PORTUGAL 6 DANA

LISABON

29.12 – 03.01.2021.

6 DANA / 4 NOĆI

Dobro došli u Lisabon, biser Evrope, mesto gde se Atlantik susreće sa rekom Težo, grad na sedam brda, grad iz kojeg je Vasko da Gama 1497. godine isplovio u nadi da će otkriti novi put za Indiju, a koji ćemo mi tokom ovog putovanja imati prilike da otkrijemo. Najzapadnija prestonica na evropskom kopnu impresivan je grad, koji svojim posetiocima nudi da čuju njegovu bogatu istoriju, obidju fascinantne gradjevine svih stilova, kao i brojne viševekovne znamenitosti, iskuse bogatu gastronomiju i osete prijatnu klimu. Ono što mu ponajviše daje njegov jedinstveni šarm jesu njegovi stanovnici, sjajna energija i ležerna atmosfera, poznata portugalska gostoljubivost i način života simpatičnih Portugalaca. Lisabon je kolevka ljubaznosti i opuštenosti, legendarni grad koji ujedinjuje prošlost i sadašnjost i odiše umirujućim osećajem starinskog i vanvremenskog. Smenjivanje kultura u ovom gradu, od rimske preko arapske do španske i francuske, ostavilo je veliki uticaj na njegov izgled i doprinelo stvaranju srednjovekovne i renesansne atmosfere, koja i dan-danas vlada u njemu. Na jednom mestu ćete zateći ostatke iz perioda renesanse i baroka, kao i mnoštvo gotskih elemenata, te fasade prekrivene raznobojnim keramičkim pločicama, kaldrmu, uzbrdice, nizbrdice, stepeništa… Lisabon je večita inspiracija slikarima, muzičarima i svim umetnicima, a osim svojom šarolikom arhitekturom iznova i iznova osvaja svoje posetioce zvucima sanjalačke fado muzike i mirisima okeana. Lisabon je grad u kojem ljudi pričaju glasno i smeju se iskreno. Lisabon će vas fascinirati svojim kosmopolitskim duhom i toplom i prisnom atmosferom. Fado i obrigado su prve dve reči koje ćete naučiti na portugalskom. Zaista, u Lisabonu nekako sve stane u muziku i osmeh, što doprinosi jedistvenom i ničemu sličnom doživljaju ovog neponovljivog grada.


Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Direktan let za Lisabon u 17:35 h, broj leta W6 4127. Sletanje u Lisabon u  20:30 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Noćenje. 

2. dan (30.12.): Lisabon

Krećemo u obilazak Lisabona, šetamo Alfamom, starim mavarskim siromašnim kvartom, koji danas predstavlja živopisnu četvrt isprepletanih uskih ulica i šarenih fasada. Potom se penjemo do Bairo Alta – čuvenog umetničkog i boemskog kvarta, gde posećujemo neki od mnogobrojnih barova i uživamo u mohitu, kaipirinji ili kaipiroški – izbor je vaš! Noćenje.

3. dan (31.12.): Lisabon – Sintra – Cabo de Roca – Cascais

Slobodan dan  ili odlazak na fakultativni izlet. Naša prva stanica je Sintra, mesto u kojem se nalazi prelepi dvorac, koji je ujedno i jedan od najpoznatijih na svetu po svojim jarkim i šarenim bojama. Nakon obilaska Sintre nastavljamo dalje ka Cabo de Roca – najzapadnijoj tački Evrope. Uživamo u zadivljujućem pogledu na Atlantik i pravimo nestvarne fotografije. U povratku pravimo pauzu u Cascaisu, predivnom, mondenskom letovalištu koje je nekada bilo letnja rezidencija portugalskih kraljeva. Uživamo na plaži, kupamo se i igramo odbojku na pesku. Ukoliko nam vreme dozvoli, posetićemo fantastičan prirodni fenomen Boca da Inferno. Nakon povratka u Lisabon, preporučujemo odlazak u neki od restorana u kojima se sluša fado muzika. Uživamo u tradicionalnoj portugalskoj kuhinji i muzici koja je nastala na ulicama Lisabona još početkom 19. veka. U opuštenoj atmosferi sa nasmejanim Portugalcima se pripremamo za doček Nove godine! Srećna Nova godina! Noćenje.

4. dan (01.01.): Lisabon

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo da obavezno iskusite vožnju čuvenim žutim tramvajem 28, obidjete tvrdjavu Svetog Djordja ili da posetite dvorac Belem i jednu od najstarijih lisabonskih poslastičarnica, u kojoj možete probati pastel de nata, slatkiš koji je specijalitet u Lisabonu. Ukoliko želite da upoznate podvodni svet 4 okeana, obidjite drugi najveći akvarijum u Evropi – lisabonski Oceanarium, odakle se pruža fantastičan pogled na najduži most u Evropi – Vasco da Gama.  Za ljubitelje fudbala tu su čuveni stadioni Benfike i Sportinga. Noćenje.

5. dan (02.01.): Lisabon – Beograd

Pakovanje stvari i izlazak iz soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo za finalni šoping i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme krećemo ka aerodromu. Direktan let za Beograd u 21:10 h, broj leta W6 4128.

6. dan (03.01.): Beograd

Sletanje u Beograd u 01:55 h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ: 

LISABON od 29.12. do 02.01.2021.

Hotel Ibis Lisboa Jose Malhoa 2+*superior ili sl. –  Moderan, komforan hotel. Svaka soba poseduje tuš, wc, flat TV. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne (treći krevet je na sprat). Hotel nudi mogućnost all-you-can-eat doručka. Hotel je povezan sa centrom Lisabona direktnim prevozom (metro), kojim se za 20 minuta dolazi do strogog centra grada. Najbliža stanica metroa udaljena je 500 m od hotela.


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 50€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

Cene na koje se primenjuje popust:


499€ 50€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


449€ 50€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 200€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžmana obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Lisabon-Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama
-Ručni prtljag u avionu (do 7 kg)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Lisabonu u hotelu 2*+ na bazi 4 noćenja  (1/3 sobe sa klimom)
-Razgledanje Lisabona sa stručnim vodičem
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžmana ne obuhvata:
-Doplatu za prtljag (torba za check in)
-Doplatu za 1/2 sobu – 30eur po osobi za ceo period boravka (podložno promeni)
-Doplatu za 1/1 sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Sintra – Cabo da Roca – Cascais

Posetite bajkovitu Sintru i otkrijte zbog čega su portugalski kraljevi odabrali baš njene prelepe dvorce za svoje rezidencije. Sintra je i spomenik kulture zaštićen od strane Uneska od 1995. godine. Put nas dalje vodi na Kabo da Roka, gde ćete se naći na najzapadnijoj tački Evrope i uživati u pogledu na Atlantik i talase koji se razbijaju o litice stena. Avanturu zavšavamo u Kaškaišu, nekadašnjoj letnjoj rezidenciji portugalskih kraljeva. Uživajte u lepotama ovih predela, koji su za vreme II svetskog rata bili utočište kraljevskih porodica, a takodje i poslužili kao inspiracija Ianu Flemingu za priču o agentu 007. Ukoliko nam vremenski uslovi dozvole, posetićemo fantastičan prirodni fenomen Boka da Inferno – nekadašnju pećinu koja se urušila pod snagom moćnog Atlantika i pretvorila u lučnu formaciju od koje zastaje dah.

Izlet uključuje: transfer, vodiča na srpskom jeziku. 


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE