JORDAN

Akaba  – Petra – Wadi Rum 

5 dana / avio

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Jordan – hašemitska kraljevina, mesto ukrštanja najstarijih svetskih civilizacija, raskrsnica Bliskog Istoka, zemlja raskoši i stila, mešavina tradicionalnog Bliskog istoka i savremenog Zapada. Na ovom putovanju vratićete se u prošlost, više od 2000 godina unazad, da otkrijete tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživate u miru koji vam samo ona može pružiti, a na kraju se prepustite čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi.


Plan i program putovanja:

1. dan: Beograd – Akaba 

U dogovoreno vreme transfer do obliženjeg aerodroma. Čekiranje za let za Akabu. Dolazak u Akabu. Transfer do smeštaja. Akaba je najjužniji grad Jordana okružen planinama i pustinjom. Nalazi se na obali zaliva Akaba koji se uliva u Crveno more. Akaba predstavlja idelanu mešavinu istorije, plaža i užurbanog gradskog života. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i uživaćemo u ukusima lokalne kuhinje. Noćenje

2. dan: Akaba – Petra

Slobodan dan ili fakultativni obilazak Petre. Petra je svetsko čudo i najvrednije bogatstvo Jordana, ružičasto – crveni grad star koliko naša moderna civilizacija. Prolazimo kroz džinovske crvene planine, obilazimo izgubljeni grad koji je isklesan u stenama i otkrivamo njegove skrivene tajne. Mesto jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, nešto što je i čuvene rimljane ostavilo bez teksta. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Akaba – Wadi Rum

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je zaštićeno UNESCO područje na jugu Jordana, zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko – pustinjskih predela u kojima ćemo uživati tokom celog dana vozeći se džipovima. Videćemo formacije od peščara i granita, uske kanjone tipične za Wade, dine, kamile koje slobodno šetaju, beduinska sela i otmene pustinjske rizorte. U dogovoreno vreme povratak za Akabu. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Akaba 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let. Dolazak na obližnji aerodrom i transfer do Beograda.

5. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

Akaba: Lacosta  hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet.


CENA ARANŽMANA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


Aranžman obuhvata:
-Povratni transfer od Beograda do obližnjeg aerodroma
-Avio prevoz od obližnjeg aerodroma do Akabe  sa uključenim taksama i ručnim prtljagom od 10kg
-3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Akabi (1/2  ili 1/3 sobe sa klimom)
-Sve transfere po programu putovanja
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Jordan (plaća se prilikom ulaska u zemlju 40 JOD, oko 50 eur)
-Izlaznu taksu iz Jordana (10 JOD, oko 12 eur)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Hranu
-Doplatu za prtljag od 20kg (80€)ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

PRIJAVI SE