BALI

Ubud – Nusa Dua

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program putovanja :

1.dan: Beograd – Bali

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar sa usputnim presedanjem.

2.dan: Bali – Ubud

Dolazak na Bali. Transfer do smeštaja u Ubudu. Ukoliko moramo sažeti suštinu Ubuda u jednu reč, to je svakako kultura. Prestonica balinežanske umetnosti, ušuškana u srcu Balija nikoga nije ostavlja ravnodušnim. Od čarobnih portala, tradicionalnih dvorišta, preko kamene ornamentike koja pleni poglede sa svih strana, esnafskih ulica, umetničkih radionica, ateljea, galerija, dizajnerskih butika, pa sve do najboljih šolja kafe i fenomenalnih restorana. Ubud svakome nadje slabu tačku. Dozvolite da vam pomognemo da pronadjete svoju. Noćenje

3.dan: Ubud – Tegalalang – Tirta Empul – Goa Gajah

Budimo se ujutru uz mirise canang sari-ja. Pozivamo vas da u rano popodne fakultativno krenemo u istraživanje najlepših kutaka ovog kraja. Tengalalang – pirinčana polja, razglednica su Balija koja u sebi krije suštinu istočnjačke kulture, balinežanskog hinduizma i osnovnu namirnicu za život u ovom delu sveta. Otkrićemo zbog čega se Bali naziva ostrvom 10 000 hramova i posetiti neke od najznačajnijih i najinteresantnijih. Noćenje.

4.dan: Ubud – Git-Git – Aling-Aling

Jedna od naših omiljenih aktivnosti na Baliju je osvajanje vodopada! Nudimo vam fakultativni izlet u džunglu nedaleko od severnog centra Balija, gde ćemo  posetiti prelepe vodopade Aling-Aling. Kako vam zvuči kupanje u vodopadu, spuštanje niz slap ili možda skakanje sa litice? Avanturu nastavljamo u srcu raskošne džunge koja krije najveći balinežanski vodopad – Git Git. Prelepe fotografije su najmanja uspomena koju ćemo poneti sa ovog mesta. Dan završavamo na mističnom jezeru Bratan, čije obale krase krovovi paviljona hrama Ulan Danu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan: Ubud – Virgin Beach – Taman Ujung – Tirta Gangga

Danas vam predlažemo da zajedno pobegnemo od gradske vreve i saobraćajne gužve na istok Balija u regiju i poslednje balinežansko kraljevstvo – Karangasem. Ovaj fakultativni izlet obuhvata posetu: Devičanske plaže – poznate po belom pesku prošaranom crnim vulkanskim peskom, pruža nam utočište od urbanih plaža; Taman Ujung parka sa jezerima i primajućim odajama poslednje kraljevske dinastije; Arhitektonski drugačije, ali ništa manje impresivne palate Tirta Ganga. Na putu ka hotelu svratićemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja. Noćenje.

6. dan: Ubud – Nusa Dua

U prepodnevnim časovima se odjavljujemo iz hotela i napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vozimo do luke na Baliju. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelepoj, dugačkoj plaži, koralno belom pesku, luksuznim hotelima i golf terenima. U večernjim časovima možete uživati u internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. Noćenje.

7. dan: Nusa Dua – Pandawa – Melasti – Uluwatu

Slobodan dan ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. Pozivamo vas na najjužniju tačku ostva i plaže Pandawa i Melasti, koje se medjusobno takmiče u tome na kojoj se pravenestvarnije fotografije, na kojoj se snažnije uživa! Kupamo se, sunčamo, surfujemo, ispijamo kokose ili Bintange, isprobavamo lokalne specijalitete. Dan završavamo na moćnoj litici Uluvatu hrama gde ćemo se uz zalazak sunca upoznati sa Kećakom – tradicionalnim balinežanskim plesom koji izvodi preko 100 plesača i plesačica. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8. dan: Nusa Dua – Canggu – Tanah Lot

Fakultativni izlet do hrama Tanah Lot, najznačajnijeg obeležja Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi do kojeg je moguće doći peške jedino kad nastupi oseka. Nastavljamo ka plaži Canggu gde ćemo posetiti poznate barove na plaži. Uživaćemo u palmama, tamnom vulkanskom pesku, preukusnim koktelima i naravno, zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan: Nusa Dua – Nusa Lembogan

Slobodan dan ili vam predlažemo istraživanje podvodnog sveta u blizini ostrva Nusa Lembogan.  Posetićmo tri lokacije čuvene po kristalno bistroj vodi, raskošnim koralima i neverovatnim morskim svetom. Nakon ručka istražićemo šume mangruva. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: Nusa Dua – Jimbaran

Slobodan dan na plaži Nusa Dua, a u predvečernjim časovima vam predlažemo fakultativni odlazak u ribarsko selo Jimbaran na zalazak sunca i večeru. Noćenje.

11. dan: Bali – Beograd

U jutarnjim satima odjavljujemo se iz hotela, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

12. dan: Beograd

Dolazak u Beograd i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


SMEŠTAJ :

Ubud: Bumi Muwa Hotel 3* – Hotel se nalazi na 1km od centra Ubuda. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj i sef. U okviru hotela  nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

Nusa Dua: Ayodya Resort 5* – Hotel se nalazi na samoj plaži Nusa Dua. Hotel poseduje privatnu plažu, restoran, bar, spa centar i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata :
– Avio kartu na relaciji (Beograd – Bali – Beograd) sa uključenim taksama i prtljagom
– Transfere po programu
– 4 noćenja sa doručkom u Ubudu u hotelu 3* (1/2 sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom)
– 5 noćenja sa doručkom na Nusa Dui u hotelu 5* (1/2 sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

  Aranžman ne obuhvata :
– Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Hranu
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

PRIJAVI SE