BALI

Ubud – Nusa Dua

12 dana – avio 

USKORO !

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program putovanja :

1.dan: Beograd – Bali

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar sa usputnim presedanjem.

2.dan: Bali – Ubud

Dolazak na Bali. Transfer do smeštaja u Ubudu. Ukoliko moramo sažeti suštinu Ubuda u jednu reč, to je svakako kultura. Prestonica balinežanske umetnosti, ušuškana u srcu Balija nikoga nije ostavlja ravnodušnim. Od čarobnih portala, tradicionalnih dvorišta, preko kamene ornamentike koja pleni poglede sa svih strana, esnafskih ulica, umetničkih radionica, ateljea, galerija, dizajnerskih butika, pa sve do najboljih šolja kafe i fenomenalnih restorana. Ubud svakome nadje slabu tačku. Dozvolite da vam pomognemo da pronadjete svoju. Noćenje

3.dan: Ubud – Tegalalang – Tirta Empul – Goa Gajah

Budimo se ujutru uz mirise canang sari-ja. Pozivamo vas da u rano popodne fakultativno krenemo u istraživanje najlepših kutaka ovog kraja. Tengalalang – pirinčana polja, razglednica su Balija koja u sebi krije suštinu istočnjačke kulture, balinežanskog hinduizma i osnovnu namirnicu za život u ovom delu sveta. Otkrićemo zbog čega se Bali naziva ostrvom 10 000 hramova i posetiti neke od najznačajnijih i najinteresantnijih. Noćenje.

4.dan: Ubud – Git-Git – Aling-Aling

Jedna od naših omiljenih aktivnosti na Baliju je osvajanje vodopada! Nudimo vam fakultativni izlet u džunglu nedaleko od severnog centra Balija, gde ćemo  posetiti prelepe vodopade Aling-Aling. Kako vam zvuči kupanje u vodopadu, spuštanje niz slap ili možda skakanje sa litice? Avanturu nastavljamo u srcu raskošne džunge koja krije najveći balinežanski vodopad – Git Git. Prelepe fotografije su najmanja uspomena koju ćemo poneti sa ovog mesta. Dan završavamo na mističnom jezeru Bratan, čije obale krase krovovi paviljona hrama Ulan Danu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan: Ubud – Virgin Beach – Taman Ujung – Tirta Gangga

Danas vam predlažemo da zajedno pobegnemo od gradske vreve i saobraćajne gužve na istok Balija u regiju i poslednje balinežansko kraljevstvo – Karangasem. Ovaj fakultativni izlet obuhvata posetu: Devičanske plaže – poznate po belom pesku prošaranom crnim vulkanskim peskom, pruža nam utočište od urbanih plaža; Taman Ujung parka sa jezerima i primajućim odajama poslednje kraljevske dinastije; Arhitektonski drugačije, ali ništa manje impresivne palate Tirta Ganga. Na putu ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja. Noćenje.

6. dan: Ubud – Nusa Dua

U prepodnevnim časovima se odjavljujemo iz hotela i napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vozimo do luke na Baliju. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelepoj, dugačkoj plaži, koralno belom pesku, luksuznim hotelima i golf terenima. U večernjim časovima možete uživati u internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. Noćenje.

7. dan: Nusa Dua – Pandawa – Melasti – Uluwatu

Slobodan dan ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. Pozivamo vas na najjužniju tačku ostva i plaže Pandawa i Melasti, koje se medjusobno takmiče u tome na kojoj se pravenestvarnije fotografije, na kojoj se snažnije uživa! Kupamo se, sunčamo, surfujemo, ispijamo kokose ili Bintange, isprobavamo lokalne specijalitete. Dan završavamo na moćnoj litici Uluvatu hrama gde ćemo se uz zalazak sunca upoznati sa Kećakom – tradicionalnim balinežanskim plesom koji izvodi preko 100 plesača i plesačica. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8. dan: Nusa Dua – Canggu – Tanah Lot

Fakultativni izlet do hrama Tanah Lot, najznačajnijeg obeležja Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi do kojeg je moguće doći peške jedino kad nastupi oseka. Nastavljamo ka plaži Canggu gde ćemo posetiti poznate barove na plaži. Uživaćemo u palmama, tamnom vulkanskom pesku, preukusnim koktelima i naravno, zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

Bali

9.dan: Nusa Dua – Nusa Lembogan

Slobodan dan ili vam predlažemo istraživanje podvodnog sveta u blizini ostrva Nusa Lembogan.  Posetićmo tri lokacije čuvene po kristalno bistroj vodi, raskošnim koralima i neverovatnim morskim svetom. Nakon ručka istražićemo šume mangruva. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: Nusa Dua – Jimbaran

Slobodan dan na plaži Nusa Dua, a u predvečernjim časovima vam predlažemo fakultativni odlazak u ribarsko selo Jimbaran na zalazak sunca i večeru. Noćenje.

