BERLIN AVIO 5 DANA 16.09.

NEMAČKA 5 DANA

BERLIN

16.09 – 20.09.2020.

5 DANA /4 NOĆI

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke i drugi je po veličini u Evropskoj uniji posle Londona. Čuven je po svojoj arhitekturi, burnoj istoriji, Rajhu, filmskom festivalu, bogatoj kulturi ali i opasno dobrom provodu…neukrotiv, živopisan i pun iznenadjenja. Grad koji budi želju za eksperimentisanjem, burnim noćnim provodom, za uživanjem u kulturnom bogatstvu i provokativnom ukusu alternativnog života.


Plan i program puta:

1. dan (16.09.): Beograd – Berlin

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Berlin u 13:10h, broj leta EZY 5632. Sletanje u Berlin u 15:00h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, sledi upoznavanje sa centrom grada – Alexanderplatz, Nikolaiviertel, Unter der Linden, Gendarmenmarkt, Friedrichstrasse (poznata ulica koja vodi od predjašnjeg središta Istočnog Berlina prema Brandenburškim vratima), Brandenburška kapija. Po završenom razgledanju, slobodno vreme za samostalno upoznavanje Berlina. Preporučujemo šetnju jednim od najlepših delova grada – Kreuzbergom, prepunom kafića, barova i restorana nemačke i svetske kuhinje. Povratak u smeštaj. Noćenje.

2. dan (17.09.): Berlin – Nazi Wall tura

Nakon budjenja, slobodan dan za individualne aktivnosti i razgled Berlina ili vam predlažemo fakultativnu Nazi-Wall Berlin turu. Ova jedinstvena kompleksna i pomalo neobično kombinovama tura pružiće vam uvid u mračan period nemačke prestonice i dati poseban osvrt na sva dogadjanja u periodu 1932-1989. Polazna tačka biće nam Platz der Republik i čuvena zgrada Reichstaga odakle je Hitler držao zapaljive govore čak i pre nego što je postao kancelar. Pratći liniju zida i dolazimo do spomen kompleksa žrtvama holokausta. Videćemo i mesto na kojem se nalazio Hitlerov bunker, galeriju Topographie des Terrors, zloglasnu Wilhelmstrasse, Checkpoint Charlie, stanicu Friedrichstrasse, a odatle ćemo S-bahn vozom doći do stanice Warschauer i prošetati duž najdužeg ostatka dela Zida – čuveni East Side Gallerie. Slobodno vreme. Naša preporuka je da isprobate neki od mnogih svetski poznatih klubova, po kojima je Berlin najpoznatiji grad u svetu. Noćenje.  

 3. dan(18.09.): Berlin – Potsdam

Slobodno vreme u Berlinu ili fakultativni izlet u Potsdam, fascinantnu prestonicu nemačke savezne države Brandenburg i mesto koje je odigralo izuzetno značajnu ulogu u savremenoj istoriji. Potsdam leži na reci Hafel, 26km jugozapadno od Berlina i izdvaja se po velikom istorijskom i kulturnom bogatstvu. Obilazak grada uz pratnju vodiča – Crkva Sv. Nikole, Holandska četvrt, Aleksandrovka, zamak Cecilienhof, park Sanssouci površine 287 hektara svrstava se u najlepše i najveće palatne komplekse Evrope. Slobodno vreme za individualna razgledanja i šoping. Nakon obilaska Potsdama vraćamo se u Berlin, gde ostatak vremena provodimo uživajući pored reke ili nekom od mnogobrojnih pabova. Noćenje.

4. dan(19.09.): Berlin

Slobodan dan za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje Berlina. Preporučujemo posetu DDR muzeju gde možete zaviriti u svakodnevni život gradjana Istočne Nemačke ili možete uživati u postavci mnogobrojnih muzeja na čuvenom muzejskom ostrvu. Četvrt Mitte obiluje restoranima svih svetskih kuhinja pa preporučujemo da ovaj dan iskoristite i za uživanje u gastronomiji glavnog grada Nemačke. Noćenje.

5. dan(20:09.): Berlin- Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Transfer do aerodroma u dogovreno vreme. Let za Beograd u 10:45h, broj leta  EZY 5631. Sletanje u Beograd u 12:35h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ: 

BERLIN od 16.09. do 20.09.2020.

Aparthotel Kolo 77 3*  ili sl. – nalazi se u širem centru Berlina na 20 minuta vožnje metroom do Brandenburške kapije. Hotel poseduje mederno opremljene sobe. Sve sobe u hotelu  imaju sopstveno kupatilo sa WC, tuš kabinu i TV.  Wi-Fi je  dostupan u svim delovima hotela.  Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 200€ cena je
Za prijave i uplate u celosti do 25.03. cena je


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Berlin-Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i
-Ručni prtljag u avionu maksimalnih dimenzija 56x45x25cm (do 8 kg)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Razgledanje Berlina sa stručnim vodičem
-Smeštaj u Berlinu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja ( 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za prtljag (torba za check in) – do 15kg -45eur ili do 23kg – 60eur (podložno promeni)
-Doplatu za 1/2 sobu – 40€ po osobi za sve vreme boravka
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Nazi-Wall Berlin tura 

Ova jedinstvena kompleksna i pomalo neobično kombinovama tura pružiće vam uvid u mračan period nemačke prestonice i dati poseban osvrt na sva dogadjanja u periodu 1932.-1989. Polazna tačka biće nam Platz der Republik i čuvena zgrada Reichstaga odakle je Hitler držao zapaljive govore čak i pre nego što je postao kancelar. Pratićemo liniju zida i dolazimo do spomen kompleksa žrtvama holokausta. Videćemo i mesto na kojem se nalazio Hitlerov bunker, galeriju Topographie des Terrors, zloglasnu Wilhelmstrasse, Checkpoint Charlie, stanicu Friedrichstrasse, a odatle ćemo S-bahn vozom doći do stanice Warschauer i prošetati duž najdužeg ostatka dela Zida – čuveni East Side Gallerie.

 Izlet uključuje: Uslugu vodiča.


Potsdam 

Fascinantnu prestonica nemačke savezne države Brandenburg i mesto koje je odigralo izuzetno značajnu ulogu u savremenoj istoriji. Potsdam leži na reci Hafel, 26km jugozapadno od Berlina i izdvaja se po velikom istorijskom i kulturnom bogatstvu. Obilazak grada uz pratnju vodiča – Crkva Sv. Nikole, Holandska četvrt, Aleksandrovka, zamak Cecilienhof, park Sanssouci površine 287 hektara svrstava se u najlepše i najveće palatne komplekse Evrope. Slobodno vreme za individualna razgledanja i shopping. Nakon obilaska Potsdama vraćamo se u Berlin. 

 Izlet uključuje: Transfer i uslugu vodiča.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!