ISTANBUL – KAPADOKIJA 6 dana 09.09.

KAPADOKIJA 

6 DANA / 5 NOĆI

ISTANBUL – GOREME

09.09 – 14.09.2024.


Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire se na dva kontinenta, mesto gde se susreću zapad i istok, raskršće civilizacija i religija.  Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina neopisive lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugo ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (09.09.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 09:20h, broj leta TK 1082.  Sletanje u Istanbul u 12:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodbo vreme za istraživanje grada. Preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih restorana podno Galata mosta, gde možete uživati u ribljim specijalitetima, šetnju ulicom Ištiklal, odlazak do Kapali Čaršije i obilazak ovog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini  ili možete krenuti sa nama na fakultativni izlet krstarenje Bosforom. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KRSTARENJE BOSFOROM

U popodnevnim satima fakultativni odlazak krstarenje Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano plovi smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. U toku trajanja krstarenja koji traje ko 1h i 15 minuta, proći ćemo blizu egipatske pijace i Galata mosta, proći pored kvarta Bešiktaš, Dolmabahče palate, Džiragan palate (hotel Kempinski), Ortakoja, Galata ostrva, Arnavutkoja i Bebeka,

Izlet obuhvata: Kartu za gradski prevoz, ulaznicu za brod, predstavnika agencije na srpskom jeziku.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Istanbul2.dan (10.09.): Istanbul

Doručak. Slobodan dan ili možete krenuti sa nama na fakultativni razgledanje Istanbula. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE ISTANBULA

Tokom  razgledanja Istanbula ćemo imati priliku da vidimo Aja Sofiju, zdanje impresivne veličine, prepunu mozaika i fresaka, koja je u XV veku posle osvajanja grada od strane Mehmeda II pretvorena u džamiju, iako je pre toga skoro devet vekova bila najposećenija hrišćanska crkva, zatim Plavu džamiju, najdominantniju gradjevinu u Istanbulu, koja je sagradjena da bi parirala Aja Sofiji sa svojih 6 minareta. Pravimo kratku pauzu, kako bismo probali kuvani djevrek ili sok od nara kod nekog od mnogobrojnih uličnih prodavaca na Sultanahmet trgu, sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja. Za kraj, posećujemo čuvenu Topkapi palatu, nekadašnju palatu sultana Mehmeda Osvajača i njegove porodice, sultanovih žena i konkubina. Služila je kao harem i administrativno mesto u kome se moglo okupiti 3000 ljudi.

Izlet obuhvata: Kartu za gradski prevoz, ulaznicu za Topkapi palatu, lokalnog vodiča, predstavnika agencije na srpskom jeziku.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i piće.
Izlet se realizuje iz mesta: Istanbul3.dan (11.09.): Istanbul – Kapadokija

Nakon doručka napuštamo sobe. Slobodno vreme za šoping i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme sledi transfer do aerodroma i check in za let za Kapadokiju. Let za Nevsehir u 13:30h, broj leta TK 2004. Sletanje u Nevsehir u 14:50h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u mestu Goreme i ulazak u sobe. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u nestvarnom okruženju u kome se nalazimo. Očaraće vas autentičnost Kapadokije, njeni pejzaži i krajolici. U večernjim časovima preporučujemo fakultativnu posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET:  TURSKO VEČE

Tursko veče organizuje se u lokalnom restoranu gde ćete prisustvovati večeri turske muzike, praćenu senzualnim trbušnim plesom. Program počinje desetominutnim performansom muzičara koji sviraju tradicionalnu tursku muziku , nakon čega će se tokom večeri smenjivati nekoliko različitih izvodjača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Turske, iz kojih ti plesove potiču. Za kraj večeri, uživaćemo u orijentalnom plesu devojaka obučenih u autentičnu nošnju u pratnji tradiconalne turske muzike uživo.

Izlet obuhvata: Transfer, večeru, neograničeno alkoholno i bezalkoholno piće, ulaznicu za show u trajanju od 3h.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Goreme4.dan (12.09.): Kapadokija

Doručak. U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom iznad Kapadokije. Po povratku u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak severnog dela regije Kapadokija. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET:  VOŽNJA BALONOM IZNAD KAPADOKIJE

U ranim jutarnjim časovima krećemo put doline nadomak mesta Goreme gde ćemo gledati kako se priprema balon za let i imati lagan doručak. Dok polako sviće od pilota koji upravlja balonom kojim ćemo leteti, dobijamo instrukcije kojih se moramo pridržavati radi bezbednosti svih putnika. U jednom balonu, u zavisnosti do broja zainteresovanih, može leteti izmedju 16 i 24 osobe. Tokom vožnje koja traje 60 minuta, uživaćemo u nestvarnom pogledu na unikatna sela, dimnjake, tornjeve, doline i vinograde oblasti Kapadokija..

Izlet obuhvata:Transfer, vožnju balonom u trajanju od 1h, lagani doručak (keks, kafa, čaj).
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Goreme

FAKULTATIVNI IZLET: OBILAZAK SEVERNOG DELA REGIJE KAPADOKIJA

U prepodnevnim časovima krećemo u obilazak vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, poznatoj i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj, pravimo kratku pauzu nadomak doline Ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u hotel.

Izlet obuhvata: Transfer, ručak, lokalnog vodiča, ulaznicu za Goreme muzej na otvorenom, predstavnika agencije na srpskom jeziku.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke koji nisu navedeni i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Goreme5.dan (13.09.): Kapadokija

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak južnog dela regije Kapadokija. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: OBILAZAK JUŽNOG DELA REGIJE KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim časovima krećemo u obilazak južnog dela oblasti Kapadokija. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke regije. Nakon toga, put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije, posle čega imamo slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka dolini Golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija.

Izlet obuhvata: Transfer, ručak, lokalnog vodiča, ulaznicu za podzemni grad, predstavnika agencije na srpskom jeziku.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke koji nisu navedeni i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Goreme6.dan (14.09.): Kapadokija – Istanbul – Beograd

Doručak. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme napuštamo sobe i krećemo put aerodroma u Nevsehiru. Let za Istanbul u 15:35h, broj leta TK2005. Sletanje u Istanbul u 17:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 35 minuta. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: ISTANBUL
ISTANBUL, TURSKA od 09.09. do 11.09.2024.

Beyazit Palace hotel 4* – nalazi se u turističkom centru Istanbula (kvart Fatih) na 450 od Laleli džamije i oko 10 minuta hoda od Grand Bazara. Hotel poseduje bar, terasu i baštu.. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) i trokrevetne(triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ:GOREME
KAPADOKIJA, TURSKA od 11.09. do 14.09.2024.

Goreme house 3* – nalazi se u mestu Goreme, na svega 2 minuta hoda od centra. Hotel poseduje bar i prelepu terasu sa pogledom na centar mesta. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) i  trokrevetne(triple room). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U neposrednoj blizini hotela nalazi se mnoštvo restorana tradiconalne turske kuhinje, prodavnica i suvenirnica. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

 


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u dvokrevetnoj sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 01.08. ~

1199€ 899€ 

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 999€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 1099€ ~


Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: €
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: €
Cena aranžmana za dete od 2 do 5.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: €
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: €


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd- Istanbul -Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Povratni avio prevoz redovna linija (Istanbul – Nevsehir – Istanbul – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Smeštaj u Istanbulu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u mestu Goreme u oblasti Kapadokija u  hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– -Vizu za Tursku (Državljanima Republike Srbije nosiocima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Tursku za turistički boravak u trajanju od 90 dana)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

ISTANBUL: RAZGLEDANJE ISTANBULA – 25€
ISTANBUL: KRSTARENJE BOSFOROM – 25€
GOREME: VOŽNJA BALONOM IZNAD KAPADOKIJE – 250€
GOREME: OBILAZAK SEVERNOG DELA REGIJE KAPADOKIJA – 70€
GOREME: OBILAZAK JUŽNOG DELA REGIJE KAPADOKIJA – 60€
GOREME: TURSKO VEČE – 60€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Tursku nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Dokumenta potrebna za putovanje u Tursku:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

NAPOMENE:

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave.
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju  vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs