MEKSIKO

Meksiko Siti + Playa Del Carmen + Isla Mujeres

17 dana /avio

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

Mexico city

Uzbudljiv, hedonistički, zavodljiv. Tri reči koje možda i najbolje opisuju najveću zemlju Centralne Amerike. Ovo je priča o Meksiku!

Meksiko je zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka pa sve do brašnasto belog peska i tirkizno plavog mora Karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koja nam nasmejani Meksikanci pripremaju.

Našu Manga Trip avanturu počinjemo u Meksiko Sitiju, urbanom čudovištu od 23 miliona stanovnika. Možete li da zamislite grad koji ima stanovnika kao 4 Srbije?! I samo sletanje na glavni gradski aerodrom Benito Huarez je šokantno – aerodrom se nalazi usred naseljene oblasti pa imate utisak da slećete na jednu od ulica dok se pred vama ne ukaže pista. Provlačimo se kroz popodnevnu saobraćajnu gužvu i dolazimo do glavnog gradskog trga Sokalo gde se i smeštamo. Meksiko Siti izgradjen je na mestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, pa iz tog razloga, ovaj megalopolis godišnje “tone” za oko 3 milimetra. Uživamo u lepoti i priči koja se krije iza glavnog gradskog trga, šetamo kroz glavnu gradsku šetačku zonu – ulicu Madero, prolazimo pored prelepe Palate lepih umetnosti i tornja Latinoamericana sa koga se pruža fantastičan pogled na Meksiko Siti, Avenijom Reforma, najvećom ulicom u gradu koja spaja uži centar grada sa periferijom dolazimo do parka Čepultepek, jednog od najvećih na zapadnoj zemljinoj hemisferi koji ima funkciju da nadoknadi kiseonik koji svakodnevne saobraćajne gužve oduzimaju, pa ga lokalci sa pravom nazivaju “pluća Meksika”. Ovde se nalaze brojna jezera, šume kao i muzeji od kojih je muzej Antropologije obavezna stanica. Dan u glavnom gradu Meksika završava se čašicom (ili dve) tekile ili meskala i ludim noćnim provodom u  barovima i klubovima četvrti Kondesa, gde noćni život traje do jutra.

Na 60km od Meksiko Sitija nalazi se Teotihuacan, arheološko nalazište na mestu nekadašnjeg glavnog grada istoimene civilizacije. Nestvarne piramide Sunca i Meseca oduzimaju nam dah dok sa njihovog vrha posmatramo dolinu u kojoj se nalaze, a lokalni umetnici nude nam suvenire karakteristične za ovaj deo Meksika. Usput svraćamo u destileriju tekile i gledamo kako se pravi ovo svetski popularno piće, a oni koji sinoć nisu preterali moći će i da degustiraju.

Obilazak Meksiko Sitija ne bi bio potpun bez posete čuvenoj Plavoj kući – domu Fride Kalo. Ova kuća – muzej govori nam o tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice, njenoj ljubavi sa Dijegom Riverom, delima koja su iza nje ostala kao i šta je to što je inspirisalo Pedra Almodovara da o njoj snimi film koji je postao planetarni hit. Dan završavamo obilaskom plovećih pijaca Xochimilco i u miru uživamo dok plovimo kroz gustu egzotičnu vegetaciju.

Posle četiri dana u košnici glavnog grada Meksika, vreme je da se opustimo u plavetnilu Kariba. Posle 2 sata leta stižemo u Playu Del Carmen – letovalište na jugu Karipske obale Meksika. Palme, beach barovi, duboki tonovi, mohito… Sve što želite, Playa vam pruža i više od toga…

Karipski deo Meksika prigrlile su Maje, ova civilizacija postavila je temelje astronomije, a za sobom je ostavila spektakularne gradjevine duboko u džunglama poluostrva Jukatan. Najpoznatija je svakako Čičen Ica – piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti.

Manga Trip avantura se tu ne završava. Odlazimo severno, na ostrvo Isla Mujeres, mali raj za prave hedoniste. Ovo minijaturno ostrvo nalazi se nadomak  Kankuna i pruža utočište ljudima željnih mira i opuštanja iz celog Sveta.

Vozićemo bicikle kroz džunglu, kupati se u podzemnim pećinama, roniti na koralnim grebenima, partijati do izlaska sunca ili se samo izležavati na plaži, izbor je vaš. Meksiko je mesto za avanturiste i istinske hedoniste!


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Meksiko Siti

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Meksiko Sitija sa usputnim presedanjima. 

2. dan: Meksiko Siti

Sletanje u Meksiko Siti u ranim jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor. U ranim popodnevnim satima krećemo u obilazak grada: Centro Historico, Centralni gradski trg Sokalo- mesto sa koga je pre više od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima nastao Meksiko Siti. Gradska katedrala, Palacio Nacional, Palacio des Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chepultepec. Slobodno popodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na svetu.  Noćenje.

3. dan: Meksiko Siti – Xochimilco

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a, plovećih pijaca u južnom delu Meksiko Sitija. Uživaćete dok se ploveći uskim kanalima budemo mešali sa mnoštvom boja raznovrsnog cveća, voća i povrća u ovom jedinstvenom delu grada, proglašenom za deo svetskog kulturnog nasledja od strane UNESCO-a. U nastavku dana svraćamo u gradsku oblast Coyoacan gde se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Mesto koje svedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umetnice.  Slobodno vreme za kupovinu suvenira.  Povratak do smeštaja. Slobodno vreme. Preporučujemo isprobavanje specijaliteta meksičke kuhinje – tacos, nachos, churos, burritos. Noćenje.

4. dan: Meksiko Siti – Teotihuacan

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak u jedan od največih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike – Teotihuacan. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku Meksičke države, kako su naseljavani ovi prostori i kakvim su čudima graditeljstva lokalni narodi uspeli da izgrade dve neverovatne, i do dana današnjeg očuvane piramide od kojih je jedna posvećena Suncu,  a druga Mesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaži agave u okolini i videti kako se od ove biljke dobijaju tkanina, šampon i naravno tekila. Povratak u Meksiko Siti u večernjim časovima.  Noćenje.

 5. dan: Meksiko Siti – Popocatepetl

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih vulkana na svetu – Popocatepetla i njegovog blizanca Istaksivatl (Uspavana Žena). Popokatepetl je aktivni vulkan, uzdiže se na visini od 5243m i drugi je najviši vulkan u Severnoj Americi. Njegovo ime u prevodu sa Astečkog znači „Planina koja se puši“, a zbog svoje seizmičke aktivnosti penjanje na Popocatepetl je zabranjeno. Sa druge strane, možemo se popeti na vulkan Uspavana Žena sa koga se pruža fenomenalan pogled na Popokatepetl. Uživamo u pogledu na okolnu prirodu Popokatepetl Nacionalnog parka dok gledamo kako ovaj uspavani džin izbacuje oblake dima. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.

6. dan: Meksiko Siti – Isla Mujeres

Posle 4 dana u pravoj košnici glavnog grada Meksika, krećemo na karipsku obalu. Vodimo vas u mali raj za  prave hedoniste. Budjenje, pakovanje stvari i napuštanje soba. Transfer do aerodroma, let za Cancun i transfer do ostrva Isla Mujeres. Dolazak na Isla Mujeres u popodnevnim satima, transfer do smeštaja i utapanje u atmosferu ovog malog karipskog raja može da počne. Noćenje.

7 – 9. dan: Isla Mujeres

Imamo 3 dana za uživanje i opuštanje u još jednom tropskom raju Meksičke obale. Udaljeno oko 30ak minuta vožnje trajektom od hotelskih resortova užurbanog Cancuna, ovo ostrvo predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje sa mladim ljudima i avanturistima iz celog sveta. Imaćemo priliku da plivamo sa delfinima, idemo na snorkeling ili  ronjenje ili samo pijuckamo šarene koktele na prelepim plažama karipskog mora – izbor je vaš! 2 noćenja

9. dan: Isla Mujeres – Playa del Carmen

Budimo se i odjavljujemo iz smeštaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smeštamo se u sobe i nastavljamo u opuštenom ritmu da upijamo vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

10. dan: Playa del Carmen – Tulum

Budjenje i fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići čemo razrušeni grad Maja, a posle toga ćemo otići na jednu od najlepših plaža na svetu koja se nalazi ispod ovog grada i kojoj možete prići isključivo kroz arheološko nalazište. Garantujemo vam da će vam prizor koji tada budete videli oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na Zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.


11. dan: Playa del Carmen – Chichen Itza

Budjenje ili vas možemo povesti na celodnevni fakultativni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a – Chichen Itza. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasledjem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu  na najbolje očuvani spomenik Majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu Bogu Kukulkanu. Posle obilaska upućujemo se ka podzemnim izvorima vode – senotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom posle udara velikog asteroida. Povratak u Playu del Carmen u večernjim časovima. Noćenje.


12 – 16. dan: Playa del Carmen

Nalazimo se u srcu Kariba, u neposrednoj blizini ostrva Kozumel, dela drugog najvećeg koralnog grebena na svetu koji pruža sjajne mogućnosti za snorkling ili ronjenje sa bocama. Možemo istraživati i brojne skrivene senote i plaže ili se opuštati uz noćni provod Playe del Carmen do ranih jutarnjih časova. Playa obiluje vrhunskim restoranima svih svetskih kuhinja, a riblji specijaliteti u ovom delu Meksika predstavljaju pravu poslasticu. Slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen i okoline. 4 noćenja.


16. dan: Playa del Carmen – Cancun – Beograd

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u Cancunu. Let za Beograd sa usputnim presedanjima

17. dan: Beograd

Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla i sa osmehom na licu planiramo sledeću Manga avanturu!

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


SMEŠTAJ :

MEXICO CITY: Hotel Ibis 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu u užem centru Mexico Citija udaljenom 500 m od Palate lepih umetnosti nedaleko od strogog centra Meksika. Hotel poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevete sobe. Svaka sobe poseduje zasebno kupatilo i TV. Besplatan Wi-Fi  je dostupan gostima smeštaja. Hotel poseduje restoran i bar. 

ISLA MUJERES: Hotel Isleno 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu u širem centru Playe del Carmen, na oko 300m od plaže i oko 200m od Pete avenije (glavne gradske šetačke ulice). Hotel poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Sobe su moderno opremljene, svaka soba ima zasebno kupatilo i TV. U blizini hotela nalaze se brojni restorani meksičke i internacionalne kuhinje kao i perionica veša.

PLAYA DEL CARMEN: Hotel San Vicente 3* ili sl. –  smešteni smo u hotelu u širem centru Playe del Carmen, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Sobe su moderno opremljene, svaka soba ima zasebno kupatilo i TV. U blizini hotela nalaze se brojni restorani meksičke i internacionalne kuhinje kao i perionica veša. 

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Beograd - Meksiko Siti - Cancun - Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Meksiko Siti - Cancun) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Meksiko Sitiju u hotelu 3* (1/2, 1/3 i 1/4 sobe)
-7 noćenja u Playi del Carmen u hotelu 3* (1/2, 1/3, 1/4 sobe)
-3 noćenja na Isla Mujeresu u hotelu 3* (1/2, 1/3, 1/4 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu - na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE