ŠPANIJA 5 DANA

BARSELONA

29.12 – 02.01.2021.

5 DANA / 4 NOĆI

Barselona je danas verovatno najdinamičniji i najinovativniji grad Sredozemlja. Ona je splet višemilenijumskog nasledja i ogromne stvaralačke snage koja bukti kroz čitavu njenu istoriju. Malo je gradova na obalama Mediterana koji se mogu pohvaliti takvim napretkom u gradjevinarstvu i arhitekturi i toliko bogatom kulturom u kojoj su se sreli dah duge prošlosti i savremenog doba. Barselona je grad kojem su katalonska renesansa i modernizam dali specifičan pečat i obojili njegovu autentičnost. Barselona je grad koji živi od umetnosti i neprekidnog stvaralaštva, grad čije je nasledje savremenom svetu predalo jednu od najzanimljivijih urbanih tvorevina u čitavoj Evropi. I kratkotrajan boravak u Barseloni dovoljan je da vas fascinira i zaintrigira. Ako ne njena umetnička duša, ono što privlači najviše mladih ljudi u Barselonu zasigurno je i najraznovrsniji noćni život u Evropi.


Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd – Barselona

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Direktan let za Barselonu u 06:25 h, broj leta W6 4115. Sletanje u Barselonu u 09:00 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Ulazak u smeštaj posle 15:00 h. Večernji odlazak (lokalni prevoz) do centra Barselone – obilazak trga Katalunja i čuvene istorijske gotske četvrti sa jednom od najpoznatijih, najinteresantnijih i najšarenijih pešačkih zona na čitavom svetu – La Rambla. Uživanje u jedinstvenom duhu prestonice španske Katalonije, koju krase ponosni Katalonci, doseljenici iz svih delova sveta, brojni umetnici i svi oni koji su u njoj našli svoj dom… Povratak u smeštaj. Noćenje.

2. dan (30.12.): Barselona

Doručak. Dan namenjen za barselonsku grand turu (fakultativno): metroom odlazimo do crkve Sagrada Familia, koja je najčuvenije delo poznatog katalonskog arhitekte Antonia Gaudia i ultimativni simbol grada, razgledanje spoljašnjih fasada koje obiluju neobičnim skulpturama, biblijskim prizorima i materijalom koji imitira prirodne oblike u kombinaciji sa trenkadizom, po kome je arhitekta bio poznat. Odlazak do Trijumfalnog luka i obilazak monumentalnog parka Citadela, jednog od najlepših u gradu, čuvenom po EXPO-u iz 1888. godine, velikoj fontani i Prirodnjačkom muzeju. Odlazak do jedne od najlepših gotičkih crkvi u gradu – Santa Maria del Mar. Prolazimo kroz delove stare Barselone – El Born i La Riberu, sve do najpoznatije gradjevine katalonskog modernizma – Palate katalonske muzike, čija jedinstvena arhitektura pleni neverovatnom fasadom i mnoštvom neobičnih oblika. Nastavljamo obilazak preko trga Urkinaona, odakle metroom dolazimo do čuvene Plaza Espanja. Potom sledi panoramsko razgledanje sa vrha nove Koride, sa koje se pruža pogled na poznato brdo Monžuik. Odlazimo do magičnih fontana i Nacionalnog muzeja Katalonije. Našu turu završavamo na vrhu Monžuika u Olimpijskom kompleksu iz 1992. godine. Povratak u centar grada i slobodan ostatak dana ili vam možemo ponuditi fakultativnu posetu barselonskom akvarijumu, koji je jedan on najvećih u Evropi, sa mnoštvom životinja iz morskih dubina, pingvinima i velikim bazenom sa ajkulama, koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Noćenje.

3. dan (31.12.): Barselona

Doručak. Slobodan dan u katalonskoj prestonici ili fakultativni izlet na Montserat, jedan od najlepših kutaka Katalonije i nesvakidašnje remek-delo majke prirode koje mnogi Katalonci smatraju mitskim mestom. Planina Montserat nalazi se na oko 1,5 h vožnje od centra Barselone i poznata je po svetilištima iz doba Rimljana, manastiru Santa Maria de Montserat, kao i po nesvakidašnjim krečnjačkim oblicima, koji ovu planinu čine rajem za ljubitelje impozantne prirode i raskošnih vidikovaca, koji se pružaju sa oko 1000 m iznad mora! Do vrha Montserata se dolazi posebnom zupčastom železnicom, koja je i sama po sebi atrakcija, jer na svom putu od sela podno planine prevaljuje veliku visinsku razliku u samo 5 km, prolazeći kroz nesvakidašnje predele od čije lepote zastaje dah. Na samom vrhu postoji i uspinjača koja povezuje manastir sa najvišom kotom planine, odakle se pruža veličanstveni pogled na čitavo okruženje. Sjajan dan za sam kraj godine! Za sve one koji ostaju u Barseloni možemo preporučiti posetu parku Guelj (obavezno je individualno zakazivanje unapred) ili stadionu Camp Nou, koji predstavlja prestonicu španskog fudbala, sedište FC Barcelona i hram za ljubitelje fudbala! Po povratku sa Montserrata sledi zagrevanje za najludju noć. Predlažemo odlazak u neki od klubova ili tradicionalni gradski doček Nove godine kod magičnih fontana na trgu Espanja. Srećna Nova godina!  Noćenje.

4. dan (01.01.): Tarahona i Sićes

Doručak. Slobodan dan u Barseloni ili fakultativna poseta Tarahoni i Sićesu. Tarahona predstavlja jednu od prestonica Rimskog carstva, dok je Sićes malo mondensko mesto na obali sunčane španske Kosta Dorade, poznatije kao Zlatna obala. Lokalnim vozom odlazimo do Tarahone, gde posećujemo stari grad, koji je pod zaštitom Uneska, brojne rimske iskopine, mnoštvo uzanih uličica… Razgledamo i upoznajemo pravu Kataloniju u ovom nekada najvažnijem gradu rimske provincije Iberije, koju je na kratko Oktavijan Avgust proglasio prestonicom čitavog carstva. Predah i slobodno vreme za individualno razgledanje grada. U dogovoreno vreme polazak za Sićes. Obilazak starog sela autentičnog katalonskog duha, sa lepom seoskom crkvom, opštinom i gradjevinama iz 18. i 19. veka. Slobodno vreme na jednoj od najpoznatijih plaža u čitavoj severnoj Španiji, omiljenoj od strane lokalnog stanovništva, kao i svih njihovih gostiju. Sićes je jedno od najposećenijih mondenskih mestašaca na španskoj obali, a poznat je i kao grad liberalnog duha u kojem su dobrodošli posetioci iz celog sveta. Mesto za sjajan odmor i potpuno opuštanje kraj zlatnog Mediterana i idealan početak nove godine. Povratak u Barselonu u dogovoreno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.

Barselona Manga Trip Nova Godina

5. dan (02.01.): Barselona – Beograd

Pakovanje stvari i polazak na aerodrom. Direktan let za Beograd u 09:40 h, broj leta W6 4116. Sletanje u Beograd u 12:10 h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ: 

BARSELONA od 29.12. do 02.01.2021.

Hotel Ibis Barselona Cornella 2* ili sl. – Hotel se nalazi u širem centru Barselone i poseduje 1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima svoje kupatilo. Autobuska stanica nalazi se na 500 metara od hotela (autobusom treba 15 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet, koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 50€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

Cene na koje se primenjuje popust:


599€ 50€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


549€ 50€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 200€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžmana obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Barselona -Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama
-Ručni prtljag u avionu (do 7 kg)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Barseloni u hotelu 2*+ na bazi 4 noćenja sa doručkom  (1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžmana ne obuhvata:
-Doplatu za prtljag (torba za check in)
-Doplatu za 1/2 sobu – 40 eur po osobi za ceo period boravka (podložno promeni)
-Doplatu za 1/1 sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Grand tura

Barselona – drugi najveći grad Španije, centar autonomne pokrajine Katalonije, Gaudijev grad, grad imigranata, umetnika, trgovaca, legendarnog fudbalskog kluba. Barselonu mnogi smatraju najlepšim gradom čitavog sveta. Imaćete priliku da se upoznate sa nesvakidašnjom crkvom Sagrada Familia, da posetite brdo Monžuik, na kom je grad osnovan, obidjete nacionalnu katalonsku palatu, olimpijski kompleks, prošetate se širokim bulevarima Diagonal, Kortes i Grasia, kao i raskošnim trgovima Espanja, Katalunja, Tetuan, Kolon, i naravno svetski poznatom La Ramblom. Dan za pamćenje!

Izlet uključuje: transfer i uslugu vodiča. 


Montserat  – nacionalni park i svetilište device Marije
 
Nacionalni park Montserat se nalazi u barselonskom planinskom zaledju i karakterističan je zbog svojih okomitih, nazubljenih vrhova koji čine ovu planinu jedinstvenom u Kataloniji i celoj Španiji. Njegova bogata istorija dugačka je više desetina vekova, a zna se da su se čak i stari Rimljani divili ovoj planini, na kojoj su izgradili i Venerino svetilište. U 11. veku sagradjen je benediktanski manastir, koji je do danas najvažnije religijsko odredište u Kataloniji, posebno poznato po skulpturi Crne Device Marije, čije se svetilište nalazi u crkvi manastira. U manastiru je takodje aktivan i jedan od najstarijih horova u celoj Evropi. Najpre nas čeka vožnja zupčastom železnicom od podnožja planine do manastira (vožnja traje oko 20 minuta), koja prolazi kroz živopisne predele od kojih zastaje dah – sama zupčasta železnica na ovom mestu postoji više od 120 godina i ponos je inženjerstva katalonskih železnica. Na gornjoj manastirskoj stanici nalazi se turistički kompleks, sam manastir i svetilište, kao i muzej sa delima poznatih španskih slikara, poput El Greka, Dalija, Pikasa, Zurbarana, ali i mnogih drugih svetskih umetnika, kao što je na primer Karavadjo. Posebna atrakcija je uspinjača Svetog Jovana, koja prevazilazi visinsku razliku od dodatnih 300 m i vodi na sam vrh planine, odakle se pruža fantastičan pogled na celu regiju. Nakon kraće informativne ture sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti, a potom polazak nazad ka Monistrolu u dogovoreno vreme i dalja vožnja nazad ka Barseloni. 

Izlet uključuje: transfer, vodiča na srpskom jeziku. 


Akvarijum

Jedan od najvećih zatvorenih akvarijuma u svetu nudi vam putovanje u neobičan svet morskih dubina – preko 450 raznih životinjskih i biljnih vrsta, od kojih se posebno izdvajaju ajkule, koje ćete imati priliku da gledate u „podmorskom” tunelu dužine 80 m. Ovaj akvarijum je jedna od najvećih atrakcija u gradu, a do danas ga je posetilo više od 15 miliona oduševljenih turista. Verujemo da i vas čeka podjednako oduševljenje!

Izlet uključuje: transfer, ulaznicu za akvarijum, vodiča na srpskom jeziku. 


Tarahona i Sićes – Zlatna obala

Tarahona predstavlja jednu od prestonica Rimskog carstva, dok je Sićes malo mondensko mesto na obali sunčane španske Kosta Dorade, poznatije kao Zlatna obala. Lokalnim vozom odlazimo do Tarahone, gde posećujemo stari grad, koji je pod zaštitom Uneska, brojne rimske iskopine, mnoštvo uzanih uličica… Razgledamo i upoznajemo pravu Kataloniju u ovom nekada najvažnijem gradu rimske provincije Iberije, koju je na kratko Oktavijan Avgust proglasio prestonicom čitavog carstva. U dogovoreno vreme polazak za Sićes. Obilazak starog sela autentičnog katalonskog duha, sa lepom seoskom crkvom, opštinom i gradjevinama iz 18. i 19. veka. Slobodno vreme na jednoj od najpoznatijih plaža u čitavoj severnoj Španiji, omiljenoj od strane lokalnog stanovništva, kao i svih njihovih gostiju. Sićes je jedno od najposećenijih mondenskih mestašaca na španskoj obali, a poznat je i kao grad liberalnog duha u kojem su dobrodošli posetioci iz celog sveta. Mesto za sjajan odmor i potpuno opuštanje kraj zlatnog Mediterana.

Izlet uključuje: transfer i uslugu vodiča.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE