MANASIJA – RESAVSKA PEĆINA – VODOPAD LISINE – RAVANICA

 POLASCI: 

Polazak autobusa sa parkinga ispred Sava centra u 07.30h.

Autoputem idemo prema Despotovcu i manastiru Manasija. Poseta jednom od najznačajnijih srpskih srednjevekovnih manastira moravske škole, zadužbina Despota Stefana Lazarevića. Obilazak manastirskog kompleksa iz 15. veka, centralne manastirske crkve i dela gde je nekada postojala i radila čuvena Resavska prepisivačka škola.

Pozavršenoj poseti nastavak puta prema Resavskoj pećini,, 20 km od Despotovca. Smeštena je u krečnjačkom brdu „Babina glava“ na obodu kraškog polja „Divljakovac“ i na nadmorskoj visini od 485 m. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Njeno stvaranje je počelo pre velikog ledenog doba hemijskim i mehaničkimradomreke ponornice u krečnjačkoj geološkoj podlozi. Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%.

Nastavak puta prema Lisinama, jednom od najlepših naših vodopada, idiličnog prirodnog ambijenta, gde ćete napraviti predah. U okolini vodopada nalaze se nekoliko kafanica gde možete uživati uz lokalne specijalitete (preporučujemo pastrmku na žaru).Slobodno vreme za uživanje.

Nakon odmora u Lisinama polazak prema manastiru Ravanica, zadužbini kneza Lazara. Nalazi se kod Ćuprije, u podnožju Kučajskih planina, u selu Senje. Crkvu manastira Ravanice, posvećenu Svetom Spasu – Vaznesenju Gospodnjem, podigao je knez Lazar izmedu 1375. i 1377.godine.Poarhitektonskim karakteristikama, crkva pripada moravskoj stilskoj grupi, čiji je opšteprihvaćeni trikonhosni plan osnove u obliku upisanog krsta sa jednom ili pet kupola, preuzet iz arhitekture Svete Gore. Ovde se nalaze mošti kneza Lazara.

Polazak za Beograd oko 18:30. Dolazak ispred Sava centra oko 21h.


CENA ARANŽMANA

1500rsd 999rsd

Povodom 10-og rođendana MangaTrip-a spremili smo za vas neverovatnu promociju sa specijalnim uslovima prijave i plaćanja.

Uslovi

Promocija traje od 10.05. do 24.05.2016.

Broj putnika po terminu je ograničen

Instrukcije kako da napravite rezervaciju i da se prijavite za putovanje pročitajte na linku Uputstvo za prijavu

Prilikom prijave plaća se kao avans 500 rsd. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 10 dana pre puta u mesečnim ratama do 15. u mesecu. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa.


Izlet obuhvata:

– Prevoz  turističkim autobusima (klima, audio/video, DVD, ozvučenje)

– Stručni vodič za sve vreme izleta

– obilasne prema programu

– organizacija

Izlet ne obuhvata:

– Ulaznicu za Resavsku pećinu i razgledanje sa stručnim vodičem – 300 dinara po osobi

– Individualne troškove

PRIJAVI SE