TAJLAND – LAOS – VIJETNAM

BANGKOK – LUANG PRABANG – HANOJ – HO ŠI MIN – PHU QUOC

05.11 – 27.11.2020.

23 DANA / 20 NOĆI

Sawasdee! Neprocenjivi azijski momenti najčešće počinju u Bangkoku, prestonici Tajlanda. MangaTrip će vam omogućiti da osetite nesvakidašnji šarm zemlje osmeha. Razgledaćemo najznačajnije budističke hramove koji ostavljaju bez daha svojom impozantnošću, šetati širokim bulevarima ovog užurbanog grada, prepunog turista iz svih krajeva sveta i uživati u energiji nasmejanih posetilaca i veselih domaćina, tropskoj klimi, ukusnoj hrani, mnoštvu šarenila, uličnih tezgi, buci, vožnji tuktukom, u vožnji brodom i drugačijim uvidom u ovaj nezaboravni grad, a noću se prepustiti jedinstvenoj atmosferi klubova u Bangkoku. Uplivaćemo u reku opuštenih i nasmejanih ljudi iz svih krajeva sveta koji žive svoj egzotični san.

Smešten na ušću reka Mekong i Nam Khan, koje ga skoro potpuno okružuju, Luang Prabang je predivno složen mozaik tradicionalnih drvenih kuća, raskošnih budističkih hramova i francuskih kolonijalnih vila. Nekada prestonica istoimenog carstva u Laosu, danas je grad pod zaštitom UNESCO-a zbog svoje jedinstvene i neverovatno očuvane ambijentalne celine. I pored brojnih investicija u poslednjih dvadesetak godina i porasta broja stanovnika Luang Prabang je ostao uspavan kao da je vreme u njemu odavno stalo, a meštani  su neposredni i prijateljski nastrojeni. Luang Prabang će vam usporiti puls i probuditi maštu. Njegovi hramovi sa pozlaćenim pagodama ukrašeni su mozaicima i slikama Bude, a svakog jutra u svitanje, na ulicama, možete videti stotine monaha umotanih u haljine boje šafrana. Pored kulturnog blaga nećete odoleti ni neverovatnoj prirodi koja ga okružuje.

Hanoj je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna istorija otkriće vam periode francuske i kineske okupacije gde god da krenete. Hanoj je grad koji pokušava da nadoknadi vreme. Hanoj je bio administrativni centar čitave Francuske Indokine. Više od pola veka francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoj nazivaju i „Pariz Istoka“. Uticaj Francuske najviše se može videti u arhitekturi grada jer brojne kolonijalne gradjevine kao što su Opera, Državna banka, predsednička palata, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol…ukrašavaju njegovo lice.

Ho Ši Min ili popularno Sajgon je  grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis odiše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru energiji i lepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja sa jedne i modernih nebodera i tržnih centara sa druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u gradjevinama koje su pre samo par decenija svedočile o strahotama rata. Danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera, Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.


Plan i program puta:

1. dan (05.11.): Beograd – Doha – Bangkok

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Dohe u 11:40h broj leta QR 232, sletanje u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 55 minuta. Poletanje za Bangkok iz Dohe u 20:25h broj leta QR 830. 

2. dan (06.11.): Bangkok

Sletanje u Bangkok u 06:55h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja koji se nalazi u Khao San Road regiji. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa tajlandski, specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem  šetnja Khao San Roud-om i odlazak do najviše zgrade u Bangkoku – Baiyoke Sky (84. sprata) sa koje se pruža neverovatna panorama grada. Noćenje.

3. dan (07.11.): Bangkok

Fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praya. Videćemo stari deo Bangkoka, naselja i život na vodi, muzej kraljevskih brodića i najstariji hram u Bangkoku – Wat Arun (hram zore), kao i Wat Pho – hram ležećeg Bude i Grand Palace. Nakon završenog razgledanja, slobodno vreme. U večernjim satima odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Noćenje.


4. dan (08.11.): Bangkok

Fakultativni izlet u Ayutthayu, nekadašnju prestonicu Tajlanda – bivšeg Siam carstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka kmerskih palata. U popodnavnim satima povratak u Bangkok. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem možemo posetiti RCA – ulicu gde se nalazi mnoštvo klubova i diskoteka… Noćenje.

5. dan (09.11.): Bangkok – Luang Prabang

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Luang Prabang, regulisanje graničnih formalnosti, transfer do smeštaja. Prvo upoznavanje sa prelepim gradom ušuškanim na ušču reke Nam Kan u moćni Mekong. Ovo mesto se nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine kao spomenik od izuzetne važnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (10.11.): Luang Prabang – Kuang Si vodopadi

Ustajemo sa prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu da bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja darove u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se sa oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene sa tirkizno plavom vodom. Prizor i iskustvo koje se ne zaboravlja. Povratak u Luang Prabang. Slobodno vreme za posetu jednom od budističkih hramova ili posmatranje zalaska sunca sa planine Pusi. Slobodan ostatak večeri za posetu noćnom marketu i kupovinu suvenira, čajeva, lokalnih rukotvorina itd. Noćenje.

Laos Manga Trip
7. dan (11.11.): Luang Prabang – Hanoi

Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Hanoi. Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom. Noćenje. 

8. dan (12.11.): Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu pešačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: mauzolej Ho Ši Mina ključne ličnosti vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska Citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. U večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog grada. Noćenje.

9. dan (13.11.): Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili vam preporučujemo odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.


10.
dan (14.11.): Ha Long Bay – Hanoi

Nakon doručka, plovimo ka luci i iskrcavamo se. Transfer do Hanoja. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (15.11.): Hanoi – Phu Quoc

Izlazak iz soba, transfer do aerodroma i let za Phu Quoc. Dolazak i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

12. – 18. dan (16.11 – 22.11.): Phu Quoc 

Ovo ostrvo u obliku suze nalazi se u Tajlandskom zalivu na svega 15km od granice sa Kambodžom. Inače je dugačko 48 kilometara, što ga čini najvećim vijetnamskim ostrvom, a paralele radi, približne je površine kao Singapur. 70% teritorije ostrva je u okviru Nacionalnog parka, a skoro pola obalske linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera, polako Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze i postaje neizbežna destinaciju za one koji žele da se zaista odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.

Lokalna zajednica se pre svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta bibera, a ono što je najpoznatiji lokalni proizvod je riblji sos – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj meri bavi ribolovom pruža mogućnost da se uživa u svežoj ribi i morskim plodovima koje posetioci mogu da spremaju sami na roštilju ili u tradicionalnom hot potu. Ukusi morske hrane na ovom ostrvu su zaista jedinstveni! 6 noćenja.

18. dan (22.11.): Phu Quoc – Ho Chi Minh

Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo. Transfer do aerodroma i let za Ho Chi Minh. Dolazak u Ho Chi Minh i transfer do smeštaja.  Slobodno vreme za šoping i šetnju ulicama Sajgona. Noćenje.

19. dan (23.11.): Ho Chi Minh

Fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Slobodno vreme. Noćenje.

20. dan (24.11.): Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najverniji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Noćenje.

21. dan (25.11.): Delta reke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Noćenje.

Vijetnam Manga Trip 2
22. dan (26.11.): Ho Chi Minh – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let do Dohe u 19:25h broj leta QR 971, sletanje u 23:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 6h i 50 minuta.

23. dan (27.11.): Doha – Beograd

Poletanje za Beograd iz Dohe u 06:45h broj leta QR 231, sletanje u 11:05h po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje. 


SMEŠTAJ:

BANGKOK od 06.11. do 09.11.2020.

New Siam II Guesthouse ili sl. – nalazi se u strogom centru turističkog dela Bangkoka (kvart Khao San Road) – Old City. Poseduje jednostavne dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

LUANG PRABANG od 09.11. do 11.11.2020.

Jasmine Luang Prabang Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 250 metara od centra grada i na 150 metara od Nacionalnog muzeja. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U okviru sobe nalazi se sef, ketler, klima uređaj i frižider. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

HANOI od 11.11. do 15.11.2020.

Golden Charm Hotel 3* ili sl. – nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PHU QUOC od 15.11. do 22.11.2020.

Hotel Palma Resort 4* ili sl. – nalazi se na 2 minuta od plaže Duong Duong. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uredjaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

HO CHI MINH od 22.11. do 26.11.2020.

Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1799€ 1749€

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 500€ cena je 1699€


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Bangkok /Ho Ši Min-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Bangkok – Luang Prabang – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Luang Prabang – Hanoj – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Hanoj – Phu Quoc – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Phu Quoc – Ho Ši Min – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Bangkoku u guesthouse-u  na bazi 3 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)
-Smeštaj u Luang Prabangu u hotelu  3* na bazi 2 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa ventilatorom)
-Smeštaj u Hanoju u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Ho Ši Minu u hotelu 3*  bazi 4 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na Phu Quoc  u hotelu 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vize i usluge viziranja za Tajland (50eur -državljani Srbije), Laos (42$) i Vijetnam (60€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Kraljevski Bangkok 

Poludnevni izlet počinje krstarenjem kanalima Bangkoka.  Vozimo se čamcima kraljevskom rekom Čao Prajom i  otkrivamo nove lice Bangkoka. Upoznajemo se sa načinom života na reci, poplavljene sojenice oduzeće vam dah. Otkrićete na koje načine se stanovništvo štite od vode. Ukoliko imate sreće ugledaćete velike varan guštere. Nakon završenog krstarenja šareni čamci ostavljaju nas ispred impozatnog hrama Wat Arun gde ćemo imati priliku da se prvi put susretnemo sa budizmom – religijom ljubavi. Wat Arun je najstariji hram u Bangkoku, obložen keramičkim i porcelanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu reke i odlazimo do hrama Wat Po. Wat Po je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statue ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Naša sledeća stanica je Kraljevska palata – Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rodjenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sahrana. Svaki deo Tajlandske kulture i istorije je, na neki način, predtavljen u okviru kraljevske palate tako da je ovo mesto gde ćete najbolje shvatiti Thai kulturu i sistem vrednosti. U kompleksu palate se izmedju ostalog nalazi hram smaragdnog Bude koji je izgradjen od najvećeg komada smaragda na svetu kako bi se ceo svet se divio njegovoj figuri.

Izlet uključuje: ulaznice za hramove i palatu, vožnju brodom, lokalnog vodiča, predstavnika agencije, osiguranje.


Ajutaja 

Ajutaja je drevni grad na oko 80km od Bangkoka koji je pre 400 godina bio prestonica Tajlanda. Preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad koji je nakon pohoda Burmanaca spaljen i uništen. Pored varvarskog pustošenja, Ajutaja je sa svojim ruševinama i dalje lepa i sada ima novu dimenziju kojoj svi posetioci s oduševljenjem prilaze. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka siamskih palata koje se nalaze na UNESCO listi svetske baštine. Posetite tradicionalnu tajlandsku kuću i prošetajte nestvarnim parkovima ovog drevnog grada. U popodnevnim satima povratak u Bangkok.  

Izlet uključuje: prevoz kombijem, lokalnog vodič, predstavnika agencije, ulaznice, ručak.


Luang Prabang – Kuang Si vodopadi 

Ustajemo sa prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu da bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja darove u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se sa oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene sa tirkizno plavom vodom.

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem, ulaznicu za vodopad i vodiča.


Hanoi – razgledanje grada 

Krećemo u poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina ključnog čoveka vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska Citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. 

Izlet uključuje: prevoz, lokalnog vodiča i ulaznicu.


Ha Long Bay 

Ovo je dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora ostaviće vas bez daha i ostati vam urezan u sećanje za ceo život. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi – nezaboravno.

Izlet uključuje: transfer od hotela do luke, brod sa noćenjem, ručak, večeru, doručak i ručak, ulaznice na lokalitete, vodiča i transfer od luke do hotela.

Izlet ne uključuje: piće na brodu i napojnice za osoblje broda i lokalnog vodiča.


Phu Quoc –  Južni deo ostrva 

Obilazimo deo ostrva gde se upoznajemo sa lokalnim proizvodima. Farma bisera, njihovo uzgajanje i izrada nakita. Nakon toga poseta malih fabrika gde ćemo probati liker od mirte i videti kako se uzgaja biber.  Odlazimo i do budističke pagode Ho Quoc, odakle se pruža fantastičan pogled na more. Poseta proizvodnji sosa od ribe, po čemu je ostrvo i poznato. Obilazimo i zloglasni Coconut Prison, zatvor iz vremena američko-vijetnamskog sukoba. Nakon obilazaka odlazimo na plažu Bai Saso i uživamo na jednoj od najlepših plaža na ostrvu.

Izlet uključuje: transfer i vodiča.


Phu Quoc – Severni deo ostrva 

Odlazak i uživanje na plaži Bai Vung Bau. U popodnevnim časovima odlazak do ribarskog mesta Bai Rach Vem odakle se pruža neverovatni pogled na Kambodžu i poseta jednom od lokalnih „plutajućih“ restorana. Kasno popodne provodimo na plaži Ong Lang. 

Izlet uključuje: transfer i vodiča.


Krstarenje oko južnih ostrva

Polazak ka gradiću i luci An Thoi gde se ukrcavamo na brod i obilazimo najlepša mala ostrva Phu Quoc-a: Hon Mong Tay, Hon Dam Ngang i Hon May Rut. Celodnevno kupanje, snorkling i uživanje na plažama. 

Izlet uključuje: transfer , brodić i vodiča.


Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najzanačajnije znamenitosti grada: katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. 

Izlet uključuje: predstavnika agencije i ulaznicu.


Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne planiran povratak u  Saigon.

Izlet uključuje: prevoz, lokalnog vodiča i ulaznicu.


Mekong Delta izlet 

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa, degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina.

Izlet uključuje: prevoz kombijem, vožnju brodom i lokalnog vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE