ŠRI LANKA – MALDIVI 16 DANA

KENDI – MALE – DIGURAH

28.11 – 13.12.2020.

16 DANA / 13 NOĆI


Dobrodošli u ŠRI LANKU, ostrvo koje se nalazi južno od samog juga Indije, ostrvo Bude i cimeta, „suza Indije“, okruženo Indijskim okeanom sa svih strana. Beskrajne tropske plaže, 45 estuara i 40 laguna, preko 7000 hektara mangrova, priroda sa neopisivim bojama, tropske šume, raznovrsni krajolici sa bogatom florom i faunom, divlji slonovi koji slobodno šetaju ostrvom, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, narod koji je preživeo mnoge teškoće, a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale, ono je što vas ovde očekuje. Ovo ostrvo u Indijskom okeanu, menjalo je ime nekoliko puta. Portugalci, koji su stigli na ostrvo 1505. godine, učinili su ga svojom kolonijom i nazvali Cejlon (Ceylon). Današnje ime dolazi od reči Lanka koja znači ostrvo, a reč Šri znači sveto. Pisana istorija Šri Lanke duža je od 3000 godina. Zahvaljujući svom geografskom položaju i obali pogodnoj za izgradnju luka, imala je veliki strateški značaj od drevnog Puta svile do Drugog svetskog rata. Otkrijte sa nama neponovljivu atmosferu raznolikosti na komadu kopna nalik na dijamant, praćenu osmesima gostoprimljivih domaćina.

Maldive čini arhipelag od 1.192 koralna ostrva, formiranih poput prstenova, u obliku bisernog lanca,  koji se nazivaju Atoli, čija lepota i jedinstvenost sa pravom ovo mesto svrstavaju u sam vrh najlepših destinacija sveta. Lepota Maldiva ogleda se u belim peščanim plažama, kokosovim palmama, kristalno čistoj i prozirno plavoj voda, bogatom morskom životu i uvek nasmejanom lokalnom stanovništvu. Od toplih voda Indijskog okeana do tradicionalnog lokalnog života, Maldivi su destinacija na kojoj iako ne radite apsolutno ništa to zapravo može da znači apsolutno sve. Ronjenje u koralnim grebenima, obilasci ostrva, plovidba brodićem ili istraživanje nove kulture, zadovoljava svačije ukuse i kod svakog čoveka stvara osećaj nirvane. Prepustite se, probudite sva svoja čula i uživajte u malom komadiću raja na Zemlji! 

Dhigurah ostrvo – lokalno ostrvo, prikazuje tradicionalne Maldive. Ostrvo se nalazi u Alifu Dhaalu atolu, na oko 3 sata udaljenosti brodom od glavnog grada Maldiva, Malea. Okružuju ga tople i mirne vode Indijskog okeana.  Kao takvo, ono je idealno mesto za miran i sadržajan odmor, čiju lepotu predstavlja neverovatna priroda, tirkizni okean i dugačka bela peščana plaža. Otkrijte kulturu i tradiciju, upoznajte lokalno stanovništvo ili ronite u Indijskom okeanu. Dhigurah je ostrvo koje čeka da bude istraženo.


Plan i program putovanja:

1. dan (28.11.): Beograd – Doha – Kolombo

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR232, sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova 1h i 05 min. Nastavak leta za Kolombo u 19:35h, broj leta QR662.

2. dan (29.11.): Kolombo – Kandy

Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike 02:55h po lokalnom vremenu. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Transfer do smeštaja u Kendiju, slikoviti gradić u srcu ostrva, okružen brdima i plantažama čaja… Slobodno vreme… Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.

3.dan (30.11.): Kandy

Budimo se, slobodno vreme za istraživanje Kendija ili vam predlažemo fakultativni obilazak: upoznajemo hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom Hram Budinog zuba – jedan od najznačajnijih budističkih hamova u Šri Lanki, a nakon toga posećujemo Elephant orphanage (Rezervat slonova) nedaleko od Kendija gde imamo priliku da se izbliza upoznamo sa desetinama divljih slonova i slonića kojima je ovde pruženo utočište. Tu je i botanička bašta gde se upoznajemo sa raznovrsnim biljnim svetom koji krasi ovo podneblje… Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (01.12.): Kandy

Budjenje. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Pećinski hramovi u Dambuli jedni su od najstarijih budističkih hramova Azije i datiraju iz I veka pre nove ere +  Sigirija (Lavlja Stena) – palata-tvrdjava napravljena na ogromnoj vulkanskoj steni koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle. U njenom podnožiju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Dok osvajamo ovo svetsko čudo, uživamo u prirodi koja nas okružuje, kao i u pogledu koji se pruža sa samog vrha… Povratak u Kendi. Slobodno veče… Noćenje.

Pinavela Sri Lanka5. dan (02.12.): Kandy – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vreme u Kendiju ili fakultativni izlet: Zemlja čaja! Krećemo u vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1500m nadmorske visine! Još jedno lice ove magične zemlje koje morate da upoznate! Upijamo predele i upoznajemo se sa lokalnim stanovništvom… Polja čaja su svuda oko nas, vazduh postaje svežiji, a vegetacija drugačija… Stižemo u Nuwara Eliyu. Vreme za odmor i osveženje, nakon čega se vraćamo minibusom uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i posetu jednoj od najvećih i najstarijih fabrika čaja u Šri Lanci gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa procesom uzgajanja i proizvodnje čaja, kao i da kupimo najkvalitetniji crni, zeleni i beli čaj uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kendi u večernjim časovima. Noćenje.

6. dan (03.12.): Kandy – Male – Dhigurah

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj, transfer do aerodroma u Kolombu. Let za Male. Sletanje u Male, glavni grad Maldiva. Ulazimo u brodiće i odlazimo do ostrva Dhigurah. Dolazimo na ostrvo i smeštamo se u sobe. Odmor može da počne.

6. – 13. dan (03.12 – 10.12.): Dhigurah (7 noćenja)

Dani predvidjeni za uživanje i stapanje sa mirnom okolinom. Dhigurah  je nekomercijalizovano i netaknuto malo ostrvo sa umirujućom atmosferom. Dhigurah znači „Dugo ostrvo“ na dhivehi-ju, jeziku domorodaca. Ovde možete upoznati Maldive baš onakvima kakvi oni jesu – na ostrvu se nalaze luka, prodavnica, mala klinika i škola. Ovo ostrvo je jedinstveno mesto sa dugačkim peščanim sprudom koji se proteže sa ostrva dalje u okean. Pošto se nalazi na samom obodu atola, najbogatiji podvodni svet Maldiva možete videti upravo na ovom mestu, budući da ovim putem migriraju mante i kit ajkule. Sve ove životinje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo  planktonima. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjče, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Uživajte na  kristalno belom pesku uz zvuke talasa ili se kupajte u tirkiznoj vodi. Doživite potpuno opuštanje uz spa tretmane. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, jedrenje katamaranom, skijanje na vodi, pecanje i izlete na nenaseljena  ostrva u okolini. Doživite Maldive na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživajte u egzotičnoj hrani i upoznajte novu kulturu.

13. dan (10.12.): Dhigurah – Male

Nakon doručka pakujemo stvari i brodićem odlazimo sa ostrva do Male-a. Transfer do hotela u Male-u.  Smeštaj. Slobodno vreme za odmor i obilazak glavnog grada Maldiva tj. ostrva prepunog motorića, poslovnih ljudi, raznoraznih prodavnica i uličnih tezgi, uniformisanih učenika… Male predstavlja moderno lice Maldiva. Šareno obojene zgrade i  tirkizno more svuda oko vas predstavlja klasičnu sliku Male-a koju ćete zapamtiti. Grad prepun kafića, restorana, prodavnica i pijaca. Noćenje.

14. dan (11.12.): Male – Malahini

Slobodan dan na ostrvu ili fakultativni odlazak do ostrva Malahini. Gliserom odlazimo do susednog ostrva Malahini. Ostrvo Malahini je privatno ostrvo na Maldivima okruženo belom peščanom plažom. Istražujemo podvodni svet Indijskog okeana, odmaramo na plaži i kupamo u čistoj, tirkiznoj vodi. U dogovoreno vreme vraćamo se na ostrvo Male. Slobodno vreme. Noćenje

15. dan (12.12.): Male – Doha

Napuštamo hotel, slobodno vreme i polazak ka aerodromu. Let do Dohe u 20:45h, broj leta QR4923. 

16. dan (13.12.): Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u  05:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova 1h i 30 min. Nastavak leta za Beograd u 07:00h, broj leta  QR231. Dolazak u Beograd u 10:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

KANDY od 29.11. do 03.12.2020.

Supreme Kandy Hotel 3* ili sl. – Smešteni smo u jednostavnom i udobnom guesthouse-u na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojim kupatilom. Wi-Fi je dostupan gostima smeštaja.

DHIGURAH od 03.12. do 10.12.2020.

TME Retreat Hotel 3* ili sl. – moderan plažni hotel sa veoma ljubaznim i uslužnim domaćinima. Poseduje sopstvenu plažu, salon za masažu, restoran nacionalne i internacionalne kuhinje, prelepu baštu, recepciju sa besplatnim internetom u zajedničkim prostorijama, bilijar, stoni fudbal, perionicu veša, iznajmljivanje kajaka… Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, moderne, svaka sa sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Svaka soba sadrži klima uredjaj, ventilator, sef, terasu, TV i mini bar. Ovaj stilizovani hotel omogućiće vam potpunu privatnost na lokalnom ostrvu, na kome ćete na najbolji mogući način upoznati maldivski način života okruženi tropskim rastinjem, prelepom plažom sa belim peskom i plavetnilom indijskog okeana. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

MALE  od 10.12. do 12.12.2020.

Somerset Inn Hotel 3* ili sl. – novi butik hotel nudi sve što je potrebno tokom boravka u glavnom gradu Maldiva – Male. Moderno opremljene sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje klima uredjaj, TV uredjaj, sef, besplatnu vodu za piće, aparat za kafu i čaj. Nalazi se u tihoj ulici, udaljen 10 minuta pešice od glavnog gradskog trga. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1899€ 1799€ 

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 500€ cena je 1749€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)Aranžman obuhvata:
Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Kolombo-Male-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Kolombo – Male – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom do 15kg
-Prevoz brodom Male – Digurah – Male
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Kandiju u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2  ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na ostrvu Dhigurah u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Malu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
Vizu za Šri Lanku i uslugu viziranja (45€)
-Vizu za Maldive (Državljani Republike Srbije vlasnici crvenih biometrijskih pasoša besplatnu vizu za Maldive za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Maleu)

-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu (mogućnost doplate za ručak i večeru u hotelu na ostrvu Dhigurah – oko 15-20$ po obroku)
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Obilazak rezervata za slonove Pinavela, obilazak hrama Budinog zuba i botaničke bašte u Kendiju 

Posećujemo rezervat ili kako ga lokalci nazivaju „sirotište“ za slonove, koje ved godinama brine o slonovima koji su na neki način bili ugroženi ili povredjeni i dovedeni su ovde na oporavak. Slon ima posebno mesto u istoriji i kulturi Šri Lanke i veoma je cenjena životinja na ostrvu, a mi ćemo imati priliku da se družimo sa ovim nežnim džinovima! Nakon toga krećemo ka botaničkoj bašti i hramu Budinog zuba. Obići ćemo hram u kome se, po predanju, čuva Budin zub – relikvija koja je vekovima igrala veliku ulogu u istoriji Šri Lanke i koja je i danas predmet hodočašda mnogih budista. Tu je i bujna i zelena Botanička bašta sa istorijom dugom nekoliko stotina godina i biljnim vrstama iz čitavog sveta. Povratak u večernjim časovima.

Izlet uključuje: prevoz autobusom, ulaznice, lokalni vodič u hramu i predstavnik agencije.


Drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjevekovna tvrđava Sigirija 

Obilazimo pećinske hramove u Dambuli, jedno od prvih mesta na Šri Lanci, gde se praktikovao budizam i gde su se okupljali prvi monasi da meditiraju još u I veku p.n.e.. Nakon toga, divimo se Sigiriji – prirodnoj formaciji stena, koju je jedan ekscentrični vladar pretvorio u neverovatnu tvrđavu. Jedna od najzanimljivijih epizoda istorije Šri Lanke vezuje se za ovo mesto, saznaćete koja. Odlazak do obližnjeg restorana gde možemo uživati u lokalnim specijalitetima. Povratak u smeštaj u večernjim časovima.

Izlet uključuje: prevoz autobusom, ulaznice, lokalni vodič na lokalitetima  i predstavnik agencije.


Zemlja čaja – plantaže i fabrike čaja 

Iz Kendija odlazimo na celodnevni izlet u brdovitu regiju, u srcu nekadašnjeg Cejlona – zemlju čaja! Zelena brda su svuda oko nas, šetamo se po plantažama, a vredni berači rade punom parom. Posećujemo fabriku čaja i učimo sve o vrstama, uzgajanju, i konzumaciji. Imaćemo priliku i da kupimo najkvalitetniji čaj direktno iz fabrike.  

Izlet uključuje: prevoz autobusom, ulaznice, i predstavnik agencije.


Snorkeling sa Mantama (poludnevni izlet) 

Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba,  dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Izlet obuhvata poludnevni snorkeling sa džinovskim ražama – Mantama. Obavezno ponesite maske za snorkeling, jer se na licu mesta naplaćuju od 15-25€.

Izlet uključuje: prevoz brodom i predstavnika agencije. 


Snorkeling sa Kit ajkulama (poludnevni izlet) 

Utvrđeno je da oko pola turista dođe na Maldive zbog snorklinga ili ronjenja. Teško im je odoleti, posebo kada stignete i vidite bistri okean u ostrvskim lagunama i raznobojne ribe i korale. Okeanske struje raspoređuju hranljive sastojke celim područjem i one praktično podržavaju bogat i šarenolik podvodni život koji predstavlja scenografiju za vrhunsko ronjenje i omogućuju posetiocima da snorkeluju sa bezopasnim kit ajkulama. Obavezno ponesite maske za snorkeling, jer se na licu mesta naplaćuju od 15-25€.

Izlet uključuje: prevoz brodom i predstavnika agencije. 


Holiday Island – transfer brodom

+ ulaz u privatni resort od 25€ odrasli i 12€ za decu od 7 – 12 god, deca mladja od 7 god imaju besplatan ulaz

(ukoliko koristite restoran/bar na ostrvu i potrošite po osobi 30€, ulaz u resort se ne plaća već je uračunat u tu cenu). Okvirne cene hrane i pića (ručak švedski sto 30€ po osobi – neograničena hrana, 1.5l vode je oko 3€, kafa 2.5€, pivo 5€,..).

Izlet uključuje: prevoz brodom i predstavnika agencije.


Sun Island – transfer brodom 

+ ulaz u privatni resort od 25€ odrasli i 12€ za decu od 7 – 12 god, deca mladja od 7 god imaju besplatan ulaz i mogućnost korišćenja bazena, terena za odbojku, stoni tenis, košarku itd. Izlet obuhvata: prevoz brodom i predstavnika agencije.

Okvirne cene hrane: ručak 20€ po osobi (1 jelo u glavnom restoranu) sa uključenim pićem – voda, sokovi).

Okvirne cene pića: 1.5l vode je oko 3€, kafa 2.5€, pivo 5€,..


Kudarah Island (kućice na vodi) – transfer brodom 

+ ulaz u privatni resort od 50€ odrasli i 25€ za decu od 7 – 12 god, deca mladja od 7 god imaju besplatan ulaz (ovaj iznos je kredit koji možete iskoristiti za hranu i piće na ostrvu).

Izlet uključuje: prevoz brodom i predstavnika agencije.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

 


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE