TURSKA 4 DANA

ISTANBUL

10.09 – 13.09.2020.
08.10 – 11.10.2020.

4 DANA /3 NOĆI

Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire se na dva kontinenta, mesto gde se susreću zapad i istok, raskršće civilizacija i religija.  Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!


Plan i program puta:

1. dan : Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme(ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 20:25h, broj leta TK 1084.  Sletanje u Istanbul u 23:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Noćenje

2. dan : Istanbul

Doručak. Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: zdanje impresivne veličine – Aja Sofija, koja je vekovima bila najposećenija hrišćanska crkva, a zatim u periodu od 15. do početka 20. veka džamija, nakon čega postaje muzej i glavna znamenitost ovog grada, sve do nedavno kada je ponovo pretvorena u džamiju, zatim Plava džamija, najdominantnija gradjevina u Istanbulu, sagradjena da bi parirala Aja Sofiji sa svojih 6 minareta. Pravimo kratku pauzu, kako bismo probali kuvani djevrek ili sok od nara kod nekog od mnogobrojnih uličnih prodavaca na Sultanahmet trgu, sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja. Za kraj, posećujemo čuvenu Topkapi palatu, nekadašnju palatu sultana Mehmeda Osvajača i njegove porodice, sultanovih žena i konkubina. Služila je kao harem i administrativno mesto u kome se moglo okupiti 3000 ljudi. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih restorana podno Galata mosta, gde možete uživati u ribljim specijalitetima. Noćenje.

3. dan : Istanbul 

Doručak. Slobodan dan ili možete sa nama krenuti na fakultativni izlet plovidbu Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. Preporučujemo izlazak u neki od kafića i barova na Taksimu i uživanje uz tradicionalne turske slatkiše i čaj. Povratak u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan : Istanbul – Beograd

Pakujemo stvari i izlazimo iz soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom možete iskoristiti za finalni šoping, kupovinu suvenira i uživanje u turskim poslasticama, poput ratluka i baklave. Transfer do aerodroma i let za Beograd u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu… Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ: 

ISTANBUL:

Samir Deluxe hotel 4* – hotel se nalazi na 3.7km od Taksim trga i 1.8km od Aja Sofije. Hotel poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi mini bar, sef, ketler, peškiri i fen za kosu. U okviru hotela nalazi se restoran i gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

DoubleTree by Hilton hotel 5*  – hotel se nalazi na 1.6km od Aja Sofije, trga Taksim 3.7km. Hotel poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, mini bar, sef, peškiri i tv uredjaj. Gostima je dostupan besplatan wifi internet.  U okviru hotela nalazi se restoran.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


Hotel 4*

499€ 429

Za prijave i uplate avansa do 01.09. od min. 200€ cena je 399€

Hotel 5*

599€ 549

Za prijave i uplate avansa do 01.09. od min. 200€ cena je 519€


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Istanbul-Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Istanbulu u odabranom hotelu  na bazi 3 noćenja sa uključenim doručkom  (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja

-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Tursku  (Državljanima Republike Srbije nosiocima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Tursku za turistički boravak u trajanju od 90 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Razgledanje Istanbula 

Fakultativno razgledanje Istanbula obuhvata posetu Aja Sofije i Topkapi palate sa ulaznicama i vodičem. Tokom ovog razgledanja takodje ćemo imati priliku da vidimo Plavu džamiju i Sultanahmet trg sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstantinopolja.

Izlet uključuje: kartu za gradski prevoz,  ulaznicu za Topkapi palatu, lokalnog vodiča, predstavnika agencije na srpskom jeziku. 


Vožnja Bosforom 

Dok brodić lagano krstari smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti. Evropski i Azijski deo grada i shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola Istanbula i razlog zbog koga je unikatan. Videćemo i doživeti Istanbul iz potpuno drugog ugla.

Izlet uključuje: Kartu za gradski prevoz, ulaznicu za brod, predstavnika agencije na srpskom jeziku.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE