ŠRI LANKA 11 DANA 14.01.

ŠRI LANKA 10 DANA

IKADUVA

14.01 – 24.01.2023.

11 DANA / 8 NOĆI

Dobrodošli u ŠRI LANKU, ostrvo koje se nalazi južno od samog juga Indije, ostrvo Bude i cimeta, „suza Indije“, okruženo Indijskim okeanom sa svih strana. Beskrajne tropske plaže, 45 estuara i 40 laguna, preko 7000 hektara mangrova, priroda sa neopisivim bojama, tropske šume, raznovrsni krajolici sa bogatom florom i faunom, divlji slonovi koji slobodno šetaju ostrvom, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, narod koji je preživeo mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale, ono je što vas ovde očekuje. Ovo ostrvo u Indijskom okeanu, menjalo je ime nekoliko puta. Portugalci, koji su stigli na ostrvo 1505. godine, učinili su ga svojom kolonijom i nazvali Cejlon (Ceylon). Današnje ime dolazi od reči Lanka koja znači ostrvo, a reč Šri znači sveto. Pisana istorija Šri Lanke duža je od 3000 godina. Zahvaljujući svom geografskom položaju i obali pogodnoj za izgradnju luka, imala je veliki strateški značaj od drevnog Puta svile do Drugog svetskog rata. Otkrijte sa nama neponovljivu atmosferu raznolikosti na komadu kopna nalik na dijamant, praćenu osmesima gostoprimljivih domaćina.


Plan i program puta:

1. dan (14.01.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:45h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 6h i 45 min. 

2. dan (15.01.): Doha – Kolombo – Ikaduva

Nastavak leta za Kolombo u 01:30h, broj leta QR654. Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike u 08:45h po lokalnom vrmenu. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Transfer do smeštaja u Ikaduvi. Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva. Spoj dugačke i široke peščane plaže koja je obavijena sa jedne strane talasima, a sa druge palmama, čini idealan fenomen koji će u vama probuditu jedinstven osećaj.  Smeštanje u sobe. Noćenje.

3. dan (16.01.): Ikaduva

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet do grada Ela, gde počinje avantura ovim bogatim i zanimljivim  regionom. U ranim jutarnjim časovima krećemo ka gradu Ela, po dolasku u ovaj slikoviti gradić nastavljamo vožnju još dvadesetak minuta, prolazeći vozom kroz živopisne predele. Naša prva stanica je most koji predstavlja inženjersko dostignuće kolonijalnog perioda, pravimo zanimljive fotografije i uživamo u pogledu. „Ella“ na jeziku Šrilančana znači vodopad, pa će i naša sledeća stanica biti jedan od najlepših vodopada ostrva. Nakon obilaksa, krećemo na manji treking do Little Adam’s Peak-a, prolazimo kroz plantaže čaja, gde ćemo videti radnike kako beru lišće i čuti nešto o proizvodnji  čaja po čemu je Šri Lanka svetski poznata. Nakon dvadesetak minuta šetnje stižemo na vrh, na oko 2000m nadmorske visine, odakle nam se pruža jedan od najlepših prizora. U dogovoreno vreme krećemo nazad ka smeštaju. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (17.01.): Ikaduva

Nakon doručka slobodno vreme, a za avanturiste predlažemo fakultativni izlet na Safari u nacionalnom parku Yala. Ovo je najstariji i najlepši nacionalni park Šri Lanke, dom je 44 vrste sisara i 215 vrsta ptica. Medju njegovim poznatijim stanovnicima je najveća svetska koncentracija leoparda, veličanstvenih slonova, medveda, šakala, paunova i krokodila. Vozimo se otvorenim džipovima po parku i uživamo u prizorima trudeći se da vidimo što više različitih vrsta u ovom bogatom nacionalnom parku. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno veče. Noćenje.5. dan (18.01.): Ikaduva

Slobodan dan za uživanje na plaži ili vam predlažemo fakultativni izlet – Tvrdjava Gol i plaža Unavatuna. Krećemo iz Ikaduve u jutarnjim časovima i nakon kraće vožnje posećujemo staru tvrdjavu iz perioda kolonijalne vladavine Holandjana koja danas postaje stecište umetnika i zanatlija, sa mnoštvom slikovitih prodavnica, juvelirnica i restorana. Ostatak dana provodimo na prelepoj plaži Unavatuna ispijajući sokove od svežeg tropskog voća i plivajući u mirnom moru ove uvale. Povratak u večernjim časovima. Noćenje.

6. dan (19.01.): Ikaduva

Dan predvidjen za individalne aktivnosti ili možete poći na fakultativni izlet – Rečni safari. Tokom ovog izleta plovimo lagunom reke i zastajemo da učimo o cimetu i vidimo kako se on obradjuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo jedan od najstarijih budističkih hramova južne Šri Lanke koji stoji već 600 godina skriven na jednom od ostrva… Nakon toga odlazimo do rudnika da vidimo kako se to vadi Mesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovde na svetu! Za kraj, posećujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu… Povratak je u popodnevnim časovima. Noćenja.

7. dan (20.01.): Ikaduva

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažmo fakultativni izlet – plaža Mirisa. U prepodnevnim časovima krećemo na celodnevni izlet na jednu od najlepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena zastajemo i divimo se umeću čuvenih ribara koji pecaju ribe sedeći na visokim motkama kako bi se zaštitili od visokih talasa – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim časovima. Noćenje.8. dan (21.01.): Ikaduva

Dan predvidjen za individualne aktivnosti i uživanje na plaži. Noćenje.

9. dan (22.01.): Ikaduva

Slobodan dan uživanje na plaži u Ikaduvi ili predlažemo fakultativni izlet Morski safari. U ranim jutarnjim časovima ukrcavamo se na brod i krećemo na jedan, za mnoge putnike poseban doživljaj, kada je u pitanju upoznavanje i susret sa morksim svetom koji nastanjuje obale Šri Lanke. Na ovom safariju, u zavisnosti od perioda godine i vremenskih uslova moguće je videti grbave kitove, orke, plave kitove, a najčešća su jata tuna, delfina spinera, leteće ribe. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Noćenje.

10.dan (23.01.): Ikaduva – Kolombo

Pakujemo stvari, odjavljujemo se iz soba. Slobodno vreme do transfera na aerodrom u večerenjim časovima.

11. dan (24.01.):  Kolombo – Doha – Beograd

Let za Dohu u 03:00h, broj leta QR659. Sletanje u Dohu u 05:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 35min. Nastavljamo let iz Dohe za Beograd u 07:05h, broj leta QR231. Slećemo u Beograd u 11:35h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama sa nekim novim pogledom na svet. Počinjemo planiranje nove Manga avanture…


IKADUWA od 15.01. do 23.01.2023.

Mothers Place 3* ili sl. – Smešteni smo u udobnom hotelu u neposrednoj blizini plaže, a nedaleko od centra Ikaduve. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojim kupatilom, klimom, jednostavne i sredjene. Recepcija je otvorena 24h. Wi-Fi je dostupan gostima smeštaja.

 
Coral Rock by Bansei 4* ili sl. – Smešteni smo u udobnom hotelu koji se nalazi na samoj plaži. U okviru hotela nalazi se restoran, bar i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalaze sef, mini bar i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: polupansion.
 

ROĐENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Promocija važi do 13.08. Zbog čestih promena cena aviokarata  i usluga inopartnera, savetujemo da putovanje rezervišete što pre, kako biste zadržali aktuelne promo cene.


HOTEL 3*

Za prijave i uplate u celosti

1499€ 1199

Avans od min. 500€ cena je 1299

Avans od min. 100€ cena je 1349

HOTEL 4*

Za prijave i uplate u celosti

1699€1399

Avans od min. 500€ cena je 1499

Avans od min. 100€ cena je 1599USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Kolombo-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj  u Ikaduvi  u odabranom hotelu na bazi 8 noćenja sa izabranom uslugom (1/2  sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za Šri Lanku (45€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Ela region, Little Adam’s Peak i plantaže čaja

Idemo ka centru južnog dela ostrva i grada Ela, ovde počinje avantura ovim bogatim i zanimljivim  regionom. Po dolasku u ovaj slikoviti gradić nastavljamo vožnju još dvadesetak minuta, prolazeći vozom kroz živopisne predele. Naša prva stanica je most koji predstavlja inženjersko dostignuće kolonijalnog perioda, pravimo zanimljive fotografije i uživamo u pogledu. „Ella“ na jeziku Šrilančana znači vodopad, pa će i naša sledeća stanica biti jedan od najlepših vodopada ostrva. Nakon obilaksa, krećemo na manji treking do Little Adam’s Peak-a, prolazimo kroz plantaže čaja, gde ćemo videti radnike kako beru lišće i čuti nešto o proizvodnji  čaja po čemu je Šri Lanka svetski poznata. Nakon dvadesetak minuta šetnje stižemo na vrh, na oko 2000m nadmorske visine, odakle nam se pruža jedan od najlepših prizora. 

Izlet uključuje: povratni transfer, vožnja vozom i predstavnika agencije.

Safari u nacionalnom parku Yala

Yala je najstariji i najlepši nacionalni park Šri Lanke, dom je 44 vrste sisara i 215 vrsta ptica. Medju njegovim poznatijim stanovnicima je najveća svetska koncentracija leoparda, veličanstvenih slonova, medveda, šakala, paunova i krokodila. Vozimo se otvorenim džipovima po parku i uživamo u prizorima trudeći se da vidimo što više različitih vrsta u ovom bogatom nacionalnom parku. Povratak u hotel u večernjim časovima.

Izlet uključuje: povratni transfer, vožnja džipovima, ulaznice i predstavnika agencije.

Tvrdjava Gol i plaža Unavatuna

Krećemo iz Ikaduve u jutarnjim časovima i nakon kraće vožnje posećujemo staru tvrđavu iz perioda kolonijalne vladavine Holandjana koja danas postaje stecište umetnika i zanatlija, sa mnoštvom slikovitih prodavnica, juvelirnica i restorana. Ostatak dana provodimo na prelepoj plaži Unavatuna ispijajući sokove od svežeg tropskog voća i plivajući u mirnom moru ove uvale. Povratak u večernjim časovima.

Izlet uključuje: prevoz autobusom i predstavnik agencije.

Rečni safari i vožnja lagunom, poseta rudniku Mesečevog kamena - dragog kamena karakterističnog za Šri Lanku, poseta farmi kornjača, obilazak velike statue Bude

Tokom ovog izleta plovimo lagunom reke i zastajemo da učimo o cimetu i vidimo kako se on obradjuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo jedan od najstarijih budističkih hramova južne Šri Lanke koji stoji već 600 godina skriven na jednom od ostrva… Nakon toga odlazimo do rudnika da vidimo kako se to vadi Mesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovde na svetu! Za kraj, posećujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu… Povratak je u popodnevnim časovima.

Izlet uključuje: prevoz autobusom, posetu muzeju, posetu rudniku, posetu uzgajivačnici, vožnju brodićem  i predstavnika agencije.

Plaža Mirisa i tradicionalni pecaroši na motkama

U prepodnevnim časovima krećemo na celodnevni izlet na jednu od najlepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena zastajemo i divimo se umeću čuvenih ribara koji pecaju ribe sedeći na visokim motkama kako bi se zaštitili od visokih talasa – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim časovima.

Izlet uključuje: prevoz autobusom i predstavnika agencije.

Morski safari

U ranim jutarnjim časovima čeka nas transfer do luke gde se ukrcavamo se na brod i krećemo na jedan, za mnoge putnike poseban doživljaj, kada je u pitanju upoznavanje i susret sa morksim svetom koji nastanjuje obale Šri Lanke. Na ovom safariju, u zavisnosti od perioda godine i vremenskih uslova moguće je videti grbave kitove, orke, plave kitove, a najčešća su jata tuna, delfina spinera, leteće ribe…

Izlet uključuje: povratni transfer i predstavnika agencije.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

*za sve informacije, možete se obratiti vodiču ili se informisati u agenciji pre polaska na putovanje.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!