JUŽNI VIJETNAM – KAMBODŽA 16 DANA

HO ŠI MIN – PHU QUOC – PNOM PEN – SIEM REAP

06.01 – 21.01.2021.

16 DANA / 13 NOĆI

Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine ovaj deo Indokine po svemu posebnom. Dopustite nam da Vam pokažemo najlepšu verziju ovog poluostrva, punog  boja, ukusa, mirisa i osećaja koje ćete zauvek pamtiti. Sa svojom turbulentnom istorijom, ali i izuzetnim položajem, ova regija bila je viševekovni zarobljenik kolonijalnih sila. Očekuje Vas  kulturološki i  klimatski šok, gužva, vreva, različiti mirisi, najbogatiji ukusi, veliki broj ljudi i turista iz celog sveta, impresivni hramovi, egzotično voće i preukusna hrana, pijace na vodi, bogat noćni život, savršene plaže, masaže, ronjenje… Predlažemo Vam da sa nama uživate u plažama i aktivnostima koje će vaš odmor učiniti savršenim.


Plan i program putovanja:

1. dan (06.01.): Beograd – Doha – Ho Ši Min

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmeju letova 1h i 40 minuta. Nastavak leta za Ho Chi Minh u 20:10h, broj leta QR972. 

2. dan (07.01.): Ho Ši Min

Sletanje u Ho Chi Minh u 07:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Grad je dobio ime 1975. po Ho Ši Minu – lideru komunističke partije i vodji otpora protiv francuske, japanske i američke okupacije. Najveći grad Vijetnama, koji i dalje svi zovu po starom imenu Sajgon, je kulturni i ekonomski centar Vijetnama. Mešavina francuskih kolonijalnih zgrada, komunizma, moderne arhitekture i sa preko 3 miliona skutera. Prvi kontakt i privikavanje. Dobro došli u Sajgon. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (08.01.): Ho Ši Min – Delta Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa i degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (09.01.): Ho Ši Min – Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet Cu Chi tuneli, koji predstavljaju najbolji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali vijetnamski vojnici. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prođete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne vraćamo se u Sajgon i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Noćenje.

5. dan (10.01.): Ho Ši Min – Phu Quoc

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Phu Quoc. Dolazak na ostrvo. Transfer do smeštaja. Slobodni dani za uživanje na ovom tropskom ostrvu. Noćenje.

5 – 11. dan (10.01 – 16.01.): Phu Quoc (6 noćenja)

Ostrvo Phu Quoc nalazi se u Tajlandskom zalivu na svega 15km od granice sa Kambodžom. Prečnika je 48 kilometara, što ga čini najvećim vijetnamskim ostrvom, a paralele radi, približne je površine kao Singapur. Oko 70% teritorije ostrva u okviru je Nacionalnog parka, a skoro pola obalske linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera polako Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se zaista odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.

Lokalna zajednica se pre svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta bibera, a ono što je najpoznatiji lokalni proizvod je riblji sos – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj meri bavi ribolovom pruža mogućnost da se uživa u svežoj ribi i morskim plodovima koje posetioci mogu da spremaju sami na roštilju ili u tradicionalnom hot potu. Ukusi morske hrane na ovom ostrvu su zaista jedinstveni!

11. dan (16.01.): Phu Quoc – Pnom Pen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Pnom Pen sa usputnim presedanjem. Dolazak u Pnom Pen i transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo užim gradskim jezgrom i upoznati se sa lokanim kmerskim specijalitetima. Slobodno vreme. Noćenje.

12 dan (17.01.): Pnom Pen

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže – Phnom Penh-a. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (Crvenih Kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) Killing Fields (polja smrti). Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (18.01.): Phnom Penh – Siem Reap

Budjenje i pakovanje. Nastavljamo put autobusom ka Siem Reap-u. Dolazak u popodnevnim satima i smeštaj. U dogovoreno vreme, prošetaćemo kroz centar Siem Reap-a, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.

14. dan (19.01.): Siem Reap – Angkor

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet – kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji medju njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Posetićemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom. Neverovatno iskustvo…Povratak u smeštaj. Noćenje.

15.dan (20.01.): Siem Reap – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Dohu u 18:25h, broj leta QR991. Sletanje u Dohu u 22:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 20 minuta.

16. dan (21.01.): Doha – Beograd

Poletanje aviona iz Dohe u 07:00h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 10:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

HO CHI MINH od 07.01. do 10.01.2021.

Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PHU QUOC od 10.01. do 16.01.2021.

Chez Carole Hotel 4* ili sl. – nalazi se u delu ostrva koji se naziv Duong Dong na samo 200 metara od plaže. U okviru hotela nalazi se restoran, bar  i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, klima uredjaj, ketler i televizor. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PNOM PEN od 16.01. do 18.01.2021.

Silver River Hotel 3* ili sl. – smeštaj nalazi se u centru Phnom Penh-a. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj ima: internet corner, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Nalazi se u blizini svih kulturnoistorijskih znamenitosti. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

SIEM REAP od 18.01. do 20.01.2021.

Central Indochine Dangkor Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 m od centra grada. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


1549€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


1499€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Ho Ši Min / Siem Reap – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz redovna linija (Ho Ši Min – Phu Quoc – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Phu Quoc – Pnom Pen sa presedanjem u Ho Ši Minu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Prevoz autobusom na relaciji Pnom Pen-Siem Reap
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ho Ši Minu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na ostrvu Phu Quoc u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Pnom Penu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Siem Reapu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
Pozivno pismo, vizu i uslugu viziranja za Vijetnam (40€ + 25 usd)
-Vizu i uslugu viziranja za Kambodžu (35 usd)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najzanačajnije znamenitosti grada: katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Skver.

Izlet uključuje: predstavnika agencije i ulaznicu.


Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne planiran povratak u  Saigon.

Izlet uključuje: prevoz, lokalnog vodiča i ulaznicu.


Mekong Delta izlet  

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa, degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina.

Izlet uključuje: prevoz kombijem, vožnju brodom i lokalnog vodiča.


Phu Quoc – Južni deo ostrva 

Obilazimo deo ostrva gde se upoznajemo sa lokalnim proizvodima. Farma bisera, njihovo uzgajanje i izrada nakita. Nakon toga poseta malih fabrika gde cemo probati liker od mirte i videti kako se uzgaja biber.  Odlazimo i to budističke pagode Ho Quoc, odakle se pruža fantastičan pogled na more. Poseta proizvodnji sosa od ribe, po čemu je ostrvo i poznato. Obilazimo i zloglasni Coconut Prison, zatvor iz vremena američko-vijetnamskog sukoba. Nakon obilazaka odlazimo na plažu Bai Saso i uživamo na jednoj od najlepših plaža na ostrvu.

Izlet uključuje: transfer i vodiča.


Phu Quoc – Severni deo ostrva 

Odlazak i uživanje na plaži Bai Vung Bau. U popodnevnim časovima odlazak do ribarskog mesta Bai Rach Vem odakle se pruža neverovatni pogled na Kambodžu i poseta jednom od lokalnih „plutajućih“ restorana. Kasno popodne provodimo na plaži Ong Lang. 

Izlet uključuje: transfer i vodiča.


Krstarenje oko južnih ostrva

Polazak ka gradiću i luci An Thoi gde se ukrcavamo na brod i obilazimo najlepša mala ostrva Phu Quoc-a: Hon Mong Tay, Hon Dam Ngang i Hon May Rut. Celodnevno kupanje, snorkling i uživanje na plažama. 

Izlet uključuje: transfer, brodić i vodiča.


Phnom Penh razgledanje

Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (crvenih kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi). Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) Killing Fields (polja smrti).

Izlet uključuje: prevoz, lokalnog vodiča i ulaznice.


Angkor Wat izlet 

Kompleks Angkor, najznačajniji arheoloski lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji medju njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Poseticemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom. Imaćete utisak da je drveće progutalo ceo hram.

Izlet uključuje: prevoz, lokalnog vodiča i ulaznicu.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu I Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE