VIJETNAM – KAMBODŽA – TAJLAND

HO ŠI MIN + OSTRVO PHU QUOC + PNOM PEN + SIEM REAP + BANGKOK

24 dana / avio

21.12 – 13.01.2019. – još 4 slobodna mesta

Ho Ši Min ili popularno Sajgon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis odiše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru energiji i lepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja sa jedne i modernih nebodera i tržnih centara sa druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u gradjevinama koje su pre samo par decenija svedočile o strahotama rata. Danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.
Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera, Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.

Kambodža je ustavna monarhija, koja odiše drugačijom kulturom i istorijskom pozadinom što je čini onim što je danas – zemlja u kojoj je težak svakodnevni život, ali to nije uticalo na vedar duh lokalnog stanovništva. Kmersko carstvo sa središtem u gradu Angkor rasprostiralo se na prostoru današnje Kambodže od 9. do 15. veka. Glavna znamenitost u Kambodži i njen simbol danas je hram Carstva Angkor Vat. Ono što je zajedničko za većinu ljudi u Kambodži je da su vrlo prijatni i uvek raspoloženi da komuniciraju sa strancima, i da na svaki mogući način olakšaju i učine posetiocima boravak u svojoj zemlji prijatnim.

Bangkok – dobro došli u grad sa preko 10 miliona stanovnika! Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine ovaj grad po svemu posebnim. Razgledaćemo najznačajnije budističke hramove koji ostavljaju bez daha svojom impozantnošću, šetati širokim bulevarima ovog užurbanog grada, prepunog turista iz svih krajeva sveta i uživati u energiji nasmejanih posetilaca i veselih domaćina, tropskoj klimi, ukusnoj hrani, mnoštvu šarenila, uličnih tezgi, buci, vožnji tuktukom, u vožnji brodom i drugačijim uvidom u ovaj nezaboravni grad, a noću se prepustiti jedinstvenoj atmosferi klubova u Bangkoku.


Plan i program putovanja :

1. dan (21.12.): Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Ho Ši Min sa usputnim presedanjem.

2. dan (22.12.): Ho Ši Min

Dolazak u Ho Chi Minh City. Transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i isprobati vijetnamsku kuhinja. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (23.12.): Ho Ši Min

Slobodan ili vam predlažemo fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (24.12.): Ho Ši Min – Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet Cu Chi tuneli, koji predstavljaju najbolji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali vijetnamski vojnici. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne vraćamo se u Ho Ši Min i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Noćenje.

5. dan (25.12.): Ho Ši Min – Delta reke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km –  najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećerne trske i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa i degustirati ih. Imaćete priliku da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina. Povratak u Ho Chi Minh. Noćenje.

6. dan (26.12.): Ho Ši Min – Phu Quoc

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Phu Quoc. Transfer do smeštaja. Smeštanje u sobe i slobodno vreme. Noćenje.

Delta Makonga

06 – 16. dan (26.12 – 05.01.): Phu Quoc (10 noćenja)

Ovo ostrvo u obliku suze nalazi se u Tajlandskom zalivu na svega 15km od granice sa Kambodžom. Inače je dugačko 48 kilometara, što ga čini najvećim vijetnamskim ostrvom, a paralele radi, približne je površine kao Singapur. 70% teritorije ostrva je u okviru Nacionalnog parka, a skoro pola obalske linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Lokalna zajednica se pre svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta bibera, a ono što je lokalni najpoznatiji proizvod je riblji sos – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj meri bavi ribolovom pruža mogućnost da se uživa u svežoj ribi i morskim plodovima koje posetioci mogu da spremaju sami na roštilju ili u tradicionalnom Hot Potu. Ukusi morske hrane na ovom ostrvu su zaista jedinstveni! 

Savršeno mesto za doček Nove godine! U kratkim majicama i pantalonama, na 30+ stepeni, tražimo odgovorajuću poziciju gde ćemo zajedno nazdraviti za novu i ispratiti staru godinu! Srećna Nova godina!

16. dan (05.01): Phu Quoc – Pnom Pen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Pnom Pen sa usputnim presedanjem. Stižemo u Pnom Pen, transfer do smeštaja. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom. Noćenje.

