BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

MANASIJA – RESAVSKA PEĆINA – VODOPAD LISINE – RAVANICA

 POLASCI: 

Polazak autobusa sa parkinga ispred Sava centra u 07.30h.

Autoputem idemo prema Despotovcu i manastiru Manasija. Poseta jednom od najznačajnijih srpskih srednjevekovnih manastira moravske škole, zadužbina Despota Stefana Lazarevića. Obilazak manastirskog kompleksa iz 15. veka, centralne manastirske crkve i dela gde je nekada postojala i radila čuvena Resavska prepisivačka škola.

Pozavršenoj poseti nastavak puta prema Resavskoj pećini,, 20 km od Despotovca. Smeštena je u krečnjačkom brdu „Babina glava“ na obodu kraškog polja „Divljakovac“ i na nadmorskoj visini od 485 m. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Njeno stvaranje je počelo pre velikog ledenog doba hemijskim i mehaničkimradomreke ponornice u krečnjačkoj geološkoj podlozi. Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%.

Nastavak puta prema Lisinama, jednom od najlepših naših vodopada, idiličnog prirodnog ambijenta, gde ćete napraviti predah. U okolini vodopada nalaze se nekoliko kafanica gde možete uživati uz lokalne specijalitete (preporučujemo pastrmku na žaru).Slobodno vreme za uživanje.

Nakon odmora u Lisinama polazak prema manastiru Ravanica, zadužbini kneza Lazara. Nalazi se kod Ćuprije, u podnožju Kučajskih planina, u selu Senje. Crkvu manastira Ravanice, posvećenu Svetom Spasu – Vaznesenju Gospodnjem, podigao je knez Lazar izmedu 1375. i 1377.godine.Poarhitektonskim karakteristikama, crkva pripada moravskoj stilskoj grupi, čiji je opšteprihvaćeni trikonhosni plan osnove u obliku upisanog krsta sa jednom ili pet kupola, preuzet iz arhitekture Svete Gore. Ovde se nalaze mošti kneza Lazara.

Polazak za Beograd oko 18:30. Dolazak ispred Sava centra oko 21h.


CENA ARANŽMANA

1500rsd 999rsd

Povodom 10-og rođendana MangaTrip-a spremili smo za vas neverovatnu promociju sa specijalnim uslovima prijave i plaćanja.

Uslovi

Promocija traje od 10.05. do 24.05.2016.

Broj putnika po terminu je ograničen

Instrukcije kako da napravite rezervaciju i da se prijavite za putovanje pročitajte na linku Uputstvo za prijavu

Prilikom prijave plaća se kao avans 500 rsd. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 10 dana pre puta u mesečnim ratama do 15. u mesecu. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa.


Izlet obuhvata:

– Prevoz  turističkim autobusima (klima, audio/video, DVD, ozvučenje)

– Stručni vodič za sve vreme izleta

– obilasne prema programu

– organizacija

Izlet ne obuhvata:

– Ulaznicu za Resavsku pećinu i razgledanje sa stručnim vodičem – 300 dinara po osobi

– Individualne troškove

PRIJAVI SE