ŠRI LANKA 15 DANA

KENDI – IKADUVA

02.02 – 16.02.2020.

15 DANA / NOĆI

Porodicne avanture

Istražite mističnu Šri Lanku, biser Orijenta i prihvatite ovaj egzotični izazov! Provedite porodični odmor na tropskim plažama Indijskog okeana. Zaronite u toplo more, čija temperatura retko pada ispod 27 stepeni celzijusa i uživajte u raznolikoj flori i fauni, drevnim spomenicima, arheološkim nalazištima svetske baštine priznate od UNESCO-a, poljima čaja i začina, rudniku mesečevog kamena po kojem je čuvena, hramovima… i isprobajte neke, od preko hiljadu specijaliteta, koji će zadovoljiti svačiji ukus. Ovo živopisno čudo, karakterišu bogatstvo i lepota a utisak koji ostavlja, učiniće sve članove Vaše porodice prijatno uzbuđenim za sve vreme boravka na ostrvu. Vaše dane možete provesti i aktivno, upoznajući vašu decu sa kulturom i znamenitostima ove čarobne zemlje, ploviti lagunama, planinariti, surfovati i osetiti čari poslednje, divlje egzotike na svetu u kojoj će mališani posebno uživati. Beskrajne, tropske plaže, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, priroda i neopisivo lepe boje, divlji slonovi koji slobodno tumaraju ostrvom, narod koji je preživeo mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle god se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale, učiniće odmor Vaše porodice nezaboravnim i napuniti porodične albume spektakularnim fotografijama. Omogućite svojoj deci sticanje znanja koja nikada neće zaboraviti i priuštite im neprocenljivo životno iskustvo!

Negombo plaza

Plan i program putovanja:

1.dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Upoznajemo se i uzbuđeno brojimo minute do polaska! Let sa presedanjem za Kolombo.

Sri Lanka trafika

2. dan: Kolombo – Kendi

Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Transfer do smeštaja u Kendi-ju, slikoviti gradić u srcu ostrva, okružen brdima i plantažama čaja… Slobodno vreme… Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.

Rezervat za slonove

3. dan: Kendi

Budimo se i imamo slobodno vreme za istraživanje Kendija ili vam predlažemo fakultativni obilazak: upoznajemo hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom Hram Budinog zuba – jedan od najznačajnijih budističkih hamova u Šri Lanki, a nakon toga posećujemo Elephant orphanage (Rezervat slonova) nedaleko od Kendija gde imamo priliku da se izbliza upoznamo sa desetinama divljih slonova i slonića kojima je ovde pruženo utočište. Tu je i botanička bašta gde se upoznajemo sa raznovrsnim biljnim svetom koji krasi ovo podneblje… Slobodno veče. Noćenje.

Polja caja Sri Lanka

4.dan: Kendi

Slobodan dan ili fakultativni, poludnevni izlet u čuvenu Kraljevsku botaničku baštu, gde možete videti raznovrsno tropsko cveće iz čitavog sveta! Prilika da se mnogo toga nauči, uživa u prirodi i lepoti ovog ogromnog parka i pravi momenat za nastanak prelepih porodičnih fotografija uz šarenoliku, ezgotičnu floru. Slobodno popodne za istraživanje čudesnog Kendija. Noćenje.

Sri Lanka

5.dan: Kendi – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vreme u Kendiju ili celodnevni fakultativni izlet : Zemlja čaja! Krećemo jutarnjim vozom u višesatnu vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1500m nadmorske visine! Još jedno lice ove magične zemlje koje treba otkriti. Dok se voz lagano penje, upijte energiju božanstvenih predela i družite se sa lokalnim stanovništvom, upoznajte decu sa novim narodom, njihovim običajima, navikama i kulturom.U okruženju polja čaja, vazduh postaje svežiji a vegetacija drugačija. Stižemo u Nuwara Eliyu. Vreme za odmor i osveženje, a zatim, kraći obilazak ovog kolonijalnog mesta u brdima. Nakon toga, sledi povratak minibusom, uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i poseta jednoj od najvećih i najstarijih fabrika čaja u Šri Lanci, gde imate priliku da se upoznate sa procesom uzgajanja i proizvodnje ovih blagotvornih trava, kao i da kupite najkvalitetniji crni, zeleni i beli čaj, uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kendi u večernjim časovima. Noćenje.

Sri Lanka priroda

6. – 14. dan: Ikaduva

Buđenje i pakovanje, polazak na obalu! Napuštanje smeštaja u jutarnjim satima i polazak prema plažama. Vožnja do Ikaduve. U popodnevnim časovima stižemo i smeštamo se u guest house, i odmah nakon kratkotrajnog odmora, istrčavamo na plažu! Huk talasa, opkoljeni palmama, miris soli u vazduhu i opuštajuća muzika iz okolnih barova, opijaju.  Prepuštanje ovom magičnom ostrvu i potpuno stapanje sa prirodom…

Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva, ali i dalje pomalo divlje i mirno, kao i čitava Šri Lanka. Dugačka i široka peščana plaža, obavijena talasima sa jedne strane,a palmama sa druge strane, potpuno očarava. Uzbuđenjima tokom dana nikad kraja, a dane ispraćamo uz tropski zalazak sunca i sve nijanse narandžaste boje prosute po nebu, koji čini da se sve više zaljubljujemo u ovo mesto, kome ćemo često poželeti da se vratimo.

Za vreme našeg boravka u Ikaduvi, čekaju nas mnoge aktivnosti: vožnja po lagunama,  poseta rudniku Mesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka čuvena u svetu, poseta uzgajivačima cimeta (fakultativno). Svaki dan degustiramo nešto novo od specijaliteta morske hrane, egzotičnog voća i napitaka. Mališani će posebno uživati u susretima sa raznim vrstama kornjača, a ako budemo posebne sreće, možda ćemo prisustvovati njihovom izlegnuću! U blizini se nalazi još prelepih plaza, koje možemo posetiti u dnevnim izletima (fakultativno).

Jedan ceo dan posvećujemo odlasku u jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova Šri Lanke – rezervat Udalawe. Videćete zašto je ova zemlja svetski poznata po bujnom biljnom i životinjskom svetu (fakulativno)! Otkrijte zašto je Šri Lanka među poslednjom “divljom” egzotikom na svetu i ponesite puno lepih uspomena sa ovog magičnog, porodičnog putovanja.  8 noćenja.

Plaza Mirisa Sri Lanka

14.dan: Ikaduva – Beograd

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u zavisnosti od vremena leta. Let za Srbiju, sa presedanjem. Sabiramo utiske koji su se nakupili u danima iza nas, dok letimo kroz noć. Uspomene za čitav život i putovanje sa kojeg se vraćamo drugačiji.

15.dan: Beograd

Slećemo u Beograd. Sa osmehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama, uz jedan širi pogled na život oko nas. Planirajte novu Manga, porodičnu avanturu i upoznajte vašu decu, na najlepši mogući način, sa svetom koji ih okružuje!

Egzoticno voce Sri Lanka


SMEŠTAJ :

KANDY  – Hotel Kandy Supreme

Smešteni smo u jednostavnom i udobnom guesthouse-u na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom sa toplom vodom. Wi-Fi je dostupan gostina smeštaja.

IKADUVA: Guesthouse Mother˙s Place ili sl. – smešteni smo u udobnom guesthouse-u u neposrednoj blizini plaže, a nedaleko od centra Ikaduve. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne (dostupne na upit), svaka sa svojim kupatilom, jednostavne i sredjene. Recepcija je otvorena 24h.
 

 


MANGA PROMOCIJA

– Odrasli: 1249€ 1149€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 999€ 

– Deca od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima): 799€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Jeste li za caj ? Sri Lanka

Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Beograd-Colombo-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere prema programu putovanja
-8 noćenja u Ikaduvi u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom)
-4 noćenja u Kendiju u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Šri Lanku i uslugu viziranja (45€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Obilazak rezervata za slonove Pinavela, obilazak hrama Budinog zuba i botaničke bašte u Kendiju

Posedujemo rezervat ili kako ga lokalci nazivaju „sirotište“ za slonove, koje ved godinama brine o slonovima koji su na neki način bili ugroženi ili povredjeni i dovedeni su ovde na oporavak. Slon ima posebno mesto u istoriji i kulturi Šri Lanke i veoma je cenjena životinja na ostrvu, a mi demo imati priliku da se družimo sa ovim nežnim džinovima! Nakon toga kredemo ka botaničkoj bašti i hramu Budinog zuba. Obići ćemo hram u kome se, po predanju, čuva Budin zub – relikvija koja je vekovima igrala veliku ulogu u istoriji Šri Lanke i koja je i danas predmet hodočašća mnogih budista. Tu je i bujna i zelena Botanička bašta sa istorijom dugom nekoliko stotina godina i biljnim vrstama iz čitavog sveta. Povratak u večernjim časovima.

Drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjevekovna tvrđava Sigirija

Obilazimo pedinske hramove u Dambuli, jedno od prvih mesta na Šri Lanci, gde se praktikovao budizam i gde su se okupljali prvi monasi da meditiraju još u I veku p.n.e.. Nakon toga, divimo se Sigiriji – prirodnoj formaciji stena, koju je jedan ekscentrični vladar pretvorio u neverovatnu tvrdjavu. Jedna od najzanimljivijih epizoda istorije Šri Lanke vezuje se za ovo mesto, saznadete koja. Odlazak do obližnjeg restorana gde možemo uživati u lokalnim specijalitetima. Povratak u smeštaj u večernjim časovima.

Zemlja čaja – plantaže i fabrike čaja

Iz Kendija odlazimo na celodnevni izlet u brdovitu regiju, u srcu nekadašnjeg Cejlona – zemlju čaja! Zelena brda su svuda oko nas, šetamo se po plantažama, a vredni berači rade punom parom. Posecujemo fabriku čaja i učimo sve o vrstama, uzgajanju, i konzumaciji. Imaćemo priliku i da kupimo najkvalitetniji čaj direktno iz fabrike.

Tvrđava Gol i plaža Unavatuna

Dan provodimo na prelepoj plaži Unavatuna, ispijajudi sokove od svežeg tropskog voda i plivajudi u mirnom moru ove uvale. Krećemo sa Unavatune u popodnevnim časovima i nakon krade vožnje posedujemo staru tvrđavu iz perioda kolonijalne vladavine Holanđana, koja danas postaje stecište umetnika i zanatlija, sa mnoštvom slikovitih prodavnica, juvelirnica i restorana. Šetamo se zidinama tvrđave, uživamo u zalasku sunca i istražujemo ulice gradida unutrar zidina. Povratak u večernjim časovima.

Obilazak velike statue Bude, poseta farmi kornjača, obilazak rudnika Mesečevog kamena i rečni safari i vožnja lagunom

Tokom ovog poludnevnog izleta, posedujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu. Nakon toga, odlazimo do rudnika da vidimo kako se to vadi Mesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovde na čitavom svetu! Za kraj, plovimo lagunom reke i zastajemo da naučimo više o cimetu i vidimo kako se on obrađuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo budistički hram, koji se nalazi na jednom od ostrva u laguni. Povratak je u ranim popodnevnim časovima.

Plaža Mirisa i tradicionalni pecaroši na motkama

U prepodnevnim časovima kredemo na celodnevni izlet ka jednoj od najlepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena, zastajemo i divimo se umedu čuvenih ribara koji pecaju ribe sededi na visokim motkama, kako bi se zaštitili od visokih talasa – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim časovima.


Mali istrazivac - Sri Lanka


 

PRIJAVI SE