NEPAL 12 DANA 18.04.

THE BEST OF NEPAL 

AVANTURA KATMANDU

18.04 – 29.04.2024. – još 2 slobodna mesta

12 DANA / 9 NOĆI


Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao „krov sveta“. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mesto rodjenja Bude, Nepal je važno mesto hodočašća za milione budista koji dolaze sa raznih strana sveta. Gde god da krenete dočekaće vas širokim osmesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svetu i nemojte se iznenaditi ukoliko vas pozovu u svoj dom na šoljicu čaja. Smešten na vrhu sveta, Nepal je na samom koraku od raja, a oni koji su otkrili njegove čari sigurno se tako i osećaju.Plan i program puta:

1. dan (18.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 5h i 20 minuta.

2. dan (19.04.): Doha – Katmandu

Poletanje aviona iz Dohe u 02h, broj leta QR 652. Dolazak u Kathmandu u 09:30h po lokalnom vremenu, glavni grad Nepala. Nakon dobijanja vize na aerodromu i pasoške kontrole, transfer do smeštaja u Thamelu, turističkom delu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret sa uzavrelim ulicama ovog grada… Noćenje.3. dan (20.04.): Kathmandu

Kathmandu se nalazi u Kathmandu dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square – centralni trg Kathmandua sa mnogim hramovima i velikom palatom iz srednjeg veka u sred gradske gužve su odličan početak za prvo upoznavanje sa duhom ovog grada. Ako budemo imali sreće, videćemo i živu boginju Kumari, devojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otelotvorenje boginje iz Hindu mitologije. Zatim obilazimo Boudhanath stupu, drugu najveću budističku stupu na svetu i centar tibetanske zajednice Katmandua. Možda sretnemo i slikovite Sadhu-e, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život zarad vere. Povratak u Thamel. Slobodno vreme. Noćenje.4. dan (21.04.): Kathmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje: Swayambhunath stupa (popularno nazvan Hram majmuna) nalazi se na brdu iznad Katmandua, a pored nje nalazi se nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika, koji ritualno obilaze oko stupe i hinduističkih vernika, koji izvode ritual odmah u hramu pored, može se videti savršen sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekada bili prestonice zaraćenih kraljevstava u Kathmandu Dolini. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan (22.04.): Kathmandu – Chisapani

Slobodni dani u Katmandu ili fakultativni trodnevni treking. Nakon doručka krećemo na izlet. Vozimo se do mesta Sundarijal, koje predstavlja glavno mesto za snabdevanje vodom u Katmandu-u. Iz Sundarijala krećemo uzlaznom putanjom, prolazimo kroz nacionalni park Shivapuri i uživamo u spektakularnom pogledu na Himalaje, šume, sela i na prelepa pirinčana polja. Nastavljamo dalje prema selu Chisapani koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2,194 metara i odakle se pruža neverovatan pogled na planinski lanac Ganeš i Langtang. Noćenje.6. dan (23.04.): Chisapani – Nagarkot

Nakon doručka nastavljamo put dalje. Naša sledeća stanica je Nagarkot. Krećemo nizbrdo niz novoizgradjeni i neasfaltirani put koji nas dovodi do nacionalnog parka Shivapuri. Prolazimo kroz park, okružuju nas ptice i čuju se zvuci potoka. Pauzu za ručak pravimo u selu Jhule. Nakon odmora i ručka nastavljamo dalje, prolazimo kroz lokalna sela i krećemo da se penjemo strmom uzbrdicom do Nagarkota. Nagarkot je mirno, malo selo i jedno od najboljih mesta u Nepalu odakle se pruža nezaboravan pogled na Himalaje. Noćenje.

7. dan (24.04.): Nagarkot – Dhulikhel – Kathmandu

Budimo se rano ujutru kako bismo dočekali izlazak sunca. Nakon doručka nastavljamo dalje ka Dhulikhelu. Prolazimo stazama gde smenjuju prelepi pejzaži i pogledi na planine. Imaćemo prilike i da vidimo kulturno – lokalna sela kao i životni stil lokalnog stanovništva. Ulazimo u vozila i vraćamo se nazad za Katmandu. Dolazak u Katmandu i slobodno vreme. Noćenje.8. dan (25.04.): Kathmandu – Chitwan

Slobodni dani u Katmanduu ili fakultativni izlet u Nacionalni park Chitwan koji se nalazi na UNESCO listi od 1984. Iznenadićete se šta sve Nepal ima da ponudi. Jedan potpuno novi doživljaj u niziji nadomak Indije. Čekaju nas zaštićene životinjske vrste poput bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, aligatora, retkih ptica… i sve one u svom prirodnom okruženju. U ovom podneblju nalazi se i pleme Tharu – jedno od najzanimljivijih etničkih grupa Nepala. Oni žive potpuno u skladu sa prirodom već vekovima i pored modernih stvari koje su prihvatili ne odriču se prirode. Stižemo i smeštamo se u lodge/guesthouse u popodnevnim časovima. Ručak. Nakon ručka krećemo u upoznavanje Chitwana. Lagana šetnja sa lokalnim vodičem do upravne zgrade Nacionalnog parka i prvi susret sa slonovima koji su u vlasništvu države. Povratak na večeru i slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (26.04.): Chitwan

Drugi dan fakultativnog izleta u Chitwan nacionalnom parku.Krećemo autobusom do mesta gde započinjemo sa aktivnostima koje obuhvataju naš drugi dan boravka u Nacionalnom parku. Dok šetamo kroz Nacionalni park videćemo i različite vrste ptica koje žive isključivo u ovom području. Šetnju završavamo u centru za uzgoj i hranjenje slonova gde ćemo videti primerke ove životinje od najmladjih do najstarijih. Dan završavamo potragom za nosorozima, koji su jedna od najugroženijih životinja na svetu i mogu se videti na još samo nekoliko mesta u svetu. U večernjim časovima povratak u smeštaj. Večera i slobodno vreme. . Noćenje.

 

10. dan (27.04.): Chitwan – Katmandu

Doručak, odjavljivanje iz smeštaja. Povratak u Katmandu. Noćenje.

11. dan (28.04.): Katmandu 

Budjenje i napuštanje soba. Slobodno vreme do leta za Srbiju. Polazak na aerodrom u dogovoreno vreme. 

12. dan (29.04.): Katmandu – Doha – Beograd

Let za Dohu u 03:50h, broj leta QR645. Sletanje u Dohu u 06:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 30 minuta. Poletanje aviona iz Dohe u 07:35h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

KATMANDU od 19.04. do 28.04.2024.

Norbulinka Boutique hotel 4*  ili sl. – hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel). Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


PROMOCIJA

~ Cena aranžmana ~
za prijavu i uplatu: – u celosti

1899€ 1499€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 1599€

– avansa od 100€ cena je 1699€


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Katmandu – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Smeštaj u Katmandu u hotelu 4* na bazi 9 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Nepal (35$ – podložno promeni) – dobija se na granici
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

<strong>Durbar square i Boudhanat stupa- 60€</strong>

Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. U blizini, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri.  Neverovatni i jedinstveni prizori.

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.

<strong>Swayambu stupa (Monkey temple)</strong>, <strong>Patan i Bhaktapur- 50€</strong>

Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.

<strong>Trodnevni treking- 350€</strong>

1.dan: Vozimo se do mesta Sundarijal, koje predstavlja glavno mesto za snabdevanje vodom u Katmandu-u. Iz Sundarijala krećemo uzlaznom putanjom, prolazimo kroz nacionalni park Shivapuri i uživamo u spektakularnom pogledu na Himalaje, šume, sela i na prelepa pirinčana polja. Nastavljamo dalje prema selu Chisapani koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2,194 metara i odakle se pruža neverovatan pogled na planinski lanac Ganeš i Langtang. 

2.dan: Naša sledeća stanica je Nagarkot. Krećemo nizbrdo niz novoizgrađeni i neasfaltirani put koji nas dovodi do nacionalnog parka Shivapuri. Prolazimo kroz park, okružuju nas ptice i čuju se zvuci potoka. Pauzu za ručak pravimo u selu Jhule. Nakon odmora i ručka nastavljamo dalje, prolazimo kroz lokalna sela i krećemo da se penjemo strmom uzbrdicom do Nagarkota. Nagarkot je mirno, malo selo i jedno od najboljih mesta u Nepalu odakle se pruža nezaboravan pogled na Himalaje.

3.dan: Nastavljamo dalje ka Dhulikhelu. Prolazimo stazama gde smenjuju prelepi pejzaži i pogledi na planine. Imaćemo prilike i da vidimo kulturno – lokalna sela kao i životni stil lokalnog stanovništva. Ulazimo u vozila i vraćamo se nazad za Katmandu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice, lokalnog vodiča, smeštaj, doručak, ručak i večeru tokom izleta.

<strong>Nacionalni park Chitwan- 350€</strong>

Nacionalni park gde ćemo se bolje upoznati sa biljnim i životinjskim svetom Nepala. Park Chitwan predstavlja spomenik od svetske važnosti i postoji skoro 50 godina, dom je za preko 500 vrsta ptica i 68 vrsta sisara među kojima su bengalski tigrovi, hijene, šakali itd. Svakako posebnu atrakciju predstavlja uzgajalište slonova koje ćemo imati prilike da vidimo

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice, lokalnog vodiča, smeštaj, doručak.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!