BARSELONA - AVIO


BARSELONA

5 dana/avio

05.09 – 09.09.2017.

10.10 – 14.10.2017.

BARCELONA, SPAIN - JULY 19: Ceramic mosaic Park Guell on July 19, 2013 in Barcelona, Spain. Park Gue

Barcelona – Drugi po veličini i broju stanovnika u Španiji, nesumnjivo je jedan od najlepših i najromantičnijih gradova Evrope .Grad u kome su dočekivali Kolumba sa njegovih putovanja, prepoznatljive bajkovite arhitekture Antonia Gaudija, osvaja svojom ležernošću i lepotom, brojnim kafićima, prodavnicama, pijacama izmedju starih gotskih gradjevina i svedoči o bogatstvu i moći Katalonije.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Barselona                      

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla ili na dogovorenom mestu i transfer do odlaznog aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…) Leto do Barselone,  transfer do smeštaja. Ulazak u smeštaj posle 15h. Večernji odlazak (lokalni prevoz) do centra Barselone – trg Katalunja  srce Barse, čuvena istorijska Gotska četvrt sa jednom od najpoznatijih, najinteresantnijih i najšarenijih pešačkih zona na čitavom svetu – La Rambla. Uživanje u jedinstvenom duhu prestonice španske Katalonije, mesta velikih kontrasta, ponosnih Katalonaca, doseljenika iz svih delova sveta, umetnika… Barselona pleni svojim šarmom već na prvom koraku. Povratak u smeštaj. Noćenje.

2. dan: Barselona

Dan namenjen za barselonsku Grand Turu (fakultativno): metroom odlazimo do crkve Sagrada Familia – najčuvenije delo poznatog katalonskog arhitekte Antonia Gaudia i ultimativni simbol grada: razgledanje spoljašnjih fasada koje obiluju neobičnim skulpturama, biblijskim prizorima i bogatom plastikom koja imitira prirodne oblike u kombinaciji sa trenkadizom po kome je arhitekta bio poznat. Odlazak do Trijumfalnog luka i obilazak monumentalnog parka Citadela, jednog od najlepših u gradu, čuvenom po EXPO-u iz 1888, velikoj fontani i Prirodnjačkom muzeju. Odlazak do jedne od njalepših gotičkih crkvi u gradu – Santa Maria Del Mar, prolazimo kroz delove stare Barselone – El Born i La Riberu sve do najpoznatije građevine katalonskog modernizma: palate Katalonske Muzike čija jedinstvena arhitektura pleni neverovatnom ritmikom fasade i mnoštvom neobičnih oblika. Nastavljamo naš obilazak preko Trga Urkinaona odakle metroom dolazimo do čuvene Plaza Espana – monumenzalni kružni tok sa alegorijom ujedinjene Španije iz doba drugog barselonskog EXPO-a (1929.) – panoramsko razgledanje sa vrha nove Koride sa koje se pruža pogled na poznato brdo Monžuik. Odlazimo do Magičnih fontana i palate Nacionalnog muzeja Katalonije. Našu turu završavamo na vrhu Monžuika, u Olimpijskom kompleksu iz 1992. godine. Povratak u centar grada i slobodnan ostatak dana. Noćenje.

3. dan: Tarahona i Sićes

Slobodan dan u Barsi ili fakultativna poseta Tarahoni i Sićes-u. Tarahona predstavlja jednu od prestonica Rimskog carstva dok je Sićes malo mondensko mesto na obali sunčane španske Costa Dourade poznatije kao Zlatna obala. Lokalnim vozom odlazimo do Tarahone – posećujemo Stari grad, koji je pod zaštitom UNESCO-a, rimske iskopine, Katedralu iz kasnog romaničkog perioda, mnoštvo autentičnih, uzanih uličica, razgledamo pravu Kataloniju, u ovom nekada najvažnijem gradu rimske provincije Iberije, koju je na kratko Oktavijan Avgust proglasio prestonicom čitavog Carstva. Spektakularna panorama nad rimskim amfiteatrom i šetnja Ramblom, u kojoj uvek vlada festivalska atmosfera. Predah i slobodno vreme za individualno razgledanje grada. U dogovorano vreme polazak za Sićes po dogovoru. Obilazak starog sela, autentičnog katalonskog duha, sa lepom seoskom crkvom, opštinom i građevinama iz 18. i 19. veka, uzanim uličicama i belo krečenim fasadama, sa mnoštvom neobičnih pločica na zidovima. Slobodno vreme na jednoj od najpoznatijih plaža u čitavoj severnoj Španiji, omiljenoj od strane Barselonaca i svih njihovih gostiju. Sićes je jedno od najposećenijih mondenskih mestašaca na španskoj obali, a poznat je i kao grad liberalnog duha, sve od hipi doba pa do današnjih dana, u kome su dobrodošli posetioci iz celog Sveta. ;esto za sjajan chillout kraj zlatnog Mediterana. Povratak u Barselonu u dogovoreno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Barselona

Slobodan dan u Katalonskoj prestonici tokom kojeg možemo fakultativno posetiti poznati park Guelj (zakazivanje unapred), Camp Nou – prestonicu španskog fudbala i sedište FC Barcelona hram za ljubitelje fudbala i nezaobilazna stanica na našoj poseti Barsi, barselonski akvarijum – jedan on najvećih u Evropi, sa mnoštvom interesantnih životinja iz morskih dubina, pingvinima i velikim bazenom sa ajkulama, koji će vam izmamiti strah i oduševljenje ovim fascinantnim životinjama. Predlažemo i posetu Barseloneti – poznata četvrt pored plaže, sjajni restorani i barovi, lokalni specijaliteti, španska paelja, sangrija… – iznajmite bicikl i provozajte se po celom gradu, posetite planinu Tibidabo i njen čuveni zabavni park, ili uživanje u najboljem šopingu u Španiji u nekom od mnogobrtojnih šoping centara. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Barselona – Beograd

Odjavljivanje iz hostela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Beograda ili nekog od okolnih aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…). Transfer do Beograda (samo u slučaju sletanja na neki od aerodroma van Beograda). S osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


CENA ARANŽMANA

 399€ – FIRST MINUTE

First minute cena važi do 01.05.2017. nakon čega se uvećava za 50€.

 Prilikom potpisivanja ugovora o putovanju minimalni iznos uplate je 100€ po osobi po prodajnom kursu Banke Intesa čime osiguravate vaše mesto na putovanju po najpovoljnijim cenama. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.


SMEŠTAJ: Smešteni smo u hotelu Travelodge Hospitalitet *** u širem centru Barselone  u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Autobuska stanica nalazi se na 500 metara od hotela (autobusom treba 15 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, Luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće….


Cena aranžmana obuhvata:

– avio prevoz na relaciji Beograd – Barselona – Beograd (ili avio prevoz do Barselone sa nekog od okolnih aerodroma – Budimpešta, Temišvar, Niš, Sofija) sa svim taksama

– smeštaj u hostelu u Barselonu na bazi 4 noćenja  u 1/3 sobi i 1/4 sobama. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

– Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)

– sve transfere prema planu i programu puta

– stručno vodjstvo puta

– troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno zdravstveno osiguranje

– fakultativne izlete

– doplatu za prtljag (torba za check in) do 20 kg – 60 eur

– doplata za ½ sobu – 10 € po osobi po noći

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnika

– hranu