, sagrađena tokom kolonijalne ere.

Naval del Caribe muzej –  sadrži brojne stavke u vezi sa pomorskom istorijom ovog kraja.

Muzej Del Oro y Arqueologia – nalazi se velika kolekcija zlatnih i keramičkih komada iz pretkolumbovskog perioda. Kolekcija sadrži 538 komada nakita, 61 komad grnčarije, 12 komada kamena. Takođe se ovde održavaju i veliki broj izložba, radionica.

Palacio de la Inquisicion – smatra se tipičnom zgradom građanske arhitekture Kartagene iz 18. veka. U unutrašnjosti možemo videti zatvore i komore za mučenje.

Iglesia de Santo Domingo – najstarija crkva Kartagine iz 1579. godine.

Katedrala Kartagine – iz 1575. godine, ima veoma dugu i bogatu istoriju.

Zidovi Kartagine – dizajnirani da zaštite Kartaginu, gradnja je počela 1586.

Convento de San Pedro Claver – crkva i samostan izgrađeni 1580. i obnovljeni dva veka kasnije. Na glavnom oltaru čuvaju se posmrtni ostaci Petra Klavera.


 

...u skladu sa Vašim željama Hoteli 4* & 5*
POLASCI TOKOM CELE GODINE

#mangareporterBlog o putovanjima
HEDONIZAM JAČA ORGANIZAM

Kada, gde i kako?Napomene za putovanja
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA