MEKSIKO

Meksiko Siti + Merida + Playa Del Carmen 

18 dana /avio

17.01 – 03.02.2020. – još 8 slobodnih mesta
23.01 – 09.02.2020.
– još 7 slobodnih mesta
24.02 – 12.03.2020.
– još 9 slobodnih mesta
05.03 – 22.03.2020.
– još 10 slobodnih mesta
Mexico city

Uzbudljiv, hedonistički, zavodljiv. Tri reči koje možda i najbolje opisuju najveću zemlju Centralne Amerike. Ovo je priča o Meksiku!

Meksiko je zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka pa sve do brašnasto belog peska i tirkizno plavog mora Karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koja nam nasmejani Meksikanci pripremaju.

Našu Manga Trip avanturu počinjemo u Meksiko Sitiju, urbanom čudovištu od 23 miliona stanovnika. Možete li da zamislite grad koji ima stanovnika kao 4 Srbije?! I samo sletanje na glavni gradski aerodrom Benito Huarez je šokantno – aerodrom se nalazi usred naseljene oblasti pa imate utisak da slećete na jednu od ulica dok se pred vama ne ukaže pista. Provlačimo se kroz popodnevnu saobraćajnu gužvu i dolazimo do glavnog gradskog trga Sokalo gde se i smeštamo. Meksiko Siti izgradjen je na mestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, pa iz tog razloga, ovaj megalopolis godišnje “tone” za oko 3 milimetra. Uživamo u lepoti i priči koja se krije iza glavnog gradskog trga, šetamo kroz glavnu gradsku šetačku zonu – ulicu Madero, prolazimo pored prelepe Palate lepih umetnosti i tornja Latinoamericana sa koga se pruža fantastičan pogled na Meksiko Siti, Avenijom Reforma, najvećom ulicom u gradu koja spaja uži centar grada sa periferijom dolazimo do parka Čepultepek, jednog od najvećih na zapadnoj zemljinoj hemisferi koji ima funkciju da nadoknadi kiseonik koji svakodnevne saobraćajne gužve oduzimaju, pa ga lokalci sa pravom nazivaju “pluća Meksika”. Ovde se nalaze brojna jezera, šume kao i muzeji od kojih je muzej Antropologije obavezna stanica. Dan u glavnom gradu Meksika završava se čašicom (ili dve) tekile ili meskala i ludim noćnim provodom u  barovima i klubovima četvrti Kondesa, gde noćni život traje do jutra.

Na 60km od Meksiko Sitija nalazi se Teotihuacan, arheološko nalazište na mestu nekadašnjeg glavnog grada istoimene civilizacije. Nestvarne piramide Sunca i Meseca oduzimaju nam dah dok sa njihovog vrha posmatramo dolinu u kojoj se nalaze, a lokalni umetnici nude nam suvenire karakteristične za ovaj deo Meksika. Usput svraćamo u destileriju tekile i gledamo kako se pravi ovo svetski popularno piće, a oni koji sinoć nisu preterali moći će i da degustiraju.

Obilazak Meksiko Sitija ne bi bio potpun bez posete čuvenoj Plavoj kući – domu Fride Kalo. Ova kuća – muzej govori nam o tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice, njenoj ljubavi sa Dijegom Riverom, delima koja su iza nje ostala kao i šta je to što je inspirisalo Pedra Almodovara da o njoj snimi film koji je postao planetarni hit. Dan završavamo obilaskom plovećih pijaca Xochimilco i u miru uživamo dok plovimo kroz gustu egzotičnu vegetaciju.

Posle četiri dana u košnici glavnog grada Meksika, vreme je da se opustimo u plavetnilu Kariba. Posle 2 sata leta stižemo u Playu Del Carmen – letovalište na jugu Karipske obale Meksika. Palme, beach barovi, duboki tonovi, mohito… Sve što želite, Playa vam pruža i više od toga…

Karipski deo Meksika prigrlile su Maje, ova civilizacija postavila je temelje astronomije, a za sobom je ostavila spektakularne građevine duboko u džunglama poluostrva Jukatan. Najpoznatija je svakako Čičen Ica – piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti.

