BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

OBEDSKA BARA – MANASTIR KAONA – DIVČIBARE

 POLASCI:

obedska bara

Polazak sa parkinga ispred Sava centra u 08.00h prema Obedskoj bari. Područje Obedske bare nalazi se u jugoistočnom Sremu između naselja Kupinovo, Obrež, Grabovci i reke Save, svega 40km zapadno od Beograda. Uže područje Obedske bare čini korito takozvana “Potkovica” i viši deo terena kupinske grede takozvano “Kopito”. Specijalni rezervat prirode Obedska bara se prostire na površini od 9820 hektara, a zaštitna zona na 19 611 hektara.

obedska bara

Jedno je od najbogatijih i najočuvanijih staništa živog sveta u Panonskom basenu. Veliko bogatstvo vrsta i raznovrsnost ekosistema predstavljaju osnove vrednosti Obedske bare. Ovde je stanište preko 30 vodenih, močvarnih, šumskih i livadskih biljnih zajednica. Registrovano je 180 vrsta gljiva, 50 vrsta mahovina, 500 vrsta viših biljaka, 200 vrsta zooplanktona, 222 vrsta ptica, 50 vrsta sisara, 13 vrsta vodozemaca, 11 vrsta gmizavaca i 16 vrsta riba. U novije vreme na Obedskoj bari izvršeno je i vraćanje evropskog dabra u njegovo prirodno stanište. Obilazak Obedske bare sa stručnim vodičem i uživanje u prelepom ambijentu….

Kaona
Slobodno vreme do polaska za manastir Kaona. Put nas dalje vodi do sela Draginja. Kažu da je to najveća i po mnogo čemu najbogatija ciganska varošica. Sa obe strane puta se izvijaju nove dvospratnice, građene od raznih materijala, veselih boja i čudnih ukusa. Parkirani automobili sa oznakama Beča, Salcburga, Insbruka i Graca, navode na pomisao da ste zabasali usred Austrije, a pažnju privlači i pravi zoološki vrt gipsanih orlova, lavova i drugih životinja.  Zaneseni ovom neobičnom arhitekturom, mnogi i ne primete mali putokaz usred sela, koji upućuje da se „tu negde“ skreće i za manastir Kaonu, pravoslavni manastir iz davnih vremena. Manastir je zadužbina sestre Miloša Obilića. Manastir je više puta rušen, obnavljan, dograđivan, napuštan i ponovo nastanjivan. Mnogi putopisci ga pominju i kao zaboravljeni posavsko-tamnavski manastir. Tačnije je, međutim, reći da je vekovima delio sudbinu naroda ovoga kraja, seobe i razaranja, ali i svu lepotu radosti duhovnog života i verovanja. O nastanku manastira Kaona postoji više predanja, po jednom, crkva potiče iz vremena Nemanjića. Drugo predanje postanak vezuje za za Ikoniju, sestru Miloša Obilića. Kaže se da je Ikonija sagradila ovu crkvu, a druga sestra Miloševa, Vida, neki manastir u Vidojevici. U pisanim dokumentima crkva se pominje prvi put 1548. godine.

divcibare
Nakon obilaska manastira krećemo put Divčibara. Dolazak na prelepu planinu Divčibare, koja se nalaze na 1000m nadmorske visine. Okupane suncem, prekrivene raznobojnim cvećem… Divčibare su visoravan koja se pruža od Crnog vrha, Paljbe, Golupca do Velikog brda. Slobodno vreme za šetnju po uredjenim stazama.  Druženje na proplancima. Polazak prema Beogradu oko 19.00h. Dolazak ispred Sava centra oko 21.00h.


CENA ARANŽMANA

1500rsd 999rsd

Povodom 10-og rođendana MangaTrip-a spremili smo za vas neverovatnu promociju sa specijalnim uslovima prijave i plaćanja.

Uslovi

Promocija traje od 10.05. do 24.05.2016.

Broj putnika po terminu je ograničen

Instrukcije kako da napravite rezervaciju i da se prijavite za putovanje pročitajte na linku Uputstvo za prijavu

Prilikom prijave plaća se kao avans 500 rsd. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 10 dana pre puta u mesečnim ratama do 15. u mesecu. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa.


Izlet obuhvata:

– Prevoz  turističkim autobusima (klima, audio/video, DVD, ozvučenje)

– Stručni vodič za sve vreme izleta

– Obilaske prema programu

– Organizacija

Izlet ne obuhvata:

– Ulaznicu za Obedsku Baru – 200 dinara po osobi

– Individualne troškove

 

PRIJAVI SE