Bali

11. dan: Bali – Beograd

U jutarnjim satima odjavljujemo se iz hotela, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

12. dan: Beograd

Dolazak u Beograd i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

Ubud: Bumi Muwa Hotel 3* – Hotel se nalazi na 1km od centra Ubuda. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj i sef. U okviru hotela  nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

Nusa Dua: Ayodya Resort 5* – Hotel se nalazi na samoj plaži Nusa Dua. Hotel poseduje privatnu plažu, restoran, bar, spa centar i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1499€ 1149€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 999€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


  Aranžman obuhvata :
– Avio kartu na relaciji (Beograd – Bali – Beograd) sa uključenim taksama i prtljagom
– Transfere po programu
– 4 noćenja sa doručkom u Ubudu u hotelu 3* (1/2 sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom)
– 5 noćenja sa doručkom na Nusa Dui u hotelu 5* (1/2 sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

  Aranžman ne obuhvata :
– Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Hranu
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Ubud 

Tokom ovog poludnevnog izleta upoznaćemo se sa pirinčanim poljima, hramovima Tirta Empul i Goa Gadja, kao i lokalnim umetničkim radionicama. Cena izleta uključuje prevoz kombijem, ulaznice, predstavnika agencije.

Sever Balija – Vodopadi Git Git i Aling Aling, Jezero Bratan i Hram Bratan 

Fakultativni izlet do najlepših vodopada Balija. U džungli nedaleko od Singaraje posetićemo prelepe vodopade Aling-Aling, gde se možete kupati i spuštati niz vodopad. Zatim nastavljamo ka najvećem vodopadu Balija Git-Git gde pravimo prelepe fotografije. U povratku ćemo zastati kod jezeran Bratan na čijoj obali se nalazi i hram Bratan. U popodnevnim satima povratak u smeštaj. Cena izleta uključuje: prevoz kombijem, ulaznice, predstavnika agencije.

Istočni Bali 

Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva u regiju Karangasem. Poslednja balinežanska monarhija je upravo ovde vladala, a mi idemo da istražimo njihove vodene palate Taman Ujun. Kombinujući prelepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj, nakon čega odlazimo do sestrinske vodene palate Tirta Gangga izraženog balinežanskog stila. Smatra se jednim od najlepših lokaliteta na Baliju. Potom odlazimo da se osvezimo na ušuškanoj, ali lepoj plaži Virgin sa kombinovanim belim i vulkanskim peskom. Na putu ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja. Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i predstavnika agencije.

Plaže Pandawa I Melasti, Uluwatu Hram  

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali, uživati u celodnevnom kupanju, posetiti veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na samoj litici i odakle se pruža pogled na neverovatni zalazak sunca i uživaćemo u tradicionalnom balinežanskom Kećak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima.  Cena izleta uključuje: prevoz kombijem, ulaznice i predstavnika agencije.

Tanah Lot, Canggu, Seminyak 

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plažiz Canggu i plažnim barovima i plaža Seminyak. Popodne povratak u hotel.  Cena izleta uključuje: prevoz kombije, ulaznice i predstavnika agencije.

Nusa Lembogan 

Polazak za luku u Sanuru i transfer do Nusa Lembogana brzim brodom. Po dolasku na ostrvo opremamo se za snorkelimg. Lokalnim brodom obilazak tri lokacije na kojima ćemo istraživati podvodni svet. Ručaćemo na ostrvu lokalnu indonežansku hranu. Potom idemo sa brodićem da obidjemo šume mangrova. Cena izleta uključuje: povratni transfer od hotela do luke, povratni brzi brod do Nusa Lembogana, opremu za snorkeling, ručak i vodiča.

Plaža Jimbaran

U popodnevnim časovima odlazimo na plažu Jimbaran, gde se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca. Cena izleta uključuje: prevoz kombijem i predstavnika agencije.

PRIJAVI SE