UBUD – GILI – SEMINJAK

BALI FULL TRIP

BALI – GILI OSTRVA – JAVA

15 dana – avio / Sigurni polasci!

30.03 – 13.04.2019.
28.04 – 11.05.2019.
22.06 – 06.07.2019.
13.07 – 27.07.2019.
12.08 – 26.08.2019.

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Bali

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar sa usputnim presedanjem.

2. dan: Bali – Ubud

Dolazak na Bali. Transfer do smeštaja u Ubudu. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Ubud je centar balinežanske umetnosti gde možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umetničke predmete, slike na svili.  Cenkanje je svuda neizbežno i preporučljivo. Smeštanje i odmor.  Noćenje

3. dan: Ubud  

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet gde ćemo posetiti Monkey Forest, prelepi tropski park i dom dugorepih azijskih makaki majmuna. Nastavljamo dalje ka bajkovitim Tegalalang pirinčanim terasama, gde ćemo napraviti fenomenalne fotografije i čuti priču o pirinču kao najdragocenijem daru Balinežana. Poseta plantaži kafe, gde ćemo videti kako se proizvodi čuvena i najskuplja na svetu Luwak kafa. Nastavljamo dalje ka najstarijim hinduističkim hramovima Goa Gajah i Tirta Empul iz 11. veka. U večernjim satima povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan: Ubud  – Taman Ujung – Tirta Gangga – Virgin Plaža

Slobodan dan ili možete krenuti sa nama na fakultativni izlet u istočni deo ostrva. Posetićemo fenomenalne vodene palate koje krase ovaj deo Balija. Tirta Ganga je nekadašnja kraljevska palata. Kompleks krase bazeni, statue, fontane, a mi uživamo u šetnji i pravimo prelepe fotografije. Nakon toga odlazimo u Taman Udjung – park sa divnim jezerom i rezidencijom kraljevstva Karangasem. U popodnevnim časovima uživamo na Virgin plaži. Plaža je izolovana od gradske i saobraćajne gužve, na istočnoj obali. Beli pesak je prošaran crnim peskom, od vulkanske erupcije planine Agung. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan: Ubud

U prepodnevnim časovima krećemo u fakultativno razgledanje Ubuda. Posetićemo Muzej Antonio Blanco. Najpoznatiji umetnik koji je ikada živeo na Baliju. Izgradio je svoj veličanstveni studio na idiličnoj lokaciji, sa pogledom na reku Kampuan. Studio je pretvoren u muzej, sa zanimljivom kolekcijom radova iz različitog perioda njegove dogogodišnje karijere i jedinstvena je mešavina balinežanske arhitekture sa detaljima Španije. Nakon posete muzeja Blanco, prošetaćmo kroz obližnja sela, pored pirinčanih polja kroz tropsko zelenilo čuvenom stazom Campuhan Ridge. Nakon lagane šetnje, posetićemo Bali Swing, mesto za uzbudljivi doživljaj u prelepoj šumi, gde se možemo ljuljati u ljuljaškama, iznad tropskih palmi sa pogledom na pirinčana polja i vodopad. Slobodno vreme u Ubudu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Ubud – Gili ostrvo

U jutarnjim časovima odjavljivanje iz smeštaja i transfer do luke. Vožnja brodom do ostrva Gili. Nakon smeštanja u sobe, slobodno vreme za uživanje na jednim od najlepših plaža u ovom delu sveta. Gili je indonežanski egzotični raj, sa belim peščanim plažama, koralnim grebenima, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice i idealna destinacija za tropski beg od stresne svakodnevice.  Noćenje. 

7 – 9. dan: Gili ostrvo

Slobodni dani za kupanje i sunčanje. Gili je idealan i za aktivnosti i za relaksaciju. Aktivnosti na ostrvu su različite, od  izležavanja na plaži i uživanju u vodi i suncu, ronjenja do okolnih koralnih grebena, snorklinga, vožnji brodićem i obilazaka okolnih ostrva…  Noćenje.

SVET PUTOVANJA - MangaTrip

9. dan: Gili – Seminjak

Pakujemo stvari i u dogovoreno vreme napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vožnja do Balija. Transfer do smeštaja u Seminjaku. Odlazak na jednu od najpopularnijih plaža. U popodnevnim satima uživaćemo u zalasku sunca, koktelima…U večernjim časovima možete uživati u lokalnim ili internacionalnim specijalitetima u nekom od luksuznih restorana i svetski poznatih lanaca brze hrane ili u mnogo interesantnijem tradicionalnom restoranu takozvanom Warungu, gde možete probati veoma ukusnu balinežansku hranu. Seminjak je i centar noćnog života na Baliju. Veliki broj klubova, barova i diskoteka obećavaju dobar provod. Noćenje.

10. dan: Seminjak – Uluwatu

Slobodan dan za uživanje na plaži ili fakultativni odlazak na sam jug ostrva i poseta surferskim plažama Pandawa, Padang Padang ili Dreamland. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, surfing, uživanje uz lokalnu balinežansku hranu, kafu, svež kokos… Predveče fakultativan odlazak do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram, gde možete uz zalazak sunca videti Kećak ples, tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

11. dan: Bali – Džogdžakarta

Slobodan dan ili fakultativni dvodnevni izlet do Jave. Jutarnji let do grada Džogdžakarta, posetićemo najznačajniji budistički hram Borobudur i Hindu hram Prambanan. Nakon povratka u Džogdžakartu posetićemo Taman Siri, ostatke vodene palate iz 1765. godine, zatim Kraton kompleks, nekadašnju sultanovu rezidenciju. Transfer do smeštaja. Noćenje

12. dan: Džogdžakarta – Bali

U jutarnjim časovima se odjavljujemo iz smeštaja. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Bali. Transfer do hotela i slobodno vreme. Predlažemo vam odlazak do Kute gde možete videti kako izgleda noćni život na Baliju. Noćenje. 

13. dan: Seminjak – Canggu – Tanah Lot

Slobodno vreme za istraživanje ostrva ili fakultativni izlet, plaža Canggu sa crnim peskom i poseta nekom od plažnih barova. Nastavljamo ka nestvarnom hramu na steni Tanah Lot. Najznačajnije obeležje Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi i moguće mu je prići peške kad nastupi oseka. Uživaćemo u zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

14. dan: Bali – Beograd

Fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po belom pesku, najluksuznijim hotelima i golf terenima. Idealna za odmor, kupanje i uživanje na pesku. Povratak u hotel, pakujemo se i transfer do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem. 

15. dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

BALI UBUD : Hotel 3* u Ubudu u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uređaj. U okviru hotela nalazi se restoran zapadne i azijske kuhinje i bazen. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. Hotel se nalazi na 1km od centra Ubuda.

GILI : Hotel 3* na ostrvu Gili Travangan u 1/2 i 1/3 sobama. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uređaj. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 

BALI SEMINJAK: Hotel 3*  u Seminjaku u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. Hotel poseduje bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje. Wi-Fi je dostupan gostima hotela u zajedničkim prostorijama. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. 


CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1599€ 1499€
Za prijave do 15.09. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1449€

 

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Bali–Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve tranfere po programu putovanja
-4 noćenja na Baliju u Ubudu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-3 noćenja na ostrvu Gili u smeštaju 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-5 noćenja na Baliju u Seminjaku u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Ubud 1

Tokom ovog izleta u Ubudu ćemo posetiti Monky Forest, prelepi tropski park i dom dugorepih azijskih makaki majmuna. Nastavljamo dalje ka bajkovitim Tegalalang pirinčanim terasama, gde ćemo napraviti fenomenalne fotografije i čuti priču o pirinču kao najdragocenijem daru Balinežana. Nastavljamo dalje ga hinduističkim hramovima Goa Gajah iz 11. vek i Tirta Empul vodeni hram posvećen hingu bogu Višnu. Posetićemo plantažu kafe, gde ćemo videti pored kafe, razno začinsko bilje, kakao, tropsko voće. Povratak u smeštaj u večernjim satima. Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i vodiča.

Ubud 2 

Muzej Antonio Blanco, Campuhan Ridge, Bali Swing. Najpoznatiji umetnik koji je ikada živeo na Baliju. Studio  je pretvoren u muzej, sa zanimljivom kolekcijom radova iz raličitog perioda njegove dogogodišnje karijere i jedinstvena je mešavina balinežanske arhitekture sa detaljima Španije. Nakon posete muzeja Blanco, prošetaćmo čuvenom stazom Campuhan Ridge. Nakon lagane šetnje, posetićemo Bali Swing, mesto za uzbudljivi doživljaj u prelepoj šumi, gde se možemo ljuljati u ljuljaškama, iznad tropskih palmi, s pogledom na pirinčana polja i vodopad. Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i vodiča.

Istočni Bali – Tirta Ganga – Taman Ujung – Virgin Plaža 

Fakultativni odlazak u istočni deo ostrva. Posetićemo fenomenalne vodene palate koje krase ovaj deo Balija. Tirta Ganga je omiljeno odmorište istoka. Kraljevski kompleks krase bazeni, statue, fontane, a mi uživamo u šetnji i pravimo prelepe fotografije. Nakon toga odlazimo u Taman Adjung – prelepi park sa divnim jezerom i rezidencijom kraljevstva Karangasem. U popodnevnim časovima uživamo na Virgin plaži, poznatoj kao plaži belog peska bez velikih gužvi. Povratak u smeštaj. Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i vodiča.

Plaže Uluwatu, Padang Padang, Pandawa 

Celodnevni fakultaivni izlet tokom kojeg ćemo posetiti plaže na samom jugu ostrva Bali, videti veličanstveni hram Uuluwatu, koji je smešten na samoj litici i odakle se pruža pogled na neverovatni zalazak Sunca i uživati u tradicionalnom balinežanskom Kećak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima. Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznicu za Uluwatu hram, ulaznicu za Kećak ples i vodiča.

Tanah Lot i plaža Canggu

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije znamenitost Balija, hram u moru koga zapljuskuju talasi. Tanah Lot je jedan od sedam koji po verovanju balinežana štite ostrvo od zlih duhova. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Canggu i poseta nekom od čuvenih plažnih barova.

Nusa Dua plaža

Izlet na plažu Nusa Dua, poznatu po belom pesku, najluksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Povratak u hotel. Cena uključuje prevoz, vodiča.

Java – Jogjakarta, Borobudur i Prambanan dvodnevni izlet

U jutarnjim satima transfer do aerodroma na Baliju i jednočasovni let do Jogjakarte. Po sletanju u Jogjakartu, sledi poseta i razgledanje Borobudura, najznačajnijeg budističkog hrama iz 8. veka, zatim nastavljamo ka Prambanan hinduističkom hramu posvećenom Božanstvu Shiva. Vožnja do centra grada, smeštanje u sobe. Nakon kraće pauze, posetićemo Sultan Palatu i vodenu palatu, gradjevine iz 18 veka. Slobodno vreme u Džogdžakarti. Noćenje. Narednog dana, transfer do aerodroma i let za Bali. Cena uključuje povratnu aviokartu Bali-Džogdžakarta-Bali, 1 noćenje, transfere, ulaznice za hramove i lokalitete, vodiča.