Manga Trip avantura se tu ne završava. Odlazimo severno, na ostrvo Isla Mujeres, mali raj za prave hedoniste. Ovo minijaturno ostrvo nalazi se nadomak bučnog i komercijalnog Kankuna i pruža utočište ljudima željnih mira i opuštanja iz celog Sveta.

Vozićemo bicikle kroz džunglu, kupati se u podzemnim pećinama, roniti na koralnim grebenima, partijati do izlaska sunca ili se samo izležavati na plaži, izbor je vaš. Meksiko je mesto za avanturiste i istinske hedoniste!


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Budimpešta – Meksiko Siti

Sastanak grupe u Beogradu na parkingu Beogradske arene u dogovoreno vreme. Transfer do aerodroma u Budimpešti. Let do Meksiko Sitija sa usputnim presedanjima. 

2. dan: Meksiko Siti

Sletanje u Meksiko Siti u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Meksiko Siti

Krećemo u obilazak jednog od najveći gradova na Svetu: Centro Historico, Centralni gradski trg Sokalo – mesto sa koga je pre više od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima nastao Meksiko Siti. Gradska katedrala, Palacio Nacional, Palacio des Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chepultepec. Slobodno popodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na svetu. Noćenje.

4. dan: Meksiko Siti – Xochimilco

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a, plovećih pijaca u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasledja od strane UNESCO-a. U nastavku dana svraćamo u gradsku oblast Coyoacan gde se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Mesto koje svedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice.  Slobodno vreme za kupovinu suvenira.  Povratak do smeštaja. Slobodno vreme. Preporučujemo isprobavanje specijaliteta meksičke kuhinje – tacos, nachos, churos, burritos. Noćenje.

5. dan: Meksiko Siti – Teotihuacan

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak u jedan od največih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike – Teotihuacan. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku meksičke države, kako su naseljavani ovi prostori i kako su lokalni narodi uspeli da izgrade dve neverovatne i do dana današnjeg očuvane piramide od kojih je jedna posvećena Suncu, a druga Mesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaži agave u okolini i videti kako od ove biljke dobijaju tkaninu, šampon i naravno tekilu. Povratak u Meksiko Siti u večernjim časovima.  Noćenje.

6. dan: Meksiko Siti – Merida

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Meridu. Dolazak u Meridu i transfer do smeštaja. Merida je kolinijalni gradić i jedna od omiljenih turističkih destinacija u Meksiku. Arhitektura i lepota ovog grada, sa belim zgradama koje se stapaju sa šarenim pastelnim, samo su jedan od razloga zbog kojih je Merida jedini grad koji je dva puta izabran za prestonicu kulture na američkom kontinentu. Šetamo se, upoznajemo grad i srdačne i ljubazne stanovnike, uglavnom majanskog porekla… U večernjim časovima posetićemo neku od lokalnih kantina. Preporučujemo da probate lokalne specijalitete ovog dela Meksika – ćureću supu sa limunom ili mariniranu svinjetinu sa začinima (Cochinita pibil). Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Merida – Uxmal

Slobodan dan ili vam preporučujemo fakultativnu posetu arehološkom nalazištu u mestu Uxmal (izgovara se oosh-mahl) u kome se nalazi veliki broj lokaliteta i piramida, koje su Maje ostavile u nasledju. Najimpozantnija je svakako Magična piramida, a arheološka struktura i zgrade koje se nalaze širom Uxmal-a ukrašene su geometrijskim figurama i maskama boga kiše Chaac, koga su Maje smatrale jednim od najvažnijih božanstava. Povratak u Meridu. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan: Merida – Chichen Itza

Budjenje i fakultativni celodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a, Chichen Itza. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasledjem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu  na najbolje očuvani spomenik majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu bogu Kukulkanu. Posle obilaska krećemo ka podzemnim izvorima vode – Cenotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom posle udara velikog asteroida. Povratak u Meridu u večernjim časovima. Noćenje.

Meksiko

9. dan: Merida – Playa del Carmen

Budimo se i odjavljujemo iz smeštaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smeštamo se u sobe i nastavljamo u opuštenom ritmu da upijamo vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

10. dan: Playa del Carmen – Tulum – Coba

Slobodan dan za odmor i uživanje ili vam možemo ponuditi fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja, a posle toga ćemo otići na jednu od najlepših plaža na svetu koja se nalazi ispod ovog grada i kojoj možete prići isključivo kroz arheološko nalazište. Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videli ostati dugo u sećanju! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Pravimo pauzu za uživanje i kupanje u ovom raju na zemlji. Put nas dalje vodi do još jednog majanskog grada skrivenog duboko u džungli – Cobe. Vozimo bicikle ili iznajmljujemo rikše i zujimo kroz džunglu sve do 42m visoke piramide sa koje se pruža spektakularan pogled. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

Tulum Mexico

11. dan: Playa del Karmen – Rio Lagartos

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili podjite sa nama na fakultativni izlet u mesto koje priliči bajkama i pomera granice stvarnosti – roze jezero. Las Coloradas je skup jezera koja svoju boju duguju algama koje potpomažu nastanak soli. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli, a svoju roze boju dobijaju u ovom jezeru. Ova jezera su u sklopu zaštićenog parka prirode Rio Lagartos, koji čuva lagunu krokodila pa ćemo se i njom provozati i saznati ponešto o krokodilima, flamingosima i pticama koje žive ovde. Povratak u Playu del Carmen. Noćenje.

12. dan – 13 dan: Dvodnevni fakultativni izlet (1 noćenje) na ostrvo Isla Mujeres

Imamo 2 dana za uživanje i opuštanje u tropskom raju meksičke obale. Udaljeno oko 30 minuta vožnje trajektom od Kankuna, ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkling ili ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš! 

Isla de mujeres

13- 16. dan: Playa del Carmen

Slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen. U dogovoru sa vodičem možemo organizovati odlazak na susedno ostrvo Kozumel koje je deo drugog najvećeg koralnog grebena na svetu i uživati u kupanju na jednoj od karipskih plaža. Ljubitelji ronjenja se mogu upustiti u istraživanje podzemnih pećina, jedinstvenog prirodnog fenomena gde se na oko 15 metara dubine mešaju slana morska voda i sveža prirodna voda. Za avanturiste, na raspolaganju su zabavni, akva-parkovi nadomak Playe del Carmen. 3 noćenja.Mexico


16. dan: Playa del Carmen – Kankun – Meksiko Siti – Budimpešta

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u Kankunu i let za Meksiko Siti. Sletanje u Meksiko Siti i čekiranje za let za Budimpeštu. Let za Budimpeštu sa usputnim presedanjem.

17. dan: Budimpešta – Beograd

Sletanje u Budimpeštu. Transfer do Beograda. 

18. dan: Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Sa osmehom na licu planiramo sledeću Manga avanturu!


SMEŠTAJ :

MEXICO CITY: Hotel Ibis 3* ili sl – smešteni smo u hotelu u užem centru Mexico Citija udaljenom 500 m od Palate lepih umetnosti nedaleko od strogog centra Meksika. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, svaka poseduje zasebno kupatilo. Wi-Fi je besplatan i dostupan gostima smeštaja.

MERIDA: Casa Continental 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu u samom centru Meride, na oko 250m udaljenosti od parka Santa Ana. Hotel poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Svaka soba ima zasebno kupatilo, klimu, TV .

PLAYA DEL CARMEN: Hotel San Vicente 3* ili sl. –  smešteni smo u hotelu u širem centru Playe del Carmen, na oko 300m od plaže. Hotel poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Sobe su moderno opremljene, svaka soba ima zasebno kupatilo i TV. U blizini hotela nalaze se brojni restorani meksičke i internacionalne kuhinje kao i perionica veša.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


1749€ 1599€

17.01 – 03.02.2020.
23.01 – 09.02.2020.
24.02 – 12.03.2020.
05.03 – 22.03.2020.

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 500€ cena je 1549€
Za prijave i uplate u celosti do 07.12. cena je 1499€

 

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

 


Aranžman obuhvata:
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Avio prevoz (Budimpešta – Meksiko Siti – Budimpešta) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Meksiko Siti – Merida) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Kankun – Meksiko Siti) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Meksiko Sitiju u hotelu 3* (1/2, 1/3 i 1/4 sobe)
-7 noćenja u Playi del Carmen u hotelu 3* (1/2, 1/3, 1/4 sobe)
-3 noćenja u Meridi u hotelu 3* (1/2, 1/3, 1/4 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujemexico


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Xochimilco

Ploveće pijace u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jednistvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasledja od strane UNESCO-a.

Teotihuacan

Izlet u jedno od najpoznatijih svetilišta Azečkog naroda. Uživaćemo u pogledu sa piramida Sunca i Meseca na koje je još uvek dozvoljeno penjanje i otkrićemo nešto više o kulturi ovog drevnog naroda, a usput ćemo svratiti u obližnje selo i videti kako se od korena i lista biljke Agave prave šampon, sapun i naravno tekila i meskal uz obaveznu degustaciju.

Tulum i Coba 

Poseta mestu koje svedoči o jednom od prvih kontakata Maja i španskih osvajača – ruševinama grada Tuluma, jedinog Majanskog grada koji je izgradjen na obali mora, grada koji je služio kao luka za trgovinu dragim kamenjem i pretpostavlja se, mesta gde su  živeli i sahranjivani majanski vladari. Ispod litice na kojoj se nalazi ovaj grad pravimo pauzu za kupanje na jednoj od najlepših i najspektakularnijih plaža na svetu. Nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle (uz doplatu od oko 4eur) ili pešačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada sakrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz guste džungle. Pauza za ručak (uračunat u cenu).

Chichen Itza i Cenotes

Celodnevni izlet do najpoznatijeg i najznačajnijeg mesta meksičke istorije kao i jednog od najbolje očuvanih spomenika svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a – piramide boga Kukulkana u Čičen Ici. Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predvidjali dogadjaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u neverovatnim podzemnim izvorima Cenotes nastalim još u doba Velikog praska i svraćamo u prelepi kolonijalni grad Valjadolid.

Rio Lagartos i Las Coloradas
Odlazimo na mesto koje priliči bajkama i pomera granice stvarnosti – roze jezero. Las Coloradas je skup jezera koja svoju boju duguju algama koje potpomažu nastanak soli. U stvari, ovo je jedna velika solana. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli, a svoju rozu boju dobijaju u ovom jezeru. Ova jezera su u sklopu zaštićenog parka prirode Rio Lagartos, koji čuva lagunu krokodila pa ćemo se i njom provozati i saznati po nešto o krokodilima, flamingosima i pticama koje žive ovde. Nakon ručka (uključen je u cenu), izlet završavamo sabirajući utiske o čudu koje smo videli, na obližnjoj plaži gde imamo vremena za kupanje.

Uxmal

Ime ovog grada u prevodu sa majanskog znači – trostruko gradjen i odnosi se na njegovu glavnu strukturu – Magičnu piramidu, koja je izgradjena preko već postojeće piramide.  Arheološka struktura i zgrade koje se nalaze širom Uxmal-a ukrašene su geometrijskim figurama i maskama boga kiše Chaac, koga su Maje smatrale jednim od najvažnijih božanstava. Ovaj grad je u doba svoje najveće moći bio dom preko 20000 ljudi, a danas je jedno od najpopularnijih arheoloških nalazišta Meksika i pod zaštitom je UNESCOa.

Isla Mujeres

Vodimo vas u mali raj za  prave hedoniste. Dva dana za uživanje i opuštanje u još jednom tropskom raju Meksičke obale. Udaljeno oko 30 minuta vožnje trajektom od hotelskih resortova užurbanog Cancuna, ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa mladim ljudima i avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkeling ili  ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš!

PRIJAVI SE