Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

ISLAND

Avantura u zemlji gejzira i vulkana 

8 dana – avio

12.05 – 19.05.2017.

15.09 – 22.09.2017.

Island3

Nedovoljno otkrivena i neistražena, ova mala ostrvska država na samom severu Evrope predstavlja pravu poslasticu za putnike odviknute od komercijalnih destinacija, željne avanture i novih iskustava. Island je zemlja nestvarnih prirodnih lepota u kojoj možete videti gotovo sve: od glečera opasanih ledom, preko polja lave, gejzira i vodopada pa sve do dugačkih plaža od belog i crnog peska, tektonskih ploča, termalnih izvora, plavih kitova, vulkanskih kupola kao i futurističkih građevina i još mnogo mnogo toga. Ovo nije obično putovanje, ovo je avantura koja se pamti čitavog života!

Plan i program puta:

1. dan: Beograd(Budimpešta) – Rejkjavik

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2h pre leta ili transfer do aerodroma u Budimpešti(u slučaju da se leti iz Budimpešte). Let za Rejkjavik sa presedanjem. Po sletanju, transfer do hostela. Noćenje.

Rejkjavik

2. dan: Rejkjavik

Dobro došli u zemlju vulkana, gejzira i polarnih svetlosti! Dan počinjemo upoznavanjem centralnih gradskih znamenitosti Rejkjavika – najsevernijeg glavnog grada u Evropi. Zgrada Parlamenta, Harpa koncertna dvorana u čijoj blizini se nalazi i rezidencija premijera Islanda, Laugavegur šoping ulica, Halgrimskirkja – katedrala futurističkog izgleda napravljena u sećanje na Islandskog pesnika Halgrimura Petursona koja predstavlja glavno obeležje Rejkjavika. Slobodno vreme za opuštanje pored jezera Tjornin. Noćenje.

3. dan: Rejkjavik – Plava Laguna

Fakultativni izlet do Plave lagune – jednog od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave. Pravimo pauzu za opuštanje i kupanje u termalnoj vodi bogatoj mineralima i pravljenje nestvarnih fotki. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

Island2

4. dan: Rejkjavik – Zlatni Krug

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak ‘’Zlatnog Kruga’’- ova čuvena putanja obuhvata jedne od napopularnijih prirodnih lepota Islanda. Gulfos -32 metra visok ‘’zlatni’’ vodopad, gejzir Strokur – najaktivniji gejzir na Islandu koji izbacuje vrele mlazove vode i do 30m u vezduh kao i Tingvelir nacionalni park – mesto gde se spajaju evropska i severno-atlantska tektonska ploča! Nestvarno i živopisno iskustvo! Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

Island

5. dan: Rejkjavik – poluostrvo Snaefelsnes

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na sever Islanda do poluostrva Snaefelsnes. Uživamo u pogledu na nestavrna polja lave i polarne kupole prekrivene ledom i oivičene liticama sa mnoštvom različitih vrsta ptica. Ovo poluostrvo i njegov glečer Snefelsjokul postali su svetski poznati kada je Žil Vern u delu ”Putovanje u središte zemlje” svoju avanturu započeo upravo odavde. Obilazak ovog poluostrva završavamo u živopisnom priobalnom gradiću Stikisholmur osnovanom u 19. veku. Preporučujemo vam da posetite muzej vulkana i lokalnu crkvu futurističkog izgleda. Povratak u Rejkjavik u večernjim satima. Noćenje.

Island4

6. dan: Rejkjavik – Vik

Celodnevni fakultativni izlet do Vika, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Sam put do ovog mesta je priča za sebe, smenjivanje pejzaža, od vulkanskih plaža do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Grad je okružen dramatičnim liticama i nalazi se na plaži od crnog peska sa koje možemo videti oštre stene kako izviruju iz mora. Pravimo pauzu za šetnju i fotografisanje ovog nestvarnog prirodnog ambijenta. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, otići ćemo i do čuvene lagune glečera gde ćemo se ukrcati na čamac i krenuti u polučasovnu plovidbu između ovih veličanstvenih ledenih formacija koje ostavljaju bez daha. U povratku za Rejkjavik svratićemo do 60m visokog vodopada Seljalandsfos koga zbog specičnog pada možemo videti sa obe strane. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

Island5

7. dan: Rejkjavik – Beograd (Budimpešta)

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Ukoliko vreme leta dozvoli možemo organizovati fakultativni obilazak mesta Skoguar, poznatog po svojim kućicama sa travnatim krovovima. Transfer do aerodroma. Let do Budimpešte(Beograda) sa presedanjem.

8. dan: Beograd

Dolazak u Beograd u ranijm jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA:

 1199€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi) 

Cena važi do 04.03. nakon čega se uvećava za 100€.

Za uplate u celosti do 04.03.2017. cena iznosi 1099€.


Aranžman obuhvata:

– Avio prevoz Beograd-Rejkjavik-Beograd ili Budimpešta-Rejkjavik-Budimpešta sa svim taksama

– Sve transfere po programu

– 6 noćenja u hostelu u Rejkjaviku u 1/3 ili 1/4 sobama sa kupatilom

– Organizacija i vodjenje puta

– Stručni vodič za vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:

– Doplatu za 1/2 sobu (100 eur po osobi)

– Individualne troškove

– Fakultativne izlete i obilaske

– Hranu


NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Za opšte napomene klikni ovde.

PRIJAVI SE