ISLAND 6 DANA

ISLAND 6 DANA

REJKJAVIK

19.04 – 24.04.2022 – Uskrs
26.04 – 01.05.2022 – 1. maj

6 DANA /4 NOĆI

Island3

Nedovoljno otkrivena i neistražena, ova mala ostrvska država na samom severu Evrope predstavlja pravu poslasticu za putnike odviknute od komercijalnih destinacija, željne avanture i novih iskustava. Island je zemlja nestvarnih prirodnih lepota u kojoj možete videti gotovo sve: od glečera opasanih ledom, preko polja lave, gejzira i vodopada pa sve do dugačkih plaža od belog i crnog peska, tektonskih ploča, termalnih izvora, plavih kitova, vulkanskih kupola kao i futurističkih građevina i još mnogo mnogo toga. Ovo nije obično putovanje, ovo je avantura koja se pamti čitavog života! #MangaIsland

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Budimpešta

Sastanak grupe u dogovoreno vreme u prepodnevnim časovima na mestu polaska i transfer do aerodroma u Budimpešti sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Let za Rejkjavik iz Budimpešte u 17:25h, broj leta W6 2427. Sletanje u Rejkjavik u 20:00h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Rejkjavik, transfer do smeštaja. Noćenje.

Rejkjavik

2. dan: Budimpešta – Rejkjavik

Dobro došli u zemlju vulkana, gejzira i polarnih svetlosti! Dan počinjemo upoznavanjem centralnih gradskih znamenitosti Rejkjavika – najsevernijeg glavnog grada u Evropi. Zgrada Parlamenta, Harpa koncertna dvorana u čijoj blizini se nalazi i rezidencija premijera Islanda, Laugavegur šoping ulica, Halgrimskirkja – katedrala futurističkog izgleda napravljena u sećanje na Islandskog pesnika Halgrimura Petursona koja predstavlja glavno obeležje Rejkjavika. Slobodno vreme za opuštanje pored jezera Tjornin. Noćenje.

3. dan: Rejkjavik – Zlatni Krug

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam preporučujemo fakultativni obilazak ‘’Zlatnog Kruga’’- ova čuvena putanja obuhvata jedne od napopularnijih prirodnih lepota Islanda. Gulfos -31 metra visok ‘’zlatni’’ vodopad, gejzir Strokur – najaktivniji gejzir na Islandu koji izbacuje vrele mlazove vode i do 30m u vezduh kao i Tingvelir nacionalni park – mesto gde se spajaju evropska i severno-atlantska tektonska ploča! Nestvarno i živopisno iskustvo! Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Rejkjavik – Južna obala Islanda (Vik – Seljanadsfoss – Skogafoss)

Celodnevni fakultativni izlet do Vika, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Sam put do ovog mesta je priča za sebe, smenjivanje pejzaža, od vulkanskih plaža do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Grad je okružen dramatičnim liticama i nalazi se na plaži od crnog peska sa koje možemo videti oštre stene kako izviruju iz mora. Pravimo pauzu za šetnju i fotografisanje ovog nestvarnog prirodnog ambijenta.  U povratku za Rejkjavik svratićemo do 62m visokog vodopada Skogafoss kao i Seljalandsfoss koga zbog specičnog pada možemo videti sa obe strane. Povratak u Rejkjavik. Slobodno vreme. Noćenje.

Island5

5. dan: Rejkjavik – Plava Laguna

Fakultativni izlet do Plave lagune – jednog od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave. Pravimo pauzu za opuštanje i kupanje u termalnoj vodi bogatoj mineralima i pravljenje nestvarnih fotki. Transfer do aerodroma.  Let za Budimpeštu u 20:40h, broj leta W6 2428. 

6. dan: Rejkjavik 

Sletanje u Budimpeštu u 02:55h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ: 

REJKJAVIK od 1. do 5. dana

Center hotel Plaza 3* ili sl. – nalazi se u centru Rejkjavika u blizini trga Ingolfur . Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka sa sopstvenim kupatilom. U okviru smeštaja dostupan je wi-fi internet. U blizini smeštaja nalazi se supermerket i veliki broj restorana. Hotel nudi buffet doručak koji je uključen u cenu aranžmana.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

 

 1149€1099€

za prijave i uplate avansa od min. 50€

999€
za prijave i uplate avansa od min. 250€

949€
za prijave i uplate u celosti.

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
Povratni avio prevoz redovna linija (Budimpešta-Rejkjavik-Budimpešta – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama
-Ručni prtljag u avionu (do 10 kg)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Rejkjaviku u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom  (1/2 i 1/3 sobe sa kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za čekirani prtljag (110€ – podložno promeni)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje


COVID NAPOMENE: Za putovanje na Island neophodno je da ispunite jedan od sledećih uslova:

 

  1. Posedovati dokaz o preležanom virusu Covid-19 + negativan PCR ili antigen test na SARS-CoV-2 / COVID-19 (Detaljne informacije možete videti na linku)
  2. Posedovati sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv virusa Covid-19 + negativan PCR ili antigen test na SARS-CoV-2 / COVID-19 (Detaljne informacije možete videti na linku)

Prihvaćene vakcine su: 

  • Tozinameran-COVID-19 mRNA Vaccine (Comirnaty; BNT162b2) Pfizer/BioNTech Manufacturing GmbH, 2 doze. Minimum 19 dana razmaka između doza.
  • COVID-19 Vaccine (Vaxzevria; ChAdOx1-S) AstraZeneca AB, 2 doze. Minimum 4 nedelje razmaka između doza.
  • COVID-19 Vaccine (ChAdOx1-S) AstraZeneca/SK Bio, SK Bioscience Co. Ltd, 2 doze. Minimum 4 nedelje razmaka između doza.
  • COVID-19 (ChAdOx1-S) Vaccine AstraZeneca (Covishield), Serum Institute of India Pvt. Ltd, 2 doses at least 4 weeks apart.
  • COVID-19 Vaccine (Ad26.COV2-S) JanssenCilag International NV, 1 doza.
  • COVID-19 Vaccine (Spikevax; mRNA-1273), Moderna Biotech, 2 doze. Minimum 25 dana razmaka između doza.
  • SARS-CoV-2 Vaccine BIBP (Vero Cell), Sinopharm/Bejing Institute of Biological Products Co., Ltd, 2 doze. Minimum 3 nedelje razmaka između doza.
  • COVID-19 Vaccine Sinovac-CoronaVac (Vero Cell), Sinovac Life Sciences Co., Ltd, 2 doze. Minimum 3 nedelje razmaka između doza. 

VAŽNA NAPOMENA: Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave.

Za validne informacije molimo vas da posetite sledeće linkove: 

Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije.

Direktorat zdravlja Islanda.


 


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Plava Laguna

Jedno od 25 svetskih čuda! Ova laguna ispunjena vodom temperature 35 stepeni koja dolazi sa više od 2000m dubine predstavlja rezultat vulkanske aktivnosti Islanda i nalazi se u nacionalnom parku ‘’Svartsengi’’ uklesana u poljima lave. Opuštamo se i kupamo u termalnoj vodi koja obiluje mineralima, algama i solima.

Izlet uključuje: Transfer, ulaznicu, korišćenje peškira i uslugu vodiča.


Zlatni Krug

Izlet koji obuhvata najpopularnije i najposećenije prirodne atrakcije na Islandu. Posetićemo nacionalni park Thingvellir koji se nalazi u blizini jezera Thingvallavatn – najvećeg na Islandu. Park se prostire na površini od više od 90 km², a kanjon koji ga preseca predstavlja spoj evropske i severno-atlantske tektonske ploče. Slikaćemo se pored vodopada Gulfos gde ćemo prisustvovati tutnjanju hiljada tona ledene vode koja se sliva u kanjon, a obilazak ćemo završiti u geotermalnoj oblasti nacionalnog parka, čuvenoj po termalnim izvorima i gejzirima od kojih je najpoznatiji i najaktivniji Strokkur koji izbacuje vrele mlazove vode i do 20 metara u vazduh.

Izlet uključuje: Transfer i uslugu vodiča.


Južna obala - Vik i vodopadi Seljalandsfos i Skogafoss

Nakon što smo upoznali centralni i zapadni deo Islanda, selimo se na jug sve do grada Vik. Na putu do južne obale Islanda, pred nama će se smenjivati najrazličitiji pejzaži – od širokih ravnica koje su formairale glacialne reke i plaža sa crnim peskom sve do visokih litica koje se uzdižu iznad grada Vika. Na putu do Vika posetićemo 60 metara visok vodopad Seljalandsfos specifičan po tome što možemo prošetati sa obe strane njegovog pada.

Izlet uključuje: Transfer i uslugu vodiča.


NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs