TURSKA 5 DANA

KAPADOKIJA

28.04 – 02.05.2021.

5 DANA / 4 NOĆI

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina neopisive lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugo ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije.


Plan i program putovanja:

1. dan (28.04.) : Beograd – Kapadokija

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 09:00h, broj leta TK 1082. Sletanje u Istanbul 11:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 35 minuta. Nastavak leta za Kajzeri u 13:25h, broj leta TK 2012. Sletanje u Kajzeri u 14:45h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u nestvarnom okruženju u kome se nalazimo. Očaraće vas autentičnost Kapadokije, njeni pejzaži i krajolici. Noćenje.

2. dan (29.04.): Kapadokija

Doručak. Slobodno vreme ili predlažemo fakultativni obilazak severnog dela regije Kapadokija. Krećemo u obilazak vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, poznatoj i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj, pravimo kratku pauzu nadomak doline Ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Kapadokija

3. dan (30.04.) : Kapadokija

Doručak. Dan predvidjen za slobodne aktivnosti ili fakultativni obilazak južnog dela regije Kapadokija. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke regije. Nakon toga, put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije. Slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka dolini Golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme za obilazak lokalnih restorana i kafića  ili vam preporučujemo fakultativnu posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

4. dan (01.05.): Kapadokija 

Doručak. U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom. Ovo je nešto što ne smete propustiti. Nestvarni pejzaži vulkanskih stena i priroda Kapadokije ostaviće vas bez daha. Gledamo izlazak sunca i pravimo nestvarne fotografije. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme za istraživanje Kapadokije i njenih predela, finalni šoping i kupovinu suvenira. Preporučujemo da probate vožnju ATV vozila, i da vozeći kroz slikovite predele i doline Kapadokije sačekate zalazak Sunca. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan (02.05.): Kapadokija – Beograd

U dogovoreno vreme napuštamo sobe i krećemo put aerodroma u Nevsehiru. Let za Istanbul u 15:30h, broj leta TK2005. Sletanje u Istanbul u 16:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 55 minuta. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

GOREME  od 28.04. do 02.05.2021.

Hotel Goreme House 3* ili sl. – nalazi se u mestu Goreme, na svega 2 minuta hoda od centra. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U neposrednoj blizini hotela nalazi se mnoštvo restorana tradiconalne turske kuhinje, prodavnica i suvenirnica. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

679€
za prijave i uplate avansa od min. 50€

629€
za prijave i uplate avansa od min. 250€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz redovna linija (Beograd-Kajzeri sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Nevsehir – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom

-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u mestu Goreme u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Tursku  (Državljanima Republike Srbije nosiocima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Tursku za turistički boravak u trajanju od 90 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu koja nije obuhvaćena programom
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
-Testiranje na Covid-19 (PCR test)

NAPOMENA: Za putovanje u Tursku neophodan je negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h od započinjanja putovanja.FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Tursko veče – 50€

Tursko veče organizuje se u lokalnom restoranu gde ćete prisustvovati večeri turske muzike, praćenu senzualnim trbušnim plesom. Program počinje desetominutnim performansom muzičara koji sviraju tradicionalnu tursku muziku , nakon čega će se tokom večeri smenjivati nekoliko različitih izvodjača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Turske, iz kojih ti plesove potiču. Za kraj večeri, uživaćemo u orijentalnom plesu devojaka obučenih u autentičnu nošnju u pratnji tradiconalne turske muzike uživo.

Izlet uključuje: Transfer, večeru, neograničeno alkoholno i bezalkoholno piće, ulaznicu za show u trajanju od 3h. 


Severni deo regije  Kapadokija – 50€

Izlet počinje u ranim jutarnjim časovima obilaskom vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, poznatoj i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj, pravimo kratku pauzu nadomak doline Ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije.

Izlet uključuje: Transfer, ručak, lokalnog vodiča, ulaznicu za Goreme muzej na otvorenom.


Južni deo regije  Kapadokija – 50€

U ranim jutarnjim časovima krećemo u obilazak južnog dela oblasti Kapadokija. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke regije. Nakon toga, put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije, posle čega imamo slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka dolini Golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija. 

Izlet uključuje: Transfer, ručak, lokalnog vodiča, ulaznicu za podzemni grad.


Vožnja balonom (Hot air baloon) – 120€

U ranim jutarnjim časovima krećemo put doline nadomak mesta Goreme gde ćemo gledati kako se priprema balon za let i imati lagan doručak. Dok polako sviće  od pilota koji upravlja balonom kojim ćemo leteti, dobijamo instrukcije kojih se moramo pridržavati radi bezbednosti svih putnika. U jednom balonu, u zavisnosti do broja zainteresovanih, može leteti izmedju 16 i 24 osobe. Tokom vožnje koja traje 60 minuta, uživaćemo u nestvarnom pogledu na unikatna sela, dimnjake, tornjeve, doline i vinograde oblasti Kapadokija.. 

Izlet uključuje:  Transfer, vožnju balonom u trajanju od 1h, lagani doručak (keks, kafa, čaj).


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899 ; +381213825638

office.ns@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE