MONGOLIJA 10 DANA

ULAN BATOR – KARAKORUM – ELSEN TASARKHAI – UGI JEZERO – KHUSTAI NACIONALNI PARK

07.08 – 16.08.2020.

10 DANA / 8 NOĆI

Mongolija je više nego samo dom Mongola i velikog Džingis Kana. Mongolija je dinamičan miks kulture, istorije i prirode, mesto gde se drevno susreće sa modernim, mesto koje će vam oduzeti dah. Ulan Bator nalazi se na obali reke Tul, okružen planinama koje su prekrivene borovim šumama i travnatim stepama. Miran i otvoren, Ulan Bator, je grad kontrasta gde se savremeni život spaja sa mongolskim tradicionalnim načinom života. 


Plan i program putovanja:

1. dan (07.08.): Beograd – Istanbul – Ulan Bator

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…) Let za Istanbul u 09:15h, broj leta TK 1081. Sletanje u Istanbul u 12:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 20 minuta. Poletanje aviona za Ulan Bator u 18:20h, broj leta TK 236. 

2. dan (08.08.): Ulan Bator

Sletanje u Ulan Bator u 07:45h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak prestonice Mongolije. Videćemo najveći budistički centar Gandan sa statuom velikog zlatnog Bude, simbol Mongolskog nacionalnog ponosa i kulturne baštine. Čućemo molitvu budističkih monaha koja predstavlja poseban doživljaj koji ne bi trebalo da se propusti. Obilazimo Sukhbaarar trg na kome se nalaze sve državne zgrade i institucije. Nakon toga poseta mongolskog nacionalnog muzeja gde ćete se bliže upoznati sa florom i faunom ove ekološke zemlje.  Smeštena izmedju svetskih sila Rusije i Kine, nezavisna nacija Mongolija je prava avanturistička destinacija. Ulan Bator je grad gde se moderno prepliće sa tradicijom, mesto gde ćete imati prilike da vidite stare Mongole u tradicionalnim haljinama, mlade preduzetnike u poslovnih odelima i mlade monahe. Posle obilaska slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (09.08.): Ulan Bator – Nacionalni park Terelj

Slobodno vreme ili fakultativna dvodnevna avantura do nacionalnog parka Terelj. Prolazimo kroz zelene livade koje su prošarane jakovima, krupnim govedima koji mogu da teže i do 1 tone. Divimo se šumama i neobičnim formacijama stena koje predstavljaju prirodnu lepotu Mongolije. Lokalni vodič će nam ispričati priču o mongolskim običajima i kulturi. Stižemo u kamp i smeštamo se. Uveče ćemo imati priliku da učestvujemo u spremanju večere i naučićemo kako se spremaju tradicionalne mongolske knedle. Divimo se prirodi koja nas okružuje i uživamo u nezaboravnom zalasku sunca. Noćenje u jurta kampu.

4.dan (10.08.): Nacionalni park Terelj – Ulan Bator

Posle doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ulan Batoru. Na putu do Ulan Batora posetićemo spomenik podignut Džingis Kanu, legendarnom vladaru. Dolazimo u Ulan Bator. Slobodno vreme. Predlažemo vam odlazak do Zaisan brda odakle se pruža prelepa panorama na UB ili posetite medjunarodni intelektualni muzej gde se možete upoznati sa kulturom i istorijom ove intrigantne zemlje kroz magične trikove i zagonetke. Neizbežan je svakako i poznati Khar Zakh market gde možete kupiti razne suvenire. Noćenje.

5.dan (11.08.): Ulan Bator – Elsen Tasarkhai

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Odlazimo do Elsen Tasarkhai peščanih dina, područja poput Gobi pustinje sa ogromnim peščanim dinama. Uživamo u nestvarnoj prirodi i pravimo nezaboravne fotografije veličanstvenog predela. Nakon ručka krećemo u novu avanturu, jahanje kamila. Dolazimo u kamp. Večera. Noćenje u jurta kampovima. 

6.dan (12.08.):  Elsen Tasarkhai – Karakorum

Nakon doručka napuštamo smeštaj. Odlazimo do Karakoruma, nekadašnje prestonice Mongolije. Tokom varvarskih osvajanja, Karakorum je bio centar sveta. Putujemo nazad kroz vreme i otkrivamo tajne ovog starog grada. Posećujemo Erdene Zuu, najstariji manastir koji sadrži 108 stupa, izmedju 60 i 100 hramova i do 1000 monaha. Nakon posete manastiru odlazimo do malog ali impresivnog muzeja Karakorum gde ćemo imati prilike da naučimo nešto više o Mongolskom carstvu. Smeštaj. Nakon ručka ukoliko nam vreme dozvoljava možemo krenuti na kratak treking do spomenika posvećenog državi Mongoliji, odakle se pruža prelep pogled na reku, dolinu i sam spomenik. Ukoliko imamo sreće videćemo orlove. Slobodno vreme. Noćenje u jurta kampovima.

7.dan (13.08.): Karakorum – Ugi jezero

Nakon doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ugi jezeru. Naša prva stanica su spomenici Khöshöö Tsaidam. Ovo su dve instalacije podignute od strane turskog naroda, od memorijalnog kamena u kome je urezano staro tursko pismo. Nastavljamo dalje ka Ugi jezeru. Malo, slikovitog jezera koje predstavlja raj za ribare. Plovimo brodićem po jezeru i uživamo u fascinantnoj prirodi koja nas okružuje. Večera. Noćenje u kampovima pored jezera.

8.dan (14.08.): Ugi jezero – Khustai nacionalni park

Nakon doručka napuštamo kamp i krećemo ka Khustai nacionalnom parku. Ovde ćemo imati prilike da se upoznamo sa veličanstvenim divljim Prževaljski konjima. Ovi konji su ugrožena vrsta i otkriveni su u zapadnoj Mongoliji. Pravimo pauzu za ručak u nomadskom kampu. Uživamo u veseloj atmosferi i učimo kako funkcioniše nomadski način života. Večera. Noćenje kod nomadskih porodica.

9.dan (15.08.): Khustai nacionalni park – Ulan Bator

Nakon doručka napuštamo nomadsku porodicu uz veliki osmeh na licu. Krećemo nazad ka Ulan Batoru. Prolazimo kroz divne predele na konjima. Nastavljamo dalje prevozom ka Ulan Batoru. Smeštaj. Slobodno vreme za sabiranje utisaka. Noćenje.

10.dan (16.08.): Ulan Bator – Istanbul – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 09:15h, broj leta TK 237. Sletanje u Istanbul u 12:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 5h i 50 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

ULAN BATOR od 08.08. do 11.08.2020. i od 15.08. do 16.08.2020.

Hotel 3* –  smešteni smo na 1.5km od glavnog trga. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, TV uredjaj. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi.

Elsen Tasarkhai od 11.08 do 12.08. / Karakorum od 12.08 do 13.08. /  Ugi jezero od 13.08 do 14.08. /  Nomadska porodica od 14.08 do 15.08.2020.

Jurta kampovi – Jurta kampovi su tradicionalne kuće mongolskih nomada napravljene za turiste. Jedan kamp se sastoji od oko 20 jurti, svaka jurta ima izmedju 2 i 4 kreveta i sto. U okviru kampa se nalazi i restoran kao i gradjevina u kojoj se nalaze tuševi sa toplom vodom i toaletom.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1849€1799€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1749€
Za prijave i uplate u celosti do 25.03.  cena je 1699€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Ulan Bator – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ulan Batoru u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2 sobe)
Smeštaj u Elsen Tasarkhai u jurta kampu na bazi 1 noćenja sa doručkom, ručkom i večerom  (1/2 bungalovi)
-Smeštaj u Karakorumu u jurta kampu na bazi 1 noćenja sa doručkom, ručkom i večerom (1/2 bungalovi)
Smeštaj pored jezera Ugi u jurta kampu na bazi 1 noćenja sa doručkom  i večerom (1/2 bungalovi)
-Noćenje kod nomadskih porodica u kampovima na bazi 1 noćenja sa doručkom i večerom (višekrevetni bungalovi)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
Vizu za Mongoliju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana u Mongolijii)
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
Individualne troškove
Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta
Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Ulan Bator razgledanje grada

Videćemo najveći budistički centar Gandan sa statuom velikog zlatnog Bude, simbol Mongolskog nacionalnog ponosa i kulturne baštine. Čućemo molitvu budističkih monaha koja predstavlja poseban doživljaj koji ne bi trebalo da se propusti. Obilazimo Sukhbaarar trg na kome se nalaze sve državne zgrade i institucije. Nakon toga poseta mongolskog nacionalnog muzeja gde ćete se bliže upoznati sa florom i faunom ove ekološke zemlje.  Smeštena između svetskih sila Rusije i Kine, nezavisna nacija Mongolija je prava avanturistička destinacija. Ulan Bator je grad gde se moderno prepliće sa tradicijom, mesto gde ćete imati prilike da vidite stare Mongole u tradicionalnim haljinama, mlade preduzetnike u poslovnih odelima i mlade monahe. Posle obilaska slobodno vreme.

Izlet uključuje: lokalnog vodiča, transfer, ulaznice prema programu i vodiča.


Nacionalni park Terelj (dvodnevni izlet)

Prolazimo kroz zelene livade koje su prošarane jakovima, krupnim govedima koji mogu da teže i do 1 tone. Divimo se šumama i neobičnim formacijama stena koje predstavljaju prirodnu lepotu Mongolije. Lokalni vodič će nam ispričati priču o mongolskim običajima i kulturi. Stižemo u kamp i smeštamo se. Uveče ćemo imati priliku da učestvujemo u spremanju večere i naučićemo kako se spremaju tradicionalne mongolske knedle. Divimo se prirodi koja nas okružuje i uživamo u nezaboravnom zalasku sunca. Noćenje u jurta kampu. Posle doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ulan Batoru. Na putu do Ulan Batora posetićemo spomenik podignut Džingis Kanu, legendarnom vladaru.

Izlet uključuje: transfer, lokalni vodič, smeštaj, hranu i ulaznice.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE