ŠRI LANKA – MALDIVI 15 DANA 19.09.

 ŠRI LANKA – MALDIVI
15 DANA / 12 NOĆI
KANDY – OSTRVO DHIGURAH
19.09 – 03.10.2024.Dobrodošli u ŠRI LANKU, ostrvo koje se nalazi južno od samog juga Indije, ostrvo Bude i cimeta, „suza Indije“, okruženo Indijskim okeanom sa svih strana. Beskrajne tropske plaže, 45 estuara i 40 laguna, preko 7000 hektara mangrova, priroda sa neopisivim bojama, tropske šume, raznovrsni krajolici sa bogatom florom i faunom, divlji slonovi koji slobodno šetaju ostrvom, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, narod koji je preživeo mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale, ono je što vas ovde očekuje. Ovo ostrvo u Indijskom okeanu, menjalo je ime nekoliko puta. Portugalci, koji su stigli na ostrvo 1505. godine, učinili su ga svojom kolonijom i nazvali Cejlon (Ceylon). Današnje ime dolazi od reči Lanka koja znači ostrvo, a reč Šri znači sveto. Pisana istorija Šri Lanke duža je od 3000 godina. Zahvaljujući svom geografskom položaju i obali pogodnoj za izgradnju luka, imala je veliki strateški značaj od drevnog Puta svile do Drugog svetskog rata. Otkrijte sa nama neponovljivu atmosferu raznolikosti na komadu kopna nalik na dijamant, praćenu osmesima gostoprimljivih domaćina.Maldive  čini arhipelag od 1.192 koralna ostrva, formiranih poput prstenova, u obliku bisernog lanca,  koji se nazivaju Atoli, čija lepota i jedinstvenost sa pravom ovo mesto svrstavaju u sam vrh najlepših destinacija sveta. Lepota Maldiva ogleda se u belim peščanim plažama, kokosovim palmama, kristalno čistoj i prozirno plavoj vodi, bogatom morskom životu i uvek nasmejanom lokalnom stanovništvu. Od toplih voda Indijskog okeana do tradicionalnog lokalnog života, Maldivi su ona destinacija na kojoj iako ne radite apsolutno ništa to zapravo može da znači apsolutno sve . Ronjenje u koralnim grebenima, obilasci ostrva, plovidba brodićem ili istraživanje nove kulture, zadovoljava svačije ukuse i kod svakog čoveka stvara osećaj nirvane. Prepustite se, probudite sva svoja čula i uživajte u malom komadiću raja na Zemlji!

Dhigurah ostrvo  – lokalno ostrvo, prikazuje tradicionalne Maldive.  Ovo ostrvo nalazi se u Alifu Dhaalu atolu, na oko 3 sata udaljenosti brodom od glavnog grada Maldiva, Malea. Okružuju ga tople i mirne vode Indijskog okeana.  Kao takvo, ono je idealno mesto za miran i sadržajan odmor, čiju lepotu predstavlja neverovatna priroda, tirkizni okean i dugačka bela peščana plaža. Otkrijte kulturu i tradiciju, upoznajte lokalno stanovništvo ili ronite u Indijskom okeanu. Dhigurah je ostrvo koje čeka da bude istraženo.


PLAN I PROGRAM PUTA:

1. dan (19.09.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 12:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:40h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 6h i 45 minuta.


2. dan (20.09.): Doha – Kolombo – Kendi

Nastavak leta za Kolombo u 01:25h, broj leta QR664. Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike u 09:00h po lokalnom vrmenu. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Transfer do smeštaja u Kendiju, slikoviti gradić u srcu ostrva, okružen brdima i plantažama čaja… Slobodno vreme… Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.3. dan (21.09.): Kendi

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet hram Budinog zuba, botanička bašta i rezervat slonova Pinavela. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Hram Budinog zuba, botanička bašta i rezervat slonova Pinavela

Tokom celodnevnog izleta, obilazimo hram u kojem se, prema predanju, čuva Budin zub, relikvija koja je vekovima igrala veliku ulogu u istoriji Šri Lanke, i koja je i danas predmet hodočašća mnogih budista. Videćemo i bujnu, zelenu Botaničku baštu, sa istorijom dugom nekoliko stotina godina i biljnim vrstama iz čitavog sveta. Na kraju ćemo posetiti rezervat slonova Pinavala, gde ćemo imati priliku da se družimo sa ovim nežnim džinovima. Šri Dalada Maligava, poznatiji kao Hram svetog zuba (Temple of the Sacred Tooth Relic), je budistički hram u okviru kompleksa kraljevske palate bivše Kraljevine Kandi, u kojoj se nalazi relikvija Budinog zuba. Od davnina, relikvija je igrala važnu ulogu u lokalnoj politici, jer se veruje da onaj ko je u posedu relikvije, upravlja državom (u posedu relikvije, vekovima su bili singalski kraljevi). Hram zuba na listi je Uneskove svetske baštine. Monasi svakodnevno obavljaju bogosluženje u unutrašnjoj odaji hrama, tri puta dnevno: u zoru, u podne i uveče. Sredom se obavlja simbolično pranje moštiju, biljnim preparatom koji se pravi od mirisne vode i cveća. Veruje se da je ova voda sveta, i da sadrži isceliteljske moći, te se deli i onima koji prisustvuju ovom ritualu. Hram je pretrpeo oštećenja tokom bombardovanja Janata Vimuktija Peramune 1989, i Tigrova oslobođenja Tamil Ilama 1998. godine, ali je potpuno obnovljen. Zatim nastavljamo do sirotišta za slonove Pinavala (Pinnawala). Institut za uzgoj i zaštitu azijskih slonova, nalazi se 13 kilometara od istoimenog gradića, i poseduje najveće stado slonova u zatočeništvu, na svetu. Godine 2023, u Pinavali je živeo 71 slon, od čega je 30 mužjaka i 41 ženki, iz tri generacije. Sirotište je osnovano radi brige i zaštite mnogobrojnih, mladih divljih slonova bez roditelja, koji su lutali šumama Šri Lanke. Institut je osnovan 1975. godine od strane Odeljenja za zaštitu divljih životinja Šri Lanke (DVC). Zanimljivo je da je 31. avgusta 2021, 25-godišnja slonica po imenu Surangi, u sirotištu rodila blizance, što je prvi slučaj rođenja slonova blizanaca u Šri Lanki nakon 1941.

Izlet obuhvata: Prevoz autobusom, ulaznice, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendi


4. dan (22.09.):  Kendi 

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjevekovna tvrđava Sigirija. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjevekovna tvrđava Sigirija

Tokom izleta, obići ćemo pećinske hramove u Dambuli, jednog od prvih mesta na Šri Lanki gde se praktikovao budizam, i gde su se monasi okupljali da meditiraju još u I veku. Pećinski, Zlatni hram Dambula (Rangiri Dambulla Cave Temple), nalazi se u centralnom delu zemlje, 148 kilometara istočno od prestonice Kolomba, i 72 kilometra severno od Kandija. Dambula je najveći i najbolje očuvani, pećinski kompleks hramova u Šri Lanki, na steni koja se uzdiže na visinu od 160 metara. U neposrednoj okolini, pronađeno je više od 80 pećina, ali se glavne atrakcije – statue i piktoralni prikazi povezani sa životom Gautama Bude, nalaze u njih pet. Pronađeno je ukupno 153 statue Bude, tri statue kraljeva Šri Lanke, i četiri statue bogova i boginja (Višnu i Ganešu). Murali na zidovima pećina, pokrivaju površinu od čak 2.100 kvadratnih metara, i uključuju prikaz iskušenja demona Mare, i Budinu prvu propoved. U ovom delu zemlje, pronađene su grobnice sa ljudskim skeletima starim oko 2700 godina (u Ibankatuvi u blizini pećinskih kompleksa Dambula), te je ustanovljeno da su i pre dolaska budizma u Šri Lanku, u periodu praistorije, ljudi živeli u ovim pećinskim kompleksima. Nastavljamo dalje do obližnje Sigirije (Sigiriya), prirodne stenovite formacije koju je jedan ekscentrični vladar pretvorio u neverovatnu tvrđavu. Jedna od najzanimljivijih epizoda u istoriji Šri Lanke, vezuje se za Sigiriju (ili Sinhagiri – “lavlja stena”), lokalitet od istorijskog značaja kojim dominira masivna stena od granita visoka oko 180 metara. Prema drevnoj priči Šri Lanke (Culavamsa), u ovom području prekrivenom šumom, nakon oluja i klizišta izraslo je brdo, koje je kralj Kašjapa, u 5. veku izabrao za svoju novu prestonicu. Sazidao je palatu na vrhu stene i ukrasio je koloritnim freskama, a na visoravni, otprilike na pola puta do vrha, napravio je kapiju u obličju ogromnog lava. Prestonica i palata, napušteni su posle kraljeve smrti. Kompleks je korišten kao budistički manastir sve do 14. veka. Sigirija se nalazi na listi svetske baštine Uneska, kao jedan od najbolje očuvanih primera urbanističkog planiranja.

Izlet obuhvata: Prevoz autobusom, ulaznice, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendi


 5. dan (23.09.) : Kendi 

Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet Nuwara Eliya (Zemlja čaja). Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nuwara Eliya

Iz Kendija, odlazimo na celodnevni izlet u brdovitu regiju u srcu nekadašnjeg Cejlona, u zemlju čaja. Okruženi zelenim brdima, šetamo plantažama čaja, i posmatramo vredne berače. Da li znate da se od listova žbunaste biljke čaj, dobija i crni, i zeleni čaj, samo je proces dobijanja drugačiji. Osim u južnoj i istočnoj Aziji, velike plantaže čaja nalaze se i u istočnoj Africi, Iranu, Turskoj, i u Argentini, a Šri Lanka se po proizvodnji čaja pozicionirala na četvrtom mestu na svetu, posle Kine, Indije i Kenije. Posetićemo fabriku čaja i naučiti sve o vrstama ove biljke, uzgajanju, i o konzumaciji. Na ovom mestu, maćemo priliku i da kupimo najkvalitetniji čaj.

Izlet obuhvata: Prevoz autobusom, ulaznice i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš) i obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendi6.dan (24.09.): Kendi – Ikaduva

Budimo se i pakujemo stvari… Idemo na obalu! Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima i krećemo prema plažama… Transfer do Ikaduve… U popodnevnim časovima stižemo i smeštamo se u guesthouse, a odmah nakon toga istrčavamo na plažu! Huk talasa, palme svuda oko nas, miris soli u vazduhu i opuštajuća muzika iz okolnih barova nas opijaju… Prepuštamo se i puštamo da nas ovo magično ostrvo uzme pod svoje… Noćenje.


7 – 9. dan (25.09 – 27.09.): Ikaduva

Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva. Spoj dugačke i široke peščane plaže koja je obavijena sa jedne strane talasima, a sa druge palmama, čini idealan fenomen koji će u vama probuditu jedinstven osećaj. Za vreme našeg boravka u Ikaduvi čeka nas: vožnja po lagunama i poseta rudniku Mesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka čuvena u svetu (fakultativno)… Svaki dan probamo nove specijalitete morske hrane, egzotično voće… Oni koji ne žele da se odvajaju od plaže i slanog okeana  mogu da se oprobaju u surfovanju. U blizini se nalazi još nekoliko prelepih plaža koje su isto tako specifične kao i Ikaduva. Videćete zašto je Šri Lanka možda i poslednja „divlja“ egzotika. Nećemo vam otkrivati detalje sada, istražićemo ih zajedno… Svako će naći svoj kutak na njima, svoju palmu, svoj duševni mir…(2 noćenja).

FAKULTATIVNI IZLET: Rečni safari, poseta rudniku Mesečevog kamena, farma kornjača i velika statua Bude

Tokom ovog izleta, plovićemo lagunom reke i zastati da naučimo o cimetu. Videćemo tradicionalan način na koji se cimet obrađuje. Šri Lanka je najveći proizvođač ovog sjajnog začina (80 – 90% svetske proizvodnje), koji se dobija iz unutrašnje, vlažne kore stabla nekoliko vrsta žbunastog drveća. Sastrugana kora, suši se nekoliko sati, prirodno se uvijajući u pera (ili štapiće), koji se kao takvi pakuju, ili se melju. Zatim obilazimo jedan od najstarijih budističkih hramova južne Šri Lanke, koji već šest vekova stoji skriven na jednom od ostrva. Nakon toga odlazimo do rudnika da vidimo kako se vadi mesečev kamen, poludragi kamen koji se iskopava na samo nekoliko mesta na svetu, uključujući Jermeniju, Australiju, delove Evrope, SAD, Indiju i Šri Lanku. Prirodni mesečev kamen je svetlo plavih, mlečno-belih i sivih tonova. Na kraju, posećujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i njihova gnezda koja prave na peščanim plažama, i upoznajemo ove prelepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu. Povratak u popodnevnim časovima.

Izlet obuhvata: prevoz autobusom, posetu muzeju, posetu rudniku, posetu uzgajivačnici, vožnju brodićem i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ikaduva

FAKULTATIVNI IZLET: Plaža Mirisa i tradicionalni pecaroši na motkama

U prepodnevnim časovima krećemo na plažu Mirisa (Mirissa),  jednu od najlepših plaža južne obale Šri Lanke. Na putovanju koje će trajati oko sat vremena, zastaćemo da pogledamo jedinstven prizor, umeće čuvenih ribara koji pecaju sedeći na visokim motkama, kako bi se zaštitili od visokih talasa. Stižemo na plažu Mirisa, poznatu po noćnom životu, ali i po posmatranju kitova i delfina. Prelepa plaža je popularno mesto i za sportove na vodi, kao što su surfovanje i ronjenje. Povratak u večernjim časovima.

Izlet obuhvata: prevoz autobusom i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Ikaduva9. dan (27.09.) Ikaduva – Kolombo – Male 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma u Kolombu i let za Maldive. Sletanje na ostrvo Male i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. U dogovoreno vreme prošetaćemo gradom i upoznati se sa lokalnom kulturom i glavnim gradom Maldiva. Slobodno vreme. Noćenje.


10.dan (28.09.): Male – Dhigurah

Napuštamo smeštaj. Transfer do luke i transfer brodom do ostrva Dhigurah u trajanju od oko 1h i 50 minuta. Planirano vreme dolaska na ostrvo je oko 14h, nakon čega sledi transfer i check in u hotel. Slobodno vreme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom…Noćenje.11 – 14.dan (29.09 – 02.10.): Dhigurah

Dani predviđeni za uživanje i stapanje sa mirnom okolinom. Dhigurah je nekomercijalizovano i netaknuto malo ostrvo sa umirujućom atmosferom. Dhigurah znači „Dugo ostrvo“ na dhivehi-ju, jeziku domorodaca. Ovde možete upoznati Maldive baš onakvima kakvi oni jesu – na ostrvu se nalaze luka, prodavnica, nekoliko suvenirnica, mala klinika i škola.  Ovo ostrvo je jedinstveno mesto sa dugačkim peščanim sprudom koji se proteže sa ostrva dalje u okean. Pošto se nalazi na samom obodu atola, najbogatiji podvodni svet Maldiva možete videti upravo na ovom mestu, budući da ovim putem migriraju mante i kit ajkule. Sve ove životinje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo planktonima. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjače, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Uživajte na  kristalno belom pesku uz zvuke talasa ili se kupajte u tirkiznoj vodi. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, jedrenje katamaranom, skijanje na vodi, pecanje i izlete na nenaseljena ostrva u okolini. Doživite Maldive na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživajte u egzotičnoj hrani i upoznajte novu kulturu. 3 noćenja.Odmor na Maldivima upotpunjujemo fakultativnim izletima :

FAKULTATIVNI IZLET: Snorkeling sa Mantama

U okviru poludnevnog izleta, imaćemo priliku da uživamo u kristalno čistoj vodi, prelepim lagunama i u raznovrsnom morskom životu. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dve stotine vrste korala, morskih kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. U okviru ovog izleta, krenućemo u potragu za džinovskim ražama, mantama. Sama potraga može potrajati između 20 minuta i jednog sata,, u zavisnosti od toga koliko je čamcu neophodno da dođe do mesta gde se u tom trenutku nalaze ova morska bića. Kada budemo ugledali mante, uskočićemo u okean i zaplivati sa njima, sve dok ne odu u dubinu, nakon čega se vraćamo na čamac i ponovo krećemo u potragu. Izlet traje oko 4 sata, nakon čega se  vraćamo na ostrvo Digurah.

Izlet obuhvata: prevoz brodom sa uslugom skipera, pomorske takse i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i maske za snorkelng (na licu mesta se naplaćuju od 15-25€).
Izlet se realizuje iz mesta: Digurah


FAKULTATIVNI IZLET: Snorkeling sa Kit ajkulama

U okviru poludnevnog izleta imaćemo priliku da uživamo u Indijskom okeanu, prelepom pogledu na tirkizno plavu vodu i raznovrsni morski život. U dogovoreno vreme,  krećemo u vožnju čamcem do mesta gde ćemo pokušati da pronađemo kit ajkule i plivamo sa njima. Sama potraga može potrajati između 20 minuta i jednog sata, u zavisnosti od toga koliko je čamcu neophodno da dođe do mesta gde se u tom trenutku nalaze jata kit ajkula. Kada budemo ugledali kit ajkule, uskočićemo u okean i zaplivati sa njima, sve dok ne odu u dubinu, nakon čega se vraćamo na čamac i ponovo krećemo u potragu. Kit ajkula pripada podvrsti ajkula. Dobila je naziv zbog svoje veličine (može da poraste do dužine od 18 metara) i usnog otvora nalik kitu. Kao i kit, hrani se planktonima. Izlet traje oko 4 sata, nakon čega se  vraćamo na ostrvo Digurah.

Izlet obuhvata: prevoz brodom sa uslugom skipera, pomorske takse i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i maske za snorkelng (na licu mesta se naplaćuju od 15-25€).
Izlet se realizuje iz mesta: Digurah


FAKULTATIVNI IZLET: Sun Island Resort & Spa

U prepodnevnim časovima, krećemo ka ostrvu Villa park, jednom od najpoznatijih privatnih ostrva na Maldivima. Transfer do ostrva brzim brodom traje oko 25 minuta. Provešćemo nekoliko sati na ostrvu, kupajući se i sunčajući se na prelepim peščanim plažama, odmaraćemo se u prirodnom hladu palmi, i ispijati koktele u nekom od barova s pogledom na plavetnilo Indijskog okeana, ili na ležaljkama pored bazena. Doživite Maldive na potpuno drugačiji način!

Izlet obuhvata: povratni transfer brzim brodom sa skiperom, ulaznicu za ostrvo Sun Island Resort & Spa, ručak (1 jelo i 1 piće- voda ili sok, u glavnom restoran), uslugu vodiča, mogućnost korišćenja bazena, terena za odbojku, stoni tenis, košarku i sve ostrvske i pomorske takse.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke.
Izlet se realizuje iz mesta: Digurah


FAKULTATIVNI IZLET: Turtle point

Na Maldivima postoji veliki broj posebnih mesta za ronjenje, u odnosu na to koju vrstu morskih životinja želite da posmatrate. Na ovom izletu, otići ćemo na mesto gde ćemo se družiti sa kornjačama koje žive u vodama Maldiva. Tokom ronjenja, imaćemo priliku da vidimo barem 30 kornjača pri jednom zaronu, među kojim su najpoznatije vrste Zelena kornjača i Hawksbill (mala tropska kornjača). Na izlet krećemo oko 10 h, i oko 30 minuta vozimo se do mesta gde ćemo prvo videti kornjače na nekom od okolnih grebena. Osim kornjača, uživaćemo u pogledu na različite vrste ribica i prelep vodeni svet Indijskog okeana.

Izlet obuhvata: prevoz brodom sa uslugom skipera, pomorske takse i uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i maske za snorkelng (na licu mesta se naplaćuju od 15-25€).
Izlet se realizuje iz mesta:
Digurah14. dan (02.10.): Dhigurah – Male – Doha

Nakon doručka izlazimo iz soba i ostavljamo stvari u sobu za prtljag. Slobodno vreme za još malo kupanja i uživanja u pogledu na Indijski okean. Obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija u dogovoreno vreme sledi transfer brodom do aerodroma na ostrvu Male. Slobodno vreme do check in-a na let za Dohu. 


15. dan (03.10.): Doha – Beograd

Let za Dohu u 01:45h, broj leta QR671. Sletanje u Dohu u 04:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 55 minuta. Nastavak leta za Beograd. Avion poleće u 07:25h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: KENDI
KENDI, ŠRI LANKA od 20.09. do 24.09.2024.

Hotel Cassendra 4*  Nalazi se na 1km od centra mesta, 500m od Royal Palace Park-Kandy. Hotel poseduje restoran i ostavu za prtljag. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem (double room) i trokrevetne (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: IKADUVA
IKADUVA, ŠRI LANKA od 24.09. do 27.09.2024.

Sapphire Seas Beachfront Hotel 4* – Hotel je udaljen 20m od Ikaduva plaže. Hotel poseduje restoran, otvoreni bazen i bar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MALE
MALE, MALDIVI od 27.09. do 28.09.2024.

Somerset hotel 4*  Nalazi se na 250 metara od centra. Hotel poseduje restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem (double room) i trokrevetne (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: DIGURAH
DIGURAH, MALDIVI od 28.09. do 02.10.2024.

TME Retreats Dhigurah 3* – je hotel koji se nalazi 800m od centra ostrva Dhigurah, na svega par koraka od plaže. Hotel poseduje restoran i otvoreni bazen. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem (double room) i trokrevetne (triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Ovaj stilizovani hotel omogućiće vam potpunu privatnost na lokalnom ostrvu, na kome ćete na najbolji mogući način upoznati maldivski način života okruženi tropskim rastinjem i plavetnilom indijskog okeana.Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~

Povodom 18. rođendana agencije!

Zbog velikog interesovanja  i zahteva Manga putnika, period za prijavu po promo cenama produžen je do 23.05.2024.


Period putovanja: od 17.05. do 30.03.2025.


Odaberite Vašu Manga avanturu i do 23.05.2024. rezervišite svoje mesto po najpovoljnijoj ceni!


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 80€. Umesto 600€ cena svih izleta u paketu je 520€.


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2499€ 2199€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2299€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2399€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 500€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 200€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 400€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 300€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike odobrava se i obračunava cena aranžmana sa uključenim popustom (za uplatu aranžmana u celosti prilikom prijave) bez obzira na visinu uplaćenog avansa!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagođeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– Pri prijavi se plaća avans od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Nakon evidentiranja uplate, izrade ugovora i garancije putovanja potrebno je da putnik/nosilac ugovora, u roku od 48 sati isti potpiše u agenciji ili elektronski;
– Ostatak aranžmana plaća se u jednakim mesečnim ratama ili jedanput mesečno u iznosima koji putniku odgovaraju, uz napomenu da je obavezno da do 45 dana pre polaska bude uplaćeno po osobi sa ugovora minimum 1000€ (iznos za aviokarte/usluge ino partnera idr.), a najkasnije 20 dana pre polaska bude isplaćen celokupni iznos aranžmana.
Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i od blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima građana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Kolombo / Male – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Kolombo – Male – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 15kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve obilaske prema programu puta
– Sve transfere prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Kendiju u hotelu 4* na bazi 4 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Ikaduvi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
Smeštaj u Maleu u hotelu 4* na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
Smeštaj na ostrvu Digurah u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Maldive (Državljani Republike Srbije vlasnici crvenih biometrijskih pasoša besplatnu vizu za Maldive za boravak do 30 dana
– Vizu i uslugu viziranja za Šri Lanku (60€)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa putovanja. Realizuje ih lokalna agencija. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane lokalne agencije ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Rezervisane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, s obzirom na to da se realizuju od strane lokalnih agencija.

KANDY: OBILAZAK HRAMA BUDINOG ZUBA U KENDIJU, BOTANIČKE BAŠTE I REZERVATA ZA SLONOVE PINAVELA – 60€
KANDY: DREVNI PEĆINSKI HRAMOVI U DAMBULI I SREDNJEVEKOVNA TVRDJAVA SIGIRIJA – 65€
KANDY: ZEMLJA ČAJA – PLANTAŽE FABRIKE ČAJA – 40€
HIKKADUWA:
REČNI SAFARI .POSETA RUDNIKU MESEČEVOG KAMENA , FARMA KORNJAČA, VELIKA STATUA BUDE – 30€
HIKKADUWA:
PLAŽA MIRISA I TRADICIONALNI PECAROŠI NA MOTKAMA– 20€

DIGURAH: SNORKELING SA MANTAMA – 90€
DIGURAH: 
SNORKELING SA KIT AJKULAMA – 90€
DIGURAH: 
SUN ISLAND RESORT & SPA – 125€
DIGURAH: 
TURTLE POINT – 80€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

ŠRI LANKA

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Šri Lanku moraju obezbediti pre putovanja.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

1) Kopija pasoša
2) Taksa za vizu i uslugu viziranja – 60€ (podložno promeni) 


COVID-19 uslovi ulaska
Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

MALDIVI

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, besplatnu vizu za Maldive za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Maleu.

Potrebna dokumentacija za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja

COVID-19 uslovi ulaska
Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs