BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

PORODIČNA AVANTURA

15 dana / avio

05.03 – 19.03.2019.

Porodicne avanture

Istražite mističnu Šri Lanku, biser Orijenta i prihvatite ovaj egzotični izazov! Provedite porodični odmor na tropskim plažama Indijskog okeana. Zaronite u toplo more, čija temperatura retko pada ispod 27 stepeni celzijusa i uživajte u raznolikoj flori i fauni, drevnim spomenicima, arheološkim nalazištima svetske baštine priznate od UNESCO-a, poljima čaja i začina, rudniku mesečevog kamena po kojem je čuvena, hramovima… i isprobajte neke, od preko hiljadu specijaliteta, koji će zadovoljiti svačiji ukus. Ovo živopisno čudo, karakterišu bogatstvo i lepota a utisak koji ostavlja, učiniće sve članove Vaše porodice prijatno uzbuđenim za sve vreme boravka na ostrvu. Vaše dane možete provesti i aktivno, upoznajući vašu decu sa kulturom i znamenitostima ove čarobne zemlje, ploviti lagunama, planinariti, surfovati i osetiti čari poslednje, divlje egzotike na svetu u kojoj će mališani posebno uživati. Beskrajne, tropske plaže, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, priroda i neopisivo lepe boje, divlji slonovi koji slobodno tumaraju ostrvom, narod koji je preživeo mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle god se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale, učiniće odmor Vaše porodice nezaboravnim i napuniti porodične albume spektakularnim fotografijama. Omogućite svojoj deci sticanje znanja koja nikada neće zaboraviti i priuštite im neprocenljivo životno iskustvo!

Negombo plaza

Plan i program putovanja:

1.dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Upoznajemo se i uzbuđeno brojimo minute do polaska! Let sa presedanjem za Kolombo.

Sri Lanka trafika

2. dan: Kolombo – Kendi

Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Transfer do smeštaja u Kendi-ju, slikoviti gradić u srcu ostrva, okružen brdima i plantažama čaja… Slobodno vreme… Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.

Rezervat za slonove

3. dan: Kendi

Budimo se i imamo slobodno vreme za istraživanje Kendija ili vam predlažemo fakultativni obilazak: upoznajemo hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom Hram Budinog zuba – jedan od najznačajnijih budističkih hamova u Šri Lanki, a nakon toga posećujemo Elephant orphanage (Rezervat slonova) nedaleko od Kendija gde imamo priliku da se izbliza upoznamo sa desetinama divljih slonova i slonića kojima je ovde pruženo utočište. Tu je i botanička bašta gde se upoznajemo sa raznovrsnim biljnim svetom koji krasi ovo podneblje… Slobodno veče. Noćenje.

Polja caja Sri Lanka

4.dan: Kendi

Slobodan dan ili fakultativni, poludnevni izlet u čuvenu Kraljevsku botaničku baštu, gde možete videti raznovrsno tropsko cveće iz čitavog sveta! Prilika da se mnogo toga nauči, uživa u prirodi i lepoti ovog ogromnog parka i pravi momenat za nastanak prelepih porodičnih fotografija uz šarenoliku, ezgotičnu floru. Slobodno popodne za istraživanje čudesnog Kendija. Noćenje.

Sri Lanka

5.dan: Kendi – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vreme u Kendiju ili celodnevni fakultativni izlet : Zemlja čaja! Krećemo jutarnjim vozom u višesatnu vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1500m nadmorske visine! Još jedno lice ove magične zemlje koje treba otkriti. Dok se voz lagano penje, upijte energiju božanstvenih predela i družite se sa lokalnim stanovništvom, upoznajte decu sa novim narodom, njihovim običajima, navikama i kulturom.U okruženju polja čaja, vazduh postaje svežiji a vegetacija drugačija. Stižemo u Nuwara Eliyu. Vreme za odmor i osveženje, a zatim, kraći obilazak ovog kolonijalnog mesta u brdima. Nakon toga, sledi povratak minibusom, uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i poseta jednoj od najvećih i najstarijih fabrika čaja u Šri Lanci, gde imate priliku da se upoznate sa procesom uzgajanja i proizvodnje ovih blagotvornih trava, kao i da kupite najkvalitetniji crni, zeleni i beli čaj, uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kendi u večernjim časovima. Noćenje.

Sri Lanka priroda

6. – 14. dan: Ikaduva

Buđenje i pakovanje, polazak na obalu! Napuštanje smeštaja u jutarnjim satima i polazak prema plažama. Vožnja do Ikaduve. U popodnevnim časovima stižemo i smeštamo se u guest house, i odmah nakon kratkotrajnog odmora, istrčavamo na plažu! Huk talasa, opkoljeni palmama, miris soli u vazduhu i opuštajuća muzika iz okolnih barova, opijaju.  Prepuštanje ovom magičnom ostrvu i potpuno stapanje sa prirodom…

Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva, ali i dalje pomalo divlje i mirno, kao i čitava Šri Lanka. Dugačka i široka peščana plaža, obavijena talasima sa jedne strane,a palmama sa druge strane, potpuno očarava. Uzbuđenjima tokom dana nikad kraja, a dane ispraćamo uz tropski zalazak sunca i sve nijanse narandžaste boje prosute po nebu, koji čini da se sve više zaljubljujemo u ovo mesto, kome ćemo često poželeti da se vratimo.

Za vreme našeg boravka u Ikaduvi, čekaju nas mnoge aktivnosti: vožnja po lagunama,  poseta rudniku Mesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka čuvena u svetu, poseta uzgajivačima cimeta (fakultativno). Svaki dan degustiramo nešto novo od specijaliteta morske hrane, egzotičnog voća i napitaka. Mališani će posebno uživati u susretima sa raznim vrstama kornjača, a ako budemo posebne sreće, možda ćemo prisustvovati njihovom izlegnuću! U blizini se nalazi još prelepih plaza, koje možemo posetiti u dnevnim izletima (fakultativno).

Jedan ceo dan posvećujemo odlasku u jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova Šri Lanke – rezervat Udalawe. Videćete zašto je ova zemlja svetski poznata po bujnom biljnom i životinjskom svetu (fakulativno)! Otkrijte zašto je Šri Lanka među poslednjom “divljom” egzotikom na svetu i ponesite puno lepih uspomena sa ovog magičnog, porodičnog putovanja.  8 noćenja.

Plaza Mirisa Sri Lanka

14.dan: Ikaduva – Beograd

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u zavisnosti od vremena leta. Let za Srbiju, sa presedanjem. Sabiramo utiske koji su se nakupili u danima iza nas, dok letimo kroz noć. Uspomene za čitav život i putovanje sa kojeg se vraćamo drugačiji.

15.dan: Beograd

Slećemo u Beograd. Sa osmehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama, uz jedan širi pogled na život oko nas. Planirajte novu Manga, porodičnu avanturu i upoznajte vašu decu, na najlepši mogući način, sa svetom koji ih okružuje!

Egzoticno voce Sri Lanka


SMEŠTAJ :

KANDY  – Hotel Kandy Supreme

Smešteni smo u jednostavnom i udobnom guesthouse-u na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom sa toplom vodom. Wi-Fi je dostupan gostina smeštaja.

IKADUVA – Guesthouse Mothers Place

Smešteni smo u udobnom guesthouse-u u neposrednoj blizini plaže a nedaleko od centra Ikaduve. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom, jednostavne i sredjene. Recepcija je otvorena 24h. Wi-Fi je dostupan gostema smeštaja.

 


MANGA PROMOCIJA

– Odrasli: 1249€ 1049€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 899€ 

– Deca od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima): 749€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Promocija Manga Trip avantura!
Povodom otvaranja nove Manga poslovnice u Zagrebu. 

Prijavite se za bilo koje putovanje iz naše ponude i ostvarite neverovatne popuste i brojne pogodnosti. 

Period promocije: od 01 februara do 21 februara 2019.
Period putovanja: od 03 marta do 23 decembra 2019.
Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)
Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899

Zagreb , KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Jeste li za caj ? Sri Lanka

Aranžman obuhvata :

  • Avio prevoz sa taksama (Beograd-Colombo-Beograd)
  • Sve transfere prema programu
  • 4 noćenja u guesthouse-u u Kandiju (1/2 sobe sa kupatilom)
  • 8 noćenja u guesthouse-u u Ikaduvi (1/2 sobe sa kupatilom)
  • Organizacija i vodjenje puta
  • Stručni vodič za sve vreme boravka u Šri Lanki

Aranžman ne obuhvata :

  • Vizu za Šri Lanku (30$)
  • Individualne troškove
  • Fakultativne izlete i obilaske
  • Ulaznice za hramove i lokalitete


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Obilazak rezervata za slonove Pinavela, obilazak hrama Budinog zuba i botaničke bašte u Kendiju

Posedujemo rezervat ili kako ga lokalci nazivaju “sirotište” za slonove, koje ved godinama brine o slonovima koji su na neki način bili ugroženi ili povredjeni i dovedeni su ovde na oporavak. Slon ima posebno mesto u istoriji i kulturi Šri Lanke i veoma je cenjena životinja na ostrvu, a mi demo imati priliku da se družimo sa ovim nežnim džinovima! Nakon toga kredemo ka botaničkoj bašti i hramu Budinog zuba. Obići ćemo hram u kome se, po predanju, čuva Budin zub – relikvija koja je vekovima igrala veliku ulogu u istoriji Šri Lanke i koja je i danas predmet hodočašća mnogih budista. Tu je i bujna i zelena Botanička bašta sa istorijom dugom nekoliko stotina godina i biljnim vrstama iz čitavog sveta. Povratak u večernjim časovima.

Drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjevekovna tvrđava Sigirija

Obilazimo pedinske hramove u Dambuli, jedno od prvih mesta na Šri Lanci, gde se praktikovao budizam i gde su se okupljali prvi monasi da meditiraju još u I veku p.n.e.. Nakon toga, divimo se Sigiriji – prirodnoj formaciji stena, koju je jedan ekscentrični vladar pretvorio u neverovatnu tvrdjavu. Jedna od najzanimljivijih epizoda istorije Šri Lanke vezuje se za ovo mesto, saznadete koja. Odlazak do obližnjeg restorana gde možemo uživati u lokalnim specijalitetima. Povratak u smeštaj u večernjim časovima.

Zemlja čaja – plantaže i fabrike čaja

Iz Kendija odlazimo na celodnevni izlet u brdovitu regiju, u srcu nekadašnjeg Cejlona – zemlju čaja! Zelena brda su svuda oko nas, šetamo se po plantažama, a vredni berači rade punom parom. Posecujemo fabriku čaja i učimo sve o vrstama, uzgajanju, i konzumaciji. Imaćemo priliku i da kupimo najkvalitetniji čaj direktno iz fabrike.

Tvrđava Gol i plaža Unavatuna

Dan provodimo na prelepoj plaži Unavatuna, ispijajudi sokove od svežeg tropskog voda i plivajudi u mirnom moru ove uvale. Krećemo sa Unavatune u popodnevnim časovima i nakon krade vožnje posedujemo staru tvrđavu iz perioda kolonijalne vladavine Holanđana, koja danas postaje stecište umetnika i zanatlija, sa mnoštvom slikovitih prodavnica, juvelirnica i restorana. Šetamo se zidinama tvrđave, uživamo u zalasku sunca i istražujemo ulice gradida unutrar zidina. Povratak u večernjim časovima.

Obilazak velike statue Bude, poseta farmi kornjača, obilazak rudnika Mesečevog kamena i rečni safari i vožnja lagunom

Tokom ovog poludnevnog izleta, posedujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu. Nakon toga, odlazimo do rudnika da vidimo kako se to vadi Mesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovde na čitavom svetu! Za kraj, plovimo lagunom reke i zastajemo da naučimo više o cimetu i vidimo kako se on obrađuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo budistički hram, koji se nalazi na jednom od ostrva u laguni. Povratak je u ranim popodnevnim časovima.

Plaža Mirisa i tradicionalni pecaroši na motkama

U prepodnevnim časovima kredemo na celodnevni izlet ka jednoj od najlepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena, zastajemo i divimo se umedu čuvenih ribara koji pecaju ribe sededi na visokim motkama, kako bi se zaštitili od visokih talasa – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim časovima.


Mali istrazivac - Sri Lanka


 

PRIJAVI SE