GRČKA 5 DANA 

ATINA

30.12 – 03.01.2021.

5 DANA / 2 NOĆI

 

Akropolj

Atina je jedan od najstarijih gradova na svetu, a dobio je ime po grčkoj boginji mudrosti, koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Nalazi se na poluostrvu Atika i glavni je grad Grčke sa oko 4 miliona stanovnika. Pogled na brdo Akropolj, na kojem se ponosno uzdižu Partenon, Erehtejon i hram Atine Nike, naročito dobro osvetljeni noću, vraća nas u prošlost, kada su upravo na ovom mestu nastale misli koje su i danas ideje vodilje zapadne civilizacije. Predstavlja destinaciju za turiste koji žele da vide gradjevine iz “Zlatnog doba” kada je Atinom vladao Perikle, iz doba kad su se Sofoklove i Euripidove drame izvodile u veličanstvenom Dionisovom pozorištu, koji žele da posete stari deo grada-Plaku, zgradu grčkog parlamenta simbola demokratije, luku Pirej i statuu boginje Atine koja ponosno stoji na uzvišenju, čuvajući grad. Srdačnost ljudi koji ovde žive, pozitivna atmosfera na ulicama, specijaliteti u tavernama obogaćeni sirtakijem i buzukijem dovoljan su razlog da ovaj graciozan grad bude vaš izbor za doček Nove godine.


Plan i program puta:

1.dan (30.12.): Beograd – Atina

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na mestu polaska i transfer do Atine sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Nastavak noćne vožnje prema Atini kroz Severnu Makedoniju i Grčku.

2.dan (31.12.): Atina

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Popodne slobodno vreme za individualne aktivnosti, razgledanje ili posetu nekoj od mnogobrojnih grčkih taverni. Obavezno probajte tradicionalna jela- giros, suvlaki, musaka, fava, saganaki, a žedj ugasite uz ouzo ili hladni Mytos. Odlazak na trg Sintagma za doček Nove godine u organizaciji grada Atine. Slobodno vreme. Noćenje.

Atina Manga

3.dan (01.01.): Atina

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativnu posetu Akropolju i Glifadi. Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Nakon obilaska Akropolja odlazak autobusom do najpoznatijeg atinskog kupališta i dela grada – Glifada. Uživanje u zvucima talasa uz grčku kafu ili frape. Povratak u Atinu u popodnevnim satima i slobodno vreme. Posetite neki od mnogobrojnih barova na i u okolini trga Monastiraki, sa prelepim pogledom na Akropolj. Noćenje.

4.dan (02.01.): Atina

Doručak. Pakovanje kofera i slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska autobusa za Beograd..Predlažemo vam da posetite mondenski kvart Atine-Plaku u kojoj se nalazi veliki broj suvenirnica, barova i tradicionalnih restorana kaoi kafana koja je sagradjena u doba Turaka, prošetate delom grada Kolonaki, ili se ”spustite” do Pireja, dela grada koji mnogi smatraju gradom za sebe, koji je ujedno i glavna luka iz koje saobraćaju brodovi ka svim grčkim ostrvima.Slobodno vreme do polaska autobusa za Beograd u popodnevnim satima sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

Atina

5.dan (03.01.): Atina – Beograd

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

ATINA od 31.12.2020. do 02.01.2021.

Hotel MUSEUM 3* ili sl. – Hotel se nalazi u centru Atine, na 750m udaljenosti od glavnog trga Omonia, prekoputa Nacionalnog Arheološkog muzeja. Ovaj hotel poseduje  1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, grejanje, klima uredjaj, sat TV. Besplatni Wi-Fi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


159€

Za prijave i uplate avansa do 06.09. od min. 200€ cena je 139€
Za prijave i uplate u celosti do 06.09. cena je 129€


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 30€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Cena aranžmana obuhvata:

-Povratni autobuski prevoz na navedenim relazijama  (klima, audio i video oprema) 
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Atini u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa uključenim doručkom ( 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :

-Doplata za 1/2 sobu – 20 eur po osobi za ceo period boravka
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
aFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Akropolj

Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Akropolj je simbol Atine koji dominira njenom panoramom i predstavlja jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta na Svetu. Delovi ovog arhitektonskog kompleksa stari su preko 2400 godina, a ceo kompleks na listi je UNESCO kulturne baštine kao spomenik od izuzetne važnosti.

Izlet uključuje: Ulaznicu i uslugu vodiča.


Glifada

Poseta najpoznatijem atinskom letovalištu i slobodno vreme za uživanje u suncu i Mediteranu.

Izlet uključuje: transfer i uslugu vodiča.


Grčko veče

U večernjim časovima prisustvovaćemo večeri grčke muzike, praćenu tradicionalnom muzikom. Tokom trajanja šoua smenjivaće se nekoliko različitih izvođača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Grčke, iz kojih ti plesovi potiču. Sve je propraćeno uživanjem u lokalnim kulinarskim specijalitetima. Izlet uključuje: ulaznicu, hranu i jedno piće.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE