VALENSIJA - AVIO


VALENSIJA

5 dana/avio

20.09 – 24.09.2017.

Valensija Manga Trip1

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Valensija

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla ili na dogovorenom mestu i transfer do odlaznog aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…) Let do Valensije,  transfer do smeštaja. Ulazak u smeštaj posle 15h. Ukoliko nam vreme to dozvoli, možemo izaći iz hostela, prošetati centrom Valensije – trećeg grada po veličini u Španiji i prestonici paelje – čuvenog španskog nacionalnog jela, grada gotičke arhitekture, ali i spektakularnih vizija savremenog arhitekte Santijaga Kalatrave. Povratak u hostel. Noćenje.

2. dan: Valensija

Nakon buđenja polazimo u veliku fakultativnu pešačku turu: La Lonha – tržnica svile, pod zaštitom UNESCO-a, jedna od najautentičnijih gotičkih građevina Starog grada, koja na svojoj fasadi obiluje interesantnim skulpturama koje se rugaju glavnoj crkvi – katedrali Presvete Bogorodice, takođe jednoj od značajnijih gotičkih katedrala Španije. Divimo se gotičkom Starom Gradu, koji je oivičen srednjevekovnim zidinama, kulama Torres de Quart i Torres de Serrano. Grad je doživeo najveći procvat u doba vladavine čuvenog pape Aleksandra Borhije (Borgia), koji je i sam bio iz okoline Valensije, a poznat je još iz rimskog doba. Na svakom koraku susrećemo se sa restoranima koji nude najbolju paelju u čitavoj Španiji, jer je Valensija upravo i mesto rođenja ovog prepoznatljivog jela. Šetamo kroz Boemsku četvrt, Devičanski trg sa Neptunovom fontanom, Kraljičin trg i Trg pred Gradskom kućom. Grad je izgrađen na meandru sada isušene reke Truije, a bez obzira na to što je na moru i poseduje jednu od najlepših plaža ovog dela Španije – Las Arenas – ne poseduje ribarski kvart, i nema značajnu pomorsku istoriju, jer je oduvek „gledao“ u pravcu kopna. Obilazak nastavljamo šetnjom kroz park Truija – isušeno korito istomene reke, u kome nailazimo na simbol savremene Valensije – Grad Umetnosti i Nauke, najpoznatije delo valensijanskog i svetski poznatog arhitekte Santijaga Kalatrave, poznatom po upotrebi čelika i stakla, ali i nastojanju da iz ovih rigidnih materijala izvuče najprirodnije oblike – skeleti riba, krošnje drveća, itd. Divimo se fantastičnim građevinama, pravimo sjajne fotografije. Slobodan ostatak dana. Povratak u hostel. Noćenje.

3. dan: Valensija – Costa Blanca

Današnji dan predviđen je za fakultativni obilazak južnog dela Valensijske regije – Costa Blanca ili Bela Obala. Imaćemo priliku da posetimo neka od najautentičnijih sela na obali između Valensije i velikog centra španskog primorskog turizma – Alikantea: Deniu i Haveu. Denia je poznata po svom utvrđenju koje nadgleda grad, ali i po sjajnim restoranima, uzanim ulicama, lepim kućicama i jako živopisnoj maloj marini. Havea je po rečima mnogih posetilaca najsimpatičniji mali grad u okruženju sa sjajnim plažama od kojih je Grandela, koja se nalazi nadomak grada jedna od najpoznatijih u regionu. Seoca se nalaze na samo 90km daleko do Ibice, koja se po vedrim danima može videti na horizontu. Ovaj dan iskoristićemo za uživanje i relaksaciju na mediteranskoj obali, dobroj hrani i autentičnom ambijentu Valensijanskog regiona. Povratak u Valensiju u dogovoreno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Valensija (Kuenka)

Današnji dan možemo iskoristiti za slobodno vreme u Valensiji, na plaži Arenas ili u nekom od lokalnih barova, restorana, tržnih centara, mnogobrojnih malih muzeja po kojima je grad poznat ali, takođe možemo (fakultativno) otići do Kuenke, jednog od najpoznatijih istorijskih gradova u okruženju Valensije. Kuenka je srednjovekovni grad koji je predstavljao zavidno vojno uporište na Iberijskom poluostrvu za Rimsko carstvo, Arape i hrišćane, zbog svog položaja na vrhu rečne klisure. Imajući u vidu različite kulture koje su Kuenku smatrale svojim domom, nije iznenađujuće što je grad mešavina arhitekture zaostale od njenih bivših stanovnika, uključujući i katedralu Gospe od Milosti, prvu crkvu u gotskom stilu u Španiji, kao i ruševine mavarske tvrđave. Međutim, najpoznatije građevine ovog mesta nazivaju se “Casas Colgadas” ili “Viseće Kuće”, koje su sagrađene u 15. veku i doslovno “vise” sa litice. Jedna od ovih kuća sada je preobražena u Muzej španske apstraktne umetnosti, jedan od najboljih muzeja ove vrste u Španiji. Poseta Kuenki oduzima dah i vraća posetioce u jedno minulo doba, koje će nas podsetiti na priče o hrišćansko-mavarskim ratovima, srednjevekovne vitezove i slavne španske kraljeve koji su branili i odbranili svoje kraljevstvo od neprijatelja sa drugog kontinenta. Povratak u Valensiju u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Valensija – Beograd

Odjavljivanje iz hostela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Beograda ili nekog od okolnih aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…). Transfer do Beograda (samo u slučaju sletanja na neki od aerodroma van Beograda). S osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

 CENA ARANŽMANA

 399€ – FIRST MINUTE

First minute cena važi do 01.05.2017. nakon čega se uvećava za 50€.

 Prilikom potpisivanja ugovora o putovanju minimalni iznos uplate je 100€ po osobi po prodajnom kursu Banke Intesa čime osiguravate vaše mesto na putovanju po najpovoljnijim cenama. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;


SMEŠTAJ: Smešteni smo u hotelu Beleret ili sl.  u širem centru Valensije u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Metro stanica nalazi se na 5 minuta od hotela (metroom treba 20 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, Luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće….


Cena aranžmana obuhvata:

– avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (ili avio prevoz do Valensije sa nekog od okolnih aerodroma – Budimpešta, Temišvar, Niš, Sofija)

– Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)

– smeštaj u hostelu u Valensiji na bazi 4 noćenja  u 1/3 sobi i 1/4 sobama. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje Valensije sa stručnim vodičem

– troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno zdravstveno osiguranje

– fakultativne izlete

– doplatu za prtljag (torba za check in) do 20 kg – 60 eur

– doplata za ½ sobu – 10 € po osobi po noći

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnika

– hranu