17. dan (06.01.): Pnom Pen

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže – Pnom Pena. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (Crvenih Kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) i Killing Fields (polja smrti). Slobodno vreme. Noćenje.

18 dan (07.01.): Pnom Pen – Siem Reap

Pakujemo stvari i odjavljujemo se iz smeštaja. Nastavljamo put autobusom ka Siem Reap-u. Dolazak u popodnevnim satima. U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Siem Reap-a, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.

19. dan (08.01.):  Siem Reap

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do obližnjeg jezera Tonle Sap. Tonle Sap je jedno od najvećih jezera u ovom delu sveta sa jedinstvenim eko-sistemom. Videćemo potpuno drugačiji način života lokalaca i kako se odvija život na vodi i čuti neverovatne priče o lokalnoj zajednici i školi na vodi. Povratak u Siem Reap i slobodno vreme. Slobodno veče za isprobavanje kmerskih specijaliteta, sa kojima će vas upoznati Manga vodič  i otkriti vam najbolje restorane i barove. Noćenje.

20. dan (09.01.): Siem Reap

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet – mistični kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji medju njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km², uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Posetićemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom. Neverovatno iskustvo… Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

21. dan (10.01.): Siem Reap

Slobodno vreme ili fakultativna poseta Angkoru. Nastavljamo našu avanturu i istražujemo tajne koje krije ovo mesto. Nakon posete Angkoru povratak u Siem Reap. Slobodno vreme. Noćenje

22. dan (11.01.): Siem Reap – Bangkok

Pakujemo stvari i odjavljujemo se iz smeštaja. Transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak na aerodrom i transfer do smeštaja. Šetnja po Kao San Road-u i upoznavanje sa tajlandskim načinom života. Noćenje.

23. dan (12.01.): Bangkok – Beograd

Slobodno vreme. Predlažemo posetu Kineskoj četvrti, ili  odlazak do jednog od najdužih bulevara na Tajlandu – Sukhumvit-a, koji predstavlja komercijalni centar Bangkoka, ispunjen svetskim lancima hotela, raznoraznim barovima i restoranima kao i šoping molovima ili Silom-a, koji prikazuje kosmpolitsku stranu Bangkoka. Oduševiće vas moderna arhitektura i shvatićete zašto je Bangkok jedna od svetskih metropola. U večernjim časovima, napuštamo sobe i krećemo put aerodroma.

24. dan (13.01): Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje


SMEŠTAJ :

HO ŠI MIN: Dragon Palace Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

PHU QUOC: Palma Resort 4* ili sl. – nalazi se na 200m od plaže Duong Duong. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uredjaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen.

PNOM PEN: Silver River Hotel 3* ili sl. – nalazi u centru u blizini reke i pešačke zone. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom, klimom, sefom, besplatnim internetom. Hotel sadrži: bar/restoran, uslugu pranja veša, ostavu za prtljag, kablovsku televiziju. 

SIEM REAP: Angkor Orchid Hotel 3* ili sl.- nalazi se u centru Siem Reapa u blizini Old Marketa i central marketa. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne jednostavne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

BANGKOK:  New Siam II Guesthouse ili sl. – nalazi se u strogom centru turističkog dela Bangkoka (kvart Khao San Road) – Old City. Poseduje jednostavne dvokrevetne i trokrevetne  sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

1799€ 1749€

Za prijave u celosti do 11.12. cena je 1699€

 

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Beograd – Ho Ši Min / Bangkok – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Ho Ši Min – Phu Quoc)  sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Phu Quoc – Pnom Pen) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Siem Reap – Bangkok) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Autobuski prevoz na relaciji Pnom Pen – Siem Reap
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Ho Ši Min-u u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe klimom)
-10 noćenja na ostrvu Phu Quoc u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-2 noćenja u Pnom Penu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-4 noćenja u Siem Reap-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-1 noćenje u Bangkoku u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vize i usluge viziranja za Tajland (50eur – državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske; 60eur – državljani Makedonije), Vijetnam (60€)  i Kambodžu (35$)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hrana
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE