TURSKA 8 DANA

ISTANBUL – KAPADOKIJA

11.09 – 18.09.2020.
09.10 – 16.10.2020.

8 DANA / 7 NOĆI

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina neopisive lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugo ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije.

Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire se na dva kontinenta, mesto gde se susreću zapad i istok, raskršće civilizacija i religija.  Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!


Plan i program puta:

1. dan : Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme(ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 20:25h, broj leta TK 1084.  Sletanje u Istanbul u 23:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Noćenje

2. dan : Istanbul

Doručak. Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: zdanje impresivne veličine – Aja Sofija, koja je vekovima bila najposećenija hrišćanska crkva, a zatim u periodu od 15. do početka 20. veka džamija, nakon čega postaje muzej i glavna znamenitost ovog grada, sve do nedavno kada je ponovo pretvorena u džamiju,zatim Plava džamija, najdominantnija gradjevina u Istanbulu, sagradjena da bi parirala Aja Sofiji sa svojih 6 minareta. Pravimo kratku pauzu, kako bismo probali kuvani djevrek ili sok od nara kod nekog od mnogobrojnih uličnih prodavaca na Sultanahmet trgu, sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja. Za kraj, posećujemo čuvenu Topkapi palatu, nekadašnju palatu sultana Mehmeda Osvajača i njegove porodice, sultanovih žena i konkubina. Služila je kao harem i administrativno mesto u kome se moglo okupiti 3000 ljudi. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih restorana podno Galata mosta, gde možete uživati u ribljim specijalitetima. Noćenje.

3. dan : Istanbul 

Doručak. Slobodan dan ili možete sa nama krenuti na fakultativni izlet plovidbu Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. Preporučujemo izlazak u neki od kafića i barova na Taksimu i uživanje uz tradicionalne turske slatkiše i čaj. Povratak u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Istanbul

Slobodan dan za individualno istraživanje grada. Preporučujemo odlazak do Kapali Čaršije i obilazak ovog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini i posetu Dolmabahče palati. Slobodno vreme. Noćenje

5.dan : Istanbul – Kapadokija ( Goreme )

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Nevšehir u 17:55h, broj leta TK 2008. Sletanje u Nevšehir u 19:05h i transfer do smeštaja. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u nestvarnom okruženju u kome se nalazimo. Očaraće vas autentičnost Kapadokije, njeni pejzaži i krajolici. Noćenje.

6. dan : Kapadokija

Doručak. Slobodno vreme ili predlažemo fakultativni obilazak severnog dela regije Kapadokija. Krećemo u obilazak vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, poznatoj i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj, pravimo kratku pauzu nadomak doline Ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan : Kapadokija

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke regije. Nakon toga, put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije. Slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka dolini Golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme za obilazak lokalnih restorana i kafića  ili vam preporučujemo fakultativnu posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

8.dan: Kapadokija – Istanbul – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Istanbul u 11:20h, broj leta TK7323. Sletanje u Istanbul u 12:30h i transfer do aerodroma odakle poleće avion za Beograd. Poletanje aviona za Beograd u 18:55h, broj leta TK1083. Sletanje aviona u Beograd u 19:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

Samir Deluxe hotel 4* – hotel se nalazi na 3.7km od Taksim trga i 1.8km od Aja Sofije. Hotel poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi mini bar, sef, ketler, peškiri i fen za kosu. U okviru hotela nalazi se restoran i gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

KAPADOKIJA (GOREME):

Hotel Goreme House 3* ili sl. – nalazi se u mestu Goreme, na svega 2 minuta hoda od centra. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U neposrednoj blizini hotela nalazi se mnoštvo restorana tradiconalne turske kuhinje, prodavnica i suvenirnica. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


749€ 699

Za prijave i uplate avansa do 01.09. od min. 200€ cena je 659€


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. 

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata :
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Istanbul-Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Povratni avio prevoz redovna linija (Istanbul-Nevsehir-Istanbul – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom

-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u mestu Goreme u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Istanbulu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Tursku  (Državljanima Republike Srbije nosiocima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Tursku za turistički boravak u trajanju od 90 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Razgledanje Istanbula 

Fakultativno razgledanje Istanbula obuhvata posetu Aja Sofije i Topkapi palate sa ulaznicama i vodičem. Tokom ovog razgledanja takodje ćemo imati priliku da vidimo Plavu džamiju i Sultanahmet trg sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstantinopolja.

Izlet uključuje: kartu za gradski prevoz,  ulaznicu za Topkapi palatu, lokalnog vodiča, predstavnika agencije na srpskom jeziku. 


Vožnja Bosforom 

Vožnja Bosforom je jedna od glavnih i nezaobilaznih atrakcija tokom boravka u Istanbulu. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo grada, i shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola Istanbula i razlog zbog koga je unikatan. Videćemo i doživeti Istanbul iz potpuno drugog ugla i perspektive. 

Izlet uključuje: Kartu za gradski prevoz, ulaznicu za brod, predstavnika agencije na srpskom jeziku.


Severni deo regije  Kapadokija 

Izlet počinje u ranim jutarnjim časovima obilaskom vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, poznatoj i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj, pravimo kratku pauzu nadomak doline Ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije.

Izlet uključuje: Transfer, ručak, lokalnog vodiča, predstavnika agencije na srpskom jeziku ulaznicu za Goreme muzej na otvorenom.


Južni deo regije  Kapadokija 

U ranim jutarnjim časovima krećemo u obilazak južnog dela oblasti Kapadokija. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke regije. Nakon toga, put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije, posle čega imamo slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka dolini Golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija. 

Izlet uključuje: Transfer, ručak, lokalnog vodiča, predstavnika agencije na srpskom jeziku, ulaznicu za podzemni grad.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE