BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Manastiri Fruške Gore ,,SRPSKI  ATOS,,

Duhovnost je tako retka, a tako lepa…

KRUŠEDOL – GRGETEG – SREMSKI KARLOVCI  – STRAŽILOVO

 POLASCI:

KRUSEDOL

Odvojte samo jedan dan i upoznajte bogatstvo duha i lepotu Fruške Gore.

Manastiri su gradjeni u periodu od XII veka do XVIII veka, predstavljaju jedinstvenu celinu kako u arhitektonskom tako i u kulturološkom i duhovnom pogledu. Od tridesetak manastira danas je ostalo svega 16, neki od njih su u procesu revitalizacije. Imali su izuzetan značaj za istoriju i duhovno i biološko očuvanje našeg naroda u periodu turske vladavine, isto tako i za vreme austro-ugarske carevine.

Polazak autobusa sa parkinga ispred Sava centra u 8:00 h. Vožnja obodom Fruške gore, prema Manastiru Krušedol. Obilazak manastirskog kompleksa iz 16. veka, zadužbine porodice poslednjih srpskih despota u Sremu – Brankovića. Porodica Đorđa Brankovića, dva patrijarha Srpske pravoslavne crkve i kralj Milan Obrenović su sahranjeni u Krušedolu.

Grgeteg Manastiru Grgeteg  prilazi se putem od Iriga a nalazi se u neposrednoj blizini Krušedola. Po tradiciji, manastir su osnovali despoti Brankovici, I još je živo predanje da ga je 1471.godine podigao despot Zmaj Ognjeni Vuk za oca, hilandarskog monaha Germana. Prvi pouzdan podatak potiče iz 1619.godine.

karlovci

Po završenom obilasku  nastavak puta za Sremske Karlovce, gradsko naselje na desnoj obali reke Dunav, svega 6 km udaljenog od Novog Sada. Grad još čuva važne građevine iz 18. veka.  U Sremskim Karlovcima obilazak barokne Saborne crkve posvećene Sv. Nikoli, Patrijaršije,  čuvene Karlovačke gimnazije sa najstarijom školskom bibliotekom u Srbiji,  pravoslavnu Bogosloviju, Gradsku većnicu i česmu Četiri lava – obeležje prvog sistema kanalizacije u gradu.

STRAZILOVO

Poseta jednoj od vinarija. Degustacija vina… Nastavak puta prema Stražilovu… Uživanje, šetnja i roštiljanje na Stražilovu. Izletište nedaleko od Sremskih Karlovaca, poznato po tome što je bilo omiljeno mesto poznatog srpskog pesnika romantizma Branka Radičevića, gde je i sahranjen. Po završenoj poseti nastavak puta prema Beogradu. Dolazak ispred Sava centra oko 21h.


CENA ARANŽMANA

1500rsd 999rsd

Povodom 10-og rođendana MangaTrip-a spremili smo za vas neverovatnu promociju sa specijalnim uslovima prijave i plaćanja.

Uslovi

Promocija traje od 10.05. do 24.05.2016.

Broj putnika po terminu je ograničen

Instrukcije kako da napravite rezervaciju i da se prijavite za putovanje pročitajte na linku Uputstvo za prijavu

Prilikom prijave plaća se kao avans 500 rsd. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 10 dana pre puta u mesečnim ratama do 15. u mesecu. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa.


Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusima (klima, audio/video, DVD)
  • Stručni vodič za sve vreme puta
  • Posete svim mestima predvidjenih programom putovanja
  • Organizacija

Aranžman ne obuhvata:

  • Degustaciju vina u vinariji – 400 din po osobi, ulaznice za Karlovačku gimnaziju 100 din i Patrijaršiju 100 din

 

PRIJAVI SE