MADRID 6 DANA 05.10.

ŠPANIJA AVIO

AVANTURA MADRID 

05.10 – 10.10.2022. 

6 DANA / 4 NOĆI


Zamislite putovanje u zemlju kastanjeta, flamenka, koride, tapasa, paelje, ćurosa i sangrije. Zamislite put u zemlju bogate istorije, kulture i tradicije gde su hrišćanstvo i islam sazidani istim kamenom. Upoznajte kraljevski grad u središtu Iberijskog poluostrva, autentičnog duha minulih vremena iz doba Maora, mesto gde su gde su sve strasti Evrope skupljene na jednom mestu i čine svakodnevni život, ovo je grad sa muzikom u duši i plesnim koracima u srcu. Već pri prvoj šetnji ovim planski izgradjenim gradom, dobijate svest o tome da ste došli u kraljevski grad, bogate arhitektonske istorije, od srednjovekovnih vila i kraljevskih palata do urbanih uglova španske savremene arhitekture, savršeno izbalansiran spoj istorije i modernog. Dobrodošli u Madrid.


Madrid Manga Trip1


Plan i program puta:

1. dan(05.10.): Beograd – Budimpešta – Madrid

Sastanak grupe u dogovoreno vreme u prepodnevnim časovima na mestu polaska i transfer do aerodroma u Budimpešti sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Let za Madrid iz Budimpešte u 16:50h, broj leta W6 2371. Sletanje u Madrid u 20:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan(06.10.): Madrid

Nakon buđenja, polazimo (fakultativno) na veliku Madridsku turu (pešački+lokalni prevoz): Plaza De la Espana – nacionalni spomenik sa skulpturama Don Kihota i Sanča Panse, alegorijama Španije, kao i pisca Migela Servantesa, koji je opisao njihove nezaboravne avanture u jednom od najznačajnijih romana svetske književnosti. Nastavljamo do jednog od parkova podno Kraljevske Palate, odakle se pruža sjajan pogled na jedan od najvećih parkova Španije – Casa de Campo koji zauzima veliki prostor u zapadnom Madridu. Slede barokna Kraljevska palata, zvanična rezidencija španskog monarha i Katedrala de la Almudena, centar hrišćanstva cele Španije, koji prikazuje tradicionalnu povezanost katoličke crkve i španskih kraljeva. Poseta fantastičnoj baroknoj građevini, koja je građena u više etapa, na mestu koje je oduvek bilo verski centar. Dolazimo na trg ispred palate, Plaza de Oriente, na kom se nalazi konjička statua Filipa IV Španskog, odakle dolazimo na mali trg Plaza de Ramales, ispod koga se nalaze posmrtni ostaci jednog od najvećih španskih umetnika svih vremena – Diega Velaskesa. Šetnja nas dalje vodi do samog centra starog Madrida – Plaza de la Villa, na kome se nalazi stara gradska kuća, jedna od najlepših baroknih palata u gradu. Velikom ulicom – Calle Mayor – dolazimo do tržnice San Migel i najlepšeg madridskog trga – Plaza Major gde pravimo kraću pauzu za fotografisanje i ispijanje kafe u nekom od lokalnih kafea. Nastavljamo prema Puerta del Sol i centru Madrida, videćemo dvor vojvode od Albe, monumentalni Plaza de Sibeles sa istoimenom palatom, u kojoj se danas nalazi centar španske poštanske službe. Prolaz i muzej Prado koji je najpoznatija, najvrednija i najposećenija ustanova kulture u Španiji. Obilazak završavamo u  najčuvenijem i najlepšem centralnom parku – Retiro. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

Toledo Manga Trip

3. dan(07.10.): Madrid – Toledo

Nakon buđenja polazak na fakultativni izlet u Toledo – španski imperijalni grad, prestonicu Tri kulture (Hrišćanske, Muslimanske i Hebrejske), centar izrade poznatih mačeva i bodeža, mesto u kome je slikao nadaleko poznati španski slikar El Greko, čija se najpoznatija dela do današnjih dana mogu videti u ovom živopisnom gradu na impozantnom bregu iznad reke Taho, koji se nalazi na oko sat vremena južno od Madrida. Autobuski transfer i pešački obilazak Toledo – istorijski centar – breg utvrđenja, zidine grada, glavni trg – Zokodover, na kome se okupljaju kako lokalci, tako i turisti. Nastavljamo do simbola Toleda – visokog utvrđenja Alkazar – neosvojiva citadela na vrhu grada, ispred koje se pruža fatastičan pogled na uzanu klisuru koju je napravila reka Taho. Uzanim uličicama odlazimo do Gradske kuće i jedne od najpoznatijih katedrala u čitavoj Španiji – Primada de Toledo, biser španskog gotičkog stila, masivna ali i elegantna, viševekovni centar hrišćanstva u Toledu. Odlazimo do dela grada  koji je poznat kao stara jevrejska četvrt, u kojoj se nalaze i najbitnije građevine iz doba kada je u gradu živeo čuveni El Greko – crkva Sv. Tome(ulaz fakultativno) u kojoj imamo priliku da se divimo  najčuvenijoj slici maestra – Sahrana Grofa Orgaza. Pravimo pauzu pored Sinagoge uživajući u predivnom pogledu na okolna brda i reku Taho. Nastavljamo ka manastiru San Huan de los Rejes – poznatom centru verskog života ovog  dela Španije, koji je građen u doba Izabele Katolkinje, zaštitnice hrišćanstva i španske kraljice (poseta je moguća  fakultativno, tokom slobodnog vremena). Dolazimo do mosta San Migela  odakle možemo da posmatramo klisuru i brda na kojima je izgrađen ovaj divni srednjevekovni grad. Za one najhrabrije – fakultativno se  zip line-om možete sa jednog kraja klisure spustiti na drugi, uživajući u kratkoj, ali zaista intenzivnoj, adrenalinskoj avanturi, stotinak metara iznad strme klisure koju ćete preleteti za samo 10-ak sekundi. Sledi slobodno vreme, tokom koga možemo posetiti El Grekovu kuću-muzej, crkvu Sv. Tome, muzej naoružanja i torture u Alkazaru, kupiti lepe suvenire, razgledati kamene kuće Toleda, posetiti Katedralu i uživati u autentičnoj atmosferi. Povratak u Madrid u dogovoreno vreme. Slobodno vreme u Madridu. Noćenje.

4. dan(08.10.): Madrid

Danas možemo uživati u slobodnom vremenu u Madridu, posetiti neke od sjajnih muzeja: Prado, Reina Sofia, kolekciju Tisen-Bormisa, šetati uzanim uličicama starog centra grada, posetiti čuveni madridski Rastro (ulična tržnica), napraviti piknik u parku Retiro i voziti se čamcem u velikom jezeru parka, ili otići u zabavni park Casa Campo, na ludu avanturu. Takođe, danas možemo fakultativno posetiti i obližnju Alkalu – grad Migela Servantesa i jedan od najstarijih univerzitetskih centara u Španiji, poznatog po svojoj lepoj arhitekturi, lepim šetalištima i trgovima, starom gotičkom univerzitetu. slobodno vreme do večernjih sati, kada (fakultativno) odlazimo na Flamenko veče, kako bismo uživali u Sangriji, vatrenoj igri autentičnog španskog plesa iz Andaluzije, kao i u dobroj atmosferi koju on sa sobom nosi. Slobodno vreme. Noćenje.

Madrid manga

5. dan(09.10.): Madrid – Budimpešta – Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Budimpeštu u 20:50h, broj leta W6 2372. Sletanje u Budimpeštu u 23:55 po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda.

6. dan(10.10.): Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ: 

MADRID od 05.10. do 09.10.2022.

Hotel Ibis Budget Madrid Calle Alcalá 3* ili sl. – Hotel se nalazi u širem centru Madrida i poseduje 1/2 i 1/3 sobe(treći krevet na sprat). Svaka soba ima svoje kupatilo. Metro stanica nalazi se na 200 metara od hotela(metroom je do centra potrebno 20 minuta). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet, koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


ROĐENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
p
ovodom 16. rodjendana Manga Trip-a!

Period promocije: od 18.04.2022. do 25.05.2022..
Period putovanja:
od 01.05.2022. do 01.03.2023.


Za prijave i uplate u celosti

699€ 549€

Za prijave i uplate avansa od 250€ cena je 599€
Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 649€USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Budimpešta – Madrid – Budimpešta – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama
-Ručni prtljag u avionu (do 7 kg)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Madridu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za prtljag (torba za check in)
-Doplatu za 1/2 sobu – 40 eur po osobi za ceo period boravka 
-Doplatu za 1/1 sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI
Velika Madridska tura

Plaza De la Espana – nacionalni spomenik sa skulpturama Don Kihota i Sanča Panse, alegorijama Španije, kao i pisca Migela Servantesa, koji je opisao njihove nezaboravne avanture u jednom od najznačajnijih romana svetske književnosti. Nastavljamo do jednog od parkova podno Kraljevske Palate, odakle se pruža sjajan pogled na jedan od najvećih parkova Španije – Casa de Campo koji zauzima veliki prostor u zapadnom Madridu. Slede barokna Kraljevska palata, zvanična rezidencija španskog monarha i Katedrala de la Almudena, centar hrišćanstva cele Španije, koji prikazuje tradicionalnu povezanost katoličke crkve i španskih kraljeva. Poseta fantastičnoj baroknoj građevini, koja je građena u više etapa, na mestu koje je oduvek bilo verski centar. Dolazimo na trg ispred palate, Plaza de Oriente, na kom se nalazi konjička statua Filipa IV Španskog, odakle dolazimo na mali trg Plaza de Ramales, ispod koga se nalaze posmrtni ostaci jednog od najvećih španskih umetnika svih vremena – Diega Velaskesa. Šetnja nas dalje vodi do samog centra starog Madrida – Plaza de la Villa, na kome se nalazi stara gradska kuća, jedna od najlepših baroknih palata u gradu. Velikom ulicom – Calle Mayor – dolazimo do tržnice San Migel i najlepšeg madridskog trga – Plaza Major gde pravimo kraću pauzu za fotografisanje i ispijanje kafe u nekom od lokalnih kafea. Nastavljamo prema Puerta del Sol i centru Madrida, videćemo dvor vojvode od Albe, monumentalni Plaza de Sibeles sa istoimenom palatom, u kojoj se danas nalazi centar španske poštanske službe. Prolazimo i pored muzeja Prado koji je najpoznatija, najvrednija i najposećenija ustanova kulture u Španiji. Obilazak završavamo u  najčuvenijem i najlepšem centralnom parku – Retiro. Tura se realizuje pešački+lokalnim prevozom.

Izlet uključuje: transfer lokalnim prevozom i uslugu vodiča. 

Toledo

Španski imperijalni grad, prestonica Tri kulture (Hrišćanske, Muslimanske i Hebrejske), centar izrade poznatih mačeva i bodeža, mesto u kome je slikao nadaleko poznati španski slikar El Greko, čija se najpoznatija dela do današnjih dana mogu videti u ovom živopisnom gradu na impozantnom bregu iznad reke Taho, koji se nalazi na oko sat vremena južno od Madrida. Autobuski transfer i pešački obilazak Toleda – istorijski centar – breg utvrđenja, zidine grada, glavni trg – Zokodover, na kome se okupljaju kako lokalci, tako i turisti. Nastavljamo do simbola Toleda – visokog utvrđenja Alkazar – neosvojiva citadela na vrhu grada, ispred koje se pruža fatastičan pogled na uzanu klisuru koju je napravila reka Taho. Uzanim uličicama odlazimo do Gradske kuće i jedne od najpoznatijih katedrala u čitavoj Španiji – Primada de Toledo, biser španskog gotičkog stila, masivna ali i elegantna, viševekovni centar hrišćanstva u Toledu. Odlazimo do dela grada  koji je poznat kao stara jevrejska četvrt, u kojoj se nalaze i najbitnije građevine iz doba kada je u gradu živeo čuveni El Greko – crkva Sv. Tome(ulaz fakultativno) u kojoj imamo priliku da se divimo  najčuvenijoj slici maestra – Sahrana Grofa Orgaza. Pravimo pauzu pored Sinagoge uživajući u predivnom pogledu na okolna brda i reku Taho. Nastavljamo ka manastiru San Huan de los Rejes – poznatom centru verskog života ovog  dela Španije, koji je građen u doba Izabele Katolkinje, zaštitnice hrišćanstva i španske kraljice. 

Izlet uključuje: transfer lokalnim prevozom i uslugu vodiča. 